Хайде на театър 3

• 183 542
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Последно ходих на "Кухнята" в Младежкия. Не останах особено впечатлена като цяло. Актьорите бяха много добри, но пиесата е направена лошо. Не си падам по този тип представления. Иначе адмирации за цялата енергия, която актьорите успяха да предадат на публиката. Жалко само, че училищната група, дошла да гледа, съсипа много от по-силните сцени. Явно учителите, както и родителите, не са ги научили как се гледа театър (трябва да се мълчи, а не да се говори като на някой американски филм в киното) newsm78

Скучно им е било... Sad Ако пиесата им е била интересна, нямаше да говорят.
Учителите са длъжни да проверят дали пиесата е подходяща за 12-13-годишни или не. Да не говорим, че нито един от преподавателите не им направи забележка да млъкнат и да гледат. Предния път, когато гледах постановка във въпросния театър, положението беше абсолютно същото.

Децата в днешно време са с трудно задържаща се концентрация, поради многото възможности за забавление. Театърът става все по-бутиково изкуство...Аз затова казвам, че театралите трябва да си отворят очите и нещо да направят, щото да успеят да задържат вниманието на публиката. Писах и назад - не го ли направят, ще играят във все по-празни салони, защото старите любители на театъра са на изчезване...Сега, с тези нови технологии и ефекти, има други много по-интересни за младите хора средства за забавление.

# 121
Цитат
Децата в днешно време са с трудно задържаща се концентрация, поради многото възможности за забавление. Театърът става все по-бутиково изкуство...Аз затова казвам, че театралите трябва да си отворят очите и нещо да направят, щото да успеят да задържат вниманието на публиката. Писах и назад - не го ли направят, ще играят във все по-празни салони, защото старите любители на театъра са на изчезване...Сега, с тези нови технологии и ефекти, има други много по-интересни за младите хора средства за забавление.
Ето и един съвсем пресен статус на актьора Владимир Карамазов по този повод:
Днес имах представление.Ще го помня дълго,защото се борех в епична битка с три деца.Борих се физически,борих се със средствата на моята професия,борих се с положението в нашата страна,борих се с последиците от това,че културата у нас е някъде си.В тази битка май аз не победих,но поне се опитах.Децата бяха от 10 до 14 годишни,но те не са виновни.Виновни са родителите. Родителите трябва да възпитат децата си да обичат и да ценят театъра и всички измерения на изкуството.Истинското изкуство.Как детето да се държи в театъра,какво е театъра,да знаят за трудностjа на тази професия и да я ценят.Да, на тези деца им беше скучно,но ако родителите им бяха обяснили за по-горните неща те щяха да знаят как да реагират в такъв момент.Щяха да знаят, какво ги чака,че това не е телeвизионно предаване.Приложих цялото си умение като актьор ,дадох всичко от себе си за да им стане интерeсно.Успях за около 15 мин.От мене течеше пот и май това леко ги заинтригува.Бяха на първия ред,на около три педи от мен.Беше ги довела баба им(похвално от страна на бабата),но родителите са тези ,които възпитават.Театъра не е концерт на площада.Театъра е нещо специално.Децата трябва да го знаят.Водете децата си на театър и ги учете да ценят и обичат изкуството.Говорете им и не позволявайте да станат празни,неуки,нечувствителни и груби.Ако това не се промени, нашето общество ще продължи да е лесно за манипулация.Глупавите хора лесно се лъжат.Ако възпитате децата си да ценят изкуството ,те ще научат техните.А изкуството ще им даде многоооооо. Ще ги направи добри и интелигентни хора.Това си струва,направете го и не губете време.Като дете са ме водили много на театър.Спомням си ,че не смеех да мръдна.
Дано не ми се случи пак да вляза в подобна тежка битка.

# 122
Здравейте, бихте ли ми препоръчали постановка, на която да заведа скептично настроеният ми приятел... Аз обожавам да ходя на театър, но той е останал с лоши спомени още от ученическите му години, и някак си не е много ентусиазиран... Искам да е някоя постановка, която да го грабне и поне малко да го накара да харесва театъра.

# 123
  • София
Скрит текст:
Цитат
Ето и един съвсем пресен статус на актьора Владимир Карамазов по този повод:
Днес имах представление.Ще го помня дълго,защото се борех в епична битка с три деца.Борих се физически,борих се със средствата на моята професия,борих се с положението в нашата страна,борих се с последиците от това,че културата у нас е някъде си.В тази битка май аз не победих,но поне се опитах.Децата бяха от 10 до 14 годишни,но те не са виновни.Виновни са родителите. Родителите трябва да възпитат децата си да обичат и да ценят театъра и всички измерения на изкуството.Истинското изкуство.Как детето да се държи в театъра,какво е театъра,да знаят за трудностjа на тази професия и да я ценят.Да, на тези деца им беше скучно,но ако родителите им бяха обяснили за по-горните неща те щяха да знаят как да реагират в такъв момент.Щяха да знаят, какво ги чака,че това не е телeвизионно предаване.Приложих цялото си умение като актьор ,дадох всичко от себе си за да им стане интерeсно.Успях за около 15 мин.От мене течеше пот и май това леко ги заинтригува.Бяха на първия ред,на около три педи от мен.Беше ги довела баба им(похвално от страна на бабата),но родителите са тези ,които възпитават.Театъра не е концерт на площада.Театъра е нещо специално.Децата трябва да го знаят.Водете децата си на театър и ги учете да ценят и обичат изкуството.Говорете им и не позволявайте да станат празни,неуки,нечувствителни и груби.Ако това не се промени, нашето общество ще продължи да е лесно за манипулация.Глупавите хора лесно се лъжат.Ако възпитате децата си да ценят изкуството ,те ще научат техните.А изкуството ще им даде многоооооо. Ще ги направи добри и интелигентни хора.Това си струва,направете го и не губете време.Като дете са ме водили много на театър.Спомням си ,че не смеех да мръдна.
Дано не ми се случи пак да вляза в подобна тежка битка.

Ами на крива ракета...Не са виновни децата, защото има и възрастни хора и то интелигентни хора, които намират театъра за скучен. Това е поради липсата на добри актьори и добри постановки. Изкуството да правиш театър затова се нарича изкуство, защото не всеки го може. То е като да рисуваш или да пишеш...не може всеки да го прави, трябва да му е капнато от Господ. За съжаление, все по-малко стават силните актьори, с присъствие, с талант, същото важи и за режисьорите. Не ми се пише ферман по този въпрос сега, но театър със слаби актьори, участващи в недобре подбрани постановки и липса на добра сценография, не се прави. Това си е жива проба мъчение и не е виновна публиката, че не го харесва. Защото публиката реагира на добрите неща, харесва ги, пълни салоните. Но, честно казано и мен ще ме откажат да ходя на театър...защото не мога да кажа на черното - бяло. Напоследък почти с ужас отивам на театър, защото не знам какво "ще заваря" там...

# 124
Здравейте, бихте ли ми препоръчали постановка, на която да заведа скептично настроеният ми приятел... Аз обожавам да ходя на театър, но той е останал с лоши спомени още от ученическите му години, и някак си не е много ентусиазиран... Искам да е някоя постановка, която да го грабне и поне малко да го накара да харесва театъра.
Здравей, mey_si!
На първо четене се сещам за три постановки:
1. Полет над кукувиче гнездо - Народен театър
Да, не е комедия, но мисля, че ще му допадне. А и ако ти самата (или той) си гледала и едноиманния филм - може по-лесно да решиш дали ще ви допадне.
2. Шведска защита - МГТ Зад канала - също не е комедия.
3. Спанак с картифи - Сатиричен театър
Комедия. Не съм гледала постановката, но отзивите са страхотни. Ако е футболен фен, опитайте Wink
Ако се сетя за още нещо, ще пиша пак Wink

# 125
В такива случаи обикновено препоръчвам комедия.
Освен Спанак с картофи , дори доста повече харесвам Вечеря за Тъпаци/ пак в Сатирата/.
Съгласна съм с предложението Полет над кукувиче гнездо. И аз щях да го дам , ако се мине на вариант некомедия. Деян Донков е ненадминат там.
Друга моя любима постановка, подходяща за такъв случай е Животът е прекрасен, отново в Народния театър.

Може ли повече отзиви за Шведска защита?

# 126
Билетите за декември на Сатиричния театър вече са в продажба. Не мога да разбера как така в 9 часа половината зала е с резервирани билети и то същите места като миналия месец... едни големи квадрати. Дали наистина някой ги резервира (с една регистрация може макс 10 места) или от театъра правят някакви номера... Както и да е, опитвам от октомври и чак сега се добрах до места за Спанак с картофи. Дакота беше страхотна! Въпреки, че Владо Карамазов малко накуцваше  Flutter

# 127
Билетите за декември на Сатиричния театър вече са в продажба. Не мога да разбера как така в 9 часа половината зала е с резервирани билети и то същите места като миналия месец... едни големи квадрати. Дали наистина някой ги резервира (с една регистрация може макс 10 места) или от театъра правят някакви номера... Както и да е, опитвам от октомври и чак сега се добрах до места за Спанак с картофи. Дакота беше страхотна! Въпреки, че Владо Карамазов малко накуцваше  Flutter

Според мен ги пазят за агентите, които им продават билети. Много кофти за нас зрителите.

# 128
  • В царството на игрите:)
Здравейте,
Препоръчайте ми постановка в театър "Възраждане". Ако може да става и за 10 годишно дете!
Благодаря!

# 129
Измамници, с Христо Гърбов.
Много готино. Ще се хареса и на детето.

# 130
Може ли повече отзиви за Шведска защита?
Ето един обзор на пиесата, с който съм съгласна: "Шведска защита"...

# 131
  • София
"Спанак с картофи", дали би допаднала на 9 годишно момиченце?

# 132

В никакъв случай.
И моя син/13г/ не съм го водила, въпреки че много искаше.

Ето анонса от сайта на театъра:

Описание

Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията „Спанак с картофи” наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача. Трима мъже, уж колеги, уж дружески настроени, а същевременно съперници за жени и постове. Дали ще спазят уговорката да „работят в екип” в името на общия успех и Големия футбол и дали ще им се размине само с нецензурния припев „Съдията, съдията…”

# 133
  • София

В никакъв случай.
И моя син/13г/ не съм го водила, въпреки че много искаше.

Ето анонса от сайта на театъра:

Описание

Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията „Спанак с картофи” наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача. Трима мъже, уж колеги, уж дружески настроени, а същевременно съперници за жени и постове. Дали ще спазят уговорката да „работят в екип” в името на общия успех и Големия футбол и дали ще им се размине само с нецензурния припев „Съдията, съдията…”

Hug Благодаря!

# 134
На която и постановка на Александър Морфов да го заведеш, няма да сбъркаш!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт