Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 628
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
AnMary, неприятна случка.. Непростимо е да допуснат това да се случи, особено на дете в първи клас. Надявам се останалата част от деня да е минала приятно и малчуганът да запази хубави спомени.

Аз мисля, че се вълнувах повече от дъщеря ми Simple Smile Не очаквах, че ще се събират отделно от нас преди извеждането и не бях я предупредила, опасявах се, че ще се притесни, не познаваше никого. Тя обаче не изглеждаше особено впечатлена и беше изцяло в свои води. Малката ми мишка  Mr. Green

Имам известни опасения за класната ни, изглежда добронамерена, но има леко пъдарски подход, извинявам се за израза, и е малко дезорганизирана.  Crazy Искрено се надявам, че виждам това само с очите на мнителна майка-орлица и нещата ще вървят гладко с децата.

Едно от хубавите неща днес беше подвързването на учебниците. Случайно влязохме в кварталната книжарничка, надявайки се да има някакви подвързии и чудейки се как до обясня какви размери ми трябват (сериозно, три учебника на Булвест 2000, и трите с различни размери - защо пък трябва да е лесно). Заварихме двама души, които чевръсто подвързваха като факири, просто ни взеха купчинката с учебници и тетрадки от ръцете и след пет минути ни ги върнаха подвързани. Исках да ги разцелувам.
Започна се.. Simple Smile

Да не би да си подвързвала на ул Нишава  Grinning

# 196
  • София
Здравейте, денят ми се струва подходящ да се присъединя към темата. С доста майки тук се познаваме от отчетни и други теми, но все пак да се представя. Wink  Майка съм на първокласничка Галина, имам още две по-големи деца - син на 17г. и дъщеря на 13 г. Тържеството днес мина скучновато, но нормално, без произшествия и блъсканици. Галя беше много щастлива и весела, повечето деца в класа са от детската градина, така че се познават. Учителката е млада, все още доста се притеснява, но много се старае. Успя да разчупи обстановката още от самото начало, да предразположи децата.  Бяхме поканени в класната стая, всичко мина спокойно. Празничният "час" беше забавен и приятен.

Много съм благодарна, че няма излишни изисквания към цветове, подвързии, надписване и начини на подвързване. Laughing Сравнително бързичко подготвихме учебниците и учебните тетрадки, а на опашка за подвързии чаках само половин час.

На добър час на всички първолачета, а на родителите - търпение и доверие в децата! Hug

# 197
  • София
Ами Алекс е добре. След време като му показвам снимките ще казваме "ето единия клас, а ето и другия" Simple Smile
Надявам се утре да му взема учебниците. Няма да са с панделка, но какво пък.
Утре няма да учат. Учителките ги искат в 9:00. Ще ги запознават със сградата. Щели да ги водят до администрацията. Явно плавен преход ще правят. Можем да ги вземем на обяд.

Аз мисля да го взема на обяд и да го заведа при педиатърката. Вдругиден сутринта същата процедура с каката Simple Smile Смените им се разминават и два пъти ще трябва да тичаме до педиатърката. Не че каката не може и сама, ама с мама е по-хубаво да се разхожда Simple Smile
Утре ще използвам случая и да го снимам за личната карта.

Материали и тетрадки съм купувала по списъка на предния клас. Мисля че няма да има големи разминавания.
Първия празен чин - http://scr.hu/0ws9/p8jbc, но не и единствен.
Във втория (неговия) клас не съм го снимала отблизо - http://scr.hu/0ws9/cc4r3, но седях за малко на чина до него. Като му видях физиономията само казах на мъж ми "отивам"... и всичко е по-добре с мама до теб на чина Simple Smile

Само да са живи и здрави. Всичко останало се забравя. http://scr.hu/0ws9/mp3q3

# 198
Запис и от мен. Умореното ми първолаче вече спи. Simple Smile
Тържеството мина нормално, малко по-дълго се проточи това в класната стая.

Нагласихме раницата за утре. Изведнъж ме обзе паника и страх за напред.  Crazy
Днес ми се обадиха, че детското обзавеждане е пристигнало най-сетне и може би още следващата седмица ще се пренесем в новия апартамент и първолачето ще си има негова стая.

Лека нощ от мен! Утре трябва да ставам рано след двуседмична отпуска  Crazy

# 199
  • Пловдив
Гери,записвам се и аз в темата.Аз май повече  ще съм от четящите отколкото да пиша.Моята първокласничка не беше особено развълнувана.Но пък я вълнуваха други неща.Кога е ваканцията беше първия й въпрос.Втория беше "Медицинските бележки дето ми ги пишеше в предучилищна,вървят ли в първи клас?"При отговор НЕ,отиде да пита колегата.После ми обясни ,че няма как да ходи на училище ,когато кака й си идва от Англия,та не знам как ще продължи нататък.
Повече няма да обяснявам да не се стресират другите мами  Joy Joy

# 200
  • Майничка
Спорна и спокойна учебна година! Hug

Нашето откриване мина кротко, макар и доста какафонично. Честно казано, май сефте присъствам на тържество в училище с пълни 12 степени, тълпата е внушителна, глъчката - дваж повече. И с тази мода на тийновете да се прегръщат под път и над път, току ти залети някой насреща с разперени ръце, докато се сепнеш - той отлетял, все тъй с разтворени обятия. Laughing

В стаята нямаше изненади, изкараха половинчасов първи урок с родители, децата хапнаха топла питка, представиха се, разгледаха си учебниците и така. Вечерта подвързахме учебници и тетрадки за половин час, лепнахме етикетите, приготвихме раницата и остана само да попълня лични карти за тримата, че каката пише с ляв долен крайник и категорично отказва да попълва маломерни официални документи, а почеркът на майката на племенника ми е мечтата на късогледия - четлив, красив и размер 36+. На място, където аз събирам и четирите си дълги имена /общо 36 букви/, тя едва събира 2 /13 букви/.

Рени, разсмя ме! Joy
Твоята е оправна, ще сбори школото. Laughing

# 201
  • Пловдив
При нас също мина по този начин.Учителката изглежда мила и доста строга,което ми хареса.За разлика от каката този път не заложих на елитно училище-в Петлешков е,но поне ми е на 2 крачки от клиниката.Не сме се чували,но да се похваля,намерих добър учител по испански.Изключително доволна съм.Ходи с желание.

# 202
  • София
То вече мина първият учебен ден, но и аз да се запиша, че ми се струва, че тепърва ще има много емоции.
Вчера при нас всичко мина чудесно, но днес беше ужасна лудница - деца, родители, купони, тежки чанти ...
Не разбрах защо трябваше днес да носим всичко, но се надявам всичко да мине добре.

# 203
То вече мина първият учебен ден, но и аз да се запиша, че ми се струва, че тепърва ще има много емоции.
Вчера при нас всичко мина чудесно, но днес беше ужасна лудница - деца, родители, купони, тежки чанти ...
Не разбрах защо трябваше днес да носим всичко, но се надявам всичко да мине добре.
И при нас така днес - въобще не очаквах, че всички класове до 4-ти, ще се събират отвън и в началото с малкия се озъртахме стрестнато къде е класа му измежду всички. После класната ги пое всички като тръгнаха в колонка по 2-ма, хванати за ръчички. Моят "фъстък" се оплака, че му тежи чантата, но го успокоих, че ще е само днес, понеже учебника по математика, изобразително изкуство, бит и култура + кутията с пособия за изобразително изкуство, ще останат в класната стая и няма да се налага да ги носим ежедневно. От занималнята трябва да ги вземем 16-17 ч., в противен случай след 17 ч. ще бъдат изведени на двора и оставени там да чакат родителите си.

# 204
  • София
Здравейте, на втория учебен ден.  Simple Smile
Днес аз май съм по-притеснена отколкото вчера.
Ние вчера се оказа че сме медийните звезди на Нова телевизия. Снимаха репортажи от нашето тържество и материала за двете близначета.  Mr. Green Всички се вълнуват, най-вече аз хахаха И баткото, който също се оказа в кадър.  Laughing
Подвързвахме учебници, тетрадки, подреждахме по папки и дано днес се справи с намирането на нещата си.  Whistling

# 205
  • София
Ние започнахме първия учебен ден болни.  SadСутринта едва я вдигнах от леглото, не пожела да закуси и през цялото време докато и правех косата мърмореше, че я боли гърлото. Преди да тръгнем и дадох нурофен(дори нямах време да меря темп.) и положението се закрепи докато се приберем. Тържеството не продължи дълго, беше хубаво и сбито. Качиха се в класната стая само децата и 1 майка се бяхме уговорили да ги снима. Малката беше доволна, харесало и е. След училището отидохме до градината, госпожите дето им бяха там искаха да ги видят и да си кажат пожеланията Simple Smile Там бяха прегръдки, целувки и разкази как е минало. Като се прибрахме и се почна-студено ми е, боли ме коремчето, едно повръщане и температура ooooh!.....
Днес не сме на училище, че цяла нощ не спахме, ноооо сме по-добре и утре май сме на линия.
На добър час на всички първолаци и много успехи занапред.  bouquet

# 206
  • София
Ние започнахме първия учебен ден болни. 
Само да си се оплакала, че родители си пращат децата болни на училище и заразяват твоето Simple Smile
Шегувам се.
Оправяйте се бързо!

# 207
Чакам с нетърпение да стане 17 часа и да го взема от занималнята. Днес докато минавах покрай училището, го видях да играе с децата и се успокоих много.  Grinning Не му се обадих, за да не нарушавам дисциплината, а и той се оплаква, че много го следя  Embarassed
Проблем номер едно сутринта беше, че с грейката, която настоявах да облече, защото е хладно навън, не е "готин".  Crossing Arms Разсърди ми се, но след няколкоминутно треперене от студ по пътя я облече и, разбира се, веднага след като влязохме в училище, я съблече.  Crazy

# 208
maria_73, стана ми интересно, какво според теб е официалното облекло на един пубер?

http://www.viewsofia.com/article/24903/MFW--Defiletata---Philipp … et-liato-2015-/11 - ако тази рокля е направена от обикновен плат ще изглежда абсолютно стилно и женствено

http://www.viewsofia.com/article/24903/MFW--Defiletata---Philipp … et-liato-2015-/58  - тази е толкова прекрасна и женствена. Няма да отива на дебели и ниски момичета.

За момче -  риза с обикновен панталон, но не от дънков плат и обувки, а не маратонки.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 15:08 от maria_73

# 209
Ние започнахме първия учебен ден болни.  SadСутринта едва я вдигнах от леглото, не пожела да закуси и през цялото време докато и правех косата мърмореше, че я боли гърлото. Преди да тръгнем и дадох нурофен(дори нямах време да меря темп.) и положението се закрепи докато се приберем. Тържеството не продължи дълго, беше хубаво и сбито. Качиха се в класната стая само децата и 1 майка се бяхме уговорили да ги снима. Малката беше доволна, харесало и е. След училището отидохме до градината, госпожите дето им бяха там искаха да ги видят и да си кажат пожеланията Simple Smile Там бяха прегръдки, целувки и разкази как е минало. Като се прибрахме и се почна-студено ми е, боли ме коремчето, едно повръщане и температура ooooh!.....
Днес не сме на училище, че цяла нощ не спахме, ноооо сме по-добре и утре май сме на линия.
На добър час на всички първолаци и много успехи занапред.  bouquet
Бързо оздравяване на детенцето, че с това променливо време много хора около мен са така...
Само за информация, в първи клас как стои въпросът с отсъствията? В детската градина например нямаше никакво значение колко често отсъства, стига след това да представиш бележка от личния лекар.

Общи условия

Активация на акаунт