Права бях!

• 18 240
  • 125
  •   1
Отговори
# 30
Лелеле, как ще се съобразявате с тях? Давате им 1 месец, за да се изнесат - ако искат под наем, ако искат при друг гостоприемник, както решат - и след този период багажа пред вратата и смяна на ключа.

Реално те нямат никакво право да обитават имота и след като причиняват дискомфорт на всички, съвсем спокойно и без никакви угризения може да ги "поканите" да си тръгнат.

В крайна сметка две години сте им правили услуга - стига толкова  Stop

# 31
  • София
L'Agent, кажете им, че смятате да продавате апартамента и да си търсят друго жилище.

На мен ми е странно какво си въобразяват тези хора. Дядото е на 85г., да е жив и здрав, ама на такава възраст, надали му остават още много години. Какво мислят да правят като се спомине дядото или мислят да упорстват и спрямо сина. Много е вероятно да си спестяват пари като дойде този момент и реално в момента да разполагат с прилична сума. Поне плащат ли си комуналните услуги и купуват ли храна? То като са му на гърба на човека поне да поемат някой разход.

На мен ми е кристално ясно какво си въобразяват - да уморят човека и да си останат там, като прилъжат ММ с някакъв минимален наем - 100 кинта примерно.
Те и сега май толкова дават - наем и сметки.
Но свекър ми може спокойно да си плаща сам сметките.

Не си спестяват - едвам свързват двата края.

# 32
  Защо не пратиш мъжът ти за един месец да се грижи за баща си в дома му? Ще позакрепи стареца, ще поразчисти и поправи туй онуй. Може да не седи през цялото време там, разбира се. Просто им казвате - от първи октомври Гошо идва да живее при баща си за известно време, няма място за вас, съжалявам, но ще трябва да отидеш пак при дъщеря си.
  За съжителя май нямате грижа, той ще си се оправи.

Или пък - вземаме татко при нас, в апартамента през това време ще идват майстори, ще го продаваме, сори.

Или пък просто - стига толкова, на татко не му се отразява добре вашето присъствие, помогнахме ви, айде по живо по здрав, сменяш бравата и чао.

# 33
 Направо ги изгонете, няма какво да им се обяснявате.

# 34
Направо ги изгонете, няма какво да им се обяснявате.

Точно така  Peace

И аз се старая да съм дипломатична през повечето време, но има хора, които първо ти се качват на раменете, а оттам и на главата, че почват да скачат и с двата крака...е, тогава вече ми пада пердето и си давам сметка, че обясненията не винаги са добрият подход, защото някои не разбират или се правят на луди

# 35
  • Бургас
L'Agent, кажете им, че смятате да продавате апартамента и да си търсят друго жилище.

На мен ми е странно какво си въобразяват тези хора. Дядото е на 85г., да е жив и здрав, ама на такава възраст, надали му остават още много години. Какво мислят да правят като се спомине дядото или мислят да упорстват и спрямо сина. Много е вероятно да си спестяват пари като дойде този момент и реално в момента да разполагат с прилична сума. Поне плащат ли си комуналните услуги и купуват ли храна? То като са му на гърба на човека поне да поемат някой разход.

На мен ми е кристално ясно какво си въобразяват - да уморят човека и да си останат там, като прилъжат ММ с някакъв минимален наем - 100 кинта примерно.
Те и сега май толкова дават - наем и сметки.
Но свекър ми може спокойно да си плаща сам сметките.
Не си спестяват - едвам свързват двата края.
Остави те какво си въобразяват. Отивате, събирате се всички и им казваш, че ще продавате апартамента и до месец-два да се изнесат. Ама къде, ама как - имат си деца, те да ги мислят. То какво излиза - дали си всички пари на децата си, а после чуждите деца да ги гледат. Ако почне много да им знае устата им казваш, че няма как да останат по-дълго, имате си финансови проблеми и трябва да продадете апартамента. Ти ангажимент нямаш към тях. Обясни им, че ти не си им никаква, а те имат деца, които следва да се погрижат за тях. Та тогава най-вероятно ще си покажат рогата и с чиста съвест ще ги изхвърлиш.

# 36
  То явно без скандал няма да стане.

# 37
Спомням си темата и мисля същото, както тогава.
Пожелавам ти в най-скоро време да се разреши проблемът.

# 38
Права беше, но и аз се оказах права - временните неща стават постоянни.
Това може да се промени и не отлагайте, идва зима, а и каквото и да се случи ТМ
ще опъва, съответно и ти. ДВЕ  години е прекалено голям период.

# 39
  • София
ММ обеща да говори отново с баща си, да изясни последно дали иска да ги маха.

Идеята с ремонта не е лоша и вероятно ще я приложим.

# 40
Още тогава беше ясно, че си права, нищо че се появиха едни мноого широкоскроени (за чуждото) дами, да ти обясняват, как не е ваша работа Laughing
Гонете ги! Без каквито и да било обяснения или оправдания! Те самите сигурно са изненадани, че толкова са се задържали. Проверете добре да не им е подписвал нещо, дайте им срок до месец, събирате партакешките и зад вратата! И без това много сте проточили нещата!
Добре е обаче мъжът ти временно се нанесе при баща си, за да ги лиши от достъп до стареца. Предполагам дядото го е страх от тези хора. Кой знае как се държат с него, изнудват, заплашват...

# 41
  Едва ли го изнудват и заплашват, по-скоро сигурно му играят по тънката струна. Не са интересни напрапниците, защото една брава се сменя за половин час. Важното е какво ще каже дядото, защото домът си е негов.

Синът да се разбере с него и тогава много лесно ще им видите гърба. Нали мъжът на авторката щеше да ходи да разговаря с баща си, какво стана.

# 42
  • София
  Едва ли го изнудват и заплашват, по-скоро сигурно му играят по тънката струна.

По-скоро е това.
Цитирам въпросната: "Ах аз горката, колко съм глупава, така да се оставя да ме измамят и изоставят. Ама добре че сме роднините да се подкрепяме."

ММ не може да се нанесе при баща си, защото работи доста тежка работа и иска като се върне да си почива, а не тепърва да се захване да гребе боклук. Освен това, не обича да се дели от нас.

# 43
  Той само да им каже, че се нанася при баща си е достатъчно, и че започва ремонт.
 Само че ми се струва, че реално нито дядото, нито мъжът ти искат да предприемат практически мерки. Ако искаха отдавна да са го направили. Май само ти си тровиш нервите.

# 44
  • София
Май е така.
Ще видя нещо да направим сега по празниците и ще пиша пак.

Общи условия

Активация на акаунт