ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 792
  • 800
  •   1
Отговори
# 690
W'A'S'P' , а извинявай ти в Бг ли си?
Защо така на чужд език тоя линк... Не разбрах и колко струва.

Ще се опитам да потърся нещо подобно.

Не, не съм, но това няма значение
Показвам какво ние ползвахме, важно е самата опаковка, да е с такава приставка за маркуч, а съдържанието предполагам е подобно
Тукашните марки съм ги виждала в градинските центрове в БГ, сигурна съм например, че има НелсонГардън, а те имат такава опаковка

Ние дадохме 20 евро за 3-литрова туба, за 300 кв.м. стига

# 691
Купи си за тревата гранулирана тор Яра мила, тя е една от най-добрите. Има бавно освобождаване, с нея се тори сега и още един път средата на лятото. Пазара е залят с измислени марки, евтините торове почти нищо не вършат.

# 692
Точно от гранулирана нашата морава става на петна и туфи (и хич не беше евтина при това)
Колкото и да внимавахме тези гранули са ужасно трудни да се разпръстнат равномерно
Да не говорим, че не всяка гранулирана има бавна съставка
Именно затова сме доволни от течната тор с туба за маркуч
Стана равномерно и петната вече не си личат, а се виждаха даже и след зимата

# 693
  • густо майна Филибето
W'A'S'P' , зависи каква е била. Аз торя 7 години разпръсквайки с ръка гранулирана бързоразтворима и ефекта е само положителен. Но пък пръсках есента суперфосфат в лехите, и където хвърлих и върху тревата, поизгоря. Но за месец пролетта се възстаниви напълно.
Аз ползвам Fertiblue.
 И амониева силитра сме разпръсквали, веднага след това се полива, за да не гори. Тя пък се разтваря почти веднага.

# 694
Точно от гранулирана нашата морава става на петна и туфи (и хич не беше евтина при това)
Колкото и да внимавахме тези гранули са ужасно трудни да се разпръстнат равномерно
Да не говорим, че не всяка гранулирана има бавна съставка
Именно затова сме доволни от течната тор с туба за маркуч
Стана равномерно и петната вече не си личат, а се виждаха даже и след зимата

Скъпото не значи качествено. Марката и името имат значение. А и почти всички гранулирани торове е хубаво да се вкопават малко, докато Яра милата няма нужда от това.

# 695
Добро утро!

Взехме някаква течна тор. Ще видим какъв ефект ще има.
Обаче добре се получава тревичката, харесва ми. Особено тази, която хвърлихме в по-топлото време. Расте бързичко и по-равномерно. На едното място май подранихме, бяха студове и никнеше бавно. Въпреки че вече и тя поотрасна, даже косихме веднъж.  Peace Само дето един къртик ми направил няколко купчинки точно сред райграса и сега се наложи да подсявам допълнително. Но се надявам, че ще стане!

Вчера се спуснах до пазара да видя какви цветя предлагат, но нямаше голям избор - петунии, теменужки. Вербените много ограничени. Чудя се за тази снимка, дето ви е показах със саксиите дали да не сложа вътре каскадни вербени. Дали ще нарастнат прилично?! Да не ми седят рехави саксиите?  newsm78 Или пък да сложа вербени по земята между саксиите...  newsm78

Едно цветенце, което не го знам, предлагаха на пазара - калибрахое. Прилича ми на дребнички петунии. То подходящо ли е за саксии? Или за земята?

# 696
Аз миналата година за първи път си купих калибрахое и бях супер доволна, та тази година вече всички съндъчета ги напълних само с него. В съндъче сложих по 3 броя, то се разрастна и цъфтя неуморно цяло лято на южна тераса.

# 697
Едната ми роза май има мана. Има черни петна по листата. С какво се пръска за това?

Последно флокс паникулата ли цъфти продължително? Той не ми прилича на стелещ се. На снимките в нета изглежда на туфи и по-висок.

Това цвете какво е според вас:
Скрит текст:

# 698
 И аз съм насадила калибрахое,моето обаче ще се влачи според мен. Насадила съм 4 по две в едни спукани гювечи. Три обаче ми се струва, че са висящи, едното си е в саксията. Много са хубави. Аз и петунии харесвам, но така въшлясват, че не ги искам вече. Латинките и те ми въшлясват. Аз покрай тревата съм насадила калдаръмчета, ама са такива нюню, че не вярвам туй да става цвете newsm78

# 699
Добри ми даде зелена светлина и аз си поръчах снощи ето това:
http://olx.bg/ad/4-tsvetni-hrasta-za-10-leva-ID626RI.html#58cc152c59

Дали ще стане, не знам  Grinning, но ми харесва Heart Eyes

# 700
Пролетен дъждец, това е рододендрон, обича кисела почва и е вечнозелено. Има различни сортове с различни цветове.

# 701
Пролетен дъждец, това е рододендрон, обича кисела почва и е вечнозелено. Има различни сортове с различни цветове.
+1
Около нас често се срещат. Точно като рододендрон го идентифицирам и аз. Peace Не знам дали всички, но някои стават големи като дървета.

# 702
Utro, успех и дано останете доволни
В момента,чкакво е хладно в БГ е идеално за торенето
Само се подгответе за косене до седмица след това
И ако може, не събирайте окосеното, а да го оставите допълнително да наторява

Моля, покажете тази тор Яра, за да знаем за какво става въпрос
... Скъпото не значи качествено. Марката и името имат значение. А и почти всички гранулирани торове е хубаво да се вкопават малко, докато Яра милата няма нужда от това.

Показаното е рододендрон, да
Съвсем наскоро посадихме един малък, в специална почва, след месец ще почна да му слагам специална тор
Имаше много пъпки още при купуването, дано почне скоро да ни радва с цвят

Четох, че лесно се размножавал от семена
Мисля да пробвам

# 703
Ако оставим окосеното, то няма ли просто да изсъхне и да изглежда грозно?!?!

# 704
  • густо майна Филибето
Ще изглежда Simple Smile
Аз ползвам окосеното за насипване на пътеките в зеленчуковата градина, като мулч. Така и като е мокро не е кално.

Общи условия

Активация на акаунт