Отговори
# 690
Мен пък ми става много мило като почне да ритка бебка някак си се успокоявам ,че всичко с нея е добре
На мен ми правиха обременяване с глюкоза и резултатите ми бяха добри. самото изследване е отврат Sick
сладко си хапвам също но гледам да не прекалявам
Хубава дъждовна  вечер мами  Grinning

# 691
Здравейте,момичета наскоро намерих темата и мн се зарадвах,че ще има с кого да обменяме информация и аз най-накрая да се представя.В момента съм в 24 г.с. тази седмица доктора ни каза ,че бебчето е момченцее ,но не е сигурен и да зчакаме до другия месец.Това ми е първа бременност и не знам дали при всички е така но аз доста се притеснявам дали ще се справя с всичко (раждането,отглеждането и т.н.) .Искам да ви попитам за моя казсус,защото изчетох много информация и въпреки това не разбрах напълно кое е вярно.
Става въпрос за осигурителния стаж ,които се изисква за да се получава майчинство.Аз в момента имам 10 месеца осиг. стаж вкл. септември.В момента си работя и съм на трудов договор.На 1 декември тр да изляза в болничен 45 дена преди раждането.Въпросът ми е ако изляза в болничен за тези оставащи 2 месеца (отомври и ноември) ще ми се признаят ли те за осигурителен стаж.Също така имам 2 месеца стаж при трудов договор на 4 часа,като тях ги изключвам за момента,но вероятно доколкото разбирам се признават за около 1 месец осигурителен стаж.Извинявам се ако въпросът ми звучи глупаво . Simple Smile Ще съм благодарна някой да ми разясни нещата,ако е по запознат.
Добре дошла   bouquet
Няма да имаш проблеми. За болничния ти трябват 6 мес. осигурителен стаж , а ти ги имаш. Ще ти се зачете времето на болничните. За 45 дни преди раждането болничния се води бременност и раждане и ти трябват 12 мес. осигуряване и там няма да имаш проблеми. НОИ ще ти платят всичко.

# 692
Оххх, пишете ме и мен в групата на сладкострастниците и то вече от около месец ми се върна желанието. Само се чудя какъв сладкиш да забъркам, че после да си го изям  Laughing . Та точно този месец качих около 3 кг. Всеки ден запопчвам с мисълта "връщам се към здравословното хранене" и по някое време не издържам. Вече съм + 7кг, трябва да се спра!
 На мен пък това захлаждане изобщо не ми допада. Това значи ще се обуват клинове, панталони, т.е. неудобно на корема. Иначе с удоволствие днес измих сандалите и изкарах есенния арсенал обувки Mr. Green Дано само не ми параснбат краката!

# 693
Хич не искам да вали. С рокля ми беше супер.

# 694
Аз отдавна не съм писала. Ние чакаме момченце. Днес бях на женска консултация и си търсих дрехи за бременна. Имам само един черен по-широк панталон за бременни и не ми стига Simple Smile Поръчах и две рокли по интернет, за да има с какво да ходя на работа. Трудно ми е да преценя колко големи да взема. Да са ми големи сега или благодарение на тези колани ще ми стават и в по-напреднала бременност?

# 695
Хепи и аз трака, но пък повече мразя да духа.
Goodish, те рокличките ако имат добра кройка не пречи да ти стават до края. Трябва да видиш по хладното с коин ли с чорапогащник ще ги носиш. А за панталоните и дънки колана е разтеглив и става до края, стига в краката и ханша да не напълнееш, което май се случва при мен. Аз си купих дънки преди месец моя размер , но с това напълняване не е на добре...

# 696
  • София
Мен пък ми става много мило като почне да ритка бебка някак си се успокоявам ,че всичко с нея е добре
На мен ми правиха обременяване с глюкоза и резултатите ми бяха добри. самото изследване е отврат Sick
сладко си хапвам също но гледам да не прекалявам
Хубава дъждовна  вечер мами  Grinning

Какви стойности се смятат за добри? Аз си купих глюкозата обаче не запомних как се пиеше. Преедполагам, че като отида за първа кръв ще ми кажат, но все пак да се подготвя. Колко вода да си нося newsm78

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 06:39 от Циндил - Пиндил

# 697
Така се закотви тоя дъжд, че...
Вчера и тийм билдинга пропуснах, но бебето е по-важно. Беше доста хладно тук в София и наоколо. Хайде другите са се стоплили от алкохола, ами аз нямаше от какво.
Днес май ще се излежаваме само с ММ. Утре ще отида до офиса и трябва да си запиша час за преглед за тази седмица.

# 698
Циндил, по-нагоре ти писах за глюкозния тест, но явно си го прескочила. Ето ти информация, ако ти се чете:
Скрит текст:
Перорален глюкозотолерантен тест при бременни
Показания за изследване: при съмнение за гестационен диабет – след установяване на глюкозурия (особено в първата половина на бременността), при фамилна обремененост и при наднормено тегло.
Провеждане: Провежда се между 24 и 28 гестационна седмица. Сутринта между 7 и 8 часа се взема кръв за изследване на глюкозата на гладно. След първата проба на гладно се изпива 50 g глюкоза, разтворена в 300 ml вода. След това се  взема кръв за изследване на глюкозата на 60-та  и 120-та min.
Референтни граници:
на гладно – до 5,55 mmol/l
на 60 min – до 8,88 mmol/l
на 120 min –до 7,22 mmol/l
Гестационен диабет се приема, когато най-малко две от стойностите са извън референтната област. Ако глюкозният толеранс не е променен, но съмненията за диабет остават, ГТТ се повтаря през седмия месец на бременността.

Най-важното е да не се разхождаш през времето между вземането на кръв. Вземаш си книжка или запълваш времето с интернет  Simple Smile и седиш в лабораторията. Референтите стойностите даже са малко занижени, доколкото знам от ходене по доктори. На гладно даже вече е до 5,1-5,2. Проблема е, че дори на гладно стойността да е ОК, някоя от другите стойности може да дава отклонения и пак се говори за гестационен диабет. При мен е точно така.

При нас още не е заваляло, но днес мисля да прибирам сандали и чехли.

Не знам дали защото съм на режим, а казват че притъпява желанието за сладко, въобще не ми се прияжда нищо. А преди какви торти правех   chef или има значение какво бебе носим, нали сте чували, че ако ти се яде солено и кисело носиш момче, а при желание за сладко момиче  Laughing в това може да сме сигурни след като родим. Аз определено в момента имам предпочитание за солено и кисело, но на двете морфологии ми казаха различен пол  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 09:07 от did_i

# 699
  • София
Диди, мери. Значи не се пие цялата опаковка от 75гр, така ли? Ще отида с малка бутилка вода, а там се надявам да ми дадат някаква чашка да си отделя точния грамаж...
За сладкото и момичетата - аз съм доказателство, че не действа. Всички са единодушни, че ще е момче. Вече няма грам съмнение в пола. Но пък откакто съм бременна ям мноооого сирене. Буквално на всичко го слагам. Други особености нямам Simple Smile

# 700
Добро утро! Поизпуснах ви малко и от вчера насам ви чета, за да наваксам Simple Smile
В петък бяхме на ФМ, всичко изглежда идеално. Ще си имаме момиченце на 100%, даже и аз видях. Таткото ревна от умиление като видя муцунката на госпожицата.

И при нас е дъждовно. От 4 дни вали всеки ден и е хладно и нямам какво да обличам, нито за вкъщи, нито за навън.

Като ви чета за избора на болници - доста сложно изглежда. Тук има една болница и искам-не искам ще раждам там Mr. Green

За яденето - ям и солено, и кисело, и сладко и общо взето всичко си хапвам. Нямам определени предпочитания.

Хубав ден, мамчета!

# 701
И на мен ми се прияжда сладдко повече напоследък, много ме дразни. Подозирам обаче, че по-скоро имам нужда от повече калории и ще опитам да го боря с повече мазнини към месото и салатите, че не е окей изобщо. На мен сладкото ми е проблем винаги и обикновено си подтискам желанието, угаждам си с нещо много вкусно през уикенда, а и дори да хапна нещо преди бременността беше лесно. Сега се лепи всичко. Въпреки, че в никакъв случай не мога да кажа, че количеството ми е голямо пак е по нещичко всеки ден от сряда насам.
Вчера и аз бях по магазини - търся вече какво да обличам, почнах да прибирам дрехи и да преглеждам какво от есенно-зимния ми гардероб ще става за носене и какво ще купувам.
В  H&M намерих няколко чифта дънки, имам си обувки и ботуши засега, но сигурно ще взема още някакви боти и за ботуши .Засега си взех две рокли есенни, но май още ще трябват доста неща за идните месеци. Аз все пак не очаквам като родя и хоп да си вляза в старите дънки (въпреки, че мнооого ми се иска), та по-големите размери дрехи общо взето до другата пролет ще вършат работа, според мен. После пък сигурно ще ми трябват удобни за кърмене блузи, ама още не съм стигнала дотам.
Харесах и някои нещица в Зара и Некст и си купих за малкото врабче, адски мило ми стана. Обаче като гледам почти всичко ще поръчвам онлайн - тук имаше предимно синьо и розово и точка. Едвам в Некст открих някой и друг цвят, а в Зара по-скоро гледах някакви белички и по-пухкави неща. В сайтовете им има доста по-голям избор за новородено. Също очаквам да имаме доста подаръци в синьо.

# 702
  • Варна
Здравейте момичета.
Ние вчера цял ден навън изкарахме с малката. Възползвахме се от последните слънчеви лъчи. Днес ще сме  си вкъщи, че имаме домашни Simple Smile А и имам да готвя и гладя поне две перални.
Аз си купих тази седмица още няколко дрешки които стават за бременни, така че съм готова за дъждовете. Даже и с нови ботички се сдобих. Леле колко пари похарчих тази бременност за дрехи, не е истина просто. Добре, че мъжа ми го няма, че щеше да получи удар  Twisted Evil Но какво да правя, нищо не ми става, че няма пък гола да ходя  Rolling Eyes
Хайде хубав ден на всички тумбачета. Мятам задачите една по една Simple Smile

# 703
Циндил, Диди много точно го е обяснила.    Peace     Пожелавам добри резултати  Hug

# 704
И аз започнах да са притеснявам отскоро, че ми се яде много сладко...Е, като ви чета вас, явно не съм конкуренция, но...Нали си следя показателите стриктно и от тоя диабет най се плаша май Sad В петък си правих същите изследвания като след последната ЖК (ПКК, урина, серумна глюкоза), за да види новия док. адекватни показатели (по-пресни, тъй да се каже  Simple Smile ) и захарта ми излезе 4,86, а хемоглобинът от 121 е паднал на 113  Rolling Eyes . Вярно задъхването оттам ще да е дошло. А за сладкото...аз много плодове набивам, викам си - полезни са, ама май не съвсем, та се чудя как ще боря тоя "сладък" глад.  ooooh! Утре ще питам АГ.

Общи условия

Активация на акаунт