Прахосмукачка робот - 8 тема

• 110 386
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
А какво точно ѝ чистите на Румбата, защото вече пореден пост срещам на тази тема? Аз имам 621 от около месец и освен изпразването на контейнера и почистване на четките веднъж на 2-3 дни друго не съм почиствала.  Rolling Eyes

# 706
  • Sofia
А резервни мопове откъде се купуват става ли да се замени след време с някаква микрофибърна кърпа.Не видях да се продава като консуматив.
http://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-LG-Hom-Bot-Microfiber-mop-mopp- … jMywfy4UtpJdwQdmA
Series 3.0 би трябвало да свърши работа.

http://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-LG-Hom-Bot-Microfiber-mop-mopp-x … jMywfy4UtpJdwQdmA

И двата линка са от същия селър в Полша.

# 707
И така - аз съм от няколкото, които в последните дни си купихме LG Homebot Square Pet VR64703LVMB. Дано да е успешна покупката. За мен от значение беше височината на робота, LG са най-ниски. Иначе за НЕАТО наистина съм чувала най-добрите отзиви и по нова година успях да взема едно хипер изгодно, но се оказа, че с лазера (калпачето) Неатото става 10 см. високо и нямаше да може да влиза под леглото. Вече очаквам съвети (може и на ЛС) за 1-во зареждане, първо включване, програми и т.н.
Относно гаранцията - аз още робот не получих, но са ми изпратили сертификат за 5 годишната гаранция, където е написан и серийният номер на роботчето.

# 708
  • Sofia
Много е вероятно, след като в имейла има прикачена гаранция, самия имейл да е попаднал в папката СПАМ Simple Smile

# 709
А какво точно ѝ чистите на Румбата, защото вече пореден пост срещам на тази тема? Аз имам 621 от около месец и освен изпразването на контейнера и почистване на четките веднъж на 2-3 дни друго не съм почиствала.  Rolling Eyes

Присъединявам се към въпроса. И на мен би ми било интересно. Аз съм с Румба 870 и след чистене изпразвам контейнера, изчиствам четките и ако е прашна я забърсвам. Цялото упражнение отнема не повече от две минути.

# 710
  • Sofia
Предполагам, че става дума за набиването на косми, коса и други заплитащи се в самите четки.

# 711
Предполагам, че става дума за набиването на косми, коса и други заплитащи се в самите четки.

Е и това да е, пак ми се струва странно, чак толкова пък време и енергия, че и прахосмукачка специално ...
Между другото, моята Румба е с гумени четки и нищо не се заплита по тях  Peace

# 712
При гумените четки около лагерите навъртат ли се пак косища?

# 713
При гумените четки около лагерите навъртат ли се пак косища?
Да, навъртат се Simple Smile

# 714
Еххх, разочарова ме.  Wink

# 715
Има си "гребенче" за почистване на космите. Понеже ми отнема не повече от 2-3 минути цялото почистване, се запитах дали не пропускам нещо.

# 716
Може би затова, че се скубя доста почистването на Румбата не се свежда само до изпразване на контейнера и обиране на косматата четка. Косите се навират навсякъде- навиват се плътно около ролките на четките покрай тапите, около въртящото колелце, под страничната четка, борбата е голяма.

# 717
Знам, и аз с гребенчето действам, не отнема нищо като време, ама ако може и без това, още по-добре.
И аз се скубя много.

Имам следния проблем с Румбата, от няколко дни е вкъщи, но ми се стори, че изобщо не чисти достатъчно дълго, преди да се прибере,  днес засякох време, ами само един час, светна в червено и се прибра. newsm78
Изчистила е само хол+трапезария+кухня, което, като извадя кухненските шкафове, под които не влиза, е не повече от трийсетина кв.м.
И какво означава зареждане 16 часа, дали там не обърках нещо, тя се зарежда много по-бързо и светва зелено, трябва да си стои на майката 16 часа или нещо друго, което не знам?

# 718
  • Kazanlak
специална прахосмукачка-да, и ми е много по удобно да почиствам косми и прах по робота.това го видях от един клип на рускиня.Явно при мен е голяма мръсотия, имам 2 кучета, аз се скубя и живея на много прашно място.Все пак е много по лесно при Neato.Може би защото мога да направя сравнение.Доволна съм от чистенето и на двете.LG го взех на дъщеря ми, защото е най-безшумно .Освен филтри и контейнер се  почиства периодично и по основно цялата румба.На 780 това и е хубаво, че не влиза прах и косми по зъбчатите колела в кутията където са четките.

# 719
мерси но всъщност се надявах да има всичко консумативи на едно място. В myrobot имат доста неща не разбирам защо няма всички консумативи. Много се дразня така.

Общи условия

Активация на акаунт