ДУБАЙ 10-та тема

• 76 832
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
А кой от двата аквариума си заслужава повече-този в атлантис, или този в мола?

Атлантис  Peace Цената е 120 дирхама и има доста повече неща...
В мола е 100 дирхама...

# 136
  • Варна
Моля ви за помощ, вече ще се побъркам с това пътуване! Намерихме карта за gps ( всъщност Dusty от магеланския форум ми я прати- златно е това момиче),обаче аз не знам адресите на местата, където искам да идем. Моля, тези които са хоьили с кола да споделят как се навигирахте из Дубай/ Абу Даби?

# 137
А кой от двата аквариума си заслужава повече-този в атлантис, или този в мола?

бих казал атлантис но след като видях и другия, както и underwater zoo казвам ОПРЕДЕЛЕНО И ДВАТА Simple Smile

# 138
Моля ви за помощ, вече ще се побъркам с това пътуване! Намерихме карта за gps ( всъщност Dusty от магеланския форум ми я прати- златно е това момиче),обаче аз не знам адресите на местата, където искам да идем. Моля, тези които са хоьили с кола да споделят как се навигирахте из Дубай/ Абу Даби?

свалете си sygic и отделно картата на дубай, а адресите си ги вземете от гугъл като напишетеместата където ше ходите и готово

# 139
Затруднихте ме сега.  Grinning

Имам дилема и за колата, да наемаме ли, да не наемаме ли... Уж заради това резервирах хотел точно до спирка на метрото, ама като гледам разстоянията.  Thinking

# 140
Vaya, ние се справихме чудесно без кола. Има трафик, а и не знам дали ще ви излезе толкова по-евтино. Такси ползвахме 2 пъти точно за 5 дена. Зависи къде искате да ходите обаче...
Има някакви NOL карти за градския транспорт, но ние така и не си купихме. Карахме го с билетчета. Като си кажеш на информация къде искап да идеш и дали ще се връщаш ти даавт билет, който е с прикачване и важи за цялата градска мрежа. Честно казано с градския си е оферта, има топли връзки с моловете (в техния случай студени...хаха, защото са климатизирани). До Абу Даби билет с автобус чух на спирката , че е 25 дирхама на човек (12,5 лв), но трябва да се провери.

# 141
  • Гражданин на света
Здравейте, вчера и ние се прибрахме от набързо планираното пътуване до Дубай. Всичко беше ОК освен непоносимата влага и жега. Бяхме в хотел Ибис Ал Барша близо е до спирка Шараф ДЖ. Мога да кажа че успяхме да видим почти всичко. Придвижването ни беше основно с метро и такси. Заминавайки мъжа ми си извади международна книжка но в крайна сметка решихме да не рискуваме с кола и не съжаляваме изобщо. На вторият ден след пристигането тръгнахме с такси до суковете /пазарите/ и по пътя шофьора ни спомена, че заради празниците не всички ще работят и от дума на дума ни стана ясно че планираното отиване до Абу Даби на другия ден ще е почти невъзможно заради големият празник който бил следващите два-три дни. Човека беше невероятен, мисля че някъде и другаде го споменаваха казва се Асад. Предложи ни целодневен тур до Абу Даби за  600 дирхама. Ние се бяхме намерили с още две семейства българи вхотела и бяхме с тях, при което цената ни устройваше перфектно и вместо към суковете решихме да отидем до Абу Даби. Там разгледахме Ферару Уорлд, джамията, крайбрежната улица, марина мол, емирейтс палас. Относно аквариума в Дубай мол цената му е 120 дирхама. Бях свалила много карти на дубай, на метрото но никоя не ми влезе в употреба, просто транспорта им е перфектно устроен и с малко питане отиваш на точното място. Возихме се и на монорелсовото влакче, супер е. Бяхме на сафари, круиз изобщо тотално пълна програма.  Simple Smile С една дума - доволни. Благодаря на всички споделящи в темата, много ми помогнахте в това да успея да направя една ориентиовъчна програма с местата за гледане, която претърпя малки корекции в движение   bouquet

П.С. Бях закупила ваучери от едно момиче от форума но не всички успяха да влязат в употреба, така че имам налични ако някой се интересува. Основно са за храна, имам за аквапарка, за круиз, за Биг Буса, ситу тур на Дубай и за аквариума в мола.

# 142
  • Варна
Vaya, и ние така. Голяма чуденка пада. Аз изкарах международна книжка, резервирахме кола, обаче още ме е шубе за карането. Мъжа ми вика по-добре да я имаме, пък ако видим зора се мятаме на метрото и толкова. То най-вече искаме с кола да идем до Абу Даби и до плажовете в Дубай. Друго всичко наистина е лесно достъпно с градски транспорт.

# 143
Eleonor4eto, браво, че сте си изкрали добре.

Тук много често се споменава "влажността" и аз си мислех ,че едва ли не там е супер влажно  newsm78 А всъщност въздуха е сух. Лично за мен беше идеално.
Ето днес например в София влажността е 72% , а в Дубай едва 19%.

Герито,  близо до JBR има метро. До плажа на Burj Al Arab също има транспорт. Не,че ви отказвам от кола, но какъв й е наема на ден ? Ние за транспорт сме дали най-малко пари. Цената на такситата е като в БГ - 1,60 дирхама/км (80ст/км)

Ето инфо за  Nol cards

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 11:57 от Love_fairy

# 144
Vaya, и ние така. Голяма чуденка пада. Аз изкарах международна книжка, резервирахме кола, обаче още ме е шубе за карането. Мъжа ми вика по-добре да я имаме, пък ако видим зора се мятаме на метрото и толкова. То най-вече искаме с кола да идем до Абу Даби и до плажовете в Дубай. Друго всичко наистина е лесно достъпно с градски транспорт.

Взимането на автомобил в Дубай е може би най-доброто ми решение при второто ми посещение. Изключително по-удобно е. Важното е само да си намерите добра навигация. Аз ползвах на телефона Sygic  и не сме имали проблеми.

# 145
  • Варна
Ох благодаря за съветите!  Heart Eyes   bouquet  Дръпнах си Sygic, мъжа ми и той намерил някаква офлайн карта, разработена от Нокиа- приятел му я препоръчал, бил доволен.
Разпечатах си и една карта с картинките на забележителностите, довечера ще им сваля адресите. Така като имам визуална представа ко къде е започвам да се поуспокоявам.

Ххах и си представям, че на място всичко ще е толкова различно, но няма да позвля на нищо да ми развали почивката. Ако ще и на плажа да лежим само пак ще е ок- все пак това пътуване ни е за годишнината, тъй като след сватбата така и никъде не отидохме.

Сега ще разгледам и офертите за СИМ карта, че да се чуваме с хлапето и бабите.

# 146
  • София
Много отдавна вече не пиша в тази тема, но се радвам, че тя е все така активна и полезна за всички онези, които искат да открият красотата на два от най-прекрасните градове в Близкия Изток- Дубай и Абу Даби. И ако за Дубай има много информация, то Абу Даби според мен незаслужено остава на заден план. Всички му отделяме най-много един или два дни. Така направих и аз при първото си посещение преди 4 години в столицата на ОАЕ. Сега 4 години по-късно поправих грешката си. Осем дни, прекарани в един от най-богатите градове в света са и много, и малко. Много, за да усетиш със сърцето си ритъма на града и неговите жители, и малко за да можеш да видиш всичко в него.
Впечатленията ми от това пътуване  са в пътеписа ми- "Абу Даби - приказка за красотата или... 4 години по-късно", който вече е публикуван в Магеланци и блога ми. Този пътепис пътеводител в две части с близо 280 снимки и 12 видео клипа ще помогне на мнозина да открият красотата на един от най-красивите градове в Близкия изток- Абу Даби.
И тъй като именно тук в този форум  преди да тръгна за пръв път за Дубай научих всичко, което ме интересува се чувствам длъжен да го споделя и с всички четящи тази тема, надявайки се, че ще може да им бъде в помощ при подготовката на пътуванията им.  И да не забравя да благодаря на ТИТИ Hug  за огромната и помощ при подготовката на програмата ми за посещението на Абу Даби.
Пожелавам на всички, които сега ще пътуват до Дубай и Абу Даби да прекарат една незабравима и слънчева почивка
Ето линк в Магеланци, на които им е по-лесно да влезат там и да го прочетат - част І http://magelanci.com/patepisi/article/243-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0 … %BF%D0%BE-%D0%BA/

част ІІ - http://magelanci.com/patepisi/article/244-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0 … B0%D1%81%D1%82-2/

Ето линк към двете му части и в блога ми.
Част І - http://rojetravel.blogspot.bg/2015/09/blog-post_30.html
Част ІІ - http://rojetravel.blogspot.bg/

# 147
  • София
Здравейте , как стои въпроса с интернета . Имам нужда да бъда онлайн постоянно . Как може да стане това ,пътувам в петък !

# 148
Роже! Браво!   smile3501  smile3501  smile3501

# 149
Здравейте , как стои въпроса с интернета . Имам нужда да бъда онлайн постоянно . Как може да стане това ,пътувам в петък !
Най-изгодно е с карта.
Примерно това е 35 дирхама:
    20 flexible minutes (national or international**)
    20 flexible SMS (national or international)
    200 MB of data

Общи условия

Активация на акаунт