Изчерпан яйчников резерв

• 324 738
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 755
Добре, ще попитам и за това броене, не знаех за това. Иначе имах и задържан фоликул, които не беше спускан около датата на овулация, сега ми каза че най-вероятно се е спукал предвид хормоните.

# 1 756
Да бе, при задържан фоликул също са високи ФСХ и пролактина, и естрадиола. На следващия цикъл иди на 2ри ден да ти преброят антралните фоликули, да се види със сигурност, че няма ЗФ и си пусни всички хормони на 3 ден. Ако си с НЯР/ИЯР наистина, не че има големи специалисти в България точно за такива случаи, но проучи по-добре нещата, може да направиш 1-2 консултации на различни места да видиш къде какво ще ти предложат. Пък ако имаш възможност виж и в чужбина какво се предлага. 2 години са доста време, а може да ви изскочат и други проблеми освен резерва, за съжаление често се случва. Успех 🍀

# 1 757
Най-високи стойности на ФСХ съм имала в цикъл, който следва такъв със задържан фоликул.

# 1 758
Привет от мен.Бяхте прави има задържан фоликул.Сега съм на естрофем 7 дни и после добавям и дуфастон още 10.Ще отида на втори ден за броене, но се замислям за донорска програма.По думите на д-ра шансовете са нищожни, било трудна и почти невъзможна задача.Ако трябва да цитирам "Ще опитате 10 пъти и ще се откажете."

# 1 759
  • София
Привет от мен.Бяхте прави има задържан фоликул.Сега съм на естрофем 7 дни и после добавям и дуфастон още 10.Ще отида на втори ден за броене, но се замислям за донорска програма.По думите на д-ра шансовете са нищожни, било трудна и почти невъзможна задача.Ако трябва да цитирам "Ще опитате 10 пъти и ще се откажете."
И мен ме пращаха директно за донорска Я, но реших да си дам шанс и направихме инвитро в Турция. При нас имаше позитивна развръзка. Не казвам, че там задължително ще стане, но вижте и друго мнение, може и тук. Аз лично на доктор, който се е отказал още преди да започне не бих се доверила.

# 1 760
За съжаление в БГ стана голям бизнес  с донорски яйцеклетки....

Съветвам ви преди да ви заклеймяват, че  сте с ИЯР посетете репродуктивен специялист, както са ви посъветвали. Да изброят атралните и то с вагинален ехограф  ( мен една година ме викаха около 14 ден  и прегледа бе с коремен.) ...толкова за кварталните гинеколози  Sad .

# 1 761
Аз съм при д-р Персенска в Надежда.

# 1 762
  • София
Аз съм при д-р Персенска в Надежда.
Simple Smile какво съвпадение...
Отново ще кажа. Бих се консултирала с още поне един доктор.

# 1 763
Съветвам ви да потърсите малко по-дълбоко причината защо не се получава, преди да се хвърлите за ДЯ, защото шанс има.
Моят опит показва, че НЯР/ИЯР не означават, че не може да се случи естествено забременяване. Имам един яйчник и в него 2,3 фоликула, но си забременявам естествено. И съм на 37г.
Може проблемът да е лесно решим и да се случат нещата, успех!

# 1 764
Здравейте, мен също ме диагностицират с ИЯР, но все си мисля, че човек не трябва да се дава без бой.Все си мисля, че поне 1 опит трябва да направя преди да минем на ДЯ.

# 1 765
От 2014-та правя опити за дете. С ИЯР съм, но примерно имам по 2 антрални на месец /единия ми яйчник не работи/. Никога до момента не съм виждала положителен тест за бременност след естествени опити. Спермограмата на ММ е с нормозооспермия. Куца му само морфологията. Но дори и така да е.... Даже до биохимична не съм стигала. Вече навъртях и годинки, та съвсем не очаквам. Не знам как е възможно поне веднъж да не ми се случи пък било то и за малко.
Без да се пробва поне веднъж не мисля, че трябва да се прибягва до донорска я. Но човек трябва да си сложи граница, а не като мен - все оптимист, все си казвам още малко и така станах на 41. Pensive

# 1 766
  • София
От 2014-та правя опити за дете. С ИЯР съм, но примерно имам по 2 антрални на месец /единия ми яйчник не работи/. Никога до момента не съм виждала положителен тест за бременност след естествени опити. Спермограмата на ММ е с нормозооспермия. Куца му само морфологията. Но дори и така да е.... Даже до биохимична не съм стигала. Вече навъртях и годинки, та съвсем не очаквам. Не знам как е възможно поне веднъж да не ми се случи пък било то и за малко.
Без да се пробва поне веднъж не мисля, че трябва да се прибягва до донорска я. Но човек трябва да си сложи граница, а не като мен - все оптимист, все си казвам още малко и така станах на 41. Pensive
Bobby, много подобно и при нас. По едно време си ядосвах, че не само биохмична, но и изпарителна чертика не бях виждала.
От 2014 опити.
ФСХ 22, амх 0,508 и се случи.
За границата си права, иначе край няма.
Пожелавам ти от сърце, по един или друг начин,  да те сполети нашето щастие и съвсем да ни се”дублират” историите.

# 1 767
Дано, благодаря за пожеланията. Hug С АМХ 0.5 бих се борила със зъби и нокти, но аз започнах по репродуктивните клиники с 0.16, а сега от 2019та не съм го пускала и сигурно вече е 0.01. Нямам много надежди, но ме успокоява че имам и резервен вариант, а и 4 замразени ембриончета. Скоро започвам с трансферите и дай Боже някое да си ме хареса. HeartHeart Eyes

# 1 768
  • София
Дано, благодаря за пожеланията. Hug С АМХ 0.5 бих се борила със зъби и нокти, но аз започнах по репродуктивните клиники с 0.16, а сега от 2019та не съм го пускала и сигурно вече е 0.01. Нямам много надежди, но ме успокоява че имам и резервен вариант, а и 4 замразени ембриончета. Скоро започвам с трансферите и дай Боже някое да си ме хареса. HeartHeart Eyes
Като цяло мисля, че амх не е толкова важен.
Четири Е е супер! Ще следя и стискам палци да се похвалиш скоро 🤗

# 1 769
*Bobby* , стискам ви палци скоро да ни зарадвате.
Съветът ми ( не поискан ) бе към дамите око 30г.  и под 30г.
Не че няма жени с НЯР, но нещо лекарите в БГ почнаха масово да се дават без бой Sad

Общи условия

Активация на акаунт