ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 868
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
младият лапад е такъв

Скрит текст:

сега вече е започнал да изкласява и е примерно такъв
Скрит текст:

а след време ще е такъв
Скрит текст:

киселецът е по-дребен на височина и на размер на листата. и по-кисел  Blush

# 511
Това показаното е лопуш, което не знаех, че се нарича лапад, признавам си. Винаги съм мислела, че са отделни растения.

# 512
Аз го знам също като лапад  newsm78

# 513
Това показаното е лопуш, което не знаех, че се нарича лапад, признавам си. Винаги съм мислела, че са отделни растения.

Peace аз пък не знаех за лопуш  Peace

много ми е полезна темата. научавам много  Blush

Лапад, Обикновен лапад, Лопуш - Rumex patientia

# 514
При нас на диалект му казват щафел на лапада.

# 515
  • густо майна Филибето
А ММ наскуба миналата година от една поляна и го насях в градината, въпреки че не ми се искаше много. На поляната до нас си расте достатъчно да бера за супи Simple Smile И коприва ми расте край оградата, в началото бях се юрнала да я изкоренявмам, но тя нали е неубивайма Laughing, сега съм я оставила и бера чат пат.

# 516
 Blush аз така открих киселец в двора. сетих се, че преди време някой в темата търсеше семена, усърдно засяваше и се жалеше, че нищо не става.
почистих около нашия, заградих го да не пострада, а бабата, която ни наглежда от време на време ми се смее: киселец имало колкото щеш наоколо.  Blush
има, но друго си е да си е у дома Simple Smile

# 517
  • София
И аз така с тученицата. Колко я рових и не мога да я махна и това си е- все си покарва и всичко в тученица става. А по форуми хората се чудят как да я захванат- то торове, то специални грижи... А за мен е напаст като троскота по двора.

# 518
Да се похваля - получих два клематиса подарък днес. Син и розов. Нямам търпение да ги засадя. силно се надявам да се хванат безпроблемно.  Peace

Някой нещо да ми подскаже по-специфично за тях?!

Уж почвата в контейнерите е мокра, пък някой от листата към върха ми се струват отпуснати...  newsm78

И един важен въпрос : След като в почивните дни си завъдих кърлеж... се замислям дали не е нужно да напръскаме с нещо против кърлежи. Вие пръскате ли? С какво и как? Освен тревите, самата почва трябва ли да се пръска, циментови площадки.....

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 12:29 от utro77

# 519
ние плащахме на фирма да обработва предишното дворче. отделно пръскахме малкия с препарати срещу кърлежи и комари.

за новия двор не знам. страх ме е, защото сме виждали да минават котки, но не съм сигурна, че някоя фирма ще се навие да ходи до горно нанадолнище заради нас.

ще трябва да проуча въпроса и бащицата да обработва с пръскачката  Thinking

# 520
За кърлежи - Айкън. Пръскай и циментови пътеки.
Клематисите ти имат ли имена? Защото те са 3 групи и цъфтежа им зависи от подрязването. Ако имаш имената им пиши,за да обясня как.
Иначе ги засади в градината с 3-4 см по-дълбоко както са били в саксията. Имай предвид, че са много устойчиви растения и дори надземната част да умре, след година може пак да избие.
В дупката преди да засадиш направи на дъното дренаж 7-8 см слой камъчки, клематиса не обича мокро, така при големи дъждове няма да се задържа вода около корените. Засаждай го бързо, че в саксия по-трудно е с поливането. Като засадиш го отрежи ниско, остави 3-4 колена, от там ще избие и ще се сгъсти. Предвиди му място да се катери. Но зависи и от клематиса, някои остават ниски, други стигат 8 метра, затова е важно името.

# 521
  • София
Против кърлежи, бълхи и комари използвам Фендона 60 или Бандит. Пише, че са безопасни за хора и домашни животни и определено са ефективни

# 522
  • Русе
За гадинки и ние пръскаме с Айкън, при нас комари дал господ. Даже днес купих една голяма разфасовка. Жената от аптеката каза, че може и у нас да напръскаме, първв 2-3 ч да е затворено, после хубаво да проветрим. Имало ефект и за паяци, при нас са голяма напаст.

# 523
vessita аз тази година си загубих няколко дъвки като ги бях потопила във вода,изгниха.А тези които боднах направо в пръстта  са си ок.Предполагам ,че мушкатото и то е така ,но не съм сигурна.
Пръскаме с айкън  за кърлежи и не сме имали проблеми.

# 524
vessita аз тази година си загубих няколко дъвки като ги бях потопила във вода,изгниха.А тези които боднах направо в пръстта  са си ок.Предполагам ,че мушкатото и то е така ,но не съм сигурна.
Пръскаме с айкън  за кърлежи и не сме имали проблеми.
Какви са тези дъвки?

Общи условия

Активация на акаунт