Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 436
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • София
--------------------
Днес изчетох тази тема, както и първата за Неапол и Бари и доста хора споделят мнението, че на юг от Бари има по-хубави плажове.
Ние ще бъдем без кола, така че по-добре да не е твърде далеч и да е с удобен транспорт. Ще бъдем там от 11 до 15 Юли с Уиз.
Какво ще кажете за хотел в Монополи, видях, че е на около 30-40 мин от Бари и че има хубави плажове? Предполагам, че има удобен трансфер от летището до Монополи или греша?
Също така прочетох и за Vieste на север от Бари, но ми се стори далеч без кола.
---------------

Ще ти посоча местата с плажове, които на мен най-ми харесват в цяла Пулия.  Познавам ги и можеш да питаш.
Виж дали ще ти харесат хотели около тях. Ние сме били в доста хотели наоколо, но са малко скъпи.
Мога да ги посоча...
Аз съм писала по въпроса ако си чела темите...

Не можете ли да ползвате кола под наем ?
Предполагам знаеш, че района е наситен със страхотни забележителности освен плажове...

Виж ТУК

# 466
  • София
Ще ти посоча местата с плажове, които на мен най-ми харесват в цяла Пулия.  Познавам ги и можеш да питаш.
Виж дали ще ти харесат хотели около тях. Ние сме били в доста хотели наоколо, но са малко скъпи.
Мога да ги посоча...
Аз съм писала по въпроса ако си чела темите...

Не можете ли да ползвате кола под наем ?
Предполагам знаеш, че района е наситен със страхотни забележителности освен плажове...

Виж ТУК

Благодаря за линка и информацията. Вчера букнах за всеки случай хотел Salsello в Bisceglio на първа линия със собствен плаж, с безплатна анулация и включена закуска. Днес продължавам да разглеждам хотели.
Идеята е да сме без кола, защото тук постоянно сме с колите и искаме малко да се раздвижим, но в същото време и да е лежерна почивката. Зная, че в района има много забележителности и ще помислим къде точно да се разходим. Миналия месец бяхме в Рим и беше доста изморително, затова сега искаме да е повече почивка отколкото екскурзия.

П.П. Сега попаднах на този B&B в Barletta B&B Al Centro Storico. Локацията ми изглежда добра.
Близо до плажа, но в същото време е близо до центъра. Предполагам, че от летището има транспорт до там или трябва да отидем до гарата в Бари и от там да хванем влак или автобус? И още един въпрос ориентировъчни цена на плажа там за шезлонг и чадър или е градски безплатен плаж?

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 13:23 от NaniG

# 467
  • София
--------------------- Вчера букнах за всеки случай хотел Salsello в Bisceglio на първа линия със собствен плаж, с безплатна анулация и включена закуска. Днес продължавам да разглеждам хотели.
Идеята е да сме без кола, защото тук постоянно сме с колите и искаме малко да се раздвижим, но в същото време и да е лежерна почивката. Зная, че в района има много забележителности и ще помислим къде точно да се разходим. Миналия месец бяхме в Рим и беше доста изморително, затова сега искаме да е повече почивка отколкото екскурзия.
---------
П.П. Сега попаднах на този B&B в Barletta B&B Al Centro Storico. Локацията ми изглежда добра.
Близо до плажа, но в същото време е близо до центъра. Предполагам, че от летището има транспорт до там или трябва да отидем до гарата в Бари и от там да хванем влак или автобус? И още един въпрос ориентировъчни цена на плажа там за шезлонг и чадър или е градски безплатен плаж?

Първият хотел е далеч от представата за хубав плаж...
По този крайбрежен път минаваме често избягвайки магистралите, не ги обичам. По тях виждаш малко.
Познато ми е мястото. Хотелът си е направил платформи върху скали и камъни. Това е, ако го смяташ за плаж.

Другият вариант съчетан с Barletta е по за предпочитане. Плаж има и от двете страни на кея. Като този отляво си е истински плаж.

До там най-добре с влака. От летището има метро до гарата за 15-20 минути. И после към Barletta. От 4.20 евро...

Цените за плаж в Италия не са ниски, често съм писала.
Големите плажове са разделени на Bagni, които си имат собствени цени спрямо лукса и предлагането.
Стандартната цена се движи около 20 евро за комплект чадър + 2 шезлонга.
Но се срещат и много други цени, като най-ниската в района съм виждала в Margherita di Savoia-Traiano 10 евро.
Нагоре да не говорим...Някои Bagni са с басейни, фитнес, ресторант и т.н. Съответно цената +++
Има цени за повече дни, седмица и т.н.
Ето и други цени...

Свободни зони има, както и пред Bagni. Но честно не са много популярни, хората са свикнали да си плащат и всичко да им е наред.

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 18:41 от Bled

# 468
  • София
Първият хотел е далеч от представата за хубав плаж...
По този крайбрежен път минаваме често избягвайки магистралите, не ги обичам. По тях виждаш малко.
Познато ми е мястото. Хотелът си е направил платформи върху скали и камъни. Това е, ако го смяташ за плаж.

Другият вариант съчетан с Barletta е по за предпочитане. Плаж има и от двете страни на кея. Като този отляво си е истински плаж.

До там най-добре с влака. От летището има метро до гарата за 15-20 минути. И после към Barletta. От 4.20 евро...

Цените за плаж в Италия не са ниски, често съм писала.
Големите плажове са разделени на Bagni, които си имат собствени цени спрямо лукса и предлагането.
Стандартната цена се движи около 20 евро за комплект чадър + 2 шезлонга.
Но се срещат и много други цени, като най-ниската в района съм виждала в Margherita di Savoia-Traiano 10 евро.
Нагоре да не говорим...Някои Bagni са с басейни, фитнес, ресторант и т.н. Съответно цената +++
Има цени за повече дни, седмица и т.н.
Ето и други цени...

Свободни зони има, както и пред Bagni. Но честно не са много популярни, хората са свикнали да си плащат и всичко да им е наред.
Благодаря ти за полезната информация, която поднасяш в този форум Simple Smile Винаги чета с удоволствие твоите разкази, насоки и съвети. 
За първия хотел и на мен ми се стори от снимките, които видях, че плажа е платформа върху скали, но не бях сигурна.
Втория хотел ми се стори симпатичен и реших да го букна. Сега ще анулирам резервацията за първия.
Значи от летището до гарата в Бари и от там влак до Барлета нали така. 4.20 Евро е билета от Бари до Барлета предполагам. Вчера в темата видях какви са вариантите от летището до Бари, както и техните цени, но не разбрах, кой ще ни е най-бързия. Щом ти казваш метро за 15-20 мин с него сигурно е най-бързо. Блаодаря за картата, значи слизаме на спирка Bari Centrale, където е гарата. Нали не се бъркам?
Благодаря за цените за плажовете. Въпроса беше да сме подготвени дали са платени или безплатни и да се ориентираме колко горе долу пари да приготвим за плаж.
Не е като в Гърция, където се плаща само за консумацията. Предполагам, че в Италия за цените, които се плащат на плажа хората получават нещо повече, а не както на нашето море.
Преди две години в Дубай давахме горе долу същите пари за плаж, но да си призная с удоволствие ги похарчихме. Спомням си даже, че през 10-15 мин ни чистеха пясък от шезлонгите без да сме молили за това. Wink   
Имам време така, че ще продължа да се оглеждам за хотел. Ако Вие се сетите за някой хотел ще се радвам. Simple Smile
Забравих само да питам как стои въпроса с джебчии по плажовете?

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 19:35 от NaniG

# 469
  • София
Ние днес се върнахме от прекрасна почивка на езерото Комо.
Относно наема на кола. Бяхме платили уж застраховка пълно покритие през wizzair 100лв/3 дни, но на място ни предложиха да доплатим още 44евро за full relax и не ни блокираха от кредитната карта пари, освен тези за горивото 126 евро. Моята препоръка е да се прави тази застраховка, тъй като пътищата около езерото са невероятно красиви, но много тесни и с много живописни завои. Това прави средно по 45евро/ ден, за малка кола с пълна застраховка, без блокиране на суми по кредитната карта.
Не препоръчвам голяма кола около езерото. Крайбрежните пътища са доста тясни и е доста по-лесно да се паркира.
Паркингите са по 1евро/час за сините маркировки, но ние гледахме къде паркират италианците. В немаркираните с бяло или синьо зони може да се паркира свободно за целия ден без да се плаща. Ние общо за целия престой от 3 дни сме дали 9 евро за паркиране, като повечето време бяхме спрели на немаркирани участъци.

Решихме все пак единия от дните да оставим чисто новата малка Ланчия, която ни дадоха от рент а кара и да се повозим на корабче от Onno до Bellagio. Огромна грешка направихме. Корабчето е ужасно шумно- двигателя е стар и шума е невероятен. На фона на чисто новата кола, която ползвахме се чудехме какво правим на него. Вътре в него имаше огромна тълпа от италиански баби, които викаха и не се изслушваха една друга Simple Smile. Трябва да призная, че всички баби бяха изключително стилно облечени. Седяхме прави. Чакахме корабчето на силния пек да дойде и на отиване и на връщане. На връщане трябваше да се бутаме, за влезнем първи и да не седим отново 1 час прави докато корабчето се лъкатушка и бумти по езерото. Гледката от брега с цветните градини на фона на синьото езеро не може да се сравни с гледката от корабчето. Ние през цялото време карахме из изключително живописните крайбрежни улици, които са доста тесни, но минават през много старинни и романтични селца. Спира се на места, далече от туристическите маршрути. Пренасяш се поне 2 века назад, докато се разхождаш из кълдъръмени улички тесни под 2 метра с високи каменни зидове покрай теб.
Прехваленото Беладжио не ни хареса. Огромни тълпи от хора. Магазин до магазин, кой от кой по-луксозен, все едно сме в Мол. Качихме се по стълбичките нагоре по хълма, за да усетиме поне малко от атмосферата му, но сравнено с другите нетуристически селца, които прекосихме не можахме да усетим трепета в душата ни, който Италия предизвиква.
Крайбрежната улица на Леко ни хареса. Около този град скалите са доста високи и стръмни и изглежда внушително пейзажа. Около Комо и Беладжио планините са по-полегати.
Не бих отседнала в Комо и Леко, тъй като са си типични европейски градове с шума и тълпата от хора и им липсва романтиката на езерото Комо.
Цените на храната бяха поносими в повечето ресторанти. Пици от  5 до 12 евро. Скаридите и калмарите са доста по-евтини от България и ядох на воля. Салатите не си заслужават- 7-15евро, като тука съм яла много по-вкусни салати, включителн Капрезе. Във вила Карлота има кафетерия и противно на очакваното храната там е на доста достъпна цена. Лазанята е разкошна. Взех си брускети с масло и с огромно количество скариди само 5.50евро.
За престоя ни следващия път сме си избрали малкото селце Onno, което открихме докато обикаляхме с колата Simple Smile Намира се точно до брега, а скалите до него са като вертикална стена.
Ако някой има въпроси да пита, с радост ще отговоря 😊

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 19:34 от Stela_B

# 470
Изобщо не съм съгласна с препоръката Комо да се обикаля с кола. Бавни, тесни и завоести пътища, които губят време двойно от необходимото. А ако уцелите езерото да е фрашкано с колоездачи като ние - тройно по-бавно и петорно по - опасно. Феритата по езерото са достатъчно за да покрият големите маршрути. И Леко и особено Комо имат чудесни "стари градове" със средновековни сгради и църкви. Нощувката в тези градове дава достъп именно до повече фериботи в сравнение с някое роматично, но забутано селце.

# 471
  • на Мелмак
Относно рент-а-кара - аз направих резервация плюс допълнителна застраховка,която се предлага от компанията , но ще ни блокират и сума от картата.
Вие коя компания ползвахте за кола под наем?

# 472
Ако застраховката е от рент-а - кар компнията блокират малка сума за гаранция и/или гориво.

# 473
  • София
Ползвахме goldcar, през сайта на wizzair.
Чисто нова кола ни дадоха, но по принцип предлагат няколко опции и може да се избере.
Не съм съгласна за бързината на корабчето. От Оно до Беладжио старото корабче го взе за 49 минути. Езерото го прекосява наляво надясно няколко пъти. С кола от Оно до Беладжио по крайбрежата изключително красива улица е доста по-кратко, това са около 10км все пак. Ние карахме по крайбрежната с около 30-40км/час. Но пак твърдя, че е въпрос на предпочитание. Ние не бяхме на фериботите, а на пътинческо корабче. Силен шум, силен пек и чакаш и се редиш на опашки. Пътуваш прав... Колата я спирахме на места с невероятна гледка. Ако бяхме с корабче се чака за следващото, а ние не чакахме, а когато си се насладил на гледката просто се качваш и потегляш Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 22:40 от Stela_B

# 474
  • София
Stela_B

Прекрасен разказ...

За следващото отиване спомена Onno. Обичам селата и най-вече тези на високо...
Там доста над селото сме нощували в Lasnigo във вила http://www.villapinetina.it/
Не мога да опиша всичко наоколо. Най-вече гледките, които ние търсим винаги. Планините и пътя не ни плашат. Но все пак респект към тях.

Не те карам да спите високо над езерото, но задължително ще ти препоръчам едно заведение в района.
http://www.ristorantelamadonnina.it/
Над Onno е, но директен път няма, обикаля се...
В ресторанта не винаги има места. Посреща много групи и тържества.
Но дори да не консумирате в него ви стига да стигнете до там. Ще видиш защо ???
Ние сме ходили пеша до него от вилата !!!

# 475
Ползвахме goldcar, през сайта на wizzair.
Чисто нова кола ни дадоха, но по принцип предлагат няколко опции и може да се избере.
Не съм съгласна за бързината на корабчето. От Оно до Беладжио старото корабче го взе за 49 минути. Езерото го прекосява наляво надясно няколко пъти. С кола от Оно до Беладжио по крайбрежата изключително красива улица е доста по-кратко, това са около 10км все пак. Ние карахме по крайбрежната с около 30-40км/час. Но пак твърдя, че е въпрос на предпочитание. Ние не бяхме на фериботите, а на пътинческо корабче. Силен шум, силен пек и чакаш и се редиш на опашки. Пътуваш прав... Колата я спирахме на места с невероятна гледка. Ако бяхме с корабче се чака за следващото, а ние не чакахме, а когато си се насладил на гледката просто се качваш и потегляш Simple Smile

Нали точно това казвам. Че от малките селца е доста тъпо да търсиш фериботен/корабен транспорт. Първо защото са много нарядко и съответно много претъпкани и второ се обслужват от второстепенни корабчета. Но не е така по основните линии. Да кажем Варена - Менаджио е точно 15 мин. с кораб. А с кола ще ти е необходимо минимум 1 час ако няма грам коли и велосипедисти. Варена - Беладжио - 15 мин с кораб и минимум 1 час по пътя без грам коли (не с ферибота за коли). Или пък Комо - Менаджио е 2 часа с кораб, а на нас ни отне повече от 3 часа с кола заради задръствания. Беладжио - Менаджио е 30 мин. през Варена с кораб, а с кола ще ти е необходимо минимум 1,40 м. при липса на коли и велосипеди (празен път) и ако не хванеш ферибота, а караш около езерото. Освен това от кораба виждаш вилите с които е известно езерото от към водата и в истинската им красота. По пътищата виждаш задните им дворове или нищо не виждаш.
За мен Комо се обикаля с кораб при стриктно планиране на програмата. Става въпрос за основни точки на туристическия интерес като Леко, Беладжио, Комо, Менаджио и вила Карлота, Варена.  Колата е подходяща за къси разстояния или до селца, които не са добре свързани с корабчета.
Около Комо и Гарда са основни маршрути за любителско колоездене и за тренировки на отборите на Италия и Австрия. Към многото мотори се прибавят и велосипедисти и трафика става ужасен. Когато се падне и с Джирото става ад да се шофира.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 12:18 от Анонимен

# 476
  • София
Stela_B

Прекрасен разказ...

Там доста над селото сме нощували в Lasnigo във вила http://www.villapinetina.it/
Не мога да опиша всичко наоколо. Най-вече гледките, които ние търсим винаги. Планините и пътя не ни плашат. Но все пак респект към тях.

Не те карам да спите високо над езерото, но задължително ще ти препоръчам едно заведение в района.

Bled, страхотни са и двете предложения. Точно такива места търсихме. Благодаря!

# 477
  • София
Скрит текст:
Stela_B

Прекрасен разказ...

Bled, страхотни са и двете предложения. Точно такива места търсихме. Благодаря!

Радвам се...
Когато решиш да тръгнеш отново с радост ще ти кажа още такива места. В началото се движехме по езерото и около него. Сега вече предпочитаме над него...

Ето още един бонус...

http://www.rifugiomartina.it/rifugiomartina.it/Home_Page.html

КАРТА
оттук Bellagio ще ти хареса много...
В ресторанта Полентата е основа. И разбира се гледка, въздух, красота, спокойствие...

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 22:08 от Bled

# 478

По пътищата виждаш задните им дворове или нищо не виждаш.
За мен Комо се обикаля с кораб при стриктно планиране на програмата.
+1

Миналата година изкарахме 4 дни на Маджоре и 4 дни на Комо,изобщо не сме се занимавали с рентакар, да  търся място за паркиране и да си губя времето,след като с корабчетата е и по-бързо ,и много по-живописно,гледката от езерото към сушата е великолепна,виждаш прекрасните вили с невероятни градини и нацъфтели като цветни топки азалии.Да не говорим,че ако сме с кола аз може и да видя нещо тук-там,но шофьорът-нищо,докато кара,а ММ обича също да гледа и най-вече много да снима.Между езерата имахме частен трансфер,до Варена минахме откъм Леко и не бих казала,че имаше кой знае какви гледки.Не и каквито има от корабчетата или от крайбрежните алеи,от вилите.И втори път да ида (дай Боже) пак няма да наема рента кар,освен ако не е крайно наложително и имам точка в програмата,до която няма как да стигна с друго.
Храната навсякъде беше страхотна и в това число Капрезето,тук рядко ще ти сервират Капрезе с биволска моцарела и то цяла,щедра топка,като хапнеш парченцето и усещаш как устата ти се пълни със сочни,млечни сокове,а не тази желирана безвкусна моцарела,която продават по супермаркетите у нас.

Капрезе в Беладжио

# 479
  • Някъде Там
Здравейте, да попитам за Gardaland - see aquarium не е в парка, нали? до колкото виждам на картата е от другата страна на парка? Като гледам са някакви полета. С какво се ходи? С кола ли ходите? Има ли значение от къде ще си купя билета от парка или аквариума? Как са цените на ресторантите в гардаленд? По опитните нещо да ми препоръчате за там? И до парка ли с кола ходите?
Търся хотел в района но нещо не ми харесва сумата от мин 250 лв на вечер Simple Smile Загледах се в тези нагоре към Vanon - дале4е ли е много? Много се изнервих и на къмпингите - искат минимален престой 3 вечери и някакви тем подобни неща  Sad Също така за някой ресторант да препоръчате ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт