WIZZ AIR - 19

• 69 648
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
за щастие за 10 години летене с Уиз (поне 50-60 полета) съм имал само 3 сериозни проблема с тях, едно забавяне от 3 часа, един отменен полет, заради стачка в Италия и промяна на разписанието, при което полетът щеше да излети няколко часа по рано та трябваше да променям резервации и да плащам смяна на друг полет, нищо фатално, с много авиокомпании това се случва!

имам забележки към тях относно обслужването на бордния персонал и цените , ще ми се да пускаха чат пат наистина евтини билети (както Ryanair например, които вчера имаха билети по 2 евро на посока с ГОЛЯМ ръчен багаж включен)

зима плюс неясна геополитическа обстановка = необичайно ниски цени,нямам друго обяснение, раян от десетина години не са имали по 5 евро билети,дори прекалено много имаше и  по 9,90 напоследък ,обикновенно  15 - 20 евро в посока беше средната цена и за зимата.

# 691
Не обиждам. Я върни само няколко страници да видиш каква ме наричат само и само защото не им изнася какво говоря.

Ще пътуваш за тази цена без багаж и без обслужване и ще те третират като човек трето качество.

В момента на мен билет за Рим на 26.01 и 02.02. ми струва 265.98. Това включва чекиран куфар от 23 кг, безплатен малък багаж и Priority Pass, който за тази цена има много предимства, вкл да спестиш време и да качиш без пари допълнителна бройка багаж като чантата с лаптопа например. Избрах си място срещу 4 лв.

Да, другата цена е 279.84 лв. В тази цена получавам това, което wizz смята за large cabin bagв кабината, плюс чанти за лаптоп и ръчна чанта. Имам право да чекирам 23 кг. Ако имам късмер се возя на нов Embraer. Получавам наистина едно от най-интересните спсания на борда на самолет. И сандвич, вода, кафе и шоколад - за тези, които обичат да ядат.
Кол центърът е безплатен. Да си избираш място е без пари. Стюардесите са по-добри и определено по-дискретни и тихи. Като цяло е по-приятно на борда.

Та който си намира билети с разлика от 200 лв, да пътува с най-отвратителната авиокомпания и да си я величае. Който си намира полети с разлика от 20 лв, ще си пътува с каквото иска и ще си изказва меннието като за 20 лв разлика, а не 200 лв.  

# 692
Абе не са 3 стотинки по-малко. Ако ми намериш друга компания, където да купя 2 двупосочни до Малта за 140 лв.... И мен ме ядосаха като ми промениха датите за Париж за миналата година, та отменяхме резервации за хотел, резервирахме наново ... Но за 79 евро два двупосочни до Париж ... Пак си отидохме, аз си избрах другите дати - просто изместихме с 2 дни напред и двете дати.

Освен това някой беше изкоментирал тук, че Уиз не са точно нискобюджетна компания, а компания, която продава базови полети. В България Еър дали има опция да платиш само за полет, без багаж, без кетъринг на борда и други удобства, които оскъпяват. Рискове винаги има. Момичета пишат тук, че и другите компании редовно променят дати и отменят полети. Летяла съм 2 пъти двупосочно с Уиз - Венеция и Париж. Единия път нямаше проблем с датите, втори промениха. Ще видим сега за Малта дали ще се зарадвам за 8 март или ще го изтеглим напред Simple Smile)))

# 693
[
Свиквай. Подигравката на Wizz е пълна, но народа на какво ли не е готов за три стотинки по-малко.

По принцип Bliss и няколко други тук са готови и като бежанци в контейнер да ги транспортират, само и и само да е за без пари.

Уиз превозва около 13 милиона пътника за година,изиджет около 63 милиона,раянер около 85 милиона
явно в Европа много хора  обичат да се транспортират като бежанците  Joy
Досега нито уиз,нито която и да е лоу кост не е имала нито един  инцидент, нито  дори одраскан пътник, летят от доста години, сигурността и опитността на пилотите е налице ,а кацанията в Пловдив пък са доказателство че пилотите се справят много добре в екстремни ситуации.

от какво се оплакваш точно?

[/quote]

това е булшит. Wizz air e превозвачът с най-много аварийни кацания, но ги покриват, защото не искат да се знае. Тази ситуация нямаше да се случи, ако имаха достатъчно гориво в самолета, което говори колко Wizz air пресмятат риска от гледна точка на сигурност на пътниците.

Мнението ми е, че Easyjet са в пъти по-добри от Wizz Air. Всъщност през последната година не знам как са, но преди това бяха на светлинни години пред Wizz.

Билет от 2 euro за един пътник се субсидира от останалите пътници. Оттам идва и огромната разлика в схващанията за качество. Наистина, когато плащаш само промоции и Wizz e на загуба от теб, защото ги използваш само за промоции, но пък ги хвалебстваш из форуми, в крайна сметка други пътници, които плащат нормални билети покриват субсидията към социално слабите, които искат билето по 2 евро.

# 694
becky bloomwood, мога ли отгово до Ви помоля да си пуснете отделна тема, в която да разисквате и съпоставяте които си искате самолетни компании.

Нека тази тема да бъде за тези, които летят с Wizz Air!

Благодаря Ви предварително за проявеното разбиране!

# 695
Скрит текст:
за щастие за 10 години летене с Уиз (поне 50-60 полета) съм имал само 3 сериозни проблема с тях, едно забавяне от 3 часа, един отменен полет, заради стачка в Италия и промяна на разписанието, при което полетът щеше да излети няколко часа по рано та трябваше да променям резервации и да плащам смяна на друг полет, нищо фатално, с много авиокомпании това се случва!

имам забележки към тях относно обслужването на бордния персонал и цените , ще ми се да пускаха чат пат наистина евтини билети (както Ryanair например, които вчера имаха билети по 2 евро на посока с ГОЛЯМ ръчен багаж включен)

зима плюс неясна геополитическа обстановка = необичайно ниски цени,нямам друго обяснение, раян от десетина години не са имали по 5 евро билети,дори прекалено много имаше и  по 9,90 напоследък ,обикновенно  15 - 20 евро в посока беше средната цена и за зимата.

така е, то това промо при тях върви от седмици, но цените са добри предимно за типично мъртвия сезон януари
уиз също изкараха цени, каквито не са пускали повече от година, минала зима със сигурност нямаше такива за декември и януари

# 696
Абе не са 3 стотинки по-малко. Ако ми намериш друга компания, където да купя 2 двупосочни до Малта за 140 лв.... И мен ме ядосаха като ми промениха датите за Париж за миналата година, та отменяхме резервации за хотел, резервирахме наново ... Но за 79 евро два двупосочни до Париж ... Пак си отидохме, аз си избрах другите дати - просто изместихме с 2 дни напред и двете дати.

Освен това някой беше изкоментирал тук, че Уиз не са точно нискобюджетна компания, а компания, която продава базови полети. В България Еър дали има опция да платиш само за полет, без багаж, без кетъринг на борда и други удобства, които оскъпяват. Рискове винаги има. Момичета пишат тук, че и другите компании редовно променят дати и отменят полети. Летяла съм 2 пъти двупосочно с Уиз - Венеция и Париж. Единия път нямаше проблем с датите, втори промениха. Ще видим сега за Малта дали ще се зарадвам за 8 март или ще го изтеглим напред Simple Smile)))

Не, с BG air няма как да платиш билет без багаж. Но аз честно и откровено си признавам, че не съм си помисляла как е да летиш без багаж. Просто имам багаж, това е.

Ставнявам Wizz не само с BG Air. Може би ако ровя за най-ниска цена без значение за дати и дестинация, ще се сдобия с евтини билети. Но на мен ми трябват определени дати, когато гледам цената на билета, гледам все пак колко пари ще струва да се транспортира до летището и дали ще се изисква нощувка в хотел, която ще се използва за 3 часа (не съм от тези, които спят по летища). И не на последно място не гледам полети една година напред.

Всеки път, когато съм поглеждала билети, се е оказвало, че Wizz е или малко по-евтин, или малко по-скъп. Затова вместо Wizz съм се спирала на Turkish, Флай Дубай, Alitalia, Bg air, Easyjet.

# 697
  • София
becky bloomwood
Моите уважения, разговора излиза извън рамките на нормалното....

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 13:28 от Bled

# 698
becky bloomwood, мога ли отгово до Ви помоля да си пуснете отделна тема, в която да разисквате и съпоставяте които си искате самолетни компании.

Нека тази тема да бъде за тези, които летят с Wizz Air!

Благодаря Ви предварително за проявеното разбиране!

темата е за Wizz air. И аз коментирам wizz air. Темата не е похвали и Wizz Air като единствения превозвач. Благодаря и аз за разбирането.

# 699
  • София
Скрит текст:
........................
По принцип Bliss и няколко други тук са готови и като бежанци в контейнер да ги транспортират, само и и само да е за без пари.
..........................

becky bloomwood
Прекали, а аз съм от търпеливите...
Аз имам същата молба, като на Мими, СПРИ СЕ  и пътувай как и с когото искаш.

В горния цитат цитираш всички нас тук, което буквално ни вкарва в контейнери.
Аз съм от тези, които често критикуват WIZZ, но не спирам да си купувам билети и в момента имам няколко.
Не ни учи как и с кого да пътуваме и колко пари да даваме.
Не знам колко летателни часа имаш, но специално моите са много.
И знаеш ли, аз въобще не избирам компании, нито си губя времето с това, нито мисля, че някъде съм по защитена.
Мога да издържам часове при всякакви условия, включително полети 10-15 часа/без да съм в контейнер/.
Даже се чудя как за полети от 2-3 часа се изписват дълги страници, кое-как ?
А и не съм си намерила парите на улицата за да плащам за нещо повече, отколкото е нужно.
За много други тук също, това да ни даваш акъл е направо нелепо.
Не си мисли, че всички се нахвърляме върху теб, ти го направи върху нас, извинявай....
Аз няма да те обиждам/ти вече го направи/, но просто си хвани други "канарчета" и пътувай с тях.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 13:36 от Bled

# 700
Нека обясня защо това, което казвам е по темата.

Това е форум и всеки има право на мнение.
Както Роже каза, информацията не трябва да е подвеждаща. Т.е. хубаво е тя да е от всички страни.
И моята теза е следната. Не всички хора пътуват с Wizz Air на цена от 20, 30 или 50-80 лв за полет. Някои явно летят. Но за много хора цената не е такава. Цената се доближава, а в някои случаи и надхвърля цената на стандартни линии. И за тези случаи се оказва, че летиш в леко странни условия. Превозвачът по дифолт е приел, че всички летят за тази цена. И когато се оказах в изключително смрадлива зона на самолета и трябваше да летя 2 часа в тези условия, а стюардесата просто сви рамене, естествено не се чувсвтам в най-ласкавото си състояние на духа и не мога да ги похваля. Да, това са само 2 часа, но ти се струват много повече. Да, като в контейнер беше. Естествено се запитах защо един лоу кост превозвач е лоу кост откъм качество, но не и цена на билета. Ако всички пътуваха евтино да, но не всички са така.

Споделяйки този факт тук, бях нападната. Ами добре, нападайте ме, оплаквайте се, че аз ви нападам, защото очевидно мнозинстото печели. Но моята теза е проста. Ако не намирате билет за под 100 лв, има ли смисъл да се пътува с тях. Според вас - да. Всъщност според вас няма билети на различна цена. Според мен - по-скоро не. Защо по-скоро не? Защото в очите на Wizz ти си просто един от тези, които пътуват лоу кост, независимо колко си платил за билета. И смятам, че това ще е полезна информация за всички тези, които не пътуват за смешните суми, които дискутирате. Това е. Смятам, че информацията ми е изцяло за Wizz Air.

# 701
  • след Околовръстното
Я, Беки се е върнала!

Не обиждам. Я върни само няколко страници да видиш каква ме наричат само и само защото не им изнася какво говоря.

Ще пътуваш за тази цена без багаж и без обслужване и ще те третират като човек трето качество.

Стюардесите са по-добри и определено по-дискретни и тихи.

Кой и къде те обиди? Връщам няколко страници назад и какво да видя - Беки си е изтрила постовете. Сигурно я е досрамяло.
Разтълкувай как се пътува без обслужване и като човек трета класа.
Много е важно една стюардеса да бъде дискретна - поне половината пътници и споделят какви ли не тайни.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 14:09 от Иренкa

# 702
  • София
Нека обясня защо това, което казвам е по темата.

Това е форум и всеки има право на мнение.

Абсолютно правилно.

Както Роже каза, информацията не трябва да е подвеждаща. Т.е. хубаво е тя да е от всички страни.
И моята теза е следната. Не всички хора пътуват с Wizz Air на цена от 20, 30 или 50-80 лв за полет. Някои явно летят. Но за много хора цената не е такава. Цената се доближава, а в някои случаи и надхвърля цената на стандартни линии.

Когато цената е близка, просто избираме полета, който ни е най-удобен и най-евтин/поне аз/.

И за тези случаи се оказва, че летиш в леко странни условия. Превозвачът по дифолт е приел, че всички летят за тази цена. И когато се оказах в изключително смрадлива зона на самолета и трябваше да летя 2 часа в тези условия, а стюардесата просто сви рамене, естествено не се чувсвтам в най-ласкавото си състояние на духа и не мога да ги похваля. Да, това са само 2 часа, но ти се струват много повече. Да, като в контейнер беше.

Нито ми се струва повече, нито в контейнер. Но това не може да го усетиш с 1-2 полета !!!

Естествено се запитах защо един лоу кост превозвач е лоу кост откъм качество, но не и цена на билета. Ако всички пътуваха евтино да, но не всички са така.

Аз мисля, че поне тук, почти всички пътуват евтино. Нали затова е темата.

Споделяйки този факт тук, бях нападната. Ами добре, нападайте ме, оплаквайте се, че аз ви нападам, защото очевидно мнозинстото печели.

Няма такова нещо, но просто трябва да се съобразиш и с нас.

Но моята теза е проста. Ако не намирате билет за под 100 лв, има ли смисъл да се пътува с тях.
Според вас - да.

И да и не, зависи от намеренията. Ако няма друг полет за деня, какво, с кого ?

Всъщност според вас няма билети на различна цена. Според мен - по-скоро не. Защо по-скоро не? Защото в очите на Wizz ти си просто един от тези, които пътуват лоу кост, независимо колко си платил за билета.

Глупости, аз съм една пътничка, която пътува без да избира много и с кого, но цената винаги е от значение.

И смятам, че това ще е полезна информация за всички тези, които не пътуват за смешните суми, които дискутирате. Това е.

Смешни за теб, за нас начин да обиколим света...

Смятам, че информацията ми е изцяло за Wizz Air.

И против Wizz Air...

Отново моля да пишем смислено, без обиди и нападки.....

# 703
  • София
Не стана ли време за информирай модератор ? Аз се изгубих в тази плява, търсеки нещо по същество...

# 704
Има ли как да обиколиш света с Wizz Air? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт