ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 599
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
И тази година ще разчитаме на помощ от ucha.se, искам да ви споделя че Ozone.bg подарява едномесечен достъп до Уча.се след покупка на помагало или учебник от онлайн магазина, доставката е безплатна.

# 316
  • Русе
Аз да попитам майките на тези деца, които учат по много часове чужд език, тетрадката-речник разделя ли се на букви или новите думи там се пишат в хронологичния ред, по който ги вземат?

# 317
  • Пловдив
Аз да попитам майките на тези деца, които учат по много часове чужд език, тетрадката-речник разделя ли се на букви или новите думи там се пишат в хронологичния ред, по който ги вземат?

Пишат се по реда, по който се взимат. Това по букви го чувам за първи път.  Peace

# 318
  • Sofia
И аз, но пък е идейно - така може да си търси по-лесно думите след това.

# 319
  • Варна
Flash* като стане време, се обади, още е рано.  Hug Трябва да ги изнамеря тези таблици. Добре е да си направи една папка-класьор, в която да си подрежда всякакви такива таблици - а те имат доста - неправилни глаголи, рекции и прочие чудесии.
В края на 8-ми клас паралелките с НЕ имаха изпит, една част от който беше отваряне на произволна страница в тетрадката-речник и питане за случайна дума. Искаха им всяка дума да е номерирана и трябваше да имат не знам си колко хиляди думи.
И нещо важно, което учителката й каза преди време в 8-ми клас - трябва колкото се може по-рано да започнат да говорят на НЕ, може и с грешки, но да опитват.

Сборниците на Коларов сме ги изрешили с голяма щерка до 11 клас. Но не са ли в две части - един жълт и един оранжев?

# 320
  • Пловдив
И аз, но пък е идейно - така може да си търси по-лесно думите след това.

вместо да рови да търси думата в тетрадката-речник, ще я намери тук:

http://www.eurodict.com/  Peace

Думите, ако не влизат в употреба, се забравят. И това е напълно нормално. Един средностатистически човек в ежедневието си борави с около 600 думи. Тия хиляди, дето ги трупат в тетрадките в най-добрия случай ще останат като пасивен речник. Но затова се иска и много четене на литература на самия чужд език. На този етап е много рано за това, особено за тези, които започват да учат нов език.

# 321
  • Варна
Сборниците на Коларов сме ги изрешили с голяма щерка до 11 клас. Но не са ли в две части - един жълт и един оранжев?

алгебра - оранжев -17-то преработено издание 2013г.
геометриа 1 част - жълт - 12-то издание, 2013
геометрия 2 част - зелен -9-то издание, 2013

Казали им,че са за по-нататък, особено 2-та част на геометрията, доколкото разбрах,ще е в 12-ти клас.
Вкъщи сборници по мат има от едно време бол. На първо време се сещам пак за едни цветни по алгебра и геометрия на Константин Петров мисля. Thinking

Деска, при Атанасова е младежът по мат, а по БЕЛ - Дюлгеров.

# 322
Скрит текст:
Тия дни хвърча  по домашен стационар Sick.
Мъж ми се разболя, стиска зъби на 15.09 за първия учебен ден, но не достиска, посред тържеството хукнахме за Пирогов. Сега лежи, на системи, венозен антибиотик и пълна програма, стига с температурата до 39,5. Отказа да остане да лежи в болница и разбирам го, въртя се тука на пета около него, да му е по-комфортно. Та първи учебен ден не видяхме. Днес ходих с баща ми за контролен скенер, утре за резултат......
Ученикът е доволен от съучениците, от училището, от обстановката. Започва втора смяна, от 13,30. Имало стол, в който предлагали готвена храна, порции салати, сандвичи - всичкото това и в голямото междучасие следобед- за пръв път чувам такова нещо! Класен му е мъж, преподавател по биология. ЗИП химия 2 часа, ЗИП биология х1 час седмично. Английски 18 часа, 3 учебника на обща цена около 110 лв. Не разбрах кога трябва да се събират парите, че тичам на няколко фронта тия дни. По рисуване можело и без учебник, по ИТ също. По математика съм го уцелила, остава да видя българския и ще почвам с фолиото на потвърдените учебници. Пише си домашните съвестно, казва баща му, завел е сестра си на училище, изобщо- дано все така.
Ако не бях взела отпуска тия дни, какво щях да правя ooooh!

p.s всеки ден има х7 часа, до 19,20. Успява да стигне до училище за ок 30 мин, реално може и за 15, но с толеранса за чакането на метрото /вози се за 2 спирки/ и срещите с тоя оня да вървят заедно...

заедно сме Grinning

До края на другата седмица искат парите за първите две части на учебника - 72лв.

Бързо и положително да се наредят нещата

# 323
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
>daha< вие в ОМГ ли бяхте? Ако дъщеря ти пътува от друго населено място можеш да пуснеш молба, за 10 мин. закъснение първия час през първа смяна и 10 мин. по-ранно тръгване последния час през втора смяна.Вчера на РС класната го обясни.

Ха! Това ако наистина е така и аз ще пусна такава молба. Нашата класна не е казвала подобни работи, но е хубаво да се застрахова човек. Я влак да закъснее, я автобус.

Много благодаря. Това е ценна информация за нас   bouquet  bouquet  bouquet

# 324
vivianka, провери дали е валидно във вашето училище.

За сборник, вчера преподавателката показа този:
http://anubis.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/%D0% … D%D0%B8%D0%BA-384
Но не успях да запиша, та ще изчкам детето да потвърди и ще го взема.

# 325
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
охлювчетоо, мисля че скоро време ще имаме родителска и ще повдигна въпроса. При това има и други пътуващи деца в класа.

# 326
  • София
Благодаря, момичета, сверих си часовника за сборниците. Hug

# 327
  • Пловдив
vivianka, провери дали е валидно във вашето училище.

Да. Това май е вътрешен правилник на всяко училище.

Тези 10 минути биха ли били от съществено значение за пътуващите? Някой ще сподели ли? Да не се получи дразнене между децата - за "кучета и котки може, а за малки прасенца..."?

Детето ми освен, че си харесва много класа е възхитен и от преподавателите. Аз също. Млад, жизнен, работещ екип. Дейни учители, инициативни. Харесвам точно такива хора. Да форсират, да изискват, да си знаят цената в името на това учениците да се изстрелят на челни позиции по знания и оценки, а не да се чудят как да си спестят една задача или упражнение, за да не се натоварват.

vivianka, твоята щерка не е ли в един клас с тази на парси?(има 2-3 летни теми, които все се каня да прочета и не остава време)  Много ми е тъжно като прочета, че някое детенце се притеснява за нещо, а родителя два пъти повече, но освен да се заредите с търпение, не виждам какво друго може да се направи. Още е моооого рано. И синът ми не познава всички деца, кара на "час по лъжичка", но така пък му е по- интересно.

# 328
  • на майната си
AlexaS, моята е с френски, на vivianka е руски, ако не греша.

Първият ден не беше очарована от съученичките, никой не се запознавал, мълчали... - казах и: може да са по-срамежливи - ти се представи първа.
На другият ден беше вече супер класа Simple Smile.

# 329
При нас днес е било весело - разделили са ги на отбори, тичали са да превземат знамена и да защипват щипки по противниците. Техният отбор два пъти победил, беше доволна. Каталясала, стовари се да гледа филм - сега едновременно чете "Игра на тронове" и гледа сериала.

Общи условия

Активация на акаунт