Изчерпан яйчников резерв

• 327 294
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Имаме спермограма, никой не я е виждал, коментирал..., цветна снимка мисля да направя... имаше ли значение на кой ден?
И дрруго да питам - множествената склероза влияе ли на всичко това? Аз съм с такава Sad

# 181
снуки, в такъв случай се насочи към клиника с имунолог, например клиника Малинов, клиника Надежда (лошата новина там е, че за час за репродуктивен гинеколог се чака много месеци и не зная до колко има смисъл да се чака, но добрата новина е, че при техните имуноложки можеш да си запишеш час без проблеми), Плевенската клиника на доц. Конова. Знаеш, че МС е автоимунно заболяване. Отдавна ми се беше мярнал форум на пациенти с МС и там споделяха, че учудващо Авелокс (широкоспектърен антибиотик) е помогнал на част от пациентите. При всички положения ти трябва и репродуктивен имунолог.
Аз пак да си кажа: изключи всякакви полово предавани болести - има си поредица в изследванията и не е добре да се прескачат тези изследвания.

# 182
Здравейте,
никой не е писал отдавна тук, но не мога да намеря по- подходяща тема за моя проблем.
И така аз съм що съм с "диагноза" изчерпан яйчников резерв. Поставиха ми я на две места вече.
АМХ е 0.1
ФСХ е 87
Другите ми хормони са в норма, но като погледнат резултатите от тези два и годините ми(43г) и при липсата на цикъл.....
В Надежда и в Селена направо ми казаха, че съм за донорска яйцеклетка, дори не ми предлагат стимулация преди това.
Четох за влиянието на вит Д върху АМХ и ако това е вярно бих пробвала. Но и да увелича стойностите на АМХ как да намаля тези на ФСХ?!
Ако някоя е запозната или знае тема по този въпрос то нека пише. Ще бъда безкрайно благодарна.

# 183
юли, при тези стойности практически си в предменопауза,ако не и в менопауза. възмоно е да се намали фсх с естрогенови препарати, а амх да се увеличи примерно на 0,2 с прием на витамин д, но това няма да промени факта ,че не овулираш. дори да са размърдат някакви латентни яйцеклетки, те най-вероятно ще са с лошо качество. шансът за забременяване на 43 със собствена яйцеклетка е около 1 процент. по-добре е наистина да обмислиш донорска програма.

# 184
  • София
не е възможно това, което искаш. някои неща в природата са необратими.

АМХ е абсолютен показател за това, че яйчниците ти вече не работят. АМХ 0,1 е СЛЕДСТВИЕ от неработещите яйчници, а не причина за тях, така че няма как да "увеличиш АМХ" и така да ги накараш да заработят пак.

в две репродуктивни клиники са ти казали едно и също. това би трябвало да ти говори нещо...
другите хормони не определят фертилността, така че няма никакво значение дали те са в норма или не. още повече, нямаш и цикъл. това е менопауза.

единственият ти шанс е донорска яйцеклетка.

# 185
Юли видях че има нова тема на първо място в Проблемно забременяване за асистирана репродукция може там да зададеш въпроса си. Поне ще получиш отговор от специалист  bouquet

# 186
Юли, и аз бях с АМХ 0,05, ФСХ около 40 и без цикъл. Много е трудно за приемане, но го приех, направихме инвитро с донорска яйцеклетка и сега съм щастлива мама с близначета. Не се отказвай, запиши се в донорската програма и не губи време. Успех! Дечицата ще са си твои, ти ще си ги носиш, храниш 9 месеца, ще вземат от твоята генетика, защото ще растат в теб, ще познават твоя глас, ти ще си ги родиш и кърмиш, ти ще си ги гледаш и възпитаваш. Не си изключение, немалко жени минават по този път. Кураж и сме с теб!

# 187
Здравей, Юли!!Аз съм на 45г и също с диагноза изчерпан яйчников резерв, но все още с редовен месечен цикъл.Включихме се в донорската програма миналата година и вече имаме замразени ембриони.Миналата седмица даже имах насрочен трансфер, но се оказа , че лигавицата още не е готова и сега продължавам с лекарствата още една седмица.В понеделник съм на преглед и дано този път получим добри новини от д-р Ставрев (АГ Селена).Аз вярвам, че ще успея, вярвай и ти!!!Желая на всички момичета тук мечтания краен резултат!!! Heart Eyes EFP newsm07

# 188
Момичета, колко струва инвитро с донорска Я в различните клиники ? Доколкото разбрах не се поема от фонда.

# 189
От това, което съм чела 5-10 хил.лева. Не се поема от фонда.

# 190
марианка, по-горе бяха публикували потребителки връзки към сайтовете на някои общини, които поемат част от разходите в такива случаи.

# 191
Марианка, нашето не излезе хич скъпо, някъде около 3500 лева с всичко, но ние бяхме с родствено даряване, т.е. получих яйцеклетки от моя роднина. От своя страна тя пък не искаше силна и тежка стимулация, така че и лекарствата за нея не бяха много. До трансфер ни остана само един ембрион, така, че не сме замразявали нищо, направиха ми свеж трансфер на шестия ден. Резултатът е две прекрасни момченца. Просто единственото ни оцеляло ембрионче се раздели на две.

# 192
Здравейте, някой пускал ли е скоро AMH и Inhibin B в Бодимед? AMH са започнали да го изследват при тях и референтните граници са различни от тези на немците, както и метода за изследване. Към резултата са ми приложили една табличка от която нищо не мога да разбера:)    
Таблица за съгласуване на нивата на AMH с AFC (оценка на яйчников резерв)
                          AFC 0-7 AFC 8-15 AFC > 15 N
AMH < 0.681 ng/mL 63.2 % 32.4 % 4.4 %
AMH 0.681- 2.27 ng/mL 12.0 % 56.9 % 31.1 %
AMH > 2.27 ng/mL 1.4 % 24.1 % 74.5 %
Референтната област е 0,777-5,24
Ако някой е обсъждал с докторите и може да ми обясни тези проценти какво означават ще му бъда благодарна. AFC е брой антрални фоликули.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 16:21 от BettyBoop

# 193
казват ти при какъв процент жени какъв брой антрални фоликула има. напр. при амх под 0,681 при 63,2 процента от жените има до 7 антрални фоликула.

# 194
казват ти при какъв процент жени какъв брой антрални фоликула има. напр. при амх под 0,681 при 63,2 процента от жените има до 7 антрални фоликула.
Благодаря! Референтната им област няма общо с тези числа. Явно ще чакам тълкуванието на док. Немците бяха много по-конкретни. Може би трябваше да настоявам да изпратят и АМХ заедно с Инхибин Б в Германия, за да сравним резултатите със старите, но свършило.

Общи условия

Активация на акаунт