Работа на пасажерски кораби

• 150 155
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
So Lucky* не знам колко е подробно медицинското за Карнивал , но моите ги пращам в "Транспортна" и им излиза от 250 до 280 в зависимост към коя фирма се качват. Различните фирми различни изисквания имат.

Оф, колко да е подробно... Цялата работа в, че Карнивал има една оторизирана клиника във Варна и една в София които признава, други медицински не стават. Новите бланки пък са със снимка, явно доста са се опарили със обезщетения на екипажа.
Стандартно, давам кръв  и урина, после ходя на кардиограма, очен преглед, една лекарка ме преглежда мисля че е вътрешни болести, после рентген на бял дроб, и това е 350, преди беше 250 , но се усетиха че така или иначе сме при тях, смучат кеш.

Ал бънди, заминавай на роял и не се ослушвай повече, най малкото опита който ще натрупаш е безценен, ще посетиш Щатите, ще си осъвършенстваш английския, ще събереш пари. Какво има да му мислиш...

# 226
Да, ясно, ще чакам assignment letter от тях , а иначе моя човек именно за Sea Chefs е приет да работи и като гледам от поста на колегата, тест за наркотици няма, само при личния :/ чудна работа, сигурна ли е тази информация ?

# 227
Не ги знам какви са тия sea chefs, обаче медицинско си трябва, и ако личния му се съгласи да фалшифицира документ си е негова работа. Нашия ако пуши активно трева, не го виждам да работи за дълго на море.

# 228
Ако може 6matkata да поясни малко повече за нещата със Sea Chefs и медицинското което изискват за да се качиш, благодаря

# 229
здравейте,и аз съм одобрен за sea chefs.обаждат ми се от агенцията да ме питат дали съм съгласен за стендбай период.компанията се задължавала до 3 месеца да ми даде дата за качване,съответно щели да ми плащат през това време!? а аз трябва да гарантирам,че ще съм готов във всеки един момент да тръгна...или поне това разбрах в скромният си опит да водя диалог с мениджъра на Сапко,г-н Енчев.
някой знае ли за какво става въпрос? има ли такава практика,да чакаш и да ти се плаща и тн.? и изобщо заслужава ли си,понеже малко инцидентно се явих на интервю..благодаря

# 230
По принцип във всяка компания си има хора които са стенд бай за в случай, че някой слезе по спешност, но това са обикновено хора със стаж. За първи път чувам, да ти плащат без да си им работил нито ден, каква е гаранцията че след като си взимаш пари 3 месеца, в деня на тръгване няма да се откажеш. Подписваш ли им договор, поразпитай допълнително преди да се вържеш с тях.
Като цяло според мен не е лошо, ако нямаш други планове.

# 231
По принцип във всяка компания си има хора които са стенд бай за в случай, че някой слезе по спешност, но това са обикновено хора със стаж. За първи път чувам, да ти плащат без да си им работил нито ден, каква е гаранцията че след като си взимаш пари 3 месеца, в деня на тръгване няма да се откажеш. Подписваш ли им договор, поразпитай допълнително преди да се вържеш с тях.
Като цяло според мен не е лошо, ако нямаш други планове.
стаж имам над 10г но не и по кораби.след два дни ще им дам отговор,в движение съм и не мога да преценя картинката,още повече информацията,която трябваше да усвоя за минута по телефона.доколкото разбрах подписва се договор за периода на изчакване,нещо ми се върти и че ми каза,че компанията ти плаща базова заплата в периода,дават ти дата до три месеца,ти трябва да си готов за 24 часа да реагираш и тн..в сряда ще се чуем.за съжаление пак по телефона.дано разбера точно за какво иде реч.ще споделя тогава

# 232
Корабен стаж имах в предвид, извинявай и аз пиша с половин ръка и бързам. Попитай точно, какво става ако не "реагираш за 24 часа", неустойки и т.н.
Не си писала каква е позицията.

# 233
здравейте,и аз съм одобрен за sea chefs.обаждат ми се от агенцията да ме питат дали съм съгласен за стендбай период.компанията се задължавала до 3 месеца да ми даде дата за качване,съответно щели да ми плащат през това време!? а аз трябва да гарантирам,че ще съм готов във всеки един момент да тръгна...или поне това разбрах в скромният си опит да водя диалог с мениджъра на Сапко,г-н Енчев.
някой знае ли за какво става въпрос? има ли такава практика,да чакаш и да ти се плаща и тн.? и изобщо заслужава ли си,понеже малко инцидентно се явих на интервю..благодаря

Здравей и аз там ще се качвам . Те гледат максимално бързо да те качат 3м няма кой да ти плаща макс месец. От март почват  да качват и парите за тоя период се дават към първата заплата

# 234
Здравейте, морски чада Simple Smile
имам един въпрос, надявам се на помощ от Ваша страна -за пръв път ще се качвам да работя на пасажерски кораби (в шопс), пристигнаха ми документите за финалното интервю , в тях се иска солидно количество инфо за медицинската ми история. Трябва ли да бъда пределно искрена или това ще навреди на финалния резултат , т.е дали ще ми предложат договор ? пример - мин година съм прекарала пневмония, трябва ли да го отбележа? имала съм и възпален нерв....просто се чудя каква роля играе тази информация при избора на кандидатите.Ще съм благодарна за мнения и препоръки Simple Smile

# 235
Нищо не говориш за медицинската си история. Минаваш медицинско, там се обяснявай на доктора. Интервюиращия не го интересува кога си кихнала и кога си имала газове.
Успех на интервюто.

# 236
Привет има ли някой в темата който е работил като IT на кораб ( която и да е компания ). Също така някой може ли да ме насочи към читава агенция ( дано не повтарям въпроса за 100тен път извинявам сепредварително).

# 237
Здравейте!
Попрочетох старата тема на две на три. Доста обширна с доста информация.
Имам стаж на кораб 3 контракта към МСИ в бара, приятеля ми е барман също с три контракта към същата компания. Да се засечем на един кораб така и не успяхме независимо че и трита пъти тръгвахме от тук с обещание от агента да се направят трансфери.
Сега сме се ориентирали към други фирми ако може да ми помогнете с малко информация за фирми които Вие знаете,пътъвате, работите и т.н.
Естествено желанието ни е да бадем заедно на един кораб имаме стаж както вече казах, нямаме такива изисквания и да почиваме заедно и да се качим по едно и също време , но въпреки всичко да сме поне на едно и също място тъй като в процеса на работа няма как да се засичаме кои знае колко тъй като сме с различни скеджули имаме различни митинги дрилове но пък и когато знаеш че е там времето минава  по леко.
Който може да помогне с каквато и да била информация ще съм много благодарна  thumbsup hug

# 238
Здравейте!
Попрочетох старата тема на две на три. Доста обширна с доста информация.
Имам стаж на кораб 3 контракта към МСИ в бара, приятеля ми е барман също с три контракта към същата компания. Да се засечем на един кораб така и не успяхме независимо че и трита пъти тръгвахме от тук с обещание от агента да се направят трансфери.
Сега сме се ориентирали към други фирми ако може да ми помогнете с малко информация за фирми които Вие знаете,пътъвате, работите и т.н.
Естествено желанието ни е да бадем заедно на един кораб имаме стаж както вече казах, нямаме такива изисквания и да почиваме заедно и да се качим по едно и също време , но въпреки всичко да сме поне на едно и също място тъй като в процеса на работа няма как да се засичаме кои знае колко тъй като сме с различни скеджули имаме различни митинги дрилове но пък и когато знаеш че е там времето минава  по леко.
Който може да помогне с каквато и да била информация ще съм много благодарна  thumbsup hug
Моника, пробвайте на КАрнивал. Ще ви качат, имате достатъчно стаж, и качват двойки. Ще сте заедно в кабина, а ако бар мениджъра се падне свестен може и графиците ви да съвпаднат.
С моя приятел се запознахме на МСЧ, наясно съм какво ти е, дори кабина нямахме заедно, със връзки и уговорки, и пак трудно. В момента сме на Карнивал, пети контракт, качваме се заедно, слизаме заедно, летим заедно, винаги couple cabin, и дори не сме от една националност. Laughing
За агент, мисля във Варна A to Z maiming, и в Русе Лъки -М.
Пробвайте.

# 239
Предстои ми интервю в A to Z Manning за работа като resturant stewart.В момента набират персонал за корабите на AIDA CRUISES.Аз лично не можах да открия информация с мнения за условията на тези кораби.Някой ако знае нещо по въпроса и желае да сподели бих бил много благодарен.

Общи условия

Активация на акаунт