ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 647
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
192,30 за учебници и сборници. Shocked
Речниците не искам да мисля колко ще са....

Като се замисля и аз вече вървя към тази сума.
111 лв за учебниците по език + 50 лв /за втора употреба, но в много добър вид/ + математика + инф. технологии
без да съм чула още какви сборници по МАТ и допълнителни помагала ще са нужни по езика.
иначе образованието е безплатно де и задължително до 16 год.
А, имало и повтарячи, в нашата област са рекорден брой - малко над 2000.
Но, щом и в ОМГ има ...  newsm78

# 166
  • ГОре на черешата...
На добър час на осмокласниците, на всички ученици и техните семейства, на учители, студенти, преподаватели  bouquet! Успешна и ползотворна учебна година  bouquet!

# 167
Аз останах с лошо впечатление за моето училище, стари чинове и столове. Класът също не ми допадна, с извинение, но няма да ми е приятно с турци, макар и 3-4-ма. Аз съм човека с най-висок бал, повечето са с 4 единици по-нисък от моя. Дори не знам защо уча тази специалност като имам съвсем различни планове за висше.

Може и да е прекалено рано, но обмислям да се изместя в училището, което първоначално исках и можех да вляза, но в последния момент размислих. Учебната програма е почти еднаква.
Възможно ли е да се изместя след 8-ми клас, ако има място в паралелката?

# 168
Честит 15 септември!!! Да е изпълнена с хубави емоции учебната година!
Змия, на патерици- много здраве и успехи на момчето!
Ние с таткото и малкия ходихме на откриването. Не се организираха от класа и младежът се прибра, а ние ходихме да се черпим. Класната е "мила, но строга"- първи впечатления. Бройката на класа е +1 отгоре.

# 169
  • нейде там, където ....
Успешна и ползотворна да е новата учебна година за всички!

Аз стигнах до училище, пообиколих, пък си тръгнах. Не можах и снимки да направя. Успях да отида за малко и в другото училище, където ще сме с нова класна  Cry . Май трябваше и малкия да смени училището  Tired

# 170
  • Пловдив
marti5, принципно може, ако се освободи място. Ако има разминаване в програмата, се държат приравнителни изпити.
Виж и турците са хора, не по-различни от нас. А в света, в който живеем, все по-често и по-често ще ти се налага да общуваш, да учиш и да работиш с хора от друг етнос, от друга националност, с друга религия.  Peace

# 171
Аз останах с лошо впечатление за моето училище, стари чинове и столове. Класът също не ми допадна, с извинение, но няма да ми е приятно с турци, макар и 3-4-ма. Аз съм човека с най-висок бал, повечето са с 4 единици по-нисък от моя. Дори не знам защо уча тази специалност като имам съвсем различни планове за висше.

Може и да е прекалено рано, но обмислям да се изместя в училището, което първоначално исках и можех да вляза, но в последния момент размислих. Учебната програма е почти еднаква.
Възможно ли е да се изместя след 8-ми клас, ако има място в паралелката?
В стария клас на сина ми имаше 2 момчета български турци . Нямаше никакъв проблем.В 7клас се преместиха в др .училище за по-висок бал от дипламата, но до  тогава всичко бе наред. Но децата са от България , а семействата са турци. Виж за това с ,че не си харесваш специалността може и да е мотив. За местенето най добре да се пита учител.Може и от старото у-лище, те ги знаят тези неща.

# 172
На моя всичко му е харесало, с двама учители по ФЕ ще бъдат.
Другата седмица входно по БЕЛ.

# 173
  • София
Честита нова учебна година! Да са ни живи и здрави децата и много успехи в новите училища! Щастливи гимназиални години им пожелавам!

Във френската гимназия всичко беше „по френски“ – шарено, весело и френски шансони.  Grinning Много мило посрещане им устроиха – представител на 12а приветства представител на 8а и му подарява плюшено зайче, после 12б и 8б и т.н. Междувременно прелитаха моркови към фланга с осмокласниците като от нашия клас даже чадъри опънаха да се пазят. В клас ги посетили миналогодишните осмокласници на нашата госпожа и най-тържествено връчили на всички по един морков.  Mr. Green

Първи впечатления от класната – мила, но строга, а класа бил супер. Аз успях да наснимам няколко снимки в навалицата. После ходили да се черпят на пицария към 10 деца от класа. Утре им раздават вече поръчаните учебници по езика и се почва. 

По повод учебниците – аз за момента съм на 120 кинта, като втората част на учебника по езика ще се поръчва по-нататък, както и други помагала най-вероятно.

# 174
  • Пловдив
Синът ми сподели, че имало големи изкушения от страна на нежния пол, та ме вкара в размисли. Ще ли учи това дете, или  ooooh! Crossing Arms...

Не успях да видя класната, много набързо ги приветстваха и ги поканиха по стаите, но това ще стане на РС. Разбрах, че е голяма сладурана. Малко предмети ще изучават, но затова пък езика ще им вземе здравето. Все още не съм смятала колко ще ни излязат учебниците. И тях ще ги мисля след РС.

Дано се справят децата. Те са ни умнички.

# 175
  • Варна
Много беше шумно днес и доста се напрягах да чуя някоя дума от програмата.
Малко закъсняхме сутринта с девойката(трафик  ooooh!) и в двора на училището едва успях да я снимам-в гръб обаче  Mr. Green, че хукна заедно с двама младежи от класа да си търсят класа.
Е, опитах при влизането на техния клас да снимам, но бях надалече и нищо не се вижда. Значи остава снимката в гръб:
Скрит текст:

И, разбира се, снимка до ПОДЛЕЗА  Mr. Green
Скрит текст:
Доста е тъмен и май страшен-сигурно затова всички пресичат отгоре.  ooooh!

Засега знам за необходими 51 лв за учебник по английски -1 част+граматика и учебна тетрадка.

# 176
  • Варна
Честит първи учебен ден на всички гимназисти! Много успехи и верни приятели!
Flash, Днес бях на тържеството на първокласничката: )
Родителска среща щяло да има другата седмица май.
Don  domat, и аз очаквах да се съберат някъде, ама...

# 177
Не е ли логично учебниците за 13 часа седмично и за 18, да са на различна цена?

# 178
Не е логично,защото материалът е един и същ,само времето за преподаване и усвояване е различно.
За математиката и питаш?

# 179
  • Пловдив

Зависи колко части на учебниците купувате. Въпреки че детето ми е в професионална паралелка, пак купуваме и трите части по английски език. Докъде ще стигнат и дали ще имат време да вземат цялата трета част, това е друг въпрос. Peace

Доколкото разбрах, граматиката от третия учебник също влиза в материала на НВО по език. Разликата е в това, че текстовете от НВО за професионалните паралелки са с една идея по-леки от тези за паралелките с 18 часа ЗП. 

Общи условия

Активация на акаунт