Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 171
  • 641
  •   1
Отговори
# 450
  • ту тук, ту там
И аз може и да се изложа, но все си мисля, че и ин-витро не може да са еднояйчни. Или?  newsm78
Всъщност то може и да може, но не го правят!

# 451
Касита, ти в детска градина ли реши? Бях останала с впечатление, че почваш в училище. С по-големи деца си е по-лесно.
Видях днес Марианка - сладко бебе Heart Eyes
И на мен ми предстои ръсене за помагала. Септември е ужасен месец във  финансово отношение.
И аз си поплаках на репортажа на Нова телевизия.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 20:44 от valerie

# 452
  • Бургас
Ние другата седмица сме на родителска в детската. Мъжа ми е спокоен,защото взе заплата  Mr. Green. Иначе в съседната градина ги опукали 50 лв -20 от които за помагалата. Ако в първа група в детската са по 20 лв , по-нагоре не ми се мисли колко ще са  ooooh!

# 453
  • Варна
Ох, ох, какво си говорите. Септември ми е по-тежък и от Декември.  ooooh!

# 454
На плажа беше страхотно, водата беше топла като чай  Sunglasses. Добре, че послушах детето и отидохме.
Утре сме решили пак да ходиме  Simple Smile

# 455
  • София
Честита годишнина на темата! Да си остане същото приятно място!  

Бебета не видях, но и тук май съм виждала само момчетата на Янтра  Grinning, щото тя не трие.

Уф, снощи дадох 90 на родителската на малкото. Очаквам поне още толкова на РС на голямото. Отделно курсовете по швабски, отделно ... Направо съм шашната от разходите този месец.
Ние сме "шампионите" май. За първокласничката 200 лв. за помагала и разни. Да видим колко ще трябва и за големия. Но там са по-скромни, а има и родители, които не са склонни да плащат много. И въпреки, че езиковите курсове ги плащах преди два месеца пак последния месец изхвърчаха много пари.

# 456
  • Пловдив
За първокласничката 200 лв. за помагала и разни.
Shocked Честно? Ние събрахме по 32лв за помагала (аз ги събрах, познайте кой е касиер) на първокласника. И аз съм дала цифра пари за подготовката на тримата, ама то е общо за есента - обувки, анцунзи, други дрехи, канцеларски материали.

# 457
На 14-и септември ще струваме / така се казва тук / 40 дена на свекърва ми.
  Дъщеря ми цяло лято работи и си идва на 12-и ,на 22 -и лети за Шотландия.
  Този септември ми е най -черният досега.

# 458
  • София
Shocked Честно? Ние събрахме по 32лв за помагала
Мислиш ли, че мога да се шегувам с това  Sick
Учебника по английски само е 45 лв., с другите помагала сумата се удвоява и от там нататък започват останалите екстри. Не знам с по колко деца са останалите и с какви възможности са, но си предложиха сами сумата и си я гласуваха и така самотен глас, който се опита да каже, че никъде на друго място няма такива цифри. Добре е, че за момента нямам проблем да ги дам, но въпреки това са прекалено много.
За сега от класната съм с впечатление, че ще ги държи по-изкъсо и ще се справи с дисциплината и най-вече ще ги научи. Дано да не бъркам.

# 459
Да, обикновено за учебниците по английски се заплаща допълнително в първи клас, защото се води СИП, не е част от задължителните предмети. И като се добавят още 50-60 лева за помагала и разни други неща, си се получава немалка сума. Почти навсякъде е така.
Нашите учат допълнително  английски и като СИП и са с два комплекта учебници всяка година, като този за СИП е едно ниво по-надолу като трудност от общообразователната подготовка  Thinking
Жармен,  Hug

# 460
  • Пловдив
Ама и 50-60 ми се виждат много, не забравяйте, че имам втори първокласник за три години, на предния бяха 36лв.

# 461
Янтра, зависи какви помагала избират. Има сборници и за по три лева, и за по  десет.

# 462
  • Пловдив
Радвам се, че сме в обикновено квартално училище в прованса.  Money

# 463
Аз се чудя едно време с по една тетрадка как въобще сме се научили да четем и смятаме. Сега попълват на сто места едно и също, защото повторението е майка на знанието Laughing и баща на .....

# 464
  • ту тук, ту там
Сигурна съм, че моят пост за инвитрото не беше първи на страницата като публикувах, а сега е. Трито ли е? И друг път съм забелязвала такива размествания на постове.
Знам, че не е важно, просто ми е много интересно защо се получава, ако не е трито. А ако е, какво имаше за триене?!

Жармен,  Hug Мисли си, че това е за доброто на дъщеря ти! Едва ли ще ти стане по-леко, но ще ти помогне да го приемеш!

Общи условия

Активация на акаунт