ДУБАЙ 10-та тема

• 76 843
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Добри райони с хотели или хотелски апартаменти на прилични цени са, в следния ред:

1. Al Barsha хотелите в близост до Mall of Emirates
2. Al Barsha в близост до метростанция Sharaf DG

и 3. Tecom, в случай че се намери изгодна оферта и сте с кола или хотела е в близост до метростанция Dubai Internet City

И като обща препоръка не пренебрегвайте airbnb като платформа, може да се намерят апартаменти на цени близки като в Ал Барша в топ локации като JBR/Dubai Marina, Палмата и Dubai Downtown.

Роже адмирации  smile3501 Страхотен пътепис! Не само супер полезен, но и докато го четеш все едно си в Абу Даби. Сигурна съм, че благодарение на него много пътуващи за Емирствата ще обърнат повече внимание на този хубав град, незаслужено подценяван досега.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 11:42 от AniSim

# 166
  • София
Здравейте момичета,

Ние се върнахме на 28 ми от нашата почивка в Дубай, но нямах възможност веднага да пиша.
Първо искам да благодаря на всички, които пишат в темата, тъй като благодарение на събраната информация от форума се справихме с ориентацията в града.
Роже благодаря за страхотния пътепис и за съдействието, което ми оказа по мейл.

21.09.2015 г. 1-ви Ден - Летяхме с Уиз. Полета беше добре, но малко ми доскуча в самолета. Пристигнахме на летището, взехме такси и към хотела (First Central Hotel Suites). Малко повече ни излезе от това, което бях предвидила, но това не е чак такъв проблем. (130 АЕД) Настанихме се и след това с метрото отидохме до Mall of Emirates. Там вечеряхме, разходихме се и се върнахме рано в хотела, тъй като на следващия ден имахме резервация за Дубай Сити Тур с Райна Турс.
22.09.2015 г. 2-ри Ден - Станахме рано и закусихме. След това малко почакахме да ни вземат за обиколката на града. Точно в 8:30 дойдоха да ни вземат, както беше упоменато във ваучера. Тук искам да вмъкна, че имах проблем с моя телефон и нямаше как да се свържат с нас да ни кажат точен час за взимане. Затова се оправихме по-рано и чакахме в лобито на хотела, но бусчето дойде в часа описан във ваучера, който си принтнах от сайта на фирмата, след като направих плащането. Видяхме старата част на Дубай, ходихме в Музея, след това минахме до Джамията, снимки на Публик Бийч пред Бурж Ал Араб, минахме през един магазин за килими и Атлантис. Към 13:30 часа ни върнаха в холета, тъй като след това имахме и Сафари. Другите ги заведоха в Дубай Мол за разходка и обяд. В 15:30 ч. дойдоха да ни вземат за сафарито, като освен нас взеха и едно семейство Румънци от нашия хотел. Беше много хубаво, шофьорът беше много добър. Около 30-40 мин карахме по дюните, спряхме за снимки за около 10-15 мин и след това ни закара в лагера. Там ни обясни, кои са безплатните и платени забавления и кога ще ни чака, за да ни върне в хотела. Малко се разочаровах, че нямаше програма заради ислямския празник. Не знам при другите фирми как е било, но на нас така ни обяхниха. Вечеряхме в лагера, яздихме камила, снимки със сокол и така. Върнахме с хотела към 21:00 часа, но беше рано и ние решихме да седнем в едно заведение в близост до хотела да пийнем по нещо и да ползваме Wi-Fi.
23.09.2015 г. 3-ти Ден - Станахме рано и закусихме в хотела, тъй като имахме екскурзия до Абу Даби. Дойдоха към 8:30 часа да ни вземат. Аз вече имах работещ телефон, след многократни обаждания в Мтел, които не знайно защо ми бяха спрели Роуминга Grinning Бях много ядосана, защото за резервациите, които правих в БГ съм давала този номер.
Стигнахме в Абу Даби за около 1 час и 30 мин. Ходихме до Джамията, Водиха ни до един Музей, тип магазин за скъпи златни килими Grinning, Емиратс Палас, Етихад Тауърс, Херитадж Вилидж, но то не работеше заради празника и само обядвахме там. След това ходихме до пазара за фурми и накрая Ферари Уърлд. Аз имах малко здравословен проблем и ми беше напрегнат деня, но всичко мина добре. Към 17:30 ни върнаха в хотела. Тъй като за този ден бях направила резервация в ресторант Al Hallab в Дубай Мол си починахме малко и се оправихме за излизане. Качихме се на метрото и към мола. Препоръчвам ресторанта, много добро обслужване, храната беше вкусна и цените поносими. От там правихме хубави снимки на фонтаните. След вечеря погледахме фонтаните, разходихме се и се прибрахме в хотела.
24.09.2015 г. 4-ти Ден - Тук вече сами се оправяме, нямахме екскурзии, само резервация за Бурж Кхалифа в 17:00 ч. и затова спахме до по-късно. Закусихме и решихме да отидем в Дубай Мол да се разходим. Пихме кафе там, моткахме се. Гледахме представления на фонтаните през деня. Обядвахме във Фуд Корта и наближи време за качване на 124 етаж.
Към 15:30 решихме да видим къде е входа за Бурж Кхалифа. Искам да вметна, че бях свалила приложение на телефона с карта на Дубай Мол, което не влезе в употреба, тъй като на всякъде има указателни табели и няма как да се обърка човек. Отидохме на входа попитахме какъв е реда. Посочиха ни автомата, от който да си извадим билети и ни казаха да се върнем 10 мин. преди часа за качване. Ние обаче се върнахме по-рано към 16:40 ч. и се наредихме на една голяма опашка. В 17:05 вече бяхме на 124 етаж. С приятеля ми се притеснявахме малко, тъй като и двамата имаме страх от височини, но качването изобщо не се усеща. Горе е красиво, както очаквахме, но приятеля ми беше по-впечатлен от другите екскурзии. Другия път ще запазя билети вечер и да видим дали ще е по-хубаво. От горе видяхме и едно представление на фонтаните, беше красиво, но според мен от долу е по-хубаво да се гледат. По-величествени са някак. Слезнахме към 18:15 ч. и пак се разходихме, гледахме няколко представления на фонтаните и изненада оказа се пиков час. 30 мин. чакахме да влезем в мола, после 30 мин. чакахме за ескалатор. Тръгнахме към метрото и отново трафик, имаше хора които регулират движението. Страхотни колони от хора към метрото и към мола. Там пак 30-40 мин чакане. В крайна сметка стигнахме в хотела.
25.09.2015 г. 5-ти Ден - Тук трябваше да ходим сутринта на плаж по програмата, която бях подготвила, но тъй като все още не се чувствах съвсем добре го пропуснахме. Имах и премеждие останах пак без телефон. Сутринта се успахме, събуди ни камериерката, тъй като моето Галакси С 3 беше умряло Grinning Денят ми тръгна назад от сутринта. Много нерви изхабих, но след закуска решихме да отидем направо до Мадинат Джумейра. Там се разходихме, пихме кафе в Costa Cafe и с автобус номер 8 към Дубай Марина. Да отбележа, че климатика на спирката не работеше и стояхме отвън, тъй като имаше лек вятър и сянка от една палма, беше по-хубаво отколкото в самата спирка, в която въздуха беше ужасно спарен и тежък. Качихме се в автобуса и чакахме да дойде нашата спирка, но монитора не показваше коя е следващата и така се случи, че си пропуснахме спирката Grinning Слезхнахме на следващата възможна след като видях, че излизаме вече от Дубай Марина и взехме такси до JBR. Там се разходихме по плажната алея, но се уморихме и решихме да се приберем в хотела. Отново взехме такси, което излезе 21.50 АЕД, с начална такса 5 АЕД са всички таксита, които ползвахме в града. Починахме си от жегата и решихме вечерта да се върнем в Дубай Марина, видяхме Дубай Марина Мол, хапнахме във Фут Корта и после се разходихме малко. След това обратно в хотела.
26.09.2015 г. 6-ти Ден - Имахме планувано ходене до Ал Мамзар Бийч Парк след закуска, така че се оправихме за плаж. Закусихме и се метнахме на метрото. 30 мин. пътухавхме до станция Юнион. Намерихме спирката на автобус С 28 и чакахме около 10-15 мин да дойде автобуса. С него още около 20-30 мин пътувахме до плажа. Шофьора много бързаше, явно изоставаше в графика и малко се возихме като в болид от Формула 1. Беше много забавно. Стигнахме накрая, платихме вход и търсиме плаж. Минахме, първи и втори плаж, понеше тук четох че 3 и 5 ти са най-хубави, тях търсихме. Приятеля ми малко мрънкаше, заради жегата, но все пак стигнахме до бленувания плаж. Решихме да плажуваме на 3ти. 2 шезлонга, чадър и маса - 60 АЕД Към 11 часа се настанихме ииии към водата. Водата ох боже много солена, горките ми очи много ме боляха от нея. Плажа беше хубав, водата топла, плитко море. Следобяд ни направи впечатление, че водата се отдръпна с около 10-20 навътре. Беше много интересно. Към 15:30 решихме да си тръгваме и пак ходене, много ходене до автобуса. Там поне климатика на спирката работеше и стояхме на хладно. Автобуса дойде бързо и се качихме. По обратния маршрут към хотела.
Решихме да си почиваме и вечерта ни беше лежерна, стояхме в хотела и после в едно близко заведение до него за вечеря. Ходихме до Карфур за сувенири, но видяхме, че цените са същите, като в тунела от метрото, който води до Дубай Мол, също така и не ни харесаха. Взехме бонбони с фурми само и се върнахме в хотела.
27.09.2015 г. 7-ми Ден - По програма трябваше отново да ходим на плаж до Ал Мамзар Бийч, но решихме да си почиваме, тъй като се изморихме предните дни от ходене. Беше и доста горещо. Така че решихме да купид подаръци Grinning Метнахме се на метрото и към Дубай Мол, в тунела имаше един щанд с много магнити и други сувенири. Взехме доста неща, направиха ни отстъпка и ми подариха едно малко шишенче с шарен пясък. Тъй като в този ден трябваше да се видим с моята братовчедка и чакахме да се обади се прибрахме в хотела да си починем. Оказа се, че тя се забавила с работата, тъй като е стюардеса и не можахме да се видим. Вечерта пак в Дубай Мол да гледаме фонтаните, намерихме си хубаво място покрай Сук Ал Бахар и гледахме няколко представления. Тази вечер беше най-хубавото, което видяхме на песен на Майкъл Джексън.
И към 10:30 ч решихме да си тръгваме, молихме се да няма трафик като предишния път Grinning
28.09.2015 г. 8-ми Ден - По програма трябваше в този ден да купим подаръци, но ние вече го бяхме изпълнили и доста се чудихме какво да правим докато стане време до полета. Закусихме и седнахме да пием кафе и умуваме. Сменихме малко пари на метрото, тъй като курса там и в моловете е еднакъв (3.64 ако сменяваш долари за дирхами) Седнахме кафе да пием в Costa Cafe, тъй като имахме близо до хотела. Ползвахме малко Wi-Fi там. Към 14 ч. решихме да хапнем в друго заведение около хотела, за да убием още малко време. Към 15:30 ч решихме да ходим към летището, че вече ни омръзна да се мотаме около хотела. Ползвахме трансфер от хотела с един много хубав Лексус за 150 АЕД, не съжалявам.

Сега малко инфо за хотела. Много сме доволни от обслужването, хотела е страхотен, добра локация на 5 мин от метрото, персонала изключително любезен. Единствен минус е това, че интернета е платен по 40 АЕД за 24 часа и не сме го ползвали. Около хотела има Costa Cafe и един Дюнер, където си ползвахме нет и си хапвахме или пийвахме кафе. За същите пари вечеряхме и ползвахме безплатен нет Grinning
Цените по заведенията за 40 АЕД си взихаме порция Дюнер с напитка и се наяждахме.
Имаше едно заведение, на което не запомних името, имаше го в Дубай Мол. Там пици има, пак саднвичи и разни други. Там единия ден платихме повече, но ядохме доста неща.
Нол Карт - взехме Силвър карти и след това сме дозаредили по около 50 АЕД в тях. Това е за целия престой като сме ползвали и автобуси.
От тук бях платила Комбо Пакет към Райна Турс (Дубай Сити Тур, Сафари и Абу Даби Сити Тур) за 400 АЕД на човек.
Бурж Кхалифа за 17:00 ч. по 125 АЕД на човек
За друго не се сещам сега, но ако имате въпроси съм насреща.
Малко дълъг стана поста, но се надявам да бъда полезна на следващите, които ще посетят Дубай, както на мен ми беше полезна темата, при организацията на нашето пътуване.  

П.П. Остана ми ваучер за сафари към Arabian Night Tours, ако има желаещи да ми пишат.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 12:57 от NaniG

# 167
Здравейте, може ли някой да каже в Mall of Emirates може ли да се гледа маржа на пингвините без да се заплаща или задължително трябва да се купи билет за представлението?

Някой има ли впечатлеия от Wild Wadi Water park? Ако може да сподели?

и още едно питане в Atlantis the Palm  в аква парка ако се влезе може ли да се разгледа аквариума The Lost Chembers или това е съвсем отделна атракция?

Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 17:02 от Harmony Harmony

# 168
Здравейте, може ли някой да каже в Mall of Emirates може ли да се гледа маржа на пингвините без да се заплаща или задължително трябва да се купи билет за представлението?

Някой има ли впечатлеия от Wild Wadi Water park? Ако може да сподели?

и още едно питане в Atlantis the Palm  в аква парка ако се влезе може ли да се разгледа аквариума The Lost Chembers или това е съвсем отделна атракция?

Благодаря предварително!

за последното - отделни са и се заплащат 2 входа - един за аквапарка и един за лост чембърс

# 169
Моля разкажете как се процедира с талоните от Ентертайнера за храна.Отивате в заведение, показвате талона или ??? newsm78

# 170
Някой купувал ли е ваучери от Групон за Бурж Халифа?

Кога се избира дата и час за посещението?

Как точно се ползва закупения ваучер?

# 171
  • Варна
Gold, на самата оферта си пише в кои часове може да се ползва ваучера. Разбира се, не и в пиковите покрай залеза. Иначе купуваш ваучера, разпечатваш и в деня, който сте избрали за качването, отивате на касата и го представяте и ви дават билети. Подробности може да прочетеш като кликнел на About в менюто под самата оферта.
Аз съм в тотална предстартова треска. Два пъти сменях чантата за ръчния ми багаж, пълен хаос ми е в главата. Сутринта тръгваме за София, детето за пръв път остава без нас при баба си. Уж му говорим, че отиваме на самолета за голям подарък и той казва, че ще слуша, ама кой го знае дали няма да реве. Пък може и аз излишно да се филмирам.
Имах малка драма с ваучерите от Кобонати. Платих с дебитна карта и ми канселираха ваучера- имали сигнал от банката си, че плащането е измамно. Та писах сърдит мейл, пращах снимка на картата и на личната си карта та след няколко часа ми отговориха, че вече всичко е наред.
Сега остава и от фирмата, предоставяща, услугата да ми отговорят на мейла, иначе трябва да им звъня за резервация.

# 172
Гери, не се шашкай, дишай дълбоко и да си изкарате супер в Дубай Party

# 173
Gold, на самата оферта си пише в кои часове може да се ползва ваучера. Разбира се, не и в пиковите покрай залеза. Иначе купуваш ваучера, разпечатваш и в деня, който сте избрали за качването, отивате на касата и го представяте и ви дават билети.
Златна си! Ти ще ползваш ли ваучери за някъде?

Естествено, че ще реве детенце,  Wink всички сме ревали, изкарайте си добре, всичко ще е ОК с дребчо!

# 174
Получих около 200 ваучера от ентертейнера за храна от ибей, (има и няколко за Ситимакс хотел) но няма да ми трябват - ако някой се интересува да ми пише на лични

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 09:20 от gold__

# 175
  • Варна
Юхуу пряко включване от Дубай. Пристигнахме, полета беше нормален но отегчителен (все пак по-добре 5ч скука,  отколкото 2ч турбуленция). Тук е адски горещо и влажно! Не мога да си представя как е през деня хаха утре ще разберем.
Иначе апарт хотела е с добра локация, те със Ситимакс са на 20м един от друг. Ние сме в La Villa Najd. С такси от летището до тук 105 EAD точно ги закова.

Я моля ви кажете  къде е спирката на Биг Бус тук до мола? Гледахме, въртяхме се- спирка не видяхме. То вярно, че и с торби от Карфур бяхме и не можахме отвсякъде да погледнем, може да сме я пропуснали.

# 176
  • София
Скрит текст:
Юхуу пряко включване от Дубай. Пристигнахме, полета беше нормален но отегчителен (все пак по-добре 5ч скука,  отколкото 2ч турбуленция). Тук е адски горещо и влажно! Не мога да си представя как е през деня хаха утре ще разберем.
Иначе апарт хотела е с добра локация, те със Ситимакс са на 20м един от друг. Ние сме в La Villa Najd. С такси от летището до тук 105 EAD точно ги закова.

Я моля ви кажете  къде е спирката на Биг Бус тук до мола? Гледахме, въртяхме се- спирка не видяхме. То вярно, че и с торби от Карфур бяхме и не можахме отвсякъде да погледнем, може да сме я пропуснали.

Честито!!! Незабравимо изкарване!!!
Спирката на Биг Бус се намира в паркинга на мол оф емирейтс. Не е първия вход, мисля, че беше третия, но който и да питате на паркинга ще ви  упъти. Има една голяма контролна кабина, от която се управляват разсписанията на всички автобуси, които спират там. Не е зле да разгледате до какви дестинации могат да ви закарат. Те са безплатни шатъли към хотели, към Дейра и Бур Дубай.

# 177
Здравейте,

Извинявам се, но навсякъде пишете Ентертайнер, но аз не разбирам какво е това?
Има ли някой, който е купувал успешно от Групон, като е извършил покупката още в България?

# 178
Здравейте момичета, предстои ми пътешествие до Дубай следващия месец, търся си ваучери за сафари, биг бъз, монорелсово влакче и евентуално аквариума в Атлантис. В случай, че на някого са му останали или има в повече моля да ми пише на лични , за да се разберем. Много благодаря предварително. Simple Smile

# 179
maggi_91 ,  Entertainer- а е книга с ваучери за 50% намаление на развлечения и хранене в Дубай - купуваш 1 ,второто е безплатно.
Ето тук могат да се видят всички ваучери:
https://www.theentertainerme.com/outlets?category=&location_ … ets&find=true

Ние си купихме цялата книга,понеже сме 5-има и смятам,че ще ни е изгодно.Очаквам книгата до няколко дни.
В момента правя систематизация за хранене в различните райони и ще мога да препоръчам конкретни ваучери за определени молове или райони.
Ние сме ноември в Дубай и ще мога да предоставя останалите ми ваучери след това.
Валидни са до 30.12.2015г.
Но за сафари има много предложения,аз вече съм си избрала фирма,така че имам свободни.
Изчела съм доста материал и бих могла да дам компетентни препоръки , надявам се Simple Smile

Само не зная конкретно как се процедира, зададох по-горе въпрос, но така и никой , който е бил вече в Дубай и се е възползвал от ваучерите, не ми отговори...

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 12:32 от lisichkata

Общи условия

Активация на акаунт