Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 406
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Би трябвало да е към 25 градуса температурата - по принцип септември е хубаво времето , слънчево и все още става за плаж. Може да превалява и да е по-влажничко, но е приятно и няма чак да се пържите и да е толкова горещо колкото юли и август. Аз миналата година бях точно средата на септември в Рим  и беше доста топло - Бари е на юг от Рим и температурите са малко по-високи.

# 526
  • София
Момичета имам нужда от съдействие. Май ще трябва да сменя датите за нашето пътуване до Бари.
Имате ли представа как е времето през м. Септември? Зная, че е относително, но все пак предни години ако сте ходили. Интересуваме средата на месеца дали ще става за плаж?

Благодаря предварително.

Септември е един от любимите ми месеци въобще за Италия. Той е четвърти по топло за годината след юни-юли-август...
Много често по това време сме и в Пулия.
Това е месеца в който температурата на водата и въздуха често се изравняват. Около 25 градуса.
Но трябва да се има предвид, че съществува разваляне на почивката от дъжд. Не може да се предвиди предварително отсега.
Къпем се в морето дори през октомври, но какво ще ни предложи небето ???
Не рискувайте да е във втората половина на месеца. С всеки изминат ден температурите се променят, особено вечер.
В началото на месеца може да е доста над 25, но в края може да е под 20...
Късмет е точната дума, пожелавам ти го...

# 527
  • София
Септември е един от любимите ми месеци въобще за Италия. Той е четвърти по топло за годината след юни-юли-август...
Много често по това време сме и в Пулия.
Това е месеца в който температурата на водата и въздуха често се изравняват. Около 25 градуса.
Но трябва да се има предвид, че съществува разваляне на почивката от дъжд. Не може да се предвиди предварително отсега.
Къпем се в морето дори през октомври, но какво ще ни предложи небето ???
Не рискувайте да е във втората половина на месеца. С всеки изминат ден температурите се променят, особено вечер.
В началото на месеца може да е доста над 25, но в края може да е под 20...
Късмет е точната дума, пожелавам ти го...
Много ти благодаря. Очаквах твоето включване.
Линдичка Благодаря и на теб.
Проблема е там, че ако преместим за Септември ще е след 12ти даже може да отиде и от 20ти нататък и определено си е рисково откъм дъждове. Имам още малко време да го помисля добре. Щом температурите са такива значи би трябвало да ми е добре и на мен за плаж.
Миналата година през Юли в Гърция ми беше студена водата Grinning в Турция примерно средата на Септември ми е чудесно за плаж.

# 528
  • София
Риск има винаги да хванеш няколко дъждовни дни.Мен един път в средата на юли месец такъв дъжд ме валя с малкия в Остия (до Рим) че до плажа нямаше смисъл да ходим и дебнахме слънцето и си се плицикахме в басейна на хотела.
На късмет... НоТи сега веднага ли трябва да решиш?
Защото има прогнози за по 10тина дни напред и може да ги погледнеш ако не е за сега веднага смяната на датата а може и last minute!

# 529
  • София
Риск има винаги да хванеш няколко дъждовни дни.Мен един път в средата на юли месец такъв дъжд ме валя с малкия в Остия (до Рим) че до плажа нямаше смисъл да ходим и дебнахме слънцето и си се плицикахме в басейна на хотела.
На късмет... НоТи сега веднага ли трябва да решиш?
Защото има прогнози за по 10тина дни напред и може да ги погледнеш ако не е за сега веднага смяната на датата а може и last minute!
Не е задължително да е веднага. Ще изчакам до последния възможнен момент преди да предприема смяна на датите.

# 530
прогнозите са макс до три дена напред,след това са малко теория и много фантазия
всяка година климатът е различен и няма сезони на практика,малко е до късмет - специално за пуля септември е ок ,за плаж около бари не става -всеизвестно е със замърсеното море наоколо,обикновенно се ходи от лече на юг - пълно е с народ през септември във всички случаи понеже е на мода саленто в последните - години,цените се вдигат също , не е лоу кост почивка определено стига да не се яде всеки ден пица на парче (който отива там е заради уникалната кухня и многобройни реномирани заведения,хубавите лидо с известни диджеи,музика,атмосфера,кокетйли ,забавлания и т.н.)

# 531
  • Габрово
Здравейте! Интересува ме лифтът в Сан Марино лесно ли се намира? Четох информация, че се намира в Борго Маджоре и до къде се изкачва с него?
 Ходила съм до крепостта Гайда, ако може да служи за ориентир.

# 532
  • Някъде Там
Здравейте! Интересува ме лифтът в Сан Марино лесно ли се намира? Четох информация, че се намира в Борго Маджоре и до къде се изкачва с него?
Не съм била но ни предстои ходене там та намерих това от Bled.
https://www.google.com/maps/d/viewer?ll=43.938396771492684%2C12. … vsfviLQM&z=17
Има отбелязано къде е лифта.
Дано ти помогне Simple Smile Също така има и отделна тема Сан Марино може и там да видиш Simple Smile

# 533
  • Габрово
https://www.google.com/maps/d/viewer?ll=43.938396771492684%2C12. … vsfviLQM&z=17
Дано ти помогне Simple Smile Също така има и отделна тема Сан Марино може и там да видиш Simple Smile

Благодаря, Алекс! Ще разгледам  Peace

# 534
  • София

Благодаря, Алекс! Ще разгледам  Peace

Ако все още не сте наясно мога да обясня по-подробно. Както и ТУК

# 535
карате си по пътя нагоре и гледате край пътя лифт ....

# 536
Момичета, оказа се, че почти цял ден /до полунощ ooooh!/ трябва да дремем на летището в Анкона за обратния полет. Някакви идеи как да убием времето с разходка+

# 537
  • София
Момичета, оказа се, че почти цял ден /до полунощ ooooh!/ трябва да дремем на летището в Анкона за обратния полет. Някакви идеи как да убием времето с разходка+

Това не е негатив когато времето е цял ден. Аз си умирам за такива дни. Винаги виждаш още нещо...

В Анкона харесвам много галериите където има невероятни картини.
Градският музей на площада на папата и скулптурата на Клементе пред него.
Tactile музея е единствен по рода си в Италия. В него включително слепите "виждат" произведенията.
Чешмата с 13 тръби заслужава внимание...Ако пиете от нея ще се върнете там.
Военната Арка е уникална в чест на жертвите.
Остават още старото пристанище и църквите.

Мисля, че е достатъчно. Така минава един хубав ден в чакане на полет.
Не съжалявайте...Аз нарочно ги взимам така.

# 538
  • Sofia
Здравейте,

планували сме обиколка из Италия и според плана ще празнуваме рожден ден във Венеция. Молбата ми е, да споделите опит за подходящи ресторанти, където бихме могли да отбележим събитието. Ясно ми е, че възможностите са почти безкрайни, но често може да бъде и прекалено туристическо и разочароващо. Търся приятно и уютно местенце, ако може под/до 100 евро на човек...  Grinning

Благодаря ви предварително!

# 539
  • София
Здравейте,

планували сме обиколка из Италия и според плана ще празнуваме рожден ден във Венеция. Молбата ми е, да споделите опит за подходящи ресторанти, където бихме могли да отбележим събитието. Ясно ми е, че възможностите са почти безкрайни, но често може да бъде и прекалено туристическо и разочароващо. Търся приятно и уютно местенце, ако може под/до 100 евро на човек...  Grinning

Благодаря ви предварително!

Чудесно...наскоро имахме подобен повод във Венеция.
Мисля, че сме коментирали заведения в темата за Венеция има и карта, но предимно на по-евтините.

Готова съм веднага да ви дам насоки, но ще бъде много общо.
Това, което е важно...в кой район ще отседнете ? Защото няма да е добре ако след празника да се прибирате с километри.
Друго условие е периода на пътуването, дали искате на открито или вътре ?

Иначе наистина заведенията са безброй. И въобще няма как някой да ги познава всичките. Но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт