Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 546
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И моят син прескача задачите с рисуване. Скучни са му. 

# 331
Нашият учител е направил регистрация в class dojo. Сега всяка вечер гледам точки. Синът ми се гордее, че засега само едно момче има една точка повече. Харесва ми като средство за комуникация, особено като се има предвид, че родители в училище не се допускат. Сутрин влиза сам, на обяд класният води до входа децата, които не са на занималня, но тогава го взема баба му. Така аз пряк контакт с учителя му нямам.
С домашните засега е много бърз. Написва ги веднага след училище за около 15 минути, докато чака да се прибере брат му. След това отиват на тренировки. Дано и занапред да е бърз, но той по принцип е страшно организиран и много добре осъзнава кое е в негов интерес. В противовес, батко му е спец в спрягането на глаголие "мотам се" и "губя си времето".

# 332
  • София
AnMary, мерси, че сподели. Значи психоложката познава детето ти от предучилищната и си има предварително оформено мнение. Thinking Все пак би трябвало да се съобрази с мнението на специалистите, при които си водила сина си.
Не знам до колко може да го прецени само от една среща. Не бих казала, е го "познава".

# 333
  • София
А на мен вече ми се налага да се клонирам - родителските срещи на големия и дребното са в един и същи ден....

Мда, и аз така.......с двете щерки. Добре че на сина ми ще е в друг ден. Laughing

Не знам до колко може да го прецени само от една среща. Не бих казала, е го "познава".

Да, всъщност това исках да кажа......не съм се изразила правилно.

# 334

задачата с влака, колата, детето, дървото и супер дребната къща

Отговорът на задачата се крие в следните неща:

Според описанието на сборника

http://bulvest.com//продукт/Задачи-по-математика-за-1-клас-nучебно-помагало-n-72

То той следва темите от учебника. Темата от учебника се разбира от

http://bulvest.com/files/teachers_files/1/01_mat_knu_ww.pdf

На стр.18 от PDF -файла. Тя е "Тема 3 "Късо, дълго; малък, голям; бързо, бавно".

Според тези връзки излиза, че най-вероятно учителя ще задава устни въпроси от рода на: "Кое е голямо/малко, късо/дълго, бързо/бавно?".

Издателствата Анубис, Булвест и Просвета са качили на сайтовете си PDF-файлове с методически насоки за учителя. Това са указания, препоръки и насоки как да преподават по техните учебници. Съветвам ви да ги свалите и прочетете. Така ще имате ориентир какво се преподава на децата и ще можете да реагирате - да помагате с "трудните задачи", да обяснявате евентуално недоразбрани в час неща, да си подготвите "възпитателни теми за разговор" (например по роден край ще обсъждат дневния режим и ако имате проблем с него да се възползвате максимално от урока и да не пропуснете "мига" както се казва за малка "лекция" ( Grinning ), а също така да знаете какви материали трябва да събирате за училище ( стари картони от опаковки, сухи листа, игла с голямо ухо като за слепи за часа по шиене и други подобни).

Освен това те качват и файлове в същия формат с име " Годишно разпределение по ... (Предмет)..." Този файл помага за това кога точно ще се случат "приятните събития" от горния абзац и така няма да сте неподготвени за изненадващи изказвания преди лягане: "Мамо, учителката каза за утре сутринта да занесем един бял картон и сухи листа и кестени от парка!" , при които ще станете разногледи.

И накрая с чувството си за хумор ви казвам, че щем-не щем следващите 12 години (за някои и 14-18 ( имам предвид университет)) ще се превърнем в последователи на Пльошкин и ще събираме за "училище" всевъзможни боклуци. Постепенно ще ни стане навик събирателството и като дойде снахата/зетят ще изпадат в "умиление" от нашите вкоренени вече събирателски навици.  Joy

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 23:31 от maria_73

# 335
  • София
Много полезна информация, maria_73, благодаря!  bouquet

# 336
Моля, моля!  Аз работя като счетоводител и явно вече съм се повредила на тема закони и нормативни документи.  Joy Така, че моля да ме извините ако на моменти съм досадна с тях.  Embarassed

# 337
  • София
Благодаря и аз, но се чудя, нямаше ли да е по-лесно да бяха отпечатали условията при задачите - децата може и да не могат да четат, но ние, родителите, можем. Но защо трябва да е лесно, като може да е трудно  ooooh!

# 338
  • Луната ни пази
Моля, моля!  Аз работя като счетоводител и явно вече съм се повредила на тема закони и нормативни документи.  Joy Така, че моля да ме извините ако на моменти съм досадна с тях.  Embarassed
Човек не може да е досаден, когато е толкова полезен.  Peace
Стана ми смешно описанието за събирателството, защото в момента се удивлявам на себе си какви умилителни "произведения" на детето от яслата съм събирала.  newsm78
Отделно откривам неща от зората на учителската си кариера, напечатани на машина Crazy (не че нямаше компютри, но и те, и принтерите бяха лукс Simple Smile ). Да не казвам, че студентските ми лекции и тези на брат ми трупат 2 рафта в гаража, натрупани в кашони! Ако повторя това и с детето, ще се гръмна. За сега съм замислила най- доброто да сканирам и ако е така "уникално" евентуално и на хартия. Иначе трябва една секция само за нея да отделя.

# 339
Благодарности maria_73! Много полезно! Сега поне ще мога да обяснявам на детето си, какво "аджеба" се иска от него.....

# 340
Майка ми събираше всякакви картони, панделки, връзки за часовете по рисуване, трудово и всякакви инициативи на учителите. Лошото едно време беше, че липсваше информацията кога точно ще потрябват. Като ни писнеше от боклук ги изхвърляхме и веднага като по поръчка ги искаха за часа по ... и хайде давай пари за картон ( направо закона на Мърфи в действие).  Joy Сега поне има информация. Издателствата издават "професионалните тайни" на учителите и ние трябва да се възползваме от това.  Laughing

Колкото до указанията като ги чета си се чудя на себе си какво  толкова ми е било трудно да схвана навремето толкова прости неща...  Joy Те и тези за горните класове сигурно са също толкова интересни.  Grinning

Аз преди години: "О-о-о, пак ли трябва да ходя на у-ще... Не ми се ходи..."
Майка ми преди години: " Трябва да се ходи на у-ще! Хайде, ставай от леглото! След време ще искаш да ходиш на у-ще, но няма."

Аз сега: " Искам да ходя на у-ще! Не искам да ходя на работа и да работя с простаци, загубеняци, и връзкари!"
Майка ми, ако беше жива: " Видя ли, че в у-щето е по-добре, а ти не искаше да ходиш в него."  Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 13:28 от AnMary

# 341
И аз искам на училище, ама няма Sad
И.д. Плюшкин /аз/ вече има огромни запаси от какво ли не.  Crazy

# 342
  • Луната ни пази
А аз всеки божи ден ходя на училище, само дето съм сменила мястото си в класната стая. Никога не съм мрънкала, че трябва да ставам сутрин  Hug

# 343
Аз мрънках, защото не си доспивах. Като се наспя няма мрънкане.   Laughing Уроците не са ми били проблем. Просто и до ден днешен лягам късно, а сутринта ставам рано и не си доспивам... Аз съм тип сова.

# 344
За плюшкиновците : като се разхождате из паркове и градинки си съберете по 2-3 шишарки, че и това ще ви искат като дойде декември (покрай Коледа). Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт