Изчерпан яйчников резерв

• 327 134
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 150
snejiviki, мисля че за нас единственият вариант е да опитваме на спонтанен цикъл. И аз съм ИЯР и при мен стимулациите не работят, имам три досега и резултатът е нулев. Но пък иначе без лекарства и стимулации всеки месец вадим по 1 Я. Аз лично така ще продължа известно време. Намери си лекар тук и опитайте 2-3 месеца. Парите, които ще дадеш за стимулация може да ги използваш за опити на ЕЦ и шансовете да извадите нещо са по-големи. Донорската също е вариант, но пък се чака и не става, когато си решил, че си готов за това  Hug

# 151
Vesi21, papaya какво имате предвид под ествествен цикъл, аз нямам такъв, послената година ми идваше само с фемостон, но го спрях, защото образувах киста в едната тръба и много ми се покачи естрадиола. След като няма фоликули, няма и яйцеклетки или пропускам нещо  Rolling Eyes

# 152
Имам предвид всеки месец да следите как нараства фоликула и да го пунктирате преди да се е спукал, за да извадите Я от него. Да, ако няма фоликул няма как да има Я. При липсата на цикъл не знам как стоят нещата.  Rolling Eyes

# 153
  • София
Vesi21, papaya какво имате предвид под ествествен цикъл, аз нямам такъв, послената година ми идваше само с фемостон, но го спрях, защото образувах киста в едната тръба и много ми се покачи естрадиола. След като няма фоликули, няма и яйцеклетки или пропускам нещо  Rolling Eyes
Когато яйчниковите резерв е намален драстично и преди спиране на цикъла се прави това, което papaya e описала, но само ако имаш фоликули и овулация (тъй като яйчника не реагира на стимулация -вече я е получил естествено стимулацията от повишения ФСХ, който стимулира яйчника, а това е хормона или негови производни, които се прилагат при стимулация)

Когато цикъла спре и няма вече овулация, както е при теб, няма как да правиш на естествен цикъл. За съжаление няма как да върнеш процеса, тъй като яйцеклетките се произвеждат само по време на ембрионалното развитие на жената, след това не се произвеждат и постепенно се отделят с овулацията или умират. Когато спре цикъла обаче остават още яйцеклетки в яйчника и поради високите нива на ФСХ може да се отдели някоя и ако имаш късмет да се оплоди. Вероятността е малка, но при жени с ранна менопауза и около 30 се случва по често, по литературни данни около 5%. Но няма какво да направиш, освен да вярваш и да се успокоиш.

Почини си, имаш дете, за което да се грижиш. Донорската яйцеклетка е вариянт, да чака се но, ти си само на 32 Simple Smile, време имаш.

Papaya права си, че се чака за донорска, но за мен първо трябва да си решиш дали искаш или не. Пък после да действаш.

Убедила съм се, че всяко зло е за добро в живота и рано или късно всичко си идва на мястото Hug

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 22:02 от vesi21

# 154
Vesi21, благодаря за хубавите думи, а при теб ще се случат ли нещата? Simple Smile

# 155
snejiviki четох по на зад че си приемала само дуфастон и в момента си го спряла,важно е да приемаш в момента хормони които яйчниците ти вече не произвеждат,тъй като това си има последствия и най вече ще се проявят върху кожата ти,както каза моя лекар,,ще се сбръчкаш и ще заприличаш на млада бабичка,, другото им предимство е че докато ги пиеш можеш и да забременееш естествено,питай лекуващия си лекар за хормонална терапия,на мен ми изписаха Фемостон 2/10 а в Турция Циклопрогинова тук се казва Климонорм,млада си още и имаш време за донорска яйцеклетка. Hug

На една позната в Клиника Щерев и намериха донорка за около 1 месец,още повече че там работят и със Програма Столична Община -Ин витро с донорска яйцеклетка
http://shterevhospital.com/invitro/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%8 … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 22:20 от snow22

# 156
  • София
Аз засега цикъл имам, но показателите не са ми добре. При два лекаря ходих и двата ми предлагат ин витро. Имах 5 антрални фоликула сега, а предния месец си имах овулация. Дават ми шанс за успех 20%.  Мисля да пробваме, само не съм решила тук или в Турция да ходя, аз не знам защо но много ме е страх от това тъпчене с хормони и исках да пробвам на естествен цикъл, но Владимиров ми каза, че нямало смисъл.

Иначе при мен детенцето ми не е от сегашния приятел, а той си няма дете. Някак си заради него искам да си имаме, иначе не бих се подложила на това. За това мисля, ако не стане с мои да минем на донорски, даже и сестра ми ми предложи. Но ще видим, времето ще покаже.

Snow22 чак да се сбръчкаме Simple Smile, майка ми е с ранна менопауза, не е пила хормоно заместителна терапия и не се сбръчкала Simple Smile. Но определено е хубаво да се консултираш с ендокринолог и да пиеш нещо.

# 157
на 32 години с менопауза,няма начин да няма последствие Peace има доста информация по този повод в интернет,хормоните имат влияние не само върху репрудуктивната система,ами върху целия организъм.

# 158
ами да и аз пих фемостон без брекъсване 8 месеца, добре се повлиях,освен че качих естрадиола и се появи някаква киста и го спрях,но може би ще почина 1-2 месеца и пак ще го почна, snow на каква схема го пиеш ти?

# 159
аз го почвам когато реша да го пия,не зависимо в кой ден от цикъла съм и след това не го спирам ако не ми каже доктора,и на мен ми се е случвало да имам киста,след като я махна пак започвам фемостона.
първите три месеца до като ми свикне организма е кошмар,но после си влиза в ритъм и всичко се нормализира

# 160
от всичко което съм изчела до този момент мога да кажа че има три протокола на стимулация за изчерпан резерв.
1.Microdose Lupron Flare Protocol  този протокол се прилага в Бг.
2.Estrogen Primed Antagonist Protocol този протокол е така наречения пач протокол но и аз не      съм чувала да го прилагат
3.Femara-Antagonist Protocol мисля че го използват тук
4.Estrogen Primed Microdose Lupron Flare Protocol този протокол съм го пропуснала и не съм го проучвала.
общо взето много е важно как ще реагираш на стимулацията ,моя съвет е да започнеш от ниски към високи дози

snow22, в кои клиники в БГ използват протоколът от т. 1?
При мен този от т.3 не е подходящ, защото FSH сега ми е около 10. Но след първото инвитро се беше форсирало до 18,75, а преди стимулациите се движеше между 5 и 7.

# 161
не мога да кажа точно в кои клиники се прилага този протокол тъй като не съм правила инвитро тук,но като информация в нета открих това  http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content& … 02&Itemid=163

# 162
Благодаря ти, snow22, но не съм сигурна дали това е правилното място за жени с намален яйчников резерв и независимо, че са го написали на сайта си, аз не съм сигурна дали изобщо го практикуват. Не искам и да чувам за варненски клиники.

# 163
Здравейте мили момичета:)нова съм във форума и бих искала да намеря жени с които да може да си споделяме опит и обменяме съвети...накратко на 29 години съм и съм диагностицирана с изчерпан яйячников резерв,ФСХ миналата година ми беше 64,правила съм един.опит с пункция на яйцеклетка и резултата беше 1 празен фоликул.имам само 2 антрални фоликула в ляв яйчник в десен не се забелязват никакви...също така имам операция на тръбите поради хидрсалпингс и предстоящ а операция на полип в матката newsm78 въпросът ми е каква стимулация е подходяща за мен,в момента ме стимулират с фемара и клостилбегит.ходя при доктор минев от клиника селена и в най скоро време ще се запиша в донорската програма,но така ми се иска с моите яйцеклетки да се получи  Praynigще бъда благодарна на всички които ми дадат съвет и информация за протоколи ,Стимулации и дори за донорските програми  Rolling Eyes

# 164
Момичета,много сте млади за тази диагноза Shocked  Hug
след всичко което преминах аз мога да кажа ,че няма смисъл от инвитро ако ФСХ е над 20.
пия добавки със шепи та чак ми се гади,пия отделно и билки които ми препоръча Емил Елмазов билкаря,Фемостона съм го спряла повече от месец и естествено цикъл нямам.Бях на преглед тази седмица и се видя един фоликул 15-16мм Shocked .Това което чета на всякъде във американските сайтове е че на първо място трябва да се изчистят всички токсини и лоши хормони от тялото и това трябва да продължи три месеца,от десетина дни приемам тази добавка и още на първите пет дена усетих разликата,горещо я препоръчвам http://www.iherb.com/Fairhaven-Health-Myo-Inositol-For-Women-120 … Veggie-Caps/62649
добавките които се приемат са доста, може да надникнете в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=888864.0;topicrefid=19

Общи условия

Активация на акаунт