Бременност и досадна СВЕКЪРВА

• 13 544
  • 112
  •   1
Отговори
# 90
хубава работа ... ми ако живеят на квартира, при хазайка, това значи ли, че хазайката ще има права някакви да ги проверява докъде са стигнали с бебеправенето, че и акъл да дава  newsm78 newsm78 newsm78
rumka833,
Защо  се правиш , че не разбираш? Хазяите се едно, свекърите друго. Най-малкото при наемане на апартамент плащаш пари за ползването и е добре да сключиш договор за условията за ползване. И да, навремето имаше много любопитни хазяйки, включително и такива, при които като наемеш стая примерно не искаха да си водиш гости, особено от противоположния пол.

# 91
Здравей, аз разбирам чудесно.
Но след като можеш да скръцнеш със зъби на хазайката ти ако почне да те пита зашо още не сте си направили бебето, редно ли е да търпиш свекърва си по същия повод? Не им влиза в работата нито на едната, нито на другата. Това ми беше мисълта.

# 92
Майката на мъжа ти и хазяйката са съвсем различна категория хора и сравнението е крайно неуместно. Най-малкото хазяйката се сменя, майката не. Струва ми се, че някой изисква уважение без да уважава.

# 93
А на мен ми се струва, че много хора се правят на много ларж, защото са минали през това и сега реагират с "кво толкоз". И не се съобразяват с дискомфорта или хормоналните дисбаланси на бременната, което е признак за липса на такт и вродена простотия.
Мен повече би ме притеснявало, че е ходила на врачка. Имам известен... опит, да го кажем с такива хора. Не бих искала аз, половинката ми, а не дай Боже детето ми, да имат близки контакти с почитатели на паранормалните методи, независимо майки, баби или шуринайки. Никой не знае, в момент на силно желание да помогне, какво може да ти сложи в чашата или чинията.

# 94
Майката на мъжа ти и хазяйката са съвсем различна категория хора и сравнението е крайно неуместно. Най-малкото хазяйката се сменя, майката не. Струва ми се, че някой изисква уважение без да уважава.

Говориш така, защото моята свекърва не ти е на главата. Което може само да те радва  Hug Когато става дума за семейно планиране - ти позволи ли на свекърва ти/майка ти дори - да ти планира кога ще си правите децата?!?

Но тъй като темата е за Бременност и Досадна Свекърва - аз продължавам да си смятам, че не й влиза в работата нито на едната, нито на другата да си вре носа, да обвинява снахата или да обижда. Минала съм по този път, за жалост, и когато свекървата е проста с цялата си глава, простотиите, дето ги ръси, не са просто "неуместни", "обидни" или "досадни". Бих ги определила като изказани от простачка с пълния смисъл, който може да се вложи.

Какво да се прави, хора всякакви. А, и всеки гледа от позицията на собствения си житейски опит в крайна сметка, така че еднакво мнение надали може да се намери. Нали знаете - каквото повикало, такова и се обадило.

# 95
Какво толкова е направила свекървата - интересува се от бъдещото внуче.   Не видях да я е обиждала.  Може би, ако беше казала - да, имаме желание за дете, ще се радваме, когато стане , а не да я навира на кучето в гъза.

# 96
Но тъй като темата е за Бременност и Досадна Свекърва - аз продължавам да си смятам, че не й влиза в работата нито на едната, нито на другата да си вре носа, да обвинява снахата или да обижда. Минала съм по този път, за жалост, и когато свекървата е проста с цялата си глава, простотиите, дето ги ръси, не са просто "неуместни", "обидни" или "досадни". Бих ги определила като изказани от простачка с пълния смисъл, който може да се вложи.
Добре де, аз пак да питам, къде е добрият, умен, интелигентен син на тази простачка, че да я сложи на мястото й?И защо си е "духнал под опашката", разбирай оставил е жена си, която уж много обича, да се трови и да се оправя сама с оная простачка, която заслужава само натирване в ъгъла?

# 97
Добре де, аз пак да питам, къде е добрият, умен, интелигентен син на тази простачка, че да я сложи на мястото й?И защо си е "духнал под опашката", разбирай оставил е жена си, която уж много обича, да се трови и да се оправя сама с оная простачка, която заслужава само натирване в ъгъла?

Е, а де? То всъщност точно там е проблемът, в липсата му, ама айде.

# 98
      Освен ако не коментирате някоя друга, а не авторката на темата (не успях да прочета подробно последните страници), според мен мъжът е реагирал съвсем адекватно и си е бил на мястото. Ето:

Мъжът ми подходи много добре за разлика от мен.Стана от масата и каза,че тази тема няма да се обсъжда и не иска да слуша глупостите които говори и не иска да чува за никакви врачки вече.При което аз го последваш и излязох от стаята за малко ,защото се разтреперих от нерви.

В такава ситуация вдигането на безумен скандал не е най-ефективния начин за преборване с дразнителя. Ако авторката се появи, може и да сподели дали поведението на мъжа й е имало резултат и дали свекървата се е кротнала.

# 99
Той мъжът и да си е на място, не винаги това може да спре лаещото куче  Mr. Green Или поне може да я спре само за момента, идеята си остава... Thinking

# 100
Той мъжът и да си е на място, не винаги това може да спре лаещото куче  Mr. Green Или поне може да я спре само за момента, идеята си остава... Thinking
    Ти ли изпитваше любов към скандалите и виковете, или бъркам? Ако си ти, я сподели какъв облик придобива снахата като започне да отвръща на лаенето с лаене?
     Горките мъже в такава ситуация. Вярвали че майка с любов ги е отгледала, с любима жена заживяват, а накрая се оказват заврени в кучкарник и всички женски в него не принадлежат на човешкия род.

# 101
Той мъжът и да си е на място, не винаги това може да спре лаещото куче  Mr. Green Или поне може да я спре само за момента, идеята си остава... Thinking
    Ти ли изпитваше любов към скандалите и виковете, или бъркам? Ако си ти, я сподели какъв облик придобива снахата като започне да отвръща на лаенето с лаене?
     Горките мъже в такава ситуация. Вярвали че майка с любов ги е отгледала, с любима жена заживяват, а накрая се оказват заврени в кучкарник и всички женски в него не принадлежат на човешкия род.

Любов изпитвам към мъжът ми, а без кавги аз семейство не съм видяла! Или бъркам?  newsm78 Whistling А за кучкарника, много пъти съм казвала, че аз свекърва нямам, така че май сама си лая, ей така, да се любувам на гласа си! Бау! Mr. Green Laughing

# 102
Добре дошла в отбора!!!   bouquet

Пожелавам ти здрави нерви- ясно е,  че е безпардонна и тъпа... както всички наши "съкровища"!

Не се хаби ...за всяка дума дето ти е казала, защото тя едва ли се досеща какво ти причинява...
не си заслужава да си образуваш неврози...заради нейната душевна нищета.

Такива хора или ги навираш на кучо...или пълен игнор...за да се научи да те уважава!

Няма да се промени- бъди сигурна!

Поздрави и дано по-скоро си имаш детенце...  bouquet което да радва живота ти...

# 103
Любов изпитвам към мъжът ми, а без кавги аз семейство не съм видяла! Или бъркам?  newsm78 Whistling
    Не бъркаш, но не във всяко семейство "кавгите" се случват с викове, крясъци, навиране някъде си. С мен никой не е в състояние да реши проблем с "кавга". Просто ще напусна помещението, пък крещящият да си се справя с нервите от отказа ми да участвам, обяснявам или изяснявам.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 14:10 от Хърмаяни

# 104
О, чакай, за навирането там в нещото си, и на мен не ми хареса и останах потресена, като го прочетох. Вярно е, че има хора, които от нищо не разбират, но със сигурност в нищото влиза и навирането в.... Понякога има по-висок тон, понякога човек в нервите си вика, не е чак болка за умиране, но не и начин на живот, нито трябва да е всекидневие!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт