ДУБАЙ 10-та тема

• 76 841
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за мненията.  Peace Реших да изкараме документа за книжката, пък там на място ще преценим. Може за някои дни да вземем кола, а другите с метрото. До плажовете имаме транспорт от хотела, но май само 1 ден ще отделим за плаж.

И за телефона добре че ми напомнихте. Мъж ми е постоянно на телефона, за 7 дни не ми се мисли каква сметка ще навърти. Откъде се купуват тези карти?

# 151
Аз купувам от офиса на мобилния оператор. Към 15-20 минути отнема регистрацията.

# 152
  • Гражданин на света
Във всички молове има офиси на мобилните оператори и там на място срещу паспорт можеш да си вземеш карта  Peace

# 153
Здравейте, предстои ни пътуване до Дубай Simple Smile Тъй като ще бъдем с туроператор, той предлага следната екскурзия:
Посещение на емирствата Шаржа и Ажман с екскурзовод на български език - 45 евро на човек
Полудневен тур до Шаржа - културната столица на ОАЕ и Ажман - най-малкото от 7-те емирства.
Предстои Ви ден изпълнен с открития. Ще се потопим в Арабската култура, пазарувайки в типичен местен стил - арабски килими, злато, сребро, антики и подправки. Ще се слеем с местната култура, посещавайки типично Бедуинско селище с камили. След това ще научим повече за Ислямската цивилизация в музеят Sharjah. Нито една екскурзия до Средния Изток не може да подмине характерното за района кафе, ароматния чай,

Какво мислите за екскурзията, дали си заслужава да идем?

Хубав ден,
Маги Simple Smile

# 154
Здравейте !
Ще пътуваме малка група семейни приятели с българска ТА последната седмица на този месец до Дубай. Единствения 4 * хотел, който предлагаха беше в района на Дейра, точно до спирка на метро - района е All Rigga. Има мнения на пишещи във форума, които препоръчват да се избягва райина. Защо ? Има  - престъпност и несигурност за туристите,  хаос, мръсно, липса на заведения за хранене или съмнително качество, липса на транспорт (метро има) пр. ? Моля за разяснения ?

Понеже целта на екскурзията включва и празнуване на рожден ден, направил съм резервация за кораб ресторант Bateaux Dubai, който плава около 2,5 ч. вечер по канала. Отзивите в трип адвайзор са отлични. Някой има ли опит и впечатления.

Искам да резервирам  за Бурж Халифа 125 етаж но не разбирам какво означава цената която е дадена в сайта : adult general admission At the top level - AED 125 / 200....това са две цени.   Някой ползвал ли е GetYorGuide за резервации !

Мисля да наема кола ВАН за цялата група. Предложение за изпитана рент а кар компания. ?
Понеже ще сме с кола заслужава ли си да се разходим до Шаржа ( Абу Даби задължително).

Апропо преди 10 г. бях в Дубай служебно. За 10 г. Дубай се е променил. Тогава от Емирейтс кулите се виждаше само основите на Бурж халифа, а мол оф Емирейтс и Ибн батута бяха атракция...

Мерси предварително на отзовалите се !

# 155
Здравейте !
Ще пътуваме малка група семейни приятели с българска ТА последната седмица на този месец до Дубай. Единствения 4 * хотел, който предлагаха беше в района на Дейра, точно до спирка на метро - района е All Rigga. Има мнения на пишещи във форума, които препоръчват да се избягва райина. Защо ? Има  - престъпност и несигурност за туристите,  хаос, мръсно, липса на заведения за хранене или съмнително качество, липса на транспорт (метро има) пр. ? Моля за разяснения ?

Понеже целта на екскурзията включва и празнуване на рожден ден, направил съм резервация за кораб ресторант Bateaux Dubai, който плава около 2,5 ч. вечер по канала. Отзивите в трип адвайзор са отлични. Някой има ли опит и впечатления.

Искам да резервирам  за Бурж Халифа 125 етаж но не разбирам какво означава цената която е дадена в сайта : adult general admission At the top level - AED 125 / 200....това са две цени.   Някой ползвал ли е GetYorGuide за резервации !

Мисля да наема кола ВАН за цялата група. Предложение за изпитана рент а кар компания. ?
Понеже ще сме с кола заслужава ли си да се разходим до Шаржа ( Абу Даби задължително).

Апропо преди 10 г. бях в Дубай служебно. За 10 г. Дубай се е променил. Тогава от Емирейтс кулите се виждаше само основите на Бурж халифа, а мол оф Емирейтс и Ибн батута бяха атракция...

Мерси предварително на отзовалите се !

Aз категорично казвам да се избягва дейра и да се търси хотел в други части като бур дубай или ал барша....дейра е старата част на дубай...престъпност няма естествено....никъде в дубай няма. Дейра просто е гадно място от което всеки ден да излизаш и да се прибираш...

Наеми ван през сайта на wizz air там според мене са най евтини цените...ние от там си взехме кола
шарджа и абу даби са 2 различни места....шарджа е в дубай, ние не ходихме и знам че там няма нищо което да се види и си е типично арабски свят там

# 156
Аз се върнах преди няколко дни от Дубай. Ходихме в Дейра за няколко часа, даже и това ми беше много. Втори път не бих се върнала там, какво остава за хотел...

# 157
  • sofia
Престъпност няма в никакъв случай, но прилича на циганска махала. Никога няма да забравя как в петък бяха налягали по земята индийците и пакистанците(или каквито са, не ме интересува) за обедната молитва около 1ч. Улицата беше почерняла от хора, не се виждаше маркировката, хиляди бяха

# 158
Добре, разбирам че мненията са по-скоро негативни заради обитателите на този район. Надявам се да го преживеем доколкото наистина ще е само място за преспиване. За рент а кар предложението благодаря.
Поздрави !

# 159
Здравейте, нова съм в темата, изчетох няколко поредни теми и почти успях да се ориентирам къде отиваме. Така де, летим след две седмици. Имам следното питане и моля ако някой знае да ми отговори.
Ако имам ваучер от Ентъртейнър буук - как да си резервирам сафарито от тук или на място там за да спестя цената на единият билет?

Благодаря предварително!
Страхотна тема! Благодаря и на всички които са писали в нея. Много е полезна Wink

# 160
Добре, разбирам че мненията са по-скоро негативни заради обитателите на този район. Надявам се да го преживеем доколкото наистина ще е само място за преспиване. За рент а кар предложението благодаря.
Поздрави !

И ние сме в Дейра, не сте сами Wink
Надявам се и аз, че това няма да се окаже чак такъв проблем Simple Smile
Стискам палци.

# 161
Здравейте !
За мен Дейра и Бур Дубай са като цигански махали. Уж няма престъпност, но е прашно, шумно, мръсно, миришещо, западнало, евтини заведения (колко са хигиенични не мога да кажа), пълно с индийци, пакистанци и т.н. Също така за мен беше много некомфортно, заради заглеждането, а бяхме там следобед. Не мога да си представя вечер какво ще е. Не бих спала там. Единственият плюс на тези две зони е, че са много евтини.

Ако си ходил преди години, забрави каквото помниш. Преди години, когато бяха само Дейра и Бур Дубай, Дейра беше модерната част с молове, банки, хотели и т.н. Сега си е точно циганска махала.

# 162
Първо Роже много се радвам за включването и благодаря за пътеписа!

всъщност Dusty от магеланския форум ми я прати- златно е това момиче

bouquet

А кой от двата аквариума си заслужава повече-този в атлантис, или този в мола?

Били сме само в Дубай мол, определено аквариума се вижда достатъчно и отвън - НО зоологическата градина, която влиза в билета определено си заслужава и е много хубава!

Не,че ви отказвам от кола, но какъв й е наема на ден ? Ние за транспорт сме дали най-малко пари.

колата под наем е 30 лв на ден със застраховки и бензин да достигне 40 лв. - дори за двама души цената си е екстра - не знам с градския, такситата и ходенето до Абу Даби дали излиза по-евтино

# 163
Може ли да ми кажете някой добър район там, където да си букнем хотел на прилични цени. Като бяхме в Рим се оказа, че сме букнали точно в гетото и честно казано хич не искам да ми се повтаря това...

# 164
Ако търсиш най-ниска цена и да не си в Дейра/Бур Дубай, районът е Ал Барша. Най-много отзиви в темите има за него и досега никой не е писал, че е недоволен, дори напротив Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт