ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 149
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Обикновено е така, да. И това е напълно нормално не само в кучешкия, а и в човешкия свят.
Ще помоля и да не ми се приписват неща, които не съм казвала. Отговорна съм само за това, което казвам, не за чуждите интерпретации на моите думи.
В бившата ни кучешка група също си пазехме бебетата и се радвахме на нови такива, но ценяхме и старите й членове. Явно не навсякъде е така.
Съжалявам ако нещо не съм разбрала. Просто аз никога не съм го разбирала това за "новите" и "старите" членове на някакъв колектив или общност. А и като собственик на женско куче съм била в ситуацията с напористите мъжкари, които й ходят по гъза. Главно с един маламут бяхме в проблем, когато се засичахме на полянката (ако може това жалко подобие до нас да се нарече кучешка полянка). След като на няколко пъти предупредих, че Лиса ще се ядоса на тези набези и ще стане груба, ги оставих да се "разберат". Еми ухапа го.

Айде и аз да покажа лигава Лиса

Скрит текст:

Можете да видите какво е причинила на единия ъгъл на възглавницата Laughing Laughing

Охххх тези черни мечета тоооооолкова ги харесвам. Много са ви хубавки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ама най ги обичам бебешките данъци Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 616
OrleanAngel в крайна сметка отстъпих на новия член своето място. Виждам, че част от вас смятат, че така е редно.
Вчера беше последната разходка на Макс със старите му другарчета. От тук нататък ще се разхожда сам и с кучета ще си играе изключително рядко, защото той израсна с тези от нашата полянка, а другите групички са все големи кучета, като имат и по няколко агресивни. А пък аз не искам Макс да бъде нападнат, за да не се озлоби и да не се научи да се бие. За мен също е изключително неприятно това, че Макс само ходи подир ротвайлерката и колкото и да му се карам той не се отказва. Ами не желая заради несъобразителен собственик да се карам на кучето си, както и тъкмо пристигнала да си тръгвам от полянката, защото онзи е решил, че трябва да ме изгони. Е, постигна го. Аз не желая да оставя кучетата сами да се оправят, най-вече защото моето се изнервя от хапането на малката дама, както и че постоянно му викам и го спирам от всякаква игра.
Маша от долината, Тони-мама поздравления за наградите. Страхотни са черните магаренца.  Heart Eyes

# 617
Точно така, отдели го от глутницата, пък се надявай да не се озлоби  smile3544
Стопанинът на ротвайлерчето е длъжен да се съобразява с теб, та твоето куче се катери на неговото  smile3544 
Онзи не е решил да те изгони, ти искаш да се съобразява с теб newsm09 , а ти не можеш да си озаптиш кучето  smile3544
По-големи нелепости не бях чувала.

# 618
Съгласна съм за глупостите. Още бях под негативното влияние от това, че поредна разходка ни се провали и трябва да се лутаме сами с Макс. Тъй като бях нощна смяна и до сутринта доста изчетох по повод "качването" на други кучета и как да се справим с проблема. Все пак ми е първо куче и някак си за този проблем не бях чела информация. Ще пробвам да приложа прочетеното и се надявам да имаме успех, за да не се разделяме с кучетата, с които Макс е израснал. А пък последното, което искам е да да отделя Макс и той да спре социализацията си и да стане агресивен на по-късен етап.
И да все пак очаквах някакво съобразяване на собственика на ротчето, защото имахме уговорка докато се подобрят нещата да идва малко по-късно и двете кучета да се засичат за кратко на площадката и спрямо това как се държи Макс да остана повече или да си тръгна. Все пак няма как за ден да го науча да не я качва, а като се засичат за малко ще ми е по-лесно, отколкото цялата разходка да ми се провали и да се чудя как да изморя кучето.
А пък за съобразяването.. ами аз и още един човек събрахме групичката и да все пак смятам, че след като сме положили усилия да съберем толкова кучета на едно място по едно и също време е редно новите малко да се съобразят докато кучетата привикнат. И Макс не е някой звяр, че да го озаптявам.. нито я хапе, нито я наранява! Просто е малък и неразумен и му трябва време докато се научи.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 09:28 от Sivi

# 619
  • София
Sivi, ти си разбрала какво имам предвид, когато говоря за нови и стари членове на група/колектив.
Заради такива нападки и подигравателни тонове като някои предни постове, повечето от момичетата, пишещи преди време тук, спряха да пишат и да дават много добри съвети. Едно време темата беше много приятно място.
Тони-мама, Маше, ние не останахме докрай на изложбите, иначе много щях да се радвам да се запознаем лично. Честито за наградите, вашата съдийка беше страхотна и на другите изложби:)

# 620
Sivi, ти си разбрала какво имам предвид, когато говоря за нови и стари членове на група/колектив.
Заради такива нападки и подигравателни тонове като някои предни постове, повечето от момичетата, пишещи преди време тук, спряха да пишат и да дават много добри съвети. Едно време темата беше много приятно място.
Тони-мама, Маше, ние не останахме докрай на изложбите, иначе много щях да се радвам да се запознаем лично. Честито за наградите, вашата съдийка беше страхотна и на другите изложби:)
аз също тъгувам по старите темички.. редовно чета иначе.
Значи съдийката ни е била на ниво? Супер! Че се наслушах от неспечелили собственици, че нищо не разбирала..  ooooh!.
Коте, щях да се радвам изключително много да видя и теб и кучинки  Hug! Между другото знаеш ли, че видяхме една наша стара съфорумка, Анчето с развъдника за Чихуахуа, толкова много си се зарадвахме взимно, беше страхотна среща!!!

# 621
Коте, сигурно припадащите ми емотикони са ти се сторили подигравателни, естествено.  Twisted Evil  Joy Нищо лошо не съм казала, все пак Wink .
Но Сиви ме разбра, мисля Grinning . Съвсем скоро нейният сладур ще е приятел с бебето ротвайлер, нали и Макс е малък още. Иска да й покаже, че е батко, доминира й. А тя му отвръща с похапване, какво ненормално има. Кое куче стои спокойно, като му се катерят/доминират? Нали и бебето трябва да се социализира, да бъде прието в глутницата?!?. Нужно ли е Сиви да си разваля разходката за такВиз бели кахъри?  Hug
Има време, идва един момент, когато ще трабва да избягвате някои срещи, но те няма да са с женски кучета, нито с бебета    Wink . Няма как да се обича с всяко куче Wink .

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 19:44 от Ензим

# 622
 Малко Сладко Коте, радвам се, че някой ме разбира без да определя кучето ми като освирепял звяр, който трябва да бъде озаптяван. bouquet

И да платя данъка с един заспал, изморен юнак:

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 11:21 от Sivi

# 623
Моята мома е разгонена и съответно у нас всичко става в кръв, така чее... е с гащи  Grinning Много е засрамена явно и се скри в спалнята да спи милата Simple Smile

Скрит текст:

# 624
Споделете какво използвате против бълхи и кърлежи?

# 625
Ах, Лиса как се гушка сладко  Heart Eyes

# 626
  • София
Малко Сладко Коте, радвам се, че някой ме разбира без да определя кучето ми като освирепял звяр, който трябва да бъде озаптяван. bouquet
Това е малко предилено, но ок. Все пак всеки има правото да се чувства както си иска прочитайки и тълкувайки някой пост. Щом чак и отказали се има от тази тема и тя е станала по-неприятна от преди.

Аз най-после научих как се казва новата храна на Лиса - NUTRA-NUGGETS. Ето тази е точната, която й взимам засега:

http://nutranuggets.com/product-information/nutra-nuggets/maintenance-for-dogs/

Да ви кажа си я яде с кеф, ака нормално. Почнала е да пуска "голямата" козина.

П.П - Сега се разрових за мнения за тази храна и гледам, че има много добри отзиви за нея Wink Май това ще си остане нашата храна

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 19:06 от OrleanAngel

# 627
  • под тепетата
Днес рано сутринта на разходката имахме проверка с Макс . Двама полицаи и двама общинари. Ухилена до уши им показах документите и попитах къде да си хвърля пликчето с а...., щото таксата на кучето ми е повече от данъка за колата, обаче няма кошче като в другите страни за кучешки отпадъци. Ще кажат на кмета ! Тръпна в очакване на кошчета  Wink

# 628
  • София
 ето малко данък от нас с Лъки Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?images/12/8470012b.jpg
така дали е ок?

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 17:09 от Пъпешче

# 629
  • София
Не се вижда снимката.

Общи условия

Активация на акаунт