Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 529
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Ние сме с математика на Булвест, засега не съм се сблъскала с такава многопластова и мултилогична задача, но вероятно е въпрос на време ooooh!
Ако наистина няма указания, как да се разбере какво трябва да се прави newsm78

# 316
  • Варна
Дъщеря ми вчера се върна болна, до вечерта вдигна и температура  Sad Дано закрепим положението през почивните дни, че като гледам тези учебници и тетрадки без условия и само с картинки дето изобщо не е ясно за какво иде реч в урока, не ми е ясно как ще се наваксва материала ако си е вкъщи...

От храната сме много доволни, много вкусно било всичко- дават им сутрин закуска, за обяд супа, основно и десерт и после май и следобедна закуска. Вчера си я доизяде по пътя към вкъщи. Само плод  й слагам вече,  колкото да има нещо. Но обикновено не стига до него, защото й стига храната.
Повечето деца в класа й носят плодове, в този клас дето са се подигравали как са се събрали такива  newsm78

# 317
Съпругът ми погледна на желанието на детето с огромно недоверие /нали ходел на тренировки по футбол, как така футбол и флейта/, майка ми пък направо се разсмя.
Малко настръхнах от тази реакция, надявам се, че детето не е станало пряк свидетел. Имам ужасен спомен от дете от точно такъв присмех, много малко неща са ми действали така обезкуражаващо..
Твоята позиция е много правилна и се надявам да успееш да убедиш и близките си, детето има нужда да опитва, нещо повече - важно е да опитва.
Слава Богу, не беше в стаята. После сама разговарях с него и ми сподели отново, че иска да ходи. Аз също имам лоши спомени от такъв присмех - съпътстваше ме през цялото ми детство и беше основен начин на комуникация от страна на родителите ми. Отне ми много време да го преодолея и натрупам самочувствие, но все още нося белезите си. Затова и основната ми цел като родител е да отгледам дете, което чувства безусловна обич и подкрепа.  Peace
Уроците по флейта започват в началото на октомври, преподавателят ще идва в училище, няма да ги разхождат до центъра. Отначала урокът ще е около 15-20 минути.
Ние нямаме домашно за почивните дни. Класната постоянно пише в Групата на класа във фейса, чак започвам да се дразня на тона. Малко и аз се чувствам като ученичка или още по-лошо навява ми спомени за предишен работодател, който така комуникираше с нас - по 10 мейла на ден с големи букви с хиляди въпроси, констатации и хокане, при все че всички заедно с шефката работехме в една кантора  ooooh!
Моят си изяжда всичко, вчера дори му бяхме сложили още един двоен сандвич и беше омел всичко до трохичка Simple Smile Закусва вкъщи винаги веднага след като стане. На училище - три двойни сандвича, кутия бисквити "милка", намерих банан в раницата - явно това е била закуската. Изнудил баща си за 1лв джобни и си купил Брускети и "гадна дъвка", която изхвърлил. От другата седмица най-сетне започва стола.
Сподели, че успял да си направи упражненията в клас от третия път и даже бил "на косъм от шестицата".  Laughing

# 318
  • София
А може и задачата да е просто оцветяване на предметите кой както прецени.
Точно това направихме и ние. Просто оцветихме картинките..... нали и на предните две страници има картинки за оцветяване....... та решихме, че и тези са такива. newsm78

P.S. Явно много сме по това "умно" помагало.....Подскажете моля, какво точно се иска на първата задача вдясно - онази с лодката. Да се покаже накъде да тръгне лодката ли? newsm78
Тази задача, отчитайки спецификата на помагалото, най-вероятно има две решения - едното е детето да каже, кой път е по-дълъг и по-къс, а другото /предвид нарисуваното моливче/ - да повтори линията на пътя  ooooh!

Не знам защо пишещите учебниците смятат, че децата ни са идиоти  Hug

# 319
Благодаря за "подсказките" Дзверbouquet

Не знам дали детето ми се чувстватва като идиот, но майка му определено..... ooooh!

# 320
  • София
Ние нямаме домашно за почивните дни. Класната постоянно пише в Групата на класа във фейса, чак започвам да се дразня на тона. Малко и аз се чувствам като ученичка или още по-лошо навява ми спомени за предишен работодател, който така комуникираше с нас - по 10 мейла на ден с големи букви с хиляди въпроси, констатации и хокане, при все че всички заедно с шефката работехме в една кантора  ooooh!

Галя има да напише една страница с ченгелчета и преди малко тъкмо започна с гръм и трясък. Първо търсихме тетрадките за домашна работа, които вчера съм успяла да забутам (детето не е виновно Wink), после тържествено се остриха моливи....през една минута се вика или мама, или татко да й се възхитят...то са едни въздишки, едни възклицания. Laughing Още ми е непривично, че е ученичка и има домашни....като нищо някой път ще забравя. Mr. Green

Аз пък се дразня, че групата ни е само от 9 човека и никой нищо не пише. Родителите сякаш се дърпат малко от комуникацията във Фейсбук. Имаме и обща поща, която също не е много активна.

Така ми събудихте интереса с тази задача по математика, че специално проверих нашето помагало. То е на друго издателство, но видях, че първите теми на уроците са "Групиране и подреждане на предмети. Сравняване на предмети", та може би в тази посока трябва да се "дълбае".  Joy

# 321
  • София
Аз малко да отклоня темата от домашните - моята в момента си играе..на бежанци  Rolling Eyes
Нарамила е всички кукли, които изкопала от кошовете с играчки, една мини-пазарска кошница, пълна с мини-опаковки на разни продукти и една кофичка с кестени /събрани от парка/. Влязох в стаята й и гледам - куклите подредени на леглото и тя пред тях, с "продуктите". В първия момент реших, че играе на училище, но тя каза - "мамо, на тези деца къщите им са изгорели, някои майки са умрели и те сега са пътували много далече и трябва добри хора да им помогнат. И все едно аз съм добрите хора и сега ще им дам храна - ето, все едно кестените са храна. А това бебе се е наакало и трябва да му сменя памперса и да го нахраня, защото си няма майка."  Shocked

Ревнах. Избягах от стаята. После се върнах и й казах, че това е много добра постъпка, че помага на хора в нужда, прегърнах я. И пак избягах...

Не знам къде и как е коментирана ситуацията с бежанците, явно телевизия, на която тя уж не обръща внимание...не знам. Или е чула крайни изказвания от мен /от които в момента адски ме е срам, защото са противоположни, на нейната "позиция"/ и как спорим с баща й какво следва да е решението и трябва ли Европа да се "отвори" за всички желаещи...А уж не е пред децата, ама те май всичко чуват и виждат...

# 322
Мандаринка, изобщо не се изненадвам, все пак темата от известно време е много коментирана. И да не е чула от тв, може някое съучениче да е вкарало сюжетна линия в игрите. Вчера по обяд на улицата една баба, явно точно взела ученик 1-2 клас, му отговаряше на въпроса коя е ИД.

Новини в нейно присъствие не гледаме, откакто ме попита кой е Делян Пеевски Laughing.

# 323
  • София
Мандаринка, много ти е добро детето! Hug Това е много хубаво, че изразява и изговаря по този начин емоциите в играта.  Peace

shhht.secret, да се оправя бързо щерката!

AnMary, мерси, че сподели. Значи психоложката познава детето ти от предучилищната и си има предварително оформено мнение. Thinking Все пак би трябвало да се съобрази с мнението на специалистите, при които си водила сина си.

# 324
при нас е "мамо, бежанците идат, страх ме е!" и плаче

# 325
  • Луната ни пази
при нас е "мамо, бежанците идат, страх ме е!" и плаче
На моята реакцията е обратна, напротив, иска да ги види, иска да им даде от играчките си и храна. Притеснява се да не умре някой от тях. Интересното е, че аз новини с нея не гледам, но май веднъж засече коментарно предаване и там видя кадри. Аз съм на мнение, обаче, че децата трябва да познават сериозните проблеми в света и около нас, естествено не в цялата им бруталност, но идея какво се случва трябва да имат.

# 326
задължително трябва да имат обща представа какво се случва.
последните дни гледам много из интернет по темата, засичала ме е да гледам рошави брадати крещящи и реакцията явно е от това.

# 327
  • София
Моята пък хич не я вълнуват такива неща.Трябва някой да и разкаже и тогава ще и направи впечатление.Може и да се натъжи.Така им бяха разказвали в детската за сирачетата.Много беше впечатлена .
За сега и харесва в училище.Даже има желание.Онзи ден имали избор къде да напишат някакво домашно.Тя го написала в училище.Нейните приятелчета избрали в къщи.
Сега имат за почивните дни общо около 4 страници домашно.

# 328
  • София
А на мен вече ми се налага да се клонирам - родителските срещи на големия и дребното са в един и същи ден....

# 329
  • София
Ох, само моето ли мрази да оцветява?  С писането нямаме проблеми, ама като има за оцветяване е голям зор. Скучно му било нам си кво.
Домашните за сряда са написани, и тренировки няма през почивните дни, добре че почна една книга да чете и явно му е интересна, та го засичам отвреме навреме с нея на леглото. Иначе като сме в къщи само таблета му е в главата...

Общи условия

Активация на акаунт