Програмата "Личен асистент" - 3

• 174 889
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Не се ли удържа само данък 10%?

Това е трудов договор така че се удържат осигуровки и данък. При бруто 1312лв нетната сума е 1018,09лв. Може да ползвате калкулатори например
https://kik-info.com/trz/zaplata.php

Както по всеки трудов договор се удържат здравни осигуровки, за пенсия и ДОД.
Само по граждански договор се удържа само ДОД. Здравни си плащаш сам. Стажът не се зачита за пенсия, защото няма такива удръжки.

# 736
  • Plovdiv
Здравейте, какви документи изискват, ако кандидатът за Личен асистент е пенсионер? Лек ден!

# 737
  • ВАРНА
То няма разлика дали е пенсионер. Документите са като при започване на нова работа - автобиография, медицинско, банкова сметка. Евентуално копие на диплома и трудова книжка.

# 738
  • Plovdiv
Благодаря за информацията!

# 739
  • Сф
А може ли пенсионер да се назначи? Мисля ,че преди искаха лицето да е в трудоспособна възраст. Точно затова не посочих майка ми ,която е пенсионер по възраст. А ако асистента също има телк , може ли?

# 740
Може да е асистент пенсионер,ако има телк и е с право на работа също може.От социални ли ви казаха така,явно някой не си знае задълженията.Видяхте ли,че вдигат и добавките според процента телк.

# 741
  • Сф
Лещичка, благодаря! Не си спомням, кой ми каза тогава. Някой от службите със сигурност.Това е добре тогава.
За добавките не знаех също. Гласувано, обнародвано.  На каква база се вдигат? Кога да ги чакаме увеличените? Не помня месец за месец ли са или един назад.

# 742
Вързана е добавката с линията на бедността,влизат в сила от 1 януари.Мисля вървят като пенсиите месец за месец тоест сега на 15 ще има превод с увеличената сума.
Редактирам се,за да допълня.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 10:19 от Лещичка 💙💚

# 743
  • Хасково
Добавките са месец назад,увелечението ще се вземе другия месец.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 20:56 от Емилия_Иванова

# 744
Здравейте.Предполагам ще е полезно за всички, заплатите ще бъдат изплатени до края на седмицата,а ставката се вдига на 9.09 лв. /час(7,81лв./ч. до сега) от 1 януари,с увеличението ще се получават след 20 февруари.

# 745
Аз звънях в нашата община току що и казаха,че заплата ще има чак когато парламента одобри някакъв бюджет,а за сега това не се е случило...

# 746
Аз звънях в нашата община току що и казаха,че заплата ще има чак когато парламента одобри някакъв бюджет,а за сега това не се е случило...
Това е несериозно и некомпетентно като отговор!

# 747
Мен друг въпрос ме гложди...нали взимаме заплата месец на зад...тоест за декември трябва да вземем...какъв бюджет,тия пари трябва да са разпределени за миналата година...

# 748
  • София
Здравейте.Предполагам ще е полезно за всички, заплатите ще бъдат изплатени до края на седмицата,а ставката се вдига на 9.09 лв. /час(7,81лв./ч. до сега) от 1 януари,с увеличението ще се получават след 20 февруари.

На мен ми се обадиха да отида да подпиша анекс за увеличението.

# 749
  • Сф
Взех вече заплата, още петък ги пуснаха, 17.01
. София .

Общи условия

Активация на акаунт