Изчерпан яйчников резерв

• 324 671
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 620
Щом докторът й го казва с какво да е забременяла? Simple Smile  Ако беше с донорска яйцеклетка той щеше да знае, защото опита нали той й го е направил... Едва ли й е върнал донарски пък й е казал, че са нейни. В природата се случват чудеса. Може 1 читава яйцеклетка на 2 години да е имала, ако е писано нея ще уцели. Докторите са казали на майката на една моя позната, че няма да има деца, пък дъщеря й се е появила впоследствие и сега е вече голяма жена. Blush

# 1 621
Естествено, че има изключения...има и чудеса...знам и за естествено забременели момичета с нисък АМХ. Не става да се стои и да се чака, но трябва и да се вярва, да се надява човек. Затова са и тези групи, за да се вдъхва кураж. Страхотна история Boti95! Желая здраве и сбъднати мечти на всички!

# 1 622
Аз с моите около 12 пункции в рамките на 1 година, започнала с опитите на 39 г. с АМХ 0.1 и до момента нямам нито един ембрион, нито бременност, нито нищо, мога само да кажа, че всичко е късмет или Божа работа. Вероягно възрастта е водещ фактор, а може и да не е. Няма правило, няма логика.
Ако трябва да се случи, ще стане!

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 00:11 от tesoro_81

# 1 623
Аз с моите около 12 пункции в рамките на 1 година, започнала с опитите на 39 г. с АМХ 0.1 и до момента нямам нито един ембрион, нито бременност, нито нищо, мога само да кажа, че всичко е късмет или Божа работа. Вероягно възрастта е водещ фактор, а може и да не е. Няма правило, няма логика.
Със стимулации ли са всички пункции - колко я извадихте?
Поправям се - сега видях че е за една година, значи е на ец, което е добре.

# 1 624
На 44 шанса е 1%. Та не бих разчитала на това че тя е забременяла успешно със собствени Я.
Аз разказах история как жена тръгнала за донор забременява със собствена я, т.е. не е разчитала на собствен материал, какъвто е и вашият съвет. Забременелите на  44 са реализирали шанса на 100 процента, въпреки статистиката от 1 процент. Simple Smile
Няма правило и логика, както казват по горе.
Хора с по една  яйцеклетка и мъжки фактор успяват, хора без никакви проблеми(какъв е моят случай) не успяват.
Хора на по 22-25 не успяват с по няколко опита, жена на 41г забременява от първи ин витро опит(и такава история чух).

# 1 625
  • София
Този процент е статистика. Но всеки случай е индивидуален. Баба ми по майчина линия е родила естествено на 40, майка ми и баба е по бащина линия са родили след 40 пак естествено без всякаква лекарска намеса от мъжете си на техните и повече години. Здрави деца.

# 1 626
Със стимулации ли са всички пункции - колко я извадихте?
Поправям се - сега видях че е за една година, значи е на ец, което е добре.

Ани,
Имах леки стимулации с таблетки и инжекции, но по-голямата част от пункциите бяха на естествен цикъл.
Слава Богу докторът не ме натовари и изтощи допълнително с някакви безсмислени дози инежкции с хормони.
Но така или иначе резултатът при мен е такъв - малко на брой яйцеклетки, които на всичко отгоре са и с морфологични забележки, тоест некачествени и без потенциал.

# 1 627
Недей така да се настройваш, че яйцеклетките били без потенциал.Ако се оплождат,има надежда.Качествени/некачествени е субективно понятие. От супер качество също нищо не става, понякога.

# 1 628
Така хубаво ми става като чета истории за чудеса 💕 от една стимулация Амх 0.22 падна на 0.07 при мен. Аз вече се примирих като че ли, ама за ММ ми е много мъчно 🥺така се радва на чужди дечица ...

# 1 629
Момичета не се вглеждайте толкова в АМХ.При мен в края на 2018 АМХ 0.7(изследван в Цибалаб),началото на 2019 -2.4(Рамус),2020 (отново пуснах в Цибалаб)беше 0.92,днес в Адела ми излезе 1.5,вече съм в шок!За мен най-важни са антралните фоликули. Днес ми беше първи ден от цикъла и имах фоликулчета малкички и  докторката не можа да ги измери и преброи. Аз съм с високо ФСХ последно ми беше 12. Някои пробвал ли е ФСХ да го понижи по някакъв начин?Имам една петдневна снежинка. Докторката ми предлага хистероскопия(имам три кюретажа),надраскване на матката,хормонално лечение с тънка лигавица съм и трансфер на ембриона ми. С доста оскъден цикъл съм,с тънка лигавица,високо ФСХ и ЛХ. Имам постоянен цикъл и овулация. Според докторката ми на ехографа не са се виждали сраствания,затова иска хистероскопия,каза че може на нисък естроген да се дължи тънката лигавица и овулацията за това да не ми е качествена заради нисък естрадиол(който не сме изследвали скоро и нз как варира) и високото ФСХ подсказва с  две думи намален резерв! Имаме и мъжки фактор с две кухи бремености сме-естествено заченати!Доста съм объркана вече!

# 1 630
Здравейте мили момичета,
Включвам се отново и аз с моите 44 г. от днес.
Прочетох последните постове и коментарите по отношение на АМХ Аф качество бройки, стимулации и успехи/ неуспехи...
Моето мото е, вярвайте в чудеса с цялото си сърце и душа!
Днес ми е 2ри ден от започналата 4та стимулация( опит)
АМХ 0,95 и перфектни изследвания маточна лигавица по 2 доминантни Ф във всеки яйчник и доста други по малки.
Повтарям , че съм на 44 и когато започнах бях на 42 гд. с АМХ малко над еденица. За 3 стумулации и две години по късно нещата не са се изменили особено при мен. Не ме е страх от високите дози стимуланти стига това да доведе до качествени Я/ ембр.
До сега с първата стимулация извадихме 10 я които също се оплодиха и достигнаха до бластоцисти. Имам и един мисед в 8 ма
 8 месеца по късно 2 ра стимулация 7 я 4 Е и 4 единични зета без резултат. Всичко това в Холандия където живея. Там проследяването е минимално с оскъдни изследвания. На трансферите без изследвания и на естествен цикъл(5 дни след доказана О) абсолютно без никакви поддържащи препарати. Никакъв кринон утрогестан и пр. камоли нещо др. Затова и вероятно след толкова трансвери още нищо.
После имам и трети опит миналата гд. тук в Бг. Него не го броя защото беше пълно фиаско , доктор шарлатанин , лоша стимулация 2 я с икси не довели до никакво развитие. Изкара и мъжа ми страшно зле като де има предвид че по горните 14 ембриона са оплождани с обикновено инвитро.

Та сега от вчера стимулация с Gonal f при Владимиров тук в София и отново вяра в чудеса!!
Приятелката ми ( наборки сме) вече е майка на 7 м дъщеричка. С 3 неуспешни  стимулирани опита без Я (1/2 слошо качество) АМХ 0.13 беше преди 2 гд. Забременя и роди от 1 ви и единствен ЗЕТ.
А АЗ с моя сравнител висок АМХ достатъчно Я продлжавам с опитите и разбира се да ВЯРВАМ В ЧУДЕСА Simple Smile)

# 1 631
Приятелката ви къде забременя на 44?
Тук, в Бг ли?

# 1 632
  • София
ЧРД, Карина! Gift HeartFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus

# 1 633
    Здравейте ,момичета.  Когато решихме с мъжа ми да имаме дете аз бях вече на 35 .Половин година нищо . Почнах да правя изследвания и се оказа че АМХ е много зле 0,6 . Една наша репродуктивна лекарка каза, че няма шанс естествено и че имам много малко антрални фоликули и се съмнява ,че има нещо качествено сред тях .Да се подготвя че ме чака дълъг път .Беше ми трудно да го приема ,но веднага се заех със ситуацията .  Осъзнах че нямам време и така си беше .Реших ,че няма да правя силна стимулация, която тя предлагаше защото смятам, че това изчерпва допълнително резерва  . Заминах за Турция . Там доктора каза че АМХ изобщо не е показателно. В моя случай обаче беше ,но донякъде .Наистина  имах малко фоликули (шест антрални в двата яйчника като единия доминантен ) .Доктора предложи лека стимулация за да пощади това което е останало  Доверих му се и той успя да  извади 5 яйцеклетки ,всички качествени оплодени и замразени на 5 ден  . Два месеца по- късно трансфер на два ембриона и сега имам близнаци на година и един месец. Пиша това, защото решението да замина за друга държава беше трудно ,но съм благодарна че го взех . Тук още щяха да ме убеждават че съм много зле и нямаше да стигнем до никъде.  Доктора ми в Турция каза че едно блокиране на яйчниците и силна стимулация, каквато искаше да предприеме въпросната лекарка може да ме довърши и после да бъде много ,много по- трудно Проверете си нещата и на друго място . Моля ви .   Аз наистина нямах време за губене ,но нещата не бяха толкова трагични каквито ги изкараха тук . Забременях от първи опит без да разбера че са ме стимулирали . С мен имаше и други момичета, които в бг ги бяха пратили направо за донорска яйцеклетка . Направо нямам думи . Пиша това не за да агитирам да ходите в друга държава ,а само да си проверявате нещата ,защото една грешна стимулация на жена като мен може да  коства много . Пожелавам на всички ви успех от сърце. Следя темата ,ако някой иска повече информация и мога с нещо да съм полезна  съм насреща . 🙂

А бихте ли споделили клиниката и лекаря? Благодаря предварително!

# 1 634
    Моят съвет е да не се вглеждате толкова в това АМХ...с резултат 0,30 имам бебе на 4 месеца.Забременях на трети месец от опитите,на 35години съм.

Общи условия

Активация на акаунт