Изчерпан яйчников резерв

• 327 237
  • 2 704
  •   2
Отговори
# 165
Благодаря ти snow 22 за информацията.и аз съм чела за мои инозитола като добавка,че е добра.иначе си права че добавките  няма да ти оправят резерва за съжаление  Rolling Eyes аз в момента пия Dhea,вигантол,мака,калмацин,фолиева киселина,омега 3 и геритамин  #Crazyсамо от dhea усещам някакъв ефект,ще направя още два жалки опита с мой яйцеклетки ако има такива и се записвам в донорската програма  newsm78 може ли само някой да ме посъветва дали има смисъл да ходя в memorial hospital в Турция?дали помагат на жени като нас?и спокойно на леля ми цикъла и спря на 36 години сега е на 53 и изглежда чудесно за възрастта си  bouquetблагодаря ви момичета за ценната информация която давате и ви пожелавам приятна вечер Simple Smile

# 166
Snow сега защо не пиеш фемостон и аз не съм го почнала още, но ще трябва, защото не ми е идвало от януари(когато два пъти заради високия естрадиол) сега ще ходя да проверя дали се е махнала кистата.
Една лекарка ми каза ,че повече от 5 годнини не може да се пие, така пише и на листовката, можело с някакви билки да се поддържа с някави билки хормонален баланс, но не ми се вярва..
И да млади сме, направо не знам как стана момичета при мен,преди 3 години получих горещи вълни, пуснах си хормони и се оказа, че вече съм в менопауза и до ден днешен си имам вълни, карам я с майка ми, в момента тя е в менопауза, следователно не е наследтсвено и какво ли не съм изследвала, диагнозата ми ИЯР...
Йоадинка, аз ходих минамилия месец в Мемориал и ми отказаха инвитро, посъветваха ме за донорска в БГ, гледат дали имаш фоликули

# 167
Спрях го по желание на билкаря с цел да изчистя всички допълнителни хормони и като цяло да изчистя организма си,един месец прескочих със цикъла след това си дойде,но да видим този месец какво ще стане,за сега не мисля да го почвам.ФСФ -Беше 18,ще се мъча да го сваля до 15 ,за да стартирам следващия опит.Майка ми до 60 год.пи хормонални и на този етап е жива и здрава без абсолютно никакви последствия нито от хормоналните нито от климактериума.

# 168
Ами да зависи кога е почнала Simple Smile при кой билкар ходиш и къде преглежда, аз се записах за пулсова диагностика в края май Simple Smile

# 169
Snejivki за съжаление и при мен така започна-топли вълни,нощно изпотяване,постоянна умора и усещане за студ,чувство на недоизпразнен пикочен мехур и хоп на няма и 30 в менопауза....и аз ще се радвам да разбера за билкаря и също се интересувам за фоликулин и лутеин дали имат ефект newsm78

# 170
Майка ми започна хормоналните в самия ход на климактериума,в последствие ги пиеше по едно през ден.
Билкаря е Емил Елмазов http://www.bilkaria.net/bg/ прави ирисова диагностика.

# 171
Здравейте, интересува ме колко се чака за донорска яйцеклетка? Др Владимиров каза от 3 до 6м, Дали в различните клиники е различно? Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 172
Здравейте и мен ме интересува същото за донорска яйцеклетка, но мисля ,че навсякъде е различно, няма много информация по темата, и във форума няма актуална тема по въпроса, странно защо ли?

# 173
  • София
моля ви кажете - изчерпан ли е моя резерв по следните данни:

AMH ( анти Мюлеров хормон )   1.24   ng/ml   1.00 - 6.80

имам една лапароскопия с премахната тръба, след извънматочна

# 174
  • В сърцето на любимия човек
Вероятно е намален, но не е изчерпан. Аз преди две години бях с подобна стойност, антралните ми фоликули са малко (5-6 общо), но си имам яйцеклетки и овулация всеки месец.

# 175
снуки, по-скоро е намален резерв. Но първо, ние не сме лекари, а най-добре да се види броят на антралните фоликули в първите дни от МЦ и второ всякакви хормони се гледат общо, т.е. само АМХ и изследван само веднъж не би могъл да е показателен за генерални заключения. Гледа се цялата картинка: LH, FSH, естрадиол, AMH, Inhibin-B, брой антрални фоликули в първите дни на МЦ и на база на всичко това вече могат да се направят някакви изводи за яйчниковия резерв.
Понякога АМХ може да е по-нисък поради дефицит на вит Д, а броят на антралните фоликули да не е много занижен. Възрастта сама по себе си също е фактор. Нещата са комплексни, така че не бързай да филмираш. Добър лекар - специалист от репродуктивна клиника ще може да оцени ситуацията.

# 176
  • София
Безкрайно благодаря за отговорите! Пуснахме и другите хормони на 4 ден от мц, те са ок. Д-ра закрючи, че ще правим стимулация с клостилбегит 3 месеца и ако не се получи бременност - да се насоча към репродуктивна клиника...

# 177
  • В сърцето на любимия човек
Имаш ши цветна снимка или друго изследване за проходимост на маточните тръби? А спермограма правили ли сте?
Ако нямаш - НЕ ПИЙ клостилбегит-а и смени лекаря, защото това са хапчета за стимулация, които се пият само под постоянен лекарско контрол и само след направени всички необходими изследвания, защо носят риск от онкологични заболявания.

# 178
  • София
снуки, направи необходимите изследвания, за да видиш дали всичко е наред, и ако не се получат нещата няколко месеца подред, тогава прибягвай до стимулации и т.н. Не смятам, че положението ти изисква такива мерки като стимулации и др., все пак момичета далеч с по-  лош АМХ са постигали спонтанна бременност Peace

# 179
Имаш ши цветна снимка или друго изследване за проходимост на маточните тръби? А спермограма правили ли сте?
Ако нямаш - НЕ ПИЙ клостилбегит-а и смени лекаря, защото това са хапчета за стимулация, които се пият само под постоянен лекарско контрол и само след направени всички необходими изследвания, защо носят риск от онкологични заболявания.

На 100% подкрепям мнението на пънче-мънче. Клостилбегит не се пие на сляпо.
- Спермограма;
- Цветна снимка за проходимост на тръби.

Преди това изключете чрез изследвания всякакви полово-предавани болести: хламидии, микоплазми, уреаплазми, трихомони, чисти резултати от ендоцервикален секрет за ентерококи и т.н. Микробиология на еякулат. Вижте тези неща първо. Ако има гадинки от цветната снимка те ще се качат още по-нагоре и ще стане пълно мазало.
После спермограма, после цветна снимка и АКО всичко е наред чак тогава може да се мисли за стимулация.

Но да пиеш хапченца на сляпо - в никакъв случай - играеш си на тото със собственото здраве.

Общи условия

Активация на акаунт