Коремчето на мама се надува, а ФЕВРУАРЧЕТО вътре си лудува! - тема 5

• 31 930
  • 723
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви за рецептите за хрема и кашлица.
Аз от два месеца съм в болничен.Нося при лекаря от комисията талон от личната за ЛКК и амб.карта и после отивам да го взема.Но след този болничен ще трябва да вляза в болница за следващото продължаване.

# 211
  • София
Здравейте, момичета, и аз съм от тези с термин февруари-около 14.02 Simple Smile С някои от вас дори си писах на лични Wink Бих искала да попитам дали има някоя, която е била на първия БХС при д-р Виолета Стратиева от МЦ Света Петка?

Здравей Simple Smile Имам записан час при нея за фетална морфология на 9ти Октомври. Имам колежка, която ми я препоръча и твърди, че е много добра. Аз лично мога да споделя впечатления едва след прегледа Wink

# 212
Ох ти я болнични Sad Аз както си броях за 3 дни не ме стигат тия 180 дена до нова година и незнам какво ще правим Sad Имали и др с такова положение и какво мислите да правите Sad

# 213
Здравейте, момичета, и аз съм от тези с термин февруари-около 14.02 Simple Smile С някои от вас дори си писах на лични Wink Бих искала да попитам дали има някоя, която е била на първия БХС при д-р Виолета Стратиева от МЦ Света Петка?

Здравей Simple Smile Имам записан час при нея за фетална морфология на 9ти Октомври. Имам колежка, която ми я препоръча и твърди, че е много добра. Аз лично мога да споделя впечатления едва след прегледа Wink

Ти в коя седмица ще бъдеш при нея? Аз бях в 11-12 седмица и след това чух доста противоречиви мнения. Стори ми се любезна, доста убедена в себе си, но хората се оплакваха отпред, че при нея е закон да се чака по час-два. А моето питане е свързано с пола, както на повечето тук и като гледам мн често им се изменя, голяма мистерия е. Сега тя каза, че бебето приличало на момче заради някакви си чертички там, които при момичета били равни, а при момчета едната старчала леко. Дори каза 80%, което за толкова ранен етап ми се видя доста самонадеяно. Аз бях при нея за БХС, защото моят доктор беше отпуска, иначе задължително при него. С предната ми бременност той ми каза пола още в 11 седмица, а в 14 го потвърди. Но две седмици след БХС при нея бях при него и мислех, че ще потвърди твърдението й, а той каза, че вижда някаква точка между крачетата, която на този етап със сигурност не може да каже дали ще се окаже момче или момиче. И аз не знам защо се наемат с прогнози толкова рано, явно си знае къде да гледа, и или ще познае, или не Grinning Сега сме на етап при това положение да опитаме да не го знаем пола до края, така или иначе в момента е може би айде не 50 на 50, ама 60 на 40, което пак ще си има в себе си доза изненада, ама дали ще издържим - това не знам Grinning

# 214
  • Варна
Ох ти я болнични Sad Аз както си броях за 3 дни не ме стигат тия 180 дена до нова година и незнам какво ще правим Sad Имали и др с такова положение и какво мислите да правите Sad

И аз съм така. Няма да ми стигнат няколко дни. Аз нямам проблем дори и да не съм в болничен, да не ходя на работа. Самоосигуряващо лице съм... Обаче четох вече на няколко места, че ако болничния ти е непрекъснат, не се отразява на размера на майчинските после, но ако има и един ден прекъсване, се изчисляват майчинските на друга база и намалят. За мен това е мега глупаво и нелогично. И макар счетоводителката ми да се опита да ми обясни логиката, нещо не я схванах...
Та сега проучвам друг въпрос... Ако за тези дни си взема все пак болничен, макар да знам, че няма да ми ги платят, тогава как ще изчисляват майчинските?  newsm78
Предполагам, че по същата логика, ако си на трудов договор, можеш да си вземеш болничен, който няма да ти латят, но поне ще оправдае отсъствието ти от работа.

П.с. Само да вметна, че проучих и въпроса с ТЕЛК-а... Небъдна е тази работа... Поне във нашия град, за да ти дадат ТЕЛК при бременност, трябва едва ли не да си с опасност за живота, в кома или нещо подобно... Това че имаш отлепване или тежка бременност хич не е причина за тях. Да не говорим, че решенията им се бавят с месеци, през което време ти стоиш без болнични и майчински и не знаеш дори дали и колко пари ще вземеш...   

# 215
Добро утро момичета Simple Smile

Най-после изгря слънчице!
След малко тръгваме с баткото на детски рожден ден. Детски, детски...пейнтбол за 12 годишни тийнейджъри Simple Smile
Ще ходим с метро и с трамвай и с незнам какво още, че от няколко дни сме без кола... направо ми става лошичко, като си помисля каква екскурзия ще си направим.

От другата седмица се връщам на работа, започва училище...с две думи става екшън. Замислям се и аз дали да не изляза в непрекъснат болничен...

# 216
Здравейте момичета,не съм ви чела няколко дни,после ще се върна назад да наваксам  Simple Smile
Адашче,от днес сме в 5 месец,айде да ни е честит!!!Леле ,колко далече ми се виждаше.....почти недостижим,но времето си лети.Дано и предстоящите месеци минат безпроблемно за всички момичета.Все по-близо сме до прекрасния финал  Heart Eyes

# 217
Момичета и на мен няма да ми стигнат тези прословути 180 дена, аз съм в болничен от 7 г.с. На мен доки а и не само тя ми казаха, че имаме право на 180. дни преди този 45 дневния за цялата бременност а не за календарна година

# 218
А на ТЕЛК кога те пращат? Това нещо не ми е ясно и задалжително ли е? На мен 3 дена не ми стигат до нова година, после от 4 януари излизам в 45-дневния и незнам какво ще стане? Мисля дали някоя отпуска да ме пуснат тия дни или незнам какво друго да се измисли Sad Много объркани работи

# 219
Кали, а няма ли някакъв начин да се смени термина с три дни...чисто документално, за да ти стигнат дните.

# 220
krem4et0, Vanilla_28 - добре дошли Simple Smile
Едвам ви изчетох, момичета, само 3 дена не съм влизала и не мога да смогна ххах Simple Smile mierin - честит рожден ден  на патерици - много усмивки и по-малко притеснения с бебчето Simple Smile
Аз съм малко на почивка със сватба в Лондон и ходих да обикалям магазините за бебешки работи тези дни... Да ви кажа, има много хубави неща, но ММ не дава още нищо да купуваме, така че само си набелязвам... Зимата ще си поръчам всичко май Simple Smile иначе гледам, че тук са най-популярни Mamas&Papas, iCandy и Hauck за колички, но на мен не ми допадат въобще. А и тук си возят децата до към поне 4-годишна възраст, като гледам, и ползват много летните колички. Дрехи за бременни пък не намерих кой знае какви. Така че май пак ще си ровя из интернет и ще си поръчвам...
Видях, че сте обсъждали мазането за стрии - аз си взех на Палмерс кокосовия крем за стрии, но много тежко ми мирише на какао и го редувам с едно олио на dM, което много ми допада и не ми мирише на нищо Simple Smile за сега стрии нямам, но като гледам колко стремглаво ми расте корема, ще видим как ще е за нататък Simple Smile

# 221
  • Варна
А на ТЕЛК кога те пращат? Това нещо не ми е ясно и задалжително ли е? На мен 3 дена не ми стигат до нова година, после от 4 януари излизам в 45-дневния и незнам какво ще стане? Мисля дали някоя отпуска да ме пуснат тия дни или незнам какво друго да се измисли Sad Много объркани работи

Не бе, как ще е задължително. Просто някой го беше споменал като вариант, когато няма да стигнат болничните. Обаче се оказа доста трудна работа...

Кали, а няма ли някакъв начин да се смени термина с три дни...чисто документално, за да ти стигнат дните.

Аааа, на мен няма да ми стигнат около дестина дни, не три. Ама не знам има ли такъв начин за смяна на термина.

# 222
  • Sofia
Има, има, като бебето реши да се появи по-рано с някои ден 😊
Това в кръга на шегата, не се сърдете.
Аз днес ходих по магазините за някоя дрешка за бременни, ама нищо не си харесах 😕 А по интернет не ми се ще да поръчвам, че туко виж дойде нещо като за след раждане ☺
Хайде слънчев и усмихнат ден на всички 😘

# 223
  • гр.Бургас

И аз съм така. Няма да ми стигнат няколко дни. Аз нямам проблем дори и да не съм в болничен, да не ходя на работа. Самоосигуряващо лице съм... Обаче четох вече на няколко места, че ако болничния ти е непрекъснат, не се отразява на размера на майчинските после, но ако има и един ден прекъсване, се изчисляват майчинските на друга база и намалят. За мен това е мега глупаво и нелогично. И макар счетоводителката ми да се опита да ми обясни логиката, нещо не я схванах...
Та сега проучвам друг въпрос... Ако за тези дни си взема все пак болничен, макар да знам, че няма да ми ги платят, тогава как ще изчисляват майчинските?  newsm78
Предполагам, че по същата логика, ако си на трудов договор, можеш да си вземеш болничен, който няма да ти латят, но поне ще оправдае отсъствието ти от работа.

П.с. Само да вметна, че проучих и въпроса с ТЕЛК-а... Небъдна е тази работа... Поне във нашия град, за да ти дадат ТЕЛК при бременност, трябва едва ли не да си с опасност за живота, в кома или нещо подобно... Това че имаш отлепване или тежка бременност хич не е причина за тях. Да не говорим, че решенията им се бавят с месеци, през което време ти стоиш без болнични и майчински и не знаеш дори дали и колко пари ще вземеш...  
Телк и ЛКК са две различни комисии.Ние като бременни на които се налага болничен повече от три три месец без орекъсване минаваме такава комисия.Тя не се чака,а веднага те одобреват.ТЕЛК се чака с месеци,не ЛКК.Попитай лекаря който те следи да разясни нещата подробно.ТЕЛК се минава когато те трудостроят,дори и временно.Тежката бременност не се води към тази категория.
Няма как да ви сменят датат на термина,тъй като оше в началото на бременноста сме заведени и инфото се подава към касата,за да се теглят парите за пилагащите се изскедвания.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 14:38 от Деси83

# 224
  • Варна
Телк и ЛКК са две различни комисии.Ние като бременни на които се налага болничен повече от три три месец без орекъсване минаваме такава комисия.Тя не се чака,а веднага те одобреват.ТЕЛК се чака с месеци,не ЛКК.Попитай лекаря който те следи да разясни нещата подробно.

Много ясно, че са различни. Аз отдавна минавам ЛКК, Деси. Но и ЛКК има раво да ти дава болнични максимум  до 180 дни. След това, ако не ти стигат, трябва да се върнеш на работа, докато дойде време за 45 дневния. Ако ли не, варианта е да се явяваш  на ТЕЛК. Толкова изчетох по темата, че ми се изясниха нещата чудесно и разбрах, че няма да ми се размине прекъсването...

Има, има, като бебето реши да се появи по-рано с някои ден 😊

Маргаритка, става въпрос документално да се смени термина ти, за който си определена да раждаш, за да ти дадат по-рано 45 дневния болничен преди раждане...

Общи условия

Активация на акаунт