Изчерпан яйчников резерв

• 324 752
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 770
Ооо, да. Възрастта е много важен фактор и предимство. Макар че при мен тя не помогна и преди 7 години. Но никой не трябва да се предава без бой. Има случаи, в които жени на които е казано, че няма да имат деца, забременяват спонтанно в някакъв момент. Дори 1% шанс да има това чудо да се случи на нас, трябва да опитаме. Hug Пожелавам го от сърце на всички. Flowers Four Leaf Clover
Важното е да намерите доктор, който да не ви мотае, че аз така позагубих доста годинки при неправилни доктори. Но то и това често е на късмет и няма универсален списък. Blush
Благодаря за палчетата. Hug

# 1 771
Боби, от сърце ти пожелавам успех.Няма по голямо щастие от това някой да ти каже мамо. Наистина се надявам скоро да го изпиташ.

Аз обаче съм длъжна да се съобразя със своето собствено положение, с АМХ 0.001 и напълно занижен инхибин Б  дори и някога да имам яйцеклетка шансът да е качествена е изключително малък.
Всъщност това е първия лекар, който не ми губи времето с "Млади сте, всичко ще си дойде на мястото." За това преди да отида в Надежда загубих една година в безмислени опити.Не се получи, аз не съм в този 1%.

# 1 772
Здравейте, днес направих тест за антимюлериов хормон 0.227   ng/mL е, а границите са 0.711 - 7.590. Много е нисък. Според вас имам ли някакви шансове?

# 1 773
Здравейте, днес направих тест за антимюлериов хормон 0.227   ng/mL е, а границите са 0.711 - 7.590. Много е нисък. Според вас имам ли някакви шансове?

Както вече няколко пъти казвах, има жени с тези стойности, които си забременяват естествено. За инвитро - имаш, разбира се. Просто да уточня, че и за естествено имаш, макар може би да ти се струват малки Simple Smile От много други неща зависи.

# 1 774
Здравейте, преди време се разписах и аз в темата с притеснение за намален резерв. На 39г, с АМХ 0.5, който докторите упорито ми казаха да не гледам. Забременях спонтанно миналата година, но беше мисед. Няколко месеца по-късно отново забременях спонтанно, износих бебчето до 38г.с. и в момента спи до мен.
Не се отказвайте Hug

# 1 775
А четох, че в някои клиники не приемат за инвитро ако АМХ е много нисък - знаете ли към коя клиника да се насочва, където ще се правят инвитро с толкова нисък АМХ?

# 1 776
А четох, че в някои клиники не приемат за инвитро ако АМХ е много нисък - знаете ли към коя клиника да се насочва, където ще се правят инвитро с толкова нисък АМХ?

Специално за 0.2 това никъде не съм го чувала - в "Надежда" със сигурност правят с такова АМХ. Единственото, което се сещам е, че не може да кандидатстваш по фонд с това АМХ, ама че някоя клиника ще ти откаже....

# 1 777
Знаете ли какви хранителни добавки помагат  за повишаване на АМХ и какви?

# 1 778
Нищо не помага ако яйцеклетките са намалели или изчерпани, необратимо е. Витамин Д може да повиши АМХ ако гоните някаква стойност за фонд или нещо такова, но пак не е сигурно дали и с колко. Ако ФСХ е високо, пшеничната трева го понижава, но не е гаранция за забременяване.

# 1 779
Нищо не помага ако яйцеклетките са намалели или изчерпани, необратимо е. Витамин Д може да повиши АМХ ако гоните някаква стойност за фонд или нещо такова, но пак не е сигурно дали и с колко. Ако ФСХ е високо, пшеничната трева го понижава, но не е гаранция за забременяване.
  Благодаря!

# 1 780
В темата за добавките има доста съвети за добавки, сега, дали помагат за качеството или пък количеството. .., аз лично много съм взимала. Със сигурност в Турция са ми изписвали Q10 и омега 3, иначе на своя глава витамин Е, ресвератрол, ликопен, пчелно млечице, пчелен прашец, мака, pqq. Мака уж качва естрогените, но моите не са високи, та няма проблем. Витамин Д и В12 също. Амх ми варира от 0.4 до 1.
Според мен един здравословен начин на живот винаги е добре. Нищо, че някои си пият, пушат и си забременяват без проблем. Ние щом сме стигнали до тук, по-добре да се вземат всички мерки, така си мисля аз.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 14:27 от Анонимен

# 1 781
Тя питаше за повишаване на АМХ. За яйчниковата функция и качеството на яйцеклетките има дълъг списък добавки.

# 1 782

Как се приема пшеничната трева? Какво количество и на каква честота?

# 1 783
Пшеничната трева е на прах и има ужасен вкус (предупреждение). Пие се 1 супена лъжица, разтворена във вода, сутрин на гладно. Не мога да кажа за колко време, може би 3 месеца и после да се направи някаква почивка. Тя съдържа много полезни вещества.

# 1 784
Тя питаше за повишаване на АМХ. За яйчниковата функция и качеството на яйцеклетките има дълъг списък добавки.

Да, да, разбрах, за това споменах, че не знам дали  се отразява на качеството и количеството. Факт е обаче, че амх ми варира не само надолу, но и нагоре, и то не само заради витамин Д защото него съм го попълнила. Та аз лично си го отдавам на добавките, без да имам други доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт