Изчерпан яйчников резерв

• 324 643
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 635
Моят съвет е да не се вглеждате толкова в това АМХ...с резултат 0,30 имам бебе на 4 месеца.Забременях на трети месец от опитите,на 35години съм.
АМХ ви трябва за ин витро, където лекарите гонят бройка яйцеклетки, съответно антрални фоликули. За естествено забременяване една я.стига, не са ви нужни 10 антрални. Проблемът е, когато АМХ е ниско и има мъжки фактор, който пречи за естествено.
 Когато мъжът няма проблем, жената може и да не разбере, че е с ниско АМХ.
 Но случаи всякакви, това че някой е забременял с изчерпващ се резерв, не значи че друг ще има същият късмет.

# 1 636
Не съм съгласна,аз разбрах за това АМХ от рутинен преглед при дългогодишния лекар който посещавах.След което ми казаха,че съм за инвитро и няма как да забременея по естествен път и не ми го каза един лекар.Просто при мен се случи да разбера,че имам проблем преди да започна каквито и да е опити.В продължение на година и повече ми се казваше,че няма да мога да забременея и ми се предлагаше инвитро директно.

# 1 637
  • София
Не съм съгласна,аз разбрах за това АМХ от рутинен преглед при дългогодишния лекар който посещавах.След което ми казаха,че съм за инвитро и няма как да забременея по естествен път и не ми го каза един лекар.Просто при мен се случи да разбера,че имам проблем преди да започна каквито и да е опити.В продължение на година и повече ми се казваше,че няма да мога да забременея и ми се предлагаше инвитро директно.
Друг проблем освен АМХ при вас имаше ли? Някакви други изследвания правихте ли?

# 1 638
Всички изследвания ми правиха,хормони,броене на антрални.Имах завишен пролактин и два или три фоликула в единия яйчник в другия ми казаха в Адела д-р Семерджиева,че не вижда никакви и директно ми даде лист с необходими изследвания за стартиране на инвитро,каза ми че с тези резултати шанса клони към 0.Това ми го казаха на още две места.

# 1 639
Пак да кажа, 0.3 амх на 35 е далеч, далеч по-добре от амх 1 на 44 като моето, примерно. И 8 яйцеклетки от 1 яйчник. Въобще на 35 и 44 се бяга в абсолютно различни коридори, не може изобщо да се сравнява.

# 1 640
Никой не сравнява....казвам какъв е моят случай и как 3 различни лекари ми казаха,че не е възможно да се случи това което ми се случи.Просто подминете коментара ми щом не ви е полезен!

# 1 641
Пак да кажа, 0.3 амх на 35 е далеч, далеч по-добре от амх 1 на 44 като моето, примерно. И 8 яйцеклетки от 1 яйчник. Въобще на 35 и 44 се бяга в абсолютно различни коридори, не може изобщо да се сравнява.
Абсолютно съм съгласна.
А, че с няколко антрални на 35г. Семерджиева е казала ин витро и "няма как да забременееш"...не се наемам да коментирам. Малко ми е пресилено категоричността на твърдението, но предполагам че като лекар се е водила от опита си и статистиката. Което не означава, автоматично че е била 100 права.
Естествено, че са по благоприятни перспективите на 35, НО не за всички, и не при всички се случва чудото.
 Казах, хора всякакви. Едни ще забременеят с Амх 0,3, други няма да успеят. 🙄

# 1 642
Haidi, приятелката ми забременя в Щерев при доктор Юнакова. От 3то инвитро. Беше на 42. Роди на 43 гд.

# 1 643
Никой не сравнява....казвам какъв е моят случай и как 3 различни лекари ми казаха,че не е възможно да се случи това което ми се случи.Просто подминете коментара ми щом не ви е полезен!

Просто казвам, че на мен хич не ми изглежда като чудо бременност на тази възраст, пък дори и със силно намален яйчников резерв, чудо би било ако бременност се случи на 44.
Че наистина, при нормална овулация, проходимост, липса на мъжки фактор и т. н. защо да не стане, яйчниковия резерв е точно така, резерв, който в конкретния месец няма значение, щом си има една млада, хубава яйцеклетка.
А това че така са казали докторите, хубаво че сте устискали на натиска.
Те вероятно искат да оптимизират шансовете, и да не се губи времето щом резерва е намалял. Но и аз ако знаех че ми е намалял резерва задължително щях да си дам време за естествени опити, преди да мина на вариант Б.

# 1 644
Fanny.s аз съм на 29 с очевидно намалял за тези години резерв (8-9 антрални 0.69 амх, високо фсх) но проходими тръби, овулация всеки месец и нормозооспермия при ММ. Искаш да кажеш, че за нашия случай е по-добре да си дадем още време за спонтанно забременяване, а да не бързаме с инвитрото ли? За да не намалее още повече резерва от стинумацията ли? Наистина събирам подобни мнения/предложения, чудим се какво и къде да предприемем в момента 😒

# 1 645
Не казвам,че е чудо,чудо е че жени и на 25 имат намален резерв.На 44 вече си е природа...

# 1 646
Добре, де, спокойно Simple Smile
Той и Станулов ми разказваше за негова пациентка, която била с лигавица 4 мм. и той и бил казал, че с 4 мм е НЕвъзможно да забременее.Ама, след 2 месеца била бременна жената, с 4 мм лигавица.
Понякога лекарите грешат, защото правят изводи от факти и статистики. А, фактите и статистите не са приложими в частния случай.
Един ше забременее с амх 0,1,друг няма да може с амх 6.

# 1 647
Моят опит е подобен - на 36 с АМХ 0.2 забременях 2 пъти естествено точно след като същата лекарка ме прати за инвитро. Но е истина че нямаме мъжки фактор, както и някакви други проблеми освен хормоните при мен. Но идеята тук е, че някои лекари явно твърде много се вглеждат в това АМХ, а се оказва, че не е чак такъв фактор. Важно е да го знаят момичетата, които се сблъскват като мен с тази диагноза ИЯР и да не се отчайват.

# 1 648
Това с фсх не ми звучи съвсем ок в случая, предишната девойка останах с впечатление че е ок с хормоните, въпреки ниския резерв. Според мен зависи и от колко време са опитите, това е важното. Аз лично бих си дала един разумен срок. А и трябва да е спокоен човека през това време, бих си казала хей, ако не стане, имам план, споко... Но това съм аз, всеки човек си е различен....

# 1 649
cherry_blossom точно това казвам,тук има много жени под 35 дори с тази диагноза.Казвам го от личен опит,защото на мен го съобщиха този антимюлер като нещо много трагично,да вярно е случаи всякакви при някой ще се получи бързо при друг не.

Общи условия

Активация на акаунт