Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 700
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Кремена очевидно не сте прочели изобщо, това което подробно написах по-горе.

Ренталс карс е нещо като брокер на всички рент-а-кар компании. Той е подобно на букинг, но при наемането на автомобил. През този сайт съм намирала изключително добри оферти. Редовно резервирам с право на отмяна и когато видя по-добра оферта буквам новата и отменям старата.

Застраховките и в двата случая описани по-горе са валидни. Просто тази сключена чрез сайта е по-евтина, за сметка на това, че не ви нулира самоучастието в щета и не ви намалява сумата, която рент-а-кар компанията блокира по кредитната ви карта. И,че при щета ще трябва сами да си осигурите документите и да я предявите пред застрахователя на Ренталс.
Тази сключена на място при взимане на автомобила е със застрахователя на рент-а-кар компанията. По-скъпа е, но нулира самоучастието в щета и в повечето случаи(зависи от компанията и застрахователя, зависи и в коя държава или район от държава взимате автомобил) намалява и до минимума сумата, която ви блокират по картата.

Малини, наемането на автомобил има специфики и се различава в различните държави много. За Италия обаче съм експерт и мога да ти кажа, че има разлики дори в условията на отделните компании, както и между отделните региони на държавата. Например около Неапол и изобщо на юг малко компании нулират изцяло самоучастието в щета, а при кражба има доста уговорки. Затова там винаги спирахме на охраняеми паркинги. Сега пък в Гърция местна фирма изобщо не ни поиска кредитна карта.

# 301
  • sofia
ренталкар са си ок, ползвала съм ги десетки пъти, анулирала съм резервета, връщали са ми парите, супер коректни са, а ако имате притеснения за застраховката, не я правете през тях, а на място в компанията.

аз избягвам файърфлай, защото блокират 1500евро, но и тях сме взимали

условията са шофьора,кредитната карта и резервето да са с едно име, това е

# 302
  • Варна
ренталкар са си ок, ползвала съм ги десетки пъти, анулирала съм резервета, връщали са ми парите, супер коректни са, а ако имате притеснения за застраховката, не я правете през тях, а на място в компанията.

аз избягвам файърфлай, защото блокират 1500евро, но и тях сме взимали

условията са шофьора,кредитната карта и резервето да са с едно име, това е
Да докладвам и аз: Файърфлай ни искаха или 100 Евро пълна застраховка,350 евро блокирани от картата или 1900 Евро да блокират от картата,без допълнителна застраховка или да блокират 300, но застраховка от 45 евро- покриваща само огледала и гуми,  ooooh!
Ние взехме пълната застраховка, че то там си е лудница по пътищата и да ни е мирна главата.

Иначе много съм доволна от обиколката - езерото Комо, Беладжио, Леко, Валмадрера, Малграте първия ден. После Гардаленд, трети ден Гарда, Лазисе, Пескиера дел Гарда, парка Сигурта и Бергамо...
Времето беше топло, никакъв дъжд и прекрасни гледки. Ако някой се интересува от подробности - на разположение съм...

# 303
  • София
След обиколка на езера, планини чак до Швейцария се върнахме отново във.......

Не вярвайте много на прогнозите за времето. Почти нямахме лош ден. Леки превалявания. В момента захладня и се наложи да се използва  парно.

# 304
И аз се шашкам от прогнозата,много дъжд излиза.Дано не е така.Дръжте ни в течение моля ви.

# 305
  • Пловдив
Момичета,има евтин полет отиване и връщане София-Болоня 14-16.12. Та...дали има какво да се види там?И...лесно ли мога да се справя сама с резервиране на хотел и т.н... Thinking

# 306
  • София
Момичета,има евтин полет отиване и връщане София-Болоня 14-16.12. Та...дали има какво да се види там?И...лесно ли мога да се справя сама с резервиране на хотел и т.н... Thinking

Защо мислиш, че резервирането на хотел ще е трудно ?  Ако трябва ще го направим заедно, не се притеснявай...

Често се казва, че за Болоня няма толкова какво да се види. Но аз не мисля така.
Използва се за старт и се пренебрегва.
Едно доста приятно градче с доста забележителни места.  Достатъчно е да повървите по Via Indipendenza и ще разберете за какво говоря.
Няма как да не правят впечатление известните аркади, които са десетки километри.
Успоредно на улицата е прекрасния парк Montagnola. След като видите статуята на Гарибалди и театъра ще стигнете до Катедралата Свети Петър. През вековете изгаряна, рушена от земетресение пак си е там.
И вече пристигате на площад Нептун и неговия фонтан. Точно тризъбеца на Нептун символизира и марката Мазерати. Но не и само това, за фонтана може да се каже още много.
И като се огледаш започват дворците, Palazzo и пак Palazzo. Да не ги изброявам, ако трябва ще го направя.
А колко история има в тях, да можеха да говорят.
И неусетно стигаме до Piazza Maggiore, баш площада и центъра.
Още много мога да ти напиша ако решиш да отделиш повече време за Болоня, заслужава си.
Но най-вече се минава този маршрут...плюс
Базиликите Свети Петроний, Свети Доминик, Свети Стефан, Свети Яков.
Двете наклонени кули и т.н.

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 22:06 от Bled

# 307
  • Пловдив
Bled, bouquet благодаря за отделеното време!
И аз така чух,че като за стартово пътуване е ок.А за хотел...намерих в Букинг приличен,4* за 330лв. мисля и то за 2 нощувки за трима.Та има варианти...
Ще мисля само времето...дали да не е пролетта Thinking

# 308
  • sofia
по това време ще има и Коледни базари Simple Smile в Болония

# 309
  • Бургас
След седмица летим с Раян до Милано(летище Малпенса).Ще отседнем в хотел в Милано общо 5 нощувки.За Милано имам план кое, кога да видим.
Но искам 3 от дните да посетим градовете около Милано.За тази цел мисля да използваме 3 дневна карта за пътуване в областта Ломбардия.
http://www.trenord.it/en/tickets/tickets.aspx
Тук ще имам нужда от съвет кои градчета си заслужават да бъдат видяни.
Единия ден мисля да посетим Комо(да му отделим 5ч. за разглеждане,изкачване с фуникуляр),от Комо да отидем до Варесе(3-4ч. за разглеждане),от Варесе с влак да се върнем в Милано.Другият ми вариант е Комо-Леко-Милано.
Вторият ден до Бергамо.
Третият ден до Павия или до Кремона и аз не знам.
Кои градове мога да добавя още?

# 310
  • Пловдив
Bled,а летището в Болоня много ли е отдалечено?И с какво можеш да се придвижиш?

# 311
Заповядай:

Транспорт - https://www.google.bg/maps/dir/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1 … 8593!2d44.5345216

http://aerobus.bo.it/en

Разстояние - https://www.google.bg/maps/dir/Bologna+Centrale,+Piazza+delle+Me … d44.5345216?hl=bg

АКо сте 3-ма таксито излиза на цената на шатъла.

# 312
  • София
Bled, bouquet благодаря за отделеното време!
И аз така чух,че като за стартово пътуване е ок.А за хотел...намерих в Букинг приличен,4* за 330лв. мисля и то за 2 нощувки за трима.Та има варианти...
Ще мисля само времето...дали да не е пролетта Thinking

Определено пролетта ще е по-добре, но аз всъщност сезони за Италия не избирам...Пътувам когато мога и колкото мога.
Тази цена за трима и тези звезди е добра...

Bled,а летището в Болоня много ли е отдалечено?И с какво можеш да се придвижиш?

Летището е близо. Можеш да използваш http://aerobus.bo.it/en
В сайта има пълно разписание и са много начесто. Цената беше 6 евро...
Слизаш на спирка Via dei Mille и после както сме се разбрали.
Успех...

След седмица летим с Раян до Милано(летище Малпенса).Ще отседнем в хотел в Милано общо 5 нощувки.За Милано имам план кое, кога да видим.
Но искам 3 от дните да посетим градовете около Милано.За тази цел мисля да използваме 3 дневна карта за пътуване в областта Ломбардия.
http://www.trenord.it/en/tickets/tickets.aspx
Тук ще имам нужда от съвет кои градчета си заслужават да бъдат видяни.
Единия ден мисля да посетим Комо(да му отделим 5ч. за разглеждане,изкачване с фуникуляр),от Комо да отидем до Варесе(3-4ч. за разглеждане),от Варесе с влак да се върнем в Милано.Другият ми вариант е Комо-Леко-Милано.
Вторият ден до Бергамо.
Третият ден до Павия или до Кремона и аз не знам.
Кои градове мога да добавя още?

Аз бих включила двете езера Комо и Гарда. И бих махнала някои други, спрямо дните...
Като на езерата използвате воден транспорт. За по-лесно, бързо и красиво.

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 20:19 от Bled

# 313
  • Пловдив
здравейте,

Може ли информация как ви се струва от Гардаленд до Кицбюел, Австрия пътя? 300 и няколко км, но пресичат алпите - да се плашим ли, или се пътува по магистрали с тунели? Иде реч за лятото все пак да кажа.

# 314
Обиколка на Комо с корабче  - да, но на Гарда твърдо не.

Пак да повторя. Аеробусът летище - Болоня е 6 евро. Ако сте повече от 2-ма човека таксито излиза по на сметка. Ние платихме 17-18 евро при доста по-комфортно и по-бързо придвижване.

Общи условия

Активация на акаунт