Работа на пасажерски кораби

• 150 225
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, бях писал в темата преди време и прочетох много полезна информация, за която благодаря, така че, сега ще напиша кратък ъпдейт по моя случай, пък може и аз да помогна на някого. Накратко отидох в А ту З менинг Варна, кандидатствах за Асистент Сервитьор на корабите, на Карнивал Круиз Лайн, понеже изискванията са най-малки, чаках интервюта от Декември 2014 до Март 2015, нямаше интервюта, появи се позиция за фотограф, без никакъв опит като фотограф си кандидатствах, подготвих се, изпратих портфолио, видео, последва интервю по скайп и след ден разбрах, че съм одобрен. Изкарах си всички документи, всичко наистина грубо излиза около 2000 лв, хванах самолета на 6-ти Май 2015, летях до Козумел, Мексико, фото колеж от Карнивал 2 седмици и директно на кораба. Слязох преди дни на 25-ти Ноември. Бих казал, че не е никак лесно, лесна работа на кораба почти няма, а за хора тепърва качващи се на кораб пък въобще, няма място за претенции и лигавщини, но не е невъзможно и все пак е по- оценено отколкото в България, поне за мен. След първия си контракт вече кандидатствах за напълно различна позиция, но ако не съм одобрен, ще се върна пак във фотото и ще се издигам там, когато работиш и не те мързи, имаш шанс за повишение. Определено работата на кораб не е за всеки, трябва си силно психика и воля. Моля всеки, който се чуди дали иска или не, да си направи реално сметката, да си свали нереалните очаквания и да се приготви за истинска работа, а не за екскурзия или почивка. Прочетох последните 20 страници с нови постове и се посмях адски много. Хора, моля не чакайте нещата сами да се случат, ако сериозно искате да работите на круиз, то седнете с лист и химикал и прочетете всички постове От - До и си извадете всичко най- важно, след това помислете добре дали тази работа е за Вас. Ако задавате глупави въпроси просто правите още по- трудно намирането на важната информация за следващия човек влизащ тепърва тук. Нещата написани тук са много важни и ще Ви бъдат в огромен плюс, ако ги знаете предварително. So Lucky* евала за търпението ти и това, че продължаваш да пишеш в темата и да отговаряш на всякакви въпроси! Ако някой има въпрос към мен- ЛС. Сега е време за ваканцияяя!  Laughing Peace
П.С. Моля Ви, пише се "инжЕнер" а не "инжИнер"  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 136
Здравейте, бях писал в темата преди време и прочетох много полезна информация, за която благодаря, така че, сега ще напиша кратък ъпдейт по моя случай, пък може и аз да помогна на някого. Накратко отидох в А ту З менинг Варна, кандидатствах за Асистент Сервитьор на корабите, на Карнивал Круиз Лайн, понеже изискванията са най-малки, чаках интервюта от Декември 2014 до Март 2015, нямаше интервюта, появи се позиция за фотограф, без никакъв опит като фотограф си кандидатствах, подготвих се, изпратих портфолио, видео, последва интервю по скайп и след ден разбрах, че съм одобрен. Изкарах си всички документи, всичко наистина грубо излиза около 2000 лв, хванах самолета на 6-ти Май 2015, летях до Козумел, Мексико, фото колеж от Карнивал 2 седмици и директно на кораба. Слязох преди дни на 25-ти Ноември. Бих казал, че не е никак лесно, лесна работа на кораба почти няма, а за хора тепърва качващи се на кораб пък въобще, няма място за претенции и лигавщини, но не е невъзможно и все пак е по- оценено отколкото в България, поне за мен. След първия си контракт вече кандидатствах за напълно различна позиция, но ако не съм одобрен, ще се върна пак във фотото и ще се издигам там, когато работиш и не те мързи, имаш шанс за повишение. Определено работата на кораб не е за всеки, трябва си силно психика и воля. Моля всеки, който се чуди дали иска или не, да си направи реално сметката, да си свали нереалните очаквания и да се приготви за истинска работа, а не за екскурзия или почивка. Прочетох последните 20 страници с нови постове и се посмях адски много. Хора, моля не чакайте нещата сами да се случат, ако сериозно искате да работите на круиз, то седнете с лист и химикал и прочетете всички постове От - До и си извадете всичко най- важно, след това помислете добре дали тази работа е за Вас. Ако задавате глупави въпроси просто правите още по- трудно намирането на важната информация за следващия човек влизащ тепърва тук. Нещата написани тук са много важни и ще Ви бъдат в огромен плюс, ако ги знаете предварително. So Lucky* евала за търпението ти и това, че продължаваш да пишеш в темата и да отговаряш на всякакви въпроси! Ако някой има въпрос към мен- ЛС. Сега е време за ваканцияяя!  Laughing Peace
П.С. Моля Ви, пише се "инжЕнер" а не "инжИнер"  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Много полезна информация, благодаря! Един съвет и от мен: по възможност избягвайте българските посредници. Най-добре кандидатствайте сами, в краен случай чрез посредник от някоя друга държава. Успех на всички! Simple Smile

# 137

Много полезна информация, благодаря! Един съвет и от мен: по възможност избягвайте българските посредници. Най-добре кандидатствайте сами, в краен случай чрез посредник от някоя друга държава. Успех на всички! Simple Smile
[/quote]

Извинявай и това пък защо? Може ли да се обосновеш? Преди 12 години заминах чрез посредник и сега работя за такъв.

# 138
Наистина си го написал чудесно.
Радвам се за доброто развитие при теб, наслади се на ваканцията и празниците, и може да се засечем на някой кораб. Simple Smile

# 139
  • Варна
Ingenieur на немски
engineer на английски
и още стотици примери на чуждици влезли в българския от различни езици и със съответно различни тълкувания на правописа.В края на краищата много по важно е да напишеш такъв смислен текст като dreamer21 отколкото да напишеш е вместо и или обратно.А и ако си писал нещо хиляди пъти с е съвсем нормално е да си го напишеш така и на български.
George15 си има право на мнение , но в момента съществуват десетки агенций и те са помогнали на десетри хиляди да работят на кораб.Освен това агенцийте се изхитряват и знаейки , че в определен момент шефа е българин , на база лични уговорки качват хора без никаква езикова или дори професионална подготовка и по този начин отварят вратите пред хора които никога не биха се справили сами.

# 140
Освен това агенцийте се изхитряват и знаейки , че в определен момент шефа е българин , на база лични уговорки качват хора без никаква езикова или дори професионална подготовка и по този начин отварят вратите пред хора които никога не биха се справили сами.
Това е абсурдно да се случи в наши дни на пасажерски кораб. Кой би качил персонал който не говори език, и се предполага ще работи с гости?
За карго е друг въпрос.

Между другото агенции в множествено число не изисква "й", всъщност няма дума в множествено число която заверва с и кратко.  Wink

# 141
  • Варна
На всеки кораб има стотици хора екипаж които дори не мярват пасажерите.Както и обратното.Имено през агенции , естествено с добро смазване , се качват хора които иначе няма как да се качат .

# 142
Разбира се, че има работници които нямат контакт с пасажерите, но е рисковано да ги качват без език. Най малкото няма да разберат safety обученията, има тестове по безопасност, дори и ако супервайзерът ти е българин, той няма как да те дондурка 6-9 месеца. Ще се повторя но на пасажерите е така, особено след зачестилите инциденти, целия екипаж задължително трябва да е наясно със системата за безопасност. Без английски не става.

Извинявай и това пък защо? Може ли да се обосновеш? Преди 12 години заминах чрез посредник и сега работя за такъв.

Защото има много мошенници, Димитричка. Не един и двама са били измамени и не са заминали. Отделно много агенции взимат рушвет под масата, и оправиЯ няма с тях. Аз също преди 12 години заминах през агенция, и не еднократно съм им плащала, и в момента съм на кораб и знам какво е мнението на всички за егентите им.
Знам че ти работиш в легитимна фирма и т.н., но покрай мокрото гори и сухото.

# 143
  • Варна

Защото има много мошенници, Димитричка. Не един и двама са били измамени и не са заминали. Отделно много агенции взимат рушвет под масата, и оправиЯ няма с тях. Аз също преди 12 години заминах през агенция, и не еднократно съм им плащала, и в момента съм на кораб и знам какво е мнението на всички за егентите им.
Знам че ти работиш в легитимна фирма и т.н., но покрай мокрото гори и сухото.
[/quote]

Moшеници има навсякъдепо света и във всички занаяти.
Разбира се , че е груба измама , ако ти вземат парите и не ти свършат работа.
Истина е , че ако ги няма бгагенциите поне 90 % от хората не биха заминали.Твърде малко са хората хукнали по Пирея , Неапол , Анверс или Хамбург да търсят ваканции.Само по Интернет и телефон  е трудна работа.Става само за хора с достатъчно дълъг стаж по корабите.Не вярвам , че някой може да се качи за първи път за някоя от масовите , коментирани тук професии в хотелската част без посредник и пращаики сивита по корабособствениците.Колкото до английския , разбира се че някакво поне минимално ниво е необходимо с изключение на корабите плаващи по реките на Северна и Западна Европа .Там става с .......немски Simple SmileКолкото до рушвет под масата всички са наясно , че без него в повечето агенции молбите отиват директно в кошчето за боклук и никой дори и не ги поглежда.Сама си го казваш и колкото и да мърморят всички го правят.Нещо като ''ся ко праим'' на КАТаджията  #Cussing out

# 144
Някакви отзиви за гръцката компания Глобъл Шипинг във Варна?

# 145
  • Варна/Амстердам
Здравейте!

Ще се възползвам да ви задам няколко глупави въпроса...Та одобрена съм за речен кораб и се интересувам откъде точно да си изкарам следните документи:

Color Copy of international passport
-казаха ми да е нотариално заверено,така че предполагам от нотариус
Birth Certificate in European format-Многоезичен акт за раждане от община Варна (казаха ми да го изкарам оттам,въпреки че не съм от Варна)
Свидетелство за съдимост на английски език-предполагам от града,от който съм

Според вас колко време ще ми е нужно да ги издам?
Благодаря ВИ предварително! bouquet

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 20:16 от voxxymoxxy

# 146
  • Варна
Тук почти никой не е писал за работа на речен кораб.
Ще се радваме да опишеш всичко случило се до тук и да продължиш да пишеш за случващото се с теб.
Ваденето на документите не е проблем - ще се справиш за няколко дни.

# 147
Здравейте!

Ще се възползвам да ви задам няколко глупави въпроса...Та одобрена съм за речен кораб и се интересувам откъде точно да си изкарам следните документи:

Color Copy of international passport
-казаха ми да е нотариално заверено,така че предполагам от нотариус
Birth Certificate in European format-Многоезичен акт за раждане от община Варна (казаха ми да го изкарам оттам,въпреки че не съм от Варна)
Свидетелство за съдимост на английски език-предполагам от града,от който съм

Според вас колко време ще ми е нужно да ги издам?
Благодаря ВИ предварително! bouquet
Тия пък, чак и многоезичен акт за раждане, малко прекаляват ми се струва, и то за речните кораби.
За американските компании очаквам да затегнат контрола, след зачестилите терористични атаки.
Скоро ще ни искат и кръщелно свидетелство. Доналд Тръмп се е заканил да не дават визи на мюсулмани така, че няма да се очудя на някоя нова глупост.
Свидетелство за съдимост от родния ти град и след това го носиш в някоя фирма за превод и легализация, не отнема повече от 2-3дни.

# 148
  • Варна/Амстердам
Благодаря Ви!!!

А този многоезичен акт ми е чудно откъде трябва да го изкопая...може би отивам с акта за раждане и го легализират...?
А извлечение на банкова сметка в евро на английски,дали ще ми дадат от банката или трябва да легализирам и това...

# 149
Благодаря Ви!!!

А този многоезичен акт ми е чудно откъде трябва да го изкопая...може би отивам с акта за раждане и го легализират...?
А извлечение на банкова сметка в евро на английски,дали ще ми дадат от банката или трябва да легализирам и това...
Акта за раждане явно да, превод и легализация. А за извлечение от банката защо? Какво общо има колко пари имаш? Ти отиваш да изкарваш пари там нали? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт