Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Галя има два часа седмично английски, като единият от часовете е СИП.

Инак поздравявам всеки, който намира, че чужд език се научава в училище.  Peace

Приемам поздравления и аз. Simple Smile Големият ми син ползва съвсем свободно английски, а никога не е ходил на частни уроци. За децата в езикови гимназии пък да не говорим. За 5 години интензивно изучаване няма начин да не научат език, ако са мотивирани.  Peace

Прави ми впечатление до каква степен приемаме вече за нормално, че нещо не може да се научи в училище и непременно трябва бъде изучавано паралелно като извънкласна дейност.  Sad

# 601
  • Пловдив
Ние имаме 3 часа седмично английски по ENGLISH ADVENTURE на Longman.

На екскурзия бих я пуснала, но при нас е страшен проблема с пътуването  ooooh!  Sick
Това ще ми бъде основното притеснение, иначе ще се оправи ... надявам се  Rolling Eyes

Телефон няма, носи портмоне със стотинки, като понякога си купува десертче от лавката в стола.
Храни се 2-3 дни седмично на стол, ако има нещо, което обича. През останалото време - кутията от къщи.

Допълнителни помагала не ползваме. Поне за сега по моя преценка няма нужда от такива.

# 602

Инак поздравявам всеки, който намира, че чужд език се научава в училище.  Peace
Приемам поздравленията. Да уточня, че става въпрос за езикова гимназия.
Присъединявам се и аз Simple Smile Моят английски е единствено и само от училище - говоря и пиша свободно на английски, НО много от съучениците ми например така и не научиха нищо, и завършиха гимназия със само няколко запомнени думи. Така че, смятам си е до дете Simple Smile
Иначе за мое огромно съжаление, в нашето училище няма английски в първи клас...В детската градина 2 години подред ходи 2 пъти седмично на английски и научи доста думички, които и днес помни.
Относно екскурзиите: без приспиване - да, с приспиване - не. Смятам, че е твърде малък все още за това.

# 603
Здравейте! Да се запиша и аз тук, че открих съвсем случайно темата, ровейки из форума по друг повод. Simple Smile
Досега четох, доста интересни теми сте дискутирали.
Моята пърокласничка засега е доволна от училището, но не може да се наспива, т.е., наспива се, но й е трудно ранното ставане.

Телефон не носи, не виждам смисъл на този етап. Пари давам - има 3 лева в портмонето, стоят там още от началото, но не е харчила засега, а и то просто няма за какво. Боклуци съм забранила да се купуват и засега забраната се спазва стриктно. Grinning

Ходи на занималня. Часовете й са до 12:05. След това имат време за обяд и почивка и в 13:20 ч. започват с домашните. Продължават до 14:40, като имат кратка почивка през това време. До 16 часа са, след това можем да ги взимаме. Времето от 14:40 до 16 часа се води като дейност по интереси.
Засега от занималнята съм доволна, написва всичко там, за вкъщи нищо не остава. Старае се, госпожата им е строга и изисква от тях не само да е написано, но и да има изряден вид. Строга е, но подхожда много внимателно към децата, знае как да изисква от тях това, което трябва и знае как да го постигне. Дано и занапред нещата са така! Praynig

На екскурзия с преспиване бих я пуснала, но зависи от много неща. Ще видим, ако дойде такъв момент, не знам какво ще правя и какво ще мисля, когато ми дойде на главата. Simple Smile Мисля си, че бих я пуснала, стига тя да има желание. Самостоятелна е, не е срамежлива, не си мълчи, не мисля, че ще има някакви проблеми със спането, отделянето от нас, път и т.н., просто на мен ще ми е притеснено като е далеч от нас с още много деца и малко на брой учители, които надали биха могли адекватно да обърнат внимание на всички.

# 604
  • София
Моя син е в обикновено училище - има АЕ 2 часа седмично. Без учебници са.
В момента са на етап запознанство - "как се казвате", "името ми е...", "здравей" и т.н.

# 605
  • Варна
Дъщеря ми учи в училище 3 часа руски език. Засега е само устен курс, мисля, че втори срок започваха да пишат. Определено в края на първи клас би трябвало да знаят доста неща.

Екскурзии не се задават. Тези, които коментирате, по каква линия са? Да не са от часовете по модул ФВС?

# 606
За езиците - в училище засега не учи чужд език. От втори клас започват с английския при нас. Peace Догодина ще я записвам в училища Европа, тъй като при нас избор няма, те са ни варианта, а пък и нея я влече английският. Майка ми я учи редовно на разни английски песнички, лесни думи, стихчета и т.н., тъй като тя има доста сериозни познания по английски. Та покрай майка малката доста неща научи, но ще си чакам до догодина, за да я запиша на английски.

# 607

Не се чувствай поздравена. Тук си говорим да начален и прогимназиален курс.

# 608
  • Варна

Не се чувствай поздравена. Тук си говорим да начален и прогимназиален курс.
Тогава изпращам поздрави за тези, които смятат, че до 7 клас може да се овладее отлично кой да е език, дори и родния. Разбира се, зависи и кой какво разбира под "научаване на езика".

# 609
  • Разпиляна във въображението
Аз оставам с трайното впечатление, че английски език в начален курс не може да се научи без да се ходи и  извън училище. Поне за Плевен е така. А може проблемът да е в децата, които познавам. Една съученичка на Вики ходи в училище Европа. Тя е единственото дете, което НЕ ходи в $малката$ английска, а в $обикновено$ училище. Чудех се дали да не записвам двете щерки в школа. Голямата е в четвърти и Дима в първи.

# 610
  • в здрача
Беше ми направило впечатление, че макар всички да учеха от първи клас английски, в трети от целия клас само 3-ма не бяха записани на допълнителен курс извън училище - към занималня или нещо друго защото както коментирахме на родителските срещи - децата не просто нищо не научаваха в училище, но и без помощ не можеха да изкарат повече от 3-ка. И в другите класове беше така, аз разглеждах учебниците, купувах и граматиката, накрая извадих моите и изкарваше 5-ци и 6-ти със съботно-неделно наваксване и уроци от мен. А госпожите им по езика - всяка година нова идваше се хвалеха колко добре се справя класа, че знаят и сие, даже си писа точки за успехите им на олимпиади без да си дава сметка, че детето, което се класира лятото ходи на лагер в англоезична страна и допълнително на курс към училища Европа  Rolling Eyes

Просто и аз оставам с такова впечатление - учебниците, които се полагат са просто една читанка. Научават няколко думички и ако не наизустят - кажи баба тенк ю изобщо не могат да вържат 2 думи на кръст. Та дори спрежението на глаголите не се изучава, не е обяснено, нищо, ама трябва да се знае.  Rolling Eyes Изобщо изтръпвам че пак ще трябва да се мине по този път. Но все пак от догодина, сега още е рано, подготвям се само психически.

# 611
  • Тук и там
Привет на всички мами и от мен   bouquet

Случайно намерих темата и ми е изключително интересна, като се има предвид и факта, че дъщеря ми също е в първи клас Hug
Трепетите са ясни, засега проблеми няма и се надявам да е все така. Ходи на занималня и пише там домашните, храни се на стол, ставането сутрин е трудно, но... засега се справяме добре  Peace

Имам въпрос към софийските мами и по-специлано към тези от вас, на които се е наложило да търсят шкафчета за раниците и помагалата в училище. Откъде ги закупихте  и доколко сте доволни - ако може фирма, резмери на шкафчетата, цена.../може и на лично  Hug/. Сами знаете какво изпитание е за нас носенето на тези тежки раници ежедневно, за децата просто не коментирам  Crazy

Много благодаря на всички отзовали се с информация и желая много успехи на дечицата ни  Hug

# 612
  • София
Имам въпрос към софийските мами и по-специлано към тези от вас, на които се е наложило да търсят шкафчета за раниците и помагалата в училище. Откъде ги закупихте  и доколко сте доволни - ако може фирма, резмери на шкафчетата, цена.../може и на лично  Hug/. Сами знаете какво изпитание е за нас носенето на тези тежки раници ежедневно, за децата просто не коментирам  Crazy
Ние мисля, че имахме три оферти за шкафчета по поръчка. Ако желаете мога да попитам за телефони и цени. Като цяло шкафчетата за 24 деца излизат около 1000 лв. В едната оферта беше включена и смяна на плота на чиновете, но може би ще го правим по-нататък.

# 613
  • София
В нашата класна стая имаме шкафчета от предишния набор, но чиновете са много неудобни и сме намислили да съберем пари да закупим нови. Последно се спряхме на оферта от този сайт. Като напишеш "обзавеждане за училищна стая", излизат много резултати. Някъде има посочени цени, а където няма, можеш да изпратиш запитване. Цените в сайта са ориентировъчни, при по-голяма поръчка обикновено правят отстъпки.   Peace

# 614
  • София...........
Привет на всички мами и от мен   bouquet

Случайно намерих темата и ми е изключително интересна, като се има предвид и факта, че дъщеря ми също е в първи клас Hug

Привет Iva-1977 Simple Smile
Преди 7-8 години се срещахме в мартенската тема, а сега в първокласната Wink

По отношение на чуждоезиковото обучение от 1-ви клас съм много положително настроена, но може би зависи от учителя и от детето. В нашето училище преди 10 години баткото беше в такава паралелка и смея да твърдя , че след завършен втори клас на почивки в чужбина свободно разговаряше и се разбираше на английски език. Когато започнаха оценките беше "дежурната 6-ца" (по думите на учителката), а когато завърши 7-ми клас нивото му беше като 9 клас английска гимназия(учителката им преподава в англ. гимназия). Всичко това само и единствено от учебните часове в училище с профил АЕ и нито един частен урок Wink Затова и сега много държах малчо да е в такава паралелка още повече, че и двамата преподаватели по АЕ са същите.

Нашият първолак е доволен от училище(целодневно обучение) и от учителките - били мили и строги - ходи с удоволствие Simple Smile Следобяд на самоподготовката засега успяват да напишат всички домашни и след това е свободен за игри и ТВ.
Носи 2 малки сандвича+ пакетче Белвита+ банан и има купони за стол, където било вкусно(той е голям каприз) - изяжда всичко , което носи и това, което му хареса от купона.

За шкафчета в нашата класна стая има хубави на 2-3 години, като всяко шкафче е раделено с рафт на 2 за 2 дечица.

Общи условия

Активация на акаунт