Работа на пасажерски кораби

• 150 304
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви за бързия отговор. Образование? Имам висше инжинерно с отличен англииски, испански, италиански, руски.

# 121
Благодаря ви за бързия отговор. Образование? Имам висше инжинерно с отличен англииски, испански, италиански, руски.

Корабен инжинер? И това с какво Ви помага за капитан? Запознайте се с изискванията за тази длъжност.
Като капитан Вие сте отговорни както за безопасността на самия съд така и за всички които са на него.
Трябва да сте завършил "Корабоводене" или "Навигация" да имате стаж в някоя компания минимум 2 години, трудоспособност от ДИК за капитан. Завършен капитан с право за работа на пасажер ще сте на 40-45.
Как мислите, кой би поверил живота на 700-1000 човека в ръцете Ви?

Не искам да Ви обиждам, мечтите са хубаво нещо но ако не сте завършил ВВМУ в съответната специалност и не сте добили съответния стаж надали някой ще погледне сериозно на Вас.

# 122
Благодаря ви отново... Да изглежда сте права. Няма никакъв шанс аз си мислих, че са просто някакви курсове, а то трябвало точно специфично образование. И както се казва старо куче на нови номера не може да се научи.  Завършил съм автоматизация на информационно управляваща техника ама май не ми върши никаква работа в този случай. Кое е по-добре според вас Корабоводене или Навигация да се завърши? Кое е по лесно или кое би ми дало по голям шанс в преследването на мечтите ми?

# 123
  • Варна
[quote author=seahawk link=topic=869749.msg32112696#msg32112696 date=1449073766 Завършил съм автоматизация на информационно управляваща техника ама май не ми върши никаква работа в този случай. Кое е по-добре според вас Корабоводене или Навигация да се завърши? Кое е по лесно или кое би ми дало по голям шанс в преследването на мечтите ми?
[/quote]
Toва ''автоматизация на информационно управляваща техника '' снощи ли го сънува? Ако беше поне малко грамотен щеше да отвориш сайта на http://www.naval-acad.bg/ и да видиш , че са да помиришеш нещо от капитанстването трябва да учиш 5 г Корабоводене(където ''навигация'' е един от 48те изпита) , сетне десетина години да плаваш като 3ти , 2ри и старши помощник капитан , да караш десетина от месечни до 4 месечни курса , да вземеш и десетина изпита в Морския Учебен Център и сетне ако имаш късмет някой корабособственик да ти се довери да ти поверят ......товарен кораб.Досега в българската морска практика няма българин капитан на пасажер.Една от причините е , че по света има морски академий(например в Генуа) които имат съответната специалност каквато няма нашата морска академия.Разбира се не е проблем да завършиш в Генуа , те имат магистърска програма за пасажери на английски , може да се кандидатства с бакълавар корабоводене дори и за търговския флот . Успех! Simple Smile
За сведение и България имаше 4 пасажерски корабчета за по около 100тина пътници който бяха бракувани преди 30тина години.

# 124
Само една поправка по последния пост, има българи капитани на пасажерски кораби, един бургазлия е капитан на Коял Карибиън, както и на Дисни крузес имат българи на бриджа, в още една малка компания има българин капитан дори наскоро се писа по медиите, че спасил живота на някакв пияна пасажерка паднала зад борда.
Естествено тези мъже са си завършили морското, плавали са доста, показали са отлични резултати. И не мисля че четат в бг мама, да ги разпитаме повече.

# 125
 И къде се намира това нещо ДИК защото намирам само Морска Администрация за сертификати?
Моля, да не се обиждаме на тема грамотност.

# 126
И къде се намира това нещо ДИК защото намирам само Морска Администрация за сертификати?
Моля, да не се обиждаме на тема грамотност.
Без да се подигравам, но не си я опрял до ДИК все още.
Намира се до жп гарата във ВАРНА, вече се казва морска администрация.

# 127
  • Варна
Само една поправка по последния пост, има българи капитани на пасажерски кораби, един бургазлия е капитан на Коял Карибиън, както и на Дисни крузес имат българи на бриджа

Да , разбира се ,че в мазата и на бриджа работят стотици българи , наистина е добра новина , че вече имаме и Баро.
Поне 1 от ''тези мъже са си завършили морското, плавали са доста(30 г. от които 20 - с.е. Simple Smile ), показали са отлични резултати.И не мисля че четат в бг мама, да ги разпитаме повече. ''
чете , само дето вече е пенсия Sad

Kak да ''не се обиждаме на тема грамотност''.Да питаш къде е  ДИКа за да си вземеш сертификата за Капитан на Пасажер е все едно да питаш къде е Токуда да врътнеш някоя и друга мозъчна операция докато чакаш сертификата , щот колко му е , нали ''Имам висше инжинерно '' . Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Казаха ти , че '' висше инжинерно '' абсолютно нищо не значи на море и с него не можеш да заемеш НИКАКВА инжинерна  длъжност на кораб, за където важат САМО дипломите от ВВМУ и морските специалности в МИ Варна и то чак след сертификат от МА.Е като настояваш иди и питай , адреса естествено го има в Гугъл.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 08:08 от peterky2002

# 128
  • Варна
И още едно не мога да разбера ?Защо ти е да ставаш Капитан на Пасажер?Те вземат някакви си 15 - 20 000 евро/месец!  newsm78 Кво се излагаш , с  това превъзходно образование вземи стани в Суизз Еър , в Емиратес или в Гълф Еър един пилот , Командир на самолет - те вземат поне 40 000 евро на месец. Peace Hug

# 129
Уау 15000 - 20000. Сега четох за пилот, то имало пилоти и на пасажерските кораби... Ухууу кокпита стюардесите, а аз за един балет щях да се жертвам капитан да ставам. Интересна работа е това ясно е септември почвам ново образование.

# 130
Само една поправка по последния пост, има българи капитани на пасажерски кораби, един бургазлия е капитан на Коял Карибиън, както и на Дисни крузес имат българи на бриджа

Да , разбира се ,че в мазата и на бриджа работят стотици българи , наистина е добра новина , че вече имаме и Баро.

Например Румен Йовчев  от Варна в момента е капитан на Alure of the seas, кораб на роял Карибиън. От 2007ма е в компанията, преди това 10 години е бил на контейнеровози и няколко години в друга круизна компания. Алюра за лайнер който вози близо 9000 човека.

# 131
Здравейте!

Тъй като се опитвам да събера максимално инфо за посредническите компании, преди да започна да изпращам CV-то си, искам да попитам дали има някой във Форума, който се е качвал с Одисей? Прочетох всичко написано от представителката им, но не видях мнения от хора, които са се качвали през тях  newsm78

# 132
хахахах ми няма как да видиш.

Прекалено са заети да работят и да почиват за да четат тук Simple Smile

А ето и как се става капитан.

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=55287

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 19:21 от Dimitrichka Krasteva

# 133
  • Варна
Въх , това съм го пропуснал!
Браво на колегата , голяма работа е да си капитан на такъв кораб , дори и за седмица.
Всъщност капитани и главни механици имаме и на доста по големи кораби само че танкери , включително и на двата най - големи танкера в света които са по над 600 000 тона.

# 134
Той вече си е щатен капитан на "Оазис"

Общи условия

Активация на акаунт