ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 234
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Честит ден на животните Hug
данък
Стели и Мики
Скрит текст:
Мики
Скрит текст:
Стели
Скрит текст:
Да се оплача новодомецът опика навсякъде,а Стелито и тя пикае наинат.Бият се постоянно и се карат непрекъснато храна ooooh!
Храна за под годинка и над годинка малки кученца че от инфо се обърках.Досега ядяха смесена на неизввестна марка защото са дребни гранулки.Купих Педигри но много големи им дойдоха гранулите.

# 196
  • София
klari, Педигри е много нисък клас храна, вземи нещо от средния/високия клас според парите, които можеш да отделиш. Храната за малки кученца е обозначена като Mini или Small, за под годинка е Junior, за над годинка е Adult. Почти всички марки имат гранули за малки, средни и едри породи, а всички имат възрастово разделение на гранулите. Остава да се спреш на подходящата за здравето на кучовците ти и поносима за джоба ти.
Ето това например е за кучета под годинка, малки породи, а това е за кучета от 1 до 7г. малки породи.

# 197
Скрит текст:
klari, Педигри е много нисък клас храна, вземи нещо от средния/високия клас според парите, които можеш да отделиш. Храната за малки кученца е обозначена като Mini или Small, за под годинка е Junior, за над годинка е Adult. Почти всички марки имат гранули за малки, средни и едри породи, а всички имат възрастово разделение на гранулите. Остава да се спреш на подходящата за здравето на кучовците ти и поносима за джоба ти.
Ето това например е за кучета под годинка, малки породи, а това е за кучета от 1 до 7г. малки породи.
благодаря Hug финансите не са проблем само да са здрави кучовци.Поръчвам веднага Hug

# 198
Здравейте!

Надявам се да ме приемете в темата.  Wink
От 4 дни имаме нов член на семейството, казва се Мъри

Добре дошла!
Мъри е голям сладурчо!  Hug

Скрит текст:
Памперс в банята може да постигнеш след месец примерно.
На този етап, за да не ти пишка кученцето из целия апартамент, е необходимо да застелеш колкото се може по-голяма площ с тия пелени. Постепенно ще стесняваш периметъра. След време наистина може да ползваш само една пелена на едно място, но за сега е мноооого рано още. Не е толкова трудно колкото изглежда! А и памперсите доста улесняват работата с почистването.
Кученцето практически няма как да се научи да ходи в банята на пелена от раз. Първо трябва да се научи да ходи изобщо на пелена. Има и друг много важен момент - то не може да стиска. Като го гледам какво е малко, в момента ти трябват пелени във всяка стая, където влиза кученцето. То ще пишка буквално през 5-10 минути и няма да има време да ходи точно до банята.
Друго, което искам да ти кажа за памперсите е, че тези от човешката аптека вършат абсолютно същата работа на 4-5 пъти по ниска цена.  Peace Памперсни чаршафчета за бебета се водят. /Някой беше писал за възрастни. Не знам, може да има и такива. А може за възрастни да са и по-големи, не се бях сетила да търся./

За къпането преди и след ваксина нашите ветове ми обясниха, че с отмиване на естествената мазнина на кожата от шампоана, по някакъв начин спада имунитета и се получава по-лесно прихващане на разни кожни инфекции и т.н. Което в момента преди и след ваксинацията е най-нежелателното нещо. Нищо няма да ви стане да почакате малко с къпането. Крачетата не пречи да си ги миете с водичка, ако се е нацапало като е пишкало примерно.

Вероника, мерси за инфото за храната! Аз започнах да взимам за възрастни вече. На година и три месеца и половина сме.  newsm78

Ей, не съм ви разправяла - не знам как усеща, че ще ходим на вилата примерно или пък на нашата къща, дето сега си я взехме в едно село наблизо. Нито сме я подстрекавали нещо, изобщо дума не й казваме. Обаче тя откача от вълнение. Съответно не слиза по стълбите както обичайно, а се дърпа като вол и ние аха да излетим. Ако я изпусна ме е страх, че ще помете някоя и друга бабичка докато слезе до първия етаж.  Crazy Последния път помолих ММ да я свали и тя толкова се дърпала, че в момента в който излизат от входа, строгия нашийник се е откопчал и Бела се е озовала пусната на булеварда. Добре, че колата е била точно пред нас, а тя в такива моменти бърза именно към колата, че се е спряла до колата да чака да се качва.  ooooh! 

# 199
Много усещат кучовците, когато ще се пътува нанякъде. Ние почти всяка седмица ходим или на село или на вилата и само да извадим с ММ някоя раница и Кокерката се нарежда пред врата и от превъзбуда започва да вибрира нетърпеливо Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Също усеща, когато ние ще излизаме, а тя ще си стои сама у дома. Първо започва да вибрира до вратата, но усети ли се, фръцва се и си отива в леглото лягайки в него със силна и тежка въздишка, демонстративно сърдита Simple Smile

# 200
sislaka , аз съм от Плевен и ги водя при Ивайло Савчев  Simple Smile

# 201
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
жгмъц .Tedi_Ati момичета благодаря ви за предложенията . Сега ще си избера една и ще я поръчам . Тази на Роял Канин немога да разбера съдържанието на мазнини колко процента е . Сега ще се ровя да я проверявам .

# 202
Моят не хареса TOTW, доживях да го видя да си оставя храна в купичката. Изяжда я все пак, но с нежелание, а той е прасе - краставици и зеле хрупа, ма на това се мръщи. Като свърши ще вземем с друг вид месо и ако пак не я харесва, явно пак ще сменяме, за какво да го мъча. Иначе изглежда като да му се отразява добре.

# 203
жгмъц .Tedi_Ati момичета благодаря ви за предложенията . Сега ще си избера една и ще я поръчам . Тази на Роял Канин немога да разбера съдържанието на мазнини колко процента е . Сега ще се ровя да я проверявам .
РК е доста мазничък  Peace

# 204
Ние доста време в началото се хранихме с РК, но не ни се отрази добре РК. Писала съм преди. Козината на кучето ставаше прекалено мазна и имаше неприятна миризма. От други храни не сме имали такъв проблем.  Peace

# 205
И да се включа и аз пак. Първо честито за рождените дни и новите попълнения.

По отношение на храната съм писала вече, но за новите:

Ние минахме през различни марки. Моето кученце се води дребна порода, за капак е злояд и беше малко мършав. Откакто сме с храна от линка по-долу, наддаде килограми, козината е супер лъскава, той е много енергичен, акото е като по учебник, а преди две седмици пускахме профилактични кръвни изследвания, проверявахме фосфор, калции, такива неща и доктора каза, че е много здрав и да продължавам същия дух. Гранулата е много балансирана откъм протеин, мазнини и въглехидрат. Също така, моя приятелка хранеше сестричката на моят Шошко със РК и имаше не само неприятна миризма от козината, но и целият вид на кучето беше по-различен. Откакто мина на нашата храна вече са супер доволни. Няколко човека последваха съвета ми и досега лошо мнение не съм чула.

Ето линк към сайта на доставчика (много точен между другото):

Първо храних с това:
http://vippet.bg/bg/za-podrastvasshi-bau-vip-ove/16-puppy-mini

Сега разнообразявам с това, което е дори без зърнени култури: (днес поръчвам два пакета)
http://vippet.bg/bg/za-podrastvasshi-bau-vip-ove/76-grain-free-puppy

# 206
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
момичета да знаете нещо за пчелния прашец . Разбрах че е много добре да се дава 2 пъти годишно на кучетата , за по едри породи по 20гр, по-дребни 15 и за най малките 10гр. Прави се един курс от месец есента и после на пролет . За козината бил много добре , а и не само . Но да питам и вас - някой дали е давал?Иначе съхм решила да взема малко рибено олио като добавка , че сега се сменя козината и е ад

# 207
sislaka , аз съм от Плевен и ги водя при Ивайло Савчев  Simple Smile

Къде е по точно ?

# 208
момичета да знаете нещо за пчелния прашец . Разбрах че е много добре да се дава 2 пъти годишно на кучетата , за по едри породи по 20гр, по-дребни 15 и за най малките 10гр. Прави се един курс от месец есента и после на пролет . За козината бил много добре , а и не само . Но да питам и вас - някой дали е давал?Иначе съхм решила да взема малко рибено олио като добавка , че сега се сменя козината и е ад
аз знам, че се разбърква с мед и е имуностимулант, но за хора, обаче за кучета за първи път чувам, че се дава  newsm78

# 209
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
да за хората си е ясно че така действа, но за кучета четох, че се сипва в храната и се отразявало мн добре .Мисля да взема 200гр и да пробвам .Намерих статия в един стар форум съвсем случайно .

ТОВА Е МАЛЪК ЦИТАТ ОТ ФОРУМА :Смяната на козината при Кевин е нормална, като при всеки самоед.... подкосъмът е дълъг, естествено ще пада на топки b)
По въпроса за витамините, отговорът е "да": смяната няма да се "удължи", падащият косъм е ВЕЧЕ мъртъв от известно време; точно обратното - витамини и масла ще подпомогнат по-бързото израстване на новия косъм и падането на стария; и ще заздравят, удебелят и оформят новия косъм. Препоръчвам ти да съчетаеш смяната на козината и с 1 месец терапия с пчелен прашец - хем за витаминизиране, подпомагане на имунитета, храносмилането и т.н., хем и за по-здрав и хубав косъм. Лично при мен резултатът е много добър. ....Препоръчва се едномесечен курс с дози съответно около 10 гр. за дребни породи, 15 гр. за средни и 20 гр. за едри; "профилактично" се повтаря два пъти годишно - примерно пролет и есен; може да се провежда и 3-4 пъти годишно (през 2 месеца) - примерно за ловни кучета, които се товарят много през ловния сезон; кучета със слаб имунитет, с кофти козина и т.н

Общи условия

Активация на акаунт