Изчерпан яйчников резерв

• 324 696
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
Точн така, а ЗФ води до изкуствено понижаване на ФСХ.
АМХ ти е занижен на 100% от липса на Витамин Д под минималната референтна стойност, от него трябва да приемаш в големи дози за да наваксаш дефицита и тогава АМХ само ще се повиши.
Не се отказвай, млада си всичко ще си дойде на мястото.

# 1 741
Повтори изследванията в по-нормален цикъл и не се шашкай.

# 1 742
  • Пловдив
И аз съм на мнение , че трябва да повториш изследванията след месец ...два. Това що касае фсх, пролактин, Е2 и лх. Но пък за Амх съм под въпрос дали е занижен заради нисък витамин Д , защото и Инхибина ти идва под долна граница. Тук незнам какво да кажа. Пусни и един вит Д, да стане по-ясна картинката. Но след поне 2 нормални цикъла.

# 1 743
Спокойно Слънчице, няма как това да са реални резултати Simple Smile Да не говорим, че надали си ги правила на втори ден от началото на цикъла, както трябва да се направи. На кой ден ги пусна?

# 1 744
Според мен е най-добре на втори ден от цикъла да се преброят антралните фоликули. Мисля, че така най-точно се оценява яйчниковия резерв.

# 1 745
Спокойно Слънчице, няма как това да са реални резултати Simple Smile Да не говорим, че надали си ги правила на втори ден от началото на цикъла, както трябва да се направи. На кой ден ги пусна?
Благодаря на всички за милите думи.На трети  ден са правени тези изследвания.Щитовидна жлеза правих преди 3 седмици и няма отклонения.Др ми каза, че яйчниците са решили да си тръгват, когато ме гледа миналия месец.

На всички двойки които "не им се получава" няколко месеца бих ги посъветвала веднага да се обърнат към репродуктивен специалист.Аз загубих една година в безмислени опити и сега съжалявам.Един ден ти казват че всичко е ок а след два се оказва че менопаузата чука на вратата.

Puppa,мерси за съвета ще направя това.Ако заимам цикъл отново.

Ще ходя на лекар отново тези дни и ще видим какви са опциите.Two Hearts

# 1 746
Благодаря на всички за милите думи.На трети  ден са правени тези изследвания.Щитовидна жлеза правих преди 3 седмици и няма отклонения.Др ми каза, че яйчниците са решили да си тръгват, когато ме гледа миналия месец.

На всички двойки които "не им се получава" няколко месеца бих ги посъветвала веднага да се обърнат към репродуктивен специалист.Аз загубих една година в безмислени опити и сега съжалявам.Един ден ти казват че всичко е ок а след два се оказва че менопаузата чука на вратата.

Puppa,мерси за съвета ще направя това.Ако заимам цикъл отново.

Ще ходя на лекар отново тези дни и ще видим какви са опциите.Two Hearts

Спокойно, не се шашкай толкова, не всичко е загубено. Аз съм на 31, АМХ ми е 0.4 (след стимулацията сигурно вече и по-малко) и на всички прегледи, на които ме гледат, казват, че яйчниците изглеждат перфектно и няма никаква индикация за ранна менопауза или нещо такова. За преброяване на фоликули съм с доказано доста намален резерв. Казвам ти го, защото като те гледат на УЗ изобщо може да няма индикация, че нещо не ти е наред, а отделно - дори да не ти е наред т.е. резервърт ти наистина да е намален, това пък само по себе си не значи, че влизаш в ранна менопауза. Може да се дължи на нещо генетично или на нещо друго - има много причини. Както са ти казали момичетата, пусни един витамин Д и след 2 месеца прием, пусни пак АМХ - повечето хора (не само жени) имат или дефицит на витамин Д или са в долните граници. Това не е панацея и не значи, че АМХ ще скочи до небето, но дори при едни стойности от 0.2 има шанс за естествено забременяване (малък, но има).

Също като последен съвет, бих те посъветвала специално АМХ-то да го мериш в една и съща лаборатория, защото различните лаборатории имат различни стойности и няма да можеш да сравниш адекватно.
Стискам палци!

# 1 747
Те яйчниците може да изглеждат добре на уз, но ако броят аф е силно намален на 2-3 ден от Ц, това определено значи, че менопаузата чука на вратата, защото яйцеклетките намаляват всеки месец и като свършат, свършва и репродуктивния живот на жената. Просто и ясно.

Съншайн зарежи амх, инхибини и фсх, интересува те най-вече каква бройка показва прегледът на уз и тогава вече можеш да разбереш със сигурност как си с резерва. Амх и останалите не винаги показват реално ситуацията.

# 1 748
Сега ме е яд че д-р не ми каза изобщо за възможността за броене на фоликули.Каза ми само да пия дуфастон, да пусна АМХ,ФСХ, Е2 (всичко останало си е моя инициатива) и да намина след 10 дни.Това си беше.

# 1 749
  • Пловдив
Сега ме е яд че д-р не ми каза изобщо за възможността за броене на фоликули.Каза ми само да пия дуфастон, да пусна АМХ,ФСХ, Е2 (всичко останало си е моя инициатива) и да намина след 10 дни.Това си беше.
Много е важно на кого ще попаднеш.
Баба ми на времето казваше , че  ГИНЕКОЛОГ, АДВОКАТ, ЗЪБОЛЕКАР И ФРИЗЬОР  са хората , които трябва да се подберат специално. Един вид ценни и за дълго време. Трябва да им имаме доверие. Прецени дали това е твоя лекар , ако не е смени го.

# 1 750

Ако искаш, просто вместо "след 10 дни" иди на 2-ри или 3-ти ден от цикъл и му кажи, че искаш да преброите антрални фоликули.

# 1 751
Здравейте, и аз да се включа в групата, днес гинеколога ми каза, че най-вероятно съм с ИЯР (на 34 съм) понеже FSH ми е 32, а LH е 14, пролактина също ми е завишен малко. Утре ще пусна Антимюлериов хормон, но ми казаха да изследвам пак FSH, LH и антимюлериов на 3 ден следващия  цикъл. Моля ви за съвет, какво може да се направи? Благодаря предварително!

# 1 752
Здравейте, и аз да се включа в групата, днес гинеколога ми каза, че най-вероятно съм с ИЯР (на 34 съм) понеже FSH ми е 32, а LH е 14, пролактина също ми е завишен малко. Утре ще пусна Антимюлериов хормон, но ми казаха да изследвам пак FSH, LH и антимюлериов на 3 ден следващия  цикъл. Моля ви за съвет, какво може да се направи? Благодаря предварително!
На кой ден от цикъла са правени тези изследвания? Антралните фоликули изброи ли ти ги? При репродуктивен гинеколог ли ходиш или при обикновено АГ? Опити за забременяване правили ли сте или отиде за оценка на резерва?

# 1 753
На 3ти ден, фоликули не са ми броени, да, при местен репродуктивен специалист, правим опити от около 2г безуспешни.

# 1 754
На 3ти ден, фоликули не са ми броени, да, при местен репродуктивен специалист, правим опити от около 2г безуспешни.
Следващия го помоли и антралните да преброи и да каже колко са. Има лекари, които дават добри прогнози и при неособено добри хормони, ако антралните са ок, други броят антрални и изследват всичко - ФСХ, ЛХ, Антимюлеров, Инхибин. Хубаво е да си направиш преглед преди да пуснеш хормоните, за да не си хвърляш парите на вятъра, ако има задържан фоликул.

Общи условия

Активация на акаунт