Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 672
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
момичета, децата ви ще учат ли чужд език в първи клас? какъв и по колко часа седмично ?

Не, не учи за моя радост.

# 586
  • София
Имаме един час седмично английски, като ЗИП.

# 587
Касита, Зависи от гледната точка !  Peace  bouquet
За мен най-важен е българския ....и след него чужди езици ....като Мечо Пух "Колкото повече ....толкова повече" .....  bouquet

# 588
Да, за мен също е важен чуждият език.  Peace Детето ми ходи на курс по такъв, именно заради важността и значението, които отдавам. Сега, на шест е, за него часовете по английски ще са безпредметно губене на време поне до трети клас. От едногодишна възраст започна с мен обучение у дома, което продължава и до днес.
Инак поздравявам всеки, който намира, че чужд език се научава в училище.  Peace

# 589
Да, за мен също е важен чуждият език.  Peace Детето ми ходи на курс по такъв, именно заради важността и значението, които отдавам. Сега, на шест е, за него часовете по английски ще са безпредметно губене на време поне до трети клас. От едногодишна възраст започна с мен обучение у дома, което продължава и до днес.
Инак поздравявам всеки, който намира, че чужд език се научава в училище.  Peace

Peace newsm10
Не мисля , че някой смята , че чужд език може да се научи в училище  Wink
Само, че аз смятам , че 10 думи и 3 песни ....е много повече от нищо  Peace

# 590
  • в здрача
Имаме един час седмично английски, като ЗИП.
Същото - учебника е оцветявка, ще лепят и оцветяват на английски, догодина ще влезе в задължителната програма и тогава се надявам да е различно, а не като кака си да е останала с впечатление, че по английски не се учи, чете и пише и всичко си знае, защото е чула няколко песнички. Ама ЗИП-а се избира с избора на училището, а само това му е минуса според мен.

Всичко, което научат за 4-те години по английски, в 5-ти го минават отново, а в гимназиите преговарят всичко научено за 7-те години в рамките на първия срок. И накрая все недонаучени излизат, ама с претенции че са перфектни.
Ама това да ни е кусура.

# 591
То без "кусури" не може , но дано са по-малко .....Важното е децата да са здрави , другото е лесно , всяко си показва в годините кое иска и какво иска , за кое става и за кое ...не !

Аз само знам , че някога, когато ние ходехме на училище и учехме задължително от 3-и или 4-и клас руски в училище .....без уроци , без частни школи ....след това по-голямата част при завършването знаехме основите , че и повече на езика . След толкова години , без да го уча допълнително - го ползвам свободно .....Вярно е , че и годините бяха по-други и образованието на друго ниво .... Peace
Сега не разбирам тези "интерактивни: начини и методи и децата да не пишат , че не знам какво си ....Та те са в пъти по -развити отколкото сме били ние ...пък като сме писали ...сме останали живи ....
В нашата школа в английския започва да се учи азбуката веднага и започва да се пише ...слава на Бога  newsm17 Аз ако беше само да си пеят и да си танцуват като в Британика ....нямаше да я записвам ...

# 592
Касита, Зависи от гледната точка !  Peace  bouquet
За мен най-важен е българския ....и след него чужди езици ....като Мечо Пух "Колкото повече ....толкова повече" .....  bouquet
И за мен е така но за мое съжаление нямат английски .Имат ЗИП информатика това за мен е излишно поне в първи клас .Създаване на папки и тем подобни неща .
Предпочитам да бяха заложили на английския език
Ето какво поръчах току що на моята дъщеря за упражнения в нас.
http://www.book.store.bg/p165072/znam-che-moga-uchebno-pomagalo- … na-dimitrova.html
http://www.book.store.bg/p162884/smiataj-i-syobraziavaj-zabavna- … hko-mihajlov.html

Вие упражнявате ли се по допълнителни помагала?

# 593
  • в здрача
ЗИП информатика в първи клас? Всъщност защо не.
Лично аз предпочитам информатика пред английски, защото то е ясно, че няма как да започнат да пишат, да учат букви, транскрипция и сие при условие, че българския не са научили, докато да щракат с мишката могат почти всички и поне някаква компютърна грамотност да усвоят, защото то да споделяш снимки из фейса няма нищо общо с компютърната грамотност независимо, че много хора го считат едва ли не за синоним.

А за езиците - аз поне видях, че ако не се използва се забравя - бъкел вече не разбирам немски. Само 5 години не използвах английски ежедневно и на един изпит изведнъж се оказа, че едва покривам А1. Вярно, че без курс възстанових всичко, то малко като карането на колело - никога не е излишно всяко ново умение, но вече не  съм никак как да кажа убедена кое и доколко е необходимо и най-вече кога. 

# 594
Скрит текст:
по точно информационни технологии е зипа Simple Smile

# 595
  • при моите любими
При нас вече са организирали 3дневна екскурзия. Към края на Октомври е. Ще го обсъждаме довечера, защото до сега не е ходила сама. В нашата градина не предлагаха екскурзии с преспиване. Аз съм за ученето на чужд език, извънкласно, но съм решила да е от втори клас. В повечето школи, минават входящ тест с картинки и в 99% от случаите децата започват с връстниците си от втори клас, а не учат с по-малките. Затова според мен първата година спокойно мога да си спестя 600-700лв за допълнително обучение.  Сега ще учат в училище 2 часа английски по "Hellо".

# 596
Нашата екскурзия ще е на 16 октомври до гр. Ловеч.Аз съм родена там.Майка ми и баща ми живеят там.
Ходим си през седмица особено лятото.Зимата веднъж месечно.Града и е познат ходила е на всякъде и все пак ще я пусна.Друга е да отиде с класа Simple Smile .Едва ли ще усети пътя и не се притеснявам :.

# 597
Касита, Зависи от гледната точка !  Peace  bouquet
И за мен е така но за мое съжаление нямат английски .Имат ЗИП информатика това за мен е излишно поне в първи клас .Създаване на папки и тем подобни неща .
Предпочитам да бяха заложили на английския език
Ето какво поръчах току що на моята дъщеря за упражнения в нас.
http://www.book.store.bg/p165072/znam-che-moga-uchebno-pomagalo- … na-dimitrova.html
http://www.book.store.bg/p162884/smiataj-i-syobraziavaj-zabavna- … hko-mihajlov.html

Вие упражнявате ли се по допълнителни помагала?

DqVoLsKi_ChArOvNaPeace Супер са помагалата , благодаря , че сподели ! Да, ние в къщи се занимаваме , на моята дъщеря й харесва ..., но вече само в събота и неделя , защото презь седмицата ...вече няма кога !  Cry

# 598
При нас Английският език е от втори клас, имаме ЗИП Информационни технологии, най-измисленият за мен предмет.
Пари не давам и за щастие в нашето училище няма лафка, която да изкушава дъщеря ми. На децата им е забранено да напускат границите на учебното заведение, така че тази работа с парите не работи, поне при по-малките. Правя сандвичи, сравнително еднакви за съжаление, разнообразявам с плодове и зеленчуци - краставица, ябълка, морковчета, това редувам в кутийката. Бисквити, солети, дъвки, бонбонки и вафли няма шанс сама да предложа.
Телефоните също са забранени и май от целия клас само две деца имат такива (и двете живеят извън града и при тях е разумно изключение). Като че ли преди 6 години ситуацията беше по-различна, родителите се надпреварваха да купуват скъпи джаджи на децата си, а да се пращат с пари беше въпрос на чест (и статус).

# 599
  • Варна

Инак поздравявам всеки, който намира, че чужд език се научава в училище.  Peace
Приемам поздравленията. Да уточня, че става въпрос за езикова гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт