Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 807
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Аз да се похваля-готова съм с резервациите.За мое съжаление не откривам на гр.Комо подходящо настаняване на добра цена,така че ще му отделим само един ден.Някой ,ако знае нещо бюджетно

# 91
  • София
Аз да се похваля-готова съм с резервациите.За мое съжаление не откривам на гр.Комо подходящо настаняване на добра цена,така че ще му отделим само един ден.Някой ,ако знае нещо бюджетно

http://www.inrivaallago.com/
http://caclerici.it/
50-60 евро

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 00:19 от Bled

# 92
  • София
зависи дали искате да разглеждате или да сте на плаж
на Porto Cesareo (на сгъвката) доколкото знам има страхотна ивица с бял пясък
Плажовете обикновено ги правим на лодката или на места, недостъпни от брега. Предпочитаме да разглеждаме, докато сме на брега.
Значи да движим на север, все пак?

# 93
  • София
Здравейте!
Планираме двуседмично плаване с лодка Гърция-Италия. Най-вероятно тръгването ще е от Корфу, но не съм сигурна за приставането.
Тъй като сме ограничени от времето ще се наложи да избираме една от двете дестинации - Лече-Бари или на юг, по сгъвката между тока и подметката на ботуша Simple Smile (извинете, районът ми е пълна мъгла).

Кое от двете направления би било по-интересно, според вас? Нямаме специфични изисквания за нощувки, защото ще спим на лодката, така или иначе. Интересуват ни малки, спокойни и типични за района градчета или селца плюс някой голям град, евентуално.

Щом сте с лодка, нямате работа в Лече, насочете се към Otranto и края на ботуша.
Ако решите, познавам района, ще помагам...

# 94
зависи дали искате да разглеждате или да сте на плаж
на Porto Cesareo (на сгъвката) доколкото знам има страхотна ивица с бял пясък
Плажовете обикновено ги правим на лодката или на места, недостъпни от брега. Предпочитаме да разглеждаме, докато сме на брега.
Значи да движим на север, все пак?

да, мисля, че в тази част на Италия, интересните градове са на север от Лече

# 95
  • София
Мерси, Брадли!  bouquet

# 96
Roo Roo.  Не се отказвам, дано имаме късмет..  но съм в голяма дилема за периода-края на май или края на август да отидем.
 Сани,бих избрала- м.май, тогава повечето деца са на училище.При нас,в Бавария,има една ваканция от 14 до 29 май и после лятната е целият август ,до 12.09. Тоест,в този период ще има много,много пътешестващи,ваканционно семейства,имай го впредвид!    Времето е приятно,не са жеги ,красота от цъфнали цветя и т.н...май си е май  Wink!
А отлага ли ти се такава хубава екскурзия още 2-3 месеца? Grinning

# 97
ЗДравейте, как бихте ме посъветвали като за първи път екскурзия ? със самолет на wizz air до Милано-Бергамо директен /6 нощувки-примерно 3 в Бергамо и 3 във Верона/ или пътуване с кола, като вземем с нас още двама човека и /според мъжа ми/ да видим всичко, каквото искаме по пътя..според мен втория вариант ще излезе доста по-скъпо и повече като време..споделете вашия опит моля Simple Smile

# 98
ЗДравейте, как бихте ме посъветвали като за първи път екскурзия ? със самолет на wizz air до Милано-Бергамо директен /6 нощувки-примерно 3 в Бергамо и 3 във Верона/ или пътуване с кола, като вземем с нас още двама човека и /според мъжа ми/ да видим всичко, каквото искаме по пътя..според мен втория вариант ще излезе доста по-скъпо и повече като време..споделете вашия опит моля Simple Smile

зависи какво искате да видите и къде искате да отидете?
направили ли сте някаква програма вече?

# 99
не, програмата ще я направя, първо да изберем как да пътуваме Simple Smile

# 100
  • София

Аз твърдо ще подкрепя съпруга, колата е най-добрият вариант. Още повече, че ще пътувате 4 човека, от което цената за пътуването с кола значително пада на семейство.
Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=857225.msg32004162#msg32004162
съм правила сметка за цените до Венеция, те са заради круиз, но става и за вас, което е нужно.
В зависимост от вашите дати на пътуване, не може да бъдете сигурни каква ще е цената на сам. билети/ако са фиксирани/. С което не е сигурно, кое ще е по-евтино.
Това относно пътуването, а от гледна точка на това какво ще видите, колко по-удобно ще бъде, просто няма аналог.

Сега малко си противореча, защото преди часове слязохме от самолета. Но това е съвсем друго, да се посещават места за кратко, които вече многократно си видял. Евтино, без багаж, просто разходка, без много цели.
Снощи късно се завърнахме от Неапол. Никакви проблеми с полетите, никакви закъснения.
Най-важното, страхотно време за януари, което и ние не очаквахме, температури някъде около 15-17 градуса, какво повече.
След като се наситихме отново на Неапол решихме да посетим градчето където София Лорен изкарва най-трудния си период, Поцуоли/отдавна го бяхме набелязали/. И до него Bacoli, Baia и Monte di Procida.
Също така кратера Astroni, Карни Парк/също в кратер/. Езерата в района, като Аверно, отново в кратер. Там между другото си е дупка до дупка, като всички тичат към Везувий, но ние в обратна посока.
Много сме доволни от това изключително евтино пътуване, както сам. билети, така и хотел.
Вече почти обходихме целият район Кампания.

# 101
не, програмата ще я направя, първо да изберем как да пътуваме Simple Smile

Според мен това как ще пътувате ще зависи от програма, например ако решите да прекарате 2 дни в Милано, 2 дни във Верона и да се разходите наоколо, спокойно можете да го направите и с влак

# 102
Да, мислих нещо такова - 2-3 нощувки В Бергамо и 2 или 3 във Верона /да се отиде със влак до там/ - през Уизз имат май месец 240лв билети до Милано-Бергамо+багаж става 300лв в двете посоки..Благодаря, ще разгледам и другия вариант с кола, но по-скоро искам със самолет..

# 103
Здравейте, ще ходим до Бари за дълъг уикенд 12-15 февруари - моля за предложения какво може да разгледаме и къде още можем да отидем. Благодаря!  bouquet

# 104
  • София
Здравейте, ще ходим до Бари за дълъг уикенд 12-15 февруари - моля за предложения какво може да разгледаме и къде още можем да отидем. Благодаря!  bouquet

съпружка БАРИ и...

Не пропускайте Базиликата Свети Никола, в подземието са неговите мощи.
И още доста църкви...
Bari Vecchia-стария град
Castello-крепост, замък
Piazza Mercantile
Borgo Murattiano-страхотна сграда
Театър Petruzzelli
Разходка по крайбрежната алея

Alberobello-задължително
Grotte di Castellana-пещера
Altamura-древен град
Egnazia-древен град
Крепостта Кастел дел Монте и манастира Санта Мария дел Монте
Otranto и църквата с дървото на живота
Ostuni-Белият град
Polignano a Mare-градът на скалите с кръчмата в пещерата
Gravina Di Puglia-град от времето на гърците
Molfetta-стар морски град

Има още много, но вие си изберете, времето е малко...
Приятно изкарване...

Общи условия

Активация на акаунт