ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 617
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
И в 1ЕГ няма лафка доколкото знам, има някакъв автомат. Ще намерят какво да ядат.
Моята винаги става в 6,00 когато е първа смяна въпреки, че излиза чак към 7. Не обича да бърза и се мотае ... . Хубавото е, че от години, може би от 2-3 клас не я будя и не ставам с нея. Mr. Green Много рядко, зимата ако е много лошо времето и вали и духа силно ставах за да я закарам, да не става вир-вода.

# 226
  • Sofia
Днес - ставане в 5:30 (така каза, не знам, аз станах в 6:00); излезе в 6:25.
Довечера ще разбера за колко време е стигнала.
Вчера не успяла да огледа класа, днес ще се запознавали.
Единственият коментар беше, че момчетата били много ниски  Sick (ама тя е 1,72 все пак...)

За храна и тя ми отказва да носи от къщи, нямат лафка в училището, но пък било пълно с магазинчета и закуски наоколо. Не съм много хепи от факта, но насила не мога да и въздействам.

# 227
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Относно закуските и храна от вкъщи, аз снощи изрично я помолих или по скоро заявих, че настоявам сутрин от вкъщи до влака по пътя да си хапва нещо за да не е на празен стомах до голямото междучасие. Снощи правих солен кекс и дадох едно парченце сутринта. Днеска мисля да им направя кекс, че и малката обича и утре сутрин пак така едно парченце да и дам.Все пак става много рано сутрин и със всичкото това пътуване кога ще и остава време да яде.Освен че може да я заболи корем от неядене, също е и доста слаба и неискам съвсем да се свърши детето.

# 228
  • София
Ние в 07:04ч се качихме на тролея за към метрото и слезнахме в 07:39ч от тролея след метрото. Но това беше идеалният вариант - без почти никакво чакане.
Днес тръгна с пари, но лавка нямат, а не знам дали и наоколо има от къде да си купи. Абсурд е да се навие да си носи, но времето ще покаже.

Има откъде да си купува неща за ядене. Дори Била има наблизо. А точно пред входа на Ломоносов има будка с разни неща.

# 229
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние в 07:04ч се качихме на тролея за към метрото и слезнахме в 07:39ч от тролея след метрото. Но това беше идеалният вариант - без почти никакво чакане.
Днес тръгна с пари, но лавка нямат, а не знам дали и наоколо има от къде да си купи. Абсурд е да се навие да си носи, но времето ще покаже.

Има откъде да си купува неща за ядене. Дори Била има наблизо. А точно пред входа на Ломоносов има будка с разни неща.
Тая ламаринка пред Ломоносов нещо не й се доверих, но мен кой ме пита  Mr. Green Вярно, че отсреща е Била. Зад самото у-ще мернах в кооперацията, че има някакъв магазин, но не можах да метна до там от двора, за да разбера какъв е /на уличката между Ломоносов и Приложното/

# 230
Здравейте и успешна учебна година!

Младежът има класен по биология Mr. Green аз доволна, той - не. Втора смяна е на училище, но в сряда и петък продължава в школата, та днес тръгна към десет без нещо, та до седем и половина и го мисля с яденето, че той е един  ooooh!

Не успях да разбера какви са му впечатленията от класа, ама и той още не е съвсем в час, не се е адаптирал. Още няма информация за учебници, родителска и други технически подробности.

# 231
Много съм щастлива , защото девойката  се прибра  доволна и страшно ентусиазирана .Дано да продължим в този дух.Не спря да ми разказва впечатленията си , не се беше стреснала от немския , напротив изкара един учебник и предложи да ми почете малко да съм видела  какво е разбрала днес (не че разбирам нещо).
Още преди започването на учебната година ми предложи да и приготвям храна , вместо да купувала боклуци и взехме от кутиите за обяд.Мислих си , че ще е срам да се храни така , но напротив всичко беше изяла и каза че така ще продължаваме, даже ми е дала заръки за утре какво да и приготвя.

# 232
    На всички "зайци" пожелавам успешна учебна година и много нови приятели!
    И като стар-стар гърмян заек / когото през май пак ще  гърмят/ ще предупредя тези, на които им е казвано в седми клас - "учи сега, а догодина ще почиваш", че това е много погрешно. Моята формула е подобна на българската поговорка "Ден година храни", но във вариант за ЕГ: "Година живот храни". Та - да учат здравата Simple Smile

# 233
  • София
И моят се прибра доволен. Шпреха ми нещо на немски( всъщност  цял рецитал), за утре трябва да го помни, защото нищо не са писали Laughing
Стигнал е без проблем  в училище,не се е изгубил  Mr. Green Закуси вкъщи, защото беше от 2ри час, но до миналата година си носеше  домашно правени сандвичи ,  без да се оплаква. Винаги го питам дали иска да правя или ще си купува, но по-често предпочита да си носи. Peace
Сега предполагам, че в началото ще пробва околния асортимент (а то има доста) и после ще мине пак на старата схема, но само предполагам newsm78

# 234
  • На черешата
 За закуска обикновено и правя сандвич, който яде в автобуса на път за училище. В квартала ни няма училища и пътува от първи клас, свикнала е.  Peace

# 235
  • Пловдив
Когато е сутрин на училище досега е закусвала вкъщи. После си е купувала разни неща в училище, но рядко. Когато е втора смяна, става по-късно, закусва по-късно и съответно много често не обядва. Вечер се връща освирепяла от глад. Обаче и контрол кога и какво яде няма как да упражнявам. Не е бебе, а и рядко се съобразява с моето мнение. Сега ще видим как ще се организира.

В наше село в автобусите е забранено да се яде.  Laughing

Дано запазят по-дълго ентусиазма си. Че постепенно ще се изпари, особено като понатежи граматиката и понабъбне взетата лексика.  Peace

# 236
  • София
dundi73, страхотна профилна картинка.

# 237
  • Пловдив

Дано запазят по-дълго ентусиазма си. Че постепенно ще се изпари, особено като понатежи граматиката и понабъбне взетата лексика.  Peace

В интерес на истината и аз от това се опасявам. Все още хвърчат, но не им предстои да научат стотина дума за има- няма един полуден плюс материала по останалите предмети пък и преговора на минал такъв. Така бързо ще подвият перки... до болка ми е познато, но се надявам да не се предават.
Синът ми не "гнезди"  hahaha никъде, преди да е проучил въпроса с пиенето и яденето. По този въпрос съм абсолютно спокойна. Не му пречи да си носи храна от къщи, но обикновено си купува.

Днес тръгна цял час преди първия звънец, а са му нужни около 30-35 минути. Що за мерак!?

# 238
  • София
В метростанция "Сливница" продават цигари на ученици. Кой ги следи всички тез павилиончета и будки?
Най-близкото училище до метрото е училището на щерката. И най-вероятно тези ученици са от там.

# 239
Днес господина по физическо написа около 15 закъснения, защото беше 11:53, а трябваше да са навън до 11:50 Crazy Съблекалнята не беше разделена на мъжка и женска и това ни озадачи, все пак е първи ден няма как да знаем.

Общи условия

Активация на акаунт