Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 654
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Тук и там
Привет divna_  Hug
Радвам се, че се намираме отново  Simple Smile

sweetkids_mama - писах на фирмата, ще чакам оферта Peace.

AnMary - ако е удобно моля за информацията, защото едва от днес се "забавлявам" с тези задачи. Hug

Просто други родители уж имаха познати, оставихме на тях да движат нещата преди да започне учебната година. Миналата седмица друга майка реши, че ще търси фирми, но досега нямаме информация.

Иска ми се в най-кратки срокове да събера няколко оферти, а после да седнем и решим, защото няма как да ни ги направят от днес за вчера  Rolling Eyes Загубихме достатъчно време.

# 616
Английски език - трета година, извън училище, два пъти по два часа. За голямо съжаление, в училище нямат език(освен бълг. , разбира се) в първи клас.

За екскурзията, решихме твърдо не. Ще е за цялото училище и ще има и по-големи деца, така че единодушно сме НЕ.

Днес ни посрещнаха с въшки в класа. Моето е с гъста коса, под кръста и много моля спешно да ми припомните за тези профилактичните препарати, че просто не ми се мисли ако нещо такова ни се случи, как ще се справям

# 617
Цяла седмица го оставям на училище, облян в крокодилски сълзи Sad Днес започна да плаче още от вкъщи. Едва се разделяме в училище.
Отделно вече три дни не може да се справи с писането, днес класната го оставила още 1 час да се упражява с още няколко деца. Трябва да се подпиша под написаното, което тя е коментирала така: Венци писа от 13 до 14 часа, той пише, аз трия, той пише, аз трия и накрая резултата е този! И отгоре трито, мазано и написано ужасно.
Имам чувството, че нещо ми се изплъзва и не мога да се справям с новата ситуация.

# 618

Отделно вече три дни не може да се справи с писането, днес класната го оставила още 1 час да се упражява с още няколко деца. Трябва да се подпиша под написаното, което тя е коментирала така: Венци писа от 13 до 14 часа, той пише, аз трия, той пише, аз трия и накрая резултата е този! И отгоре трито, мазано и написано ужасно.
Имам чувството, че нещо ми се изплъзва и не мога да се справям с новата ситуация.
Чувала ли е вашата учителка за дисграфия? Нашата / на баткото/ явно не беше, терминът го знам само като патология при увреда на еди си каква зона на мозъка, а като обучителен проблем- тцъ. Едва в края на миналата година, седми клас, ми блесна с какво съм се борила от първия клас, и то ставало дума за лека форма, каквато се оказа при консултацията.

# 619

Чувала ли е вашата учителка за дисграфия? Нашата / на баткото/ явно не беше, терминът го знам само като патология при увреда на еди си каква зона на мозъка, а като обучителен проблем- тцъ. Едва в края на миналата година, седми клас, ми блесна с какво съм се борила от първия клас, и то ставало дума за лека форма, каквато се оказа при консултацията.
Ще призная, че за пръв път чувам за подобно нещо. Потърсих сега в нета. Може ли да споделиш вашия опит и с какъв специалист направихте консултация?
Искрено ти благодаря за поста!   bouquet

# 620
  • София
AnMary - ако е удобно моля за информацията, защото едва от днес се "забавлявам" с тези задачи. Hug
Ще трябва да помоля мъж ми да пита утре сутринта. Аз все се разминавам с майките, явно някои ходят по-рано.
Мъж ми днес е дал парите за шкафчетата.

Цяла седмица го оставям на училище, облян в крокодилски сълзи Sad
Моя пък днес на прибиране плака. Бяха на входа на училището, учителката обяснява, децата лудеят... Аз мърдам настрани да говоря с една майка и моя изведнъж като писна... Видя ме и дотича да го гушна. Няма такова жално плакане. Помислих, че някое дете го е бутнало или ударило. "Аз помислих, че съм те загубил" и "си си отишла у дома".
Учителката му по физическо го успокояваше "я виж колко учителки сме тук, няма страшно".

Похвали се, че днес са играли физическо. А учителката го похвали, че скочил 1,10м на скок дължина (от място) и това било много за височината му. "Целия клас пляскахме"  Laughing

Миналата седмица 1-2 пъти ми се оплакаха, че не работел, но тази само го хвалят. По-бавно пишел де. Аз не му давам да бърза, защото при бързане минавам с гумата след писаниците му.

# 621

Ще призная, че за пръв път чувам за подобно нещо. Потърсих сега в нета. Може ли да споделиш вашия опит и с какъв специалист направихте консултация?
Искрено ти благодаря за поста!   bouquet
виж тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=840713.0;topicrefid=4
консултирали сме се с неговата учителка в детската градина, която е логопед и работи през последните няколко години само с група деца с логопедични проблеми. Според нея се касае за лека форма на дисграфия.
Поговори и с вашата учителка, може пък тя да не иска да ви стресира, преди да е наблюдавала по-дълго детето и да е стигнала до окончателно заключение? Не бързай да се притесняваш, може и нищо такова да не излезе. А предупреден, наполовина въоръжен, така че по-добре овреме, отколкото тормоз и хвърляне на усилия на вятъра. Писането до безкрай и повторенията са само в графата да кипи безсмислен труд.
Но понеже напънът е як отвсякъде, "не се старае", "не полага усилия" ,"небрежно работи" и т.н много натоварват детето.

# 622
Но понеже напънът е як отвсякъде, "не се старае", "не полага усилия" ,"небрежно работи" и т.н много натоварват детето.
Точно това се получава, да. До преди малко се мъчихме взаимно, накрая се разплака, че госпожата му се е карала, че не оцветява хубаво и не пише хубаво кръгчетата /да не говорим, че оставането след часовете му се е отразило допълнително/. Не мога да изкарам никакво желание за упражнения. Досега се опитвах да упражняваме прословутите кръгчета като му държах ръката Tired Преди малко разговарях с моя близка приятелка - логопед, която работи с него по повод трудното му проговаряне. Според нея е рано за подобни притеснения и просто децата ни не са подготвени от ДГ / което е 100% истина/ и сега стреса им е повече /а на моя и адаптацията му е трудна/.
Благодаря ти много още веднъж!

# 623
Ще се вклиня груповато в последните постове, но като учител, ми е ще да попитам: къде дремят колегите, които са били по четири години в групите с децата? Направо ми се плаче от безсилие с какъв педагогически казан разполагаме.

# 624
И аз като майка на момче да се включа. Не, че е минало много време да направя равносметка, но ми прави впечатление следното. Ходи на занималня и се предполага, че трябва да си е написал домашните. Понеделник и вторник се връща с написани домашни. Сряда с наполовина - като извинението беше, че му се спяло. Днес нищо не беше писал и решавал - пак бил изморен и го боляли очите. Как да разбера, дали шикалкави, като не съм била там. Е написахме домашното, само в началото се цупеше, после го обърнахме на игра и го написа с желание. По принцип се бях зарекла вечер да не пишем. Не стига, че са по 9-10 часа в училище, ами и вечер да го тормозя. Да де, ама утре вземат нов материал и то се натрупва. Не става да отлагам за уикенда и събота и неделя само това да правим. Но пък, ако трябва вечер да учим, няма смисъл от занималнята, освен за убиване на време. Малко дълго стана, но като цяло идеята ми беше, че още не мога да преценя колко да го натискам и дали се преструва на изморен.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 21:40 от toffifee

# 625
  • Пловдив
И аз грубовато ще се включа,ама дете във втори клас да говори английски,само от училище не съм видяла.Не съм учител,но доста деца съм наблюдавала-едни са в Канада,едни в Холандия,в Америка,собствената ми дъщеря е в Англия,но във втори клас свободен английски......няма как да стане.Учила съм голямото дете от почти бебе.Не съм й говорила само на английски обаче-просто сме учили.На 6 години четеше и на бг и на английски,но да кажа че е говорила свободно.......Камо ли пък за 2 години и то от училище.
Голямата ми дъщеря завърши и бакалавър и магистратура в Англия,в момента е в Кеймбридж,но и тя не е говорила във втори клас свободен английски.
За протокола ще напиша,че с малката вече нямах тези амбиции и оставих нещата в ръцете на преподаватели.Учи испански/частни уроци/ и английски/училища Европа 2 ниво/.
Пак подчертавам -не съм учител,но смятам че имам достатъчно поглед върху образованието тук.

# 626

Наместо да натискаш детето, натисни възрастният човек, който седи в занималнята и се намира учител.

renydent, поздравления за Симона.

# 627
  • Пловдив
Мерси Касита.Не го написах, за да се хваля.Малката е далеч по-неоправна,но за това имаме вина ние с татко й.Амбицийте с годините намаляват.Но пък детето расте по-спокойно, по-щастливо от кака си.
Просто такива изказвания от сорта"то само се научи да чете " или "научи език от картоон нетурк" ме влудяват.Е как се научи без някой да му каже ,че А е А ,а не Б например.Може и във втори клас да говори спокойно конкретен език,ама може би живее в конкретната държава.Извинявам се предварително за ядосания пост

# 628
  • София
Противно на мнението на Касита - не всичко зависи от учителя. Някои деца не трябва да ходят на занималня, трябва им персонално внимание и много, много време, за да напишат домашните - не защото са глупави, некадърни или каквото и да е, а защото просто са такива.

Синът ми след неуспехи и писане на домашни до нощите в държавната занималня, го преместих в частна - 3-4 деца бяха в занималнята, читава учителка, т.е. почти персонално внимание. Ами връщаха ми го в 7 часа вечерта - последен свършваше с домашните. Що конски съм чела, забраних телефона, игрите, всичко, таблети не е носил, обаче той се разсейва. Случвало ми се е в къщи в събота или неделя, когато не е уморен, да седне да пише домашно и да го пише часове... блее, гледа в тавана, в шарката на паркета, изобщо пълна мъка.... Сега порасна, справя се доста по-бързо, обаче все още разчита, че дори и да реши нещата грешно, има кой да го провери и да го поправи  ooooh!

# 629
Дзвер, аз не казвам, че всичко зависи от учителя, а че именно, защото не всичко зависи от него, е редно да обърне внимание на родителите, пък дори и с директното признание, че с детето им групово не може да се работи, защото е вредно и за него самото, и за групата, и за педагога.
Но да се прибира с перманентно ненаписани домашни, показва, че учителят не следи какво се случва с учениците й.

renydent, при мен е обратното- мисля си, малкото май расте по-нещастно от голямото. Като кажа на колко е години, всеки ме пита "Ама, защо е в първи клас? Защо му отне от детството?". И тичайки между четирите пъти седмично тренировки, двата английски и училище все се чудя, дали не обърках нещо, макар за момента да е напротив.

Общи условия

Активация на акаунт