Бременност и досадна СВЕКЪРВА

• 13 537
  • 112
  •   1
Отговори
# 60
Ами щом не търпи някой да я поставя на мястото и, това е вариант едно. Вариант две е по-лош: кучето си лае, но керванът си върви!  Mr. Green Heart Eyes
     Честито на склонните да живеят във вариант едно. Нищо по-хубаво от две скандалджийки, които считат деня си непълноценен, ако не спретнат разправия вкъщи. Намерили са се напълно подходящи една за друга. Явно синчето, при избора на съпруга е търсило тя максимално да прилича на мама.  Mr. Green
      Колкото до секса при съжителство с други хора, определено се търсят подходящите моменти. Не е когато те напъне - тогава. Щом задаваш този въпрос, едва ли живееш с възрастни.  

# 61
M3052,
Отностно свекървата вече съм се изяснила с мъжа ми че няма да и дигам телефоните и нямам намерението да съм мека Мария пред нея.

Сега не разбрах, заедно ли живеете или не? Ако не, защо не обърна изказването и на майтап? Да се тръшкаш за някакви глупости от врачки и баячки. Ами, ти си знаеш свекървата - досадна е,прави неуместни забележки, защо и се връзваш? Подминавай ги. Да, също не и вдигай телефона и си свиркай.

# 62
  • София
Това СВЕКЪРВА трябва да го направят ОПАСЕН ВИД НА ЧОВЕЧЕСТВОТО и неговото съществуване.Да се затварят на остров далеч от нормалните хора.
А, така! hahaha
Ами, утре ако имаш и син, и дъщеря, какво правим? newsm78
Щото, аз съм така и ме вкара в размисъл............

# 63
Ако си шумна определено да, трябва да си правиш график според отсъствието/присъствието на тези които не искат да ти слушат звуците и в чиито дом се намираш. На теб приятно ли ще ти е да ти ахкат и охкат и да вибрират стените докато спиш или се храниш. На мен ми го причини съседката под нас та знам за какво говоря.
Мисълта ми е друга... Но щом открехнахме тази вратичка: остави шумното, то ясно, че ще се съобразиш и няма да пъхкаш и охкаш, но примерно трябва ли да свариш челядта гола и оплетена, като възел, за да се научиш да чукаш на вратата или щом е твоя, влизаш и даже съблюдаваш дали правилно се справя снахата, да не би да не владее някоя поза? Като ще се съобразяваме един с друг, да го правим и двете страни, това ми е мисълта, а иначе личното пространство си е лично пространство и граници има дори някой да живее при някой!
Ситуациите са хипотетични, че от поста оставам с  впечатление, че АЗ съм шумната, а аз давам мнение без даже свекърва да имам.. Mr. Green Laughing

# 64
Няма как да те определя като шумна, нешумна или по какъвто и да е начин при положение че не те познавам.
А за почукването на вратата преди да влетиш е въпрос на възпитание. Ако баба свекърва го няма, няма как да и се налее на стари години. И за да се избегнат конфузни ситуации - ключ, лесно и приложимо.
Нещо весело за разведряване на обстановката  Joy
https://www.youtube.com/watch?v=Vcbx6cLPPCE

# 65

Нещо весело за разведряване на обстановката  Joy
https://www.youtube.com/watch?v=Vcbx6cLPPCE
Mr. Green Laughing Laughing Дали е мама свекърва или мама тъща, все са под ръка... Mr. Green Joy Joy Joy

# 66
  • София
да - но тук не става въпрос за съобразяване с правила по отношение на БИТОВИТЕ въпроси, а става дума за намеса в ЛИЧНИТЕ въпроси.

Както споменах - в личните дела на едно младо семейство, родителите и другите външни - нямат право, и най-добре хич да не се месят. Защото ще ги докарат до развод. Нали знаете - пътят към ада е постлан с добри намерения ... не съм си го измислила аз.

Ако смята, че като им дава подслон, това й дава право да говори и да обижда и да си вре носа под чаршафите им - аз не съм съгласна, че едното може дори бегло да компенсира другото. Снахата да не е намерена на пътя???
Хубаво е, че съпругът е постъпил адекватно, предимно негово задължение е да спре носопъхането на майка си в семейството му. Снахата пък, също да не стои безучастна - ами да покаже че не й е безралично бабата да се меси. И с това надявам се, младите и старите ще се разберат и ще си добруват. Иначе все в тази тема ще има да пише момичето ..
Ще ти го кажа като потърпевша, живяла години при собствената си майка.
Няма значение ти какво мислиш, няма значение какво смяташ за редно и кое- за нередно.
Щом си в чужда къща, спазваш чуждите правила и си благодарна, ако собственикът понякога зачита мнението ти.
Ако се правиш на много отворена, ще осъмнеш с куфарчето си с парцалките на тротоара пред блока.
Затова, ако си наистина толкова ербап, спести си нервите и скандалите, защото майката на мъжа ти е твоя свеки, но на него винаги ще му остане майка и е много по- умно да ти бъде съюзник, отколкото враг.
ПП. И ангели да са младите и старите, няма начин да си добруват за дълго в едно жилище.

# 67
щом момичето няма да й вдига тел, аз пък стигам до извода, че не живеят под един покрив, и може да се контактува един вид, избирателно. Тогава пък отде-накъде свекито ще сипе простотии по неин адрес?

ами момичета, бих отишла на квартира, няма да съм ни първата, ни последната, дето живее с мъжа си на квартира. Чудо голямо като ми изхвърли парцалките, нервите ми са по-ценни ...

Дори да беше обърнало момичето всичко на майтап - мисля, че това ще е съвсем кратковременно затишие пред буря - в смисъл, че намеците и приказките няма да престанат. Абе, дано не съм права.

благодаря за разведряването на настроението  Hug

# 68
Това СВЕКЪРВА трябва да го направят ОПАСЕН ВИД НА ЧОВЕЧЕСТВОТО и неговото съществуване.Да се затварят на остров далеч от нормалните хора.
А, така! hahaha
Ами, утре ако имаш и син, и дъщеря, какво правим? newsm78
Щото, аз съм така и ме вкара в размисъл............

И аз съм като теб.  Laughing

# 69
Аз като двойна кандидат-свекърва си търся остров ...... Mr. Green
Ако някой знае някой по-отдалечен от циЛИвилизацията, да свирка.
Щото, ако синовете ми натресат някоя като авторката или като rumka833 , със сигурност ще има патаклами.И ще трЕбе скорострелно да се изнасям към острова...    Laughing

И сериозно:учудвам се колко много наглеят младите жени, поне повечето.Влизат в чужд дом и претендират ТЕ да диктуват правилата в него.
Силно, ама много силно се надявам да не ме "сполетят" подобни "съкровища".

# 70
Трябва да й се каже на пределно ясен език, на същото ниво като нейното, за да се разбере къде й е мястото. По друг начин - не става.
    Според мен грешиш. Ако наистина става дума за прост, нагъл и безсрамен човек, ползваш ли неговия език, предизвикваш да продължи, защото вижда, че успява да те подразни, да те изкара от равновесие  и това му доставя удоволствие.
     С такива хора или никой никога не се справя и прекъсването на всякакви контакти е единственото възможно решение, или някой цял живот си троши нервите.
Абсолютно на същото мнение съм .   Peace

# 71
Аз като двойна кандидат-свекърва си търся остров ...... Mr. Green
Ако някой знае някой по-отдалечен от циЛИвилизацията, да свирка.
Щото, ако синовете ми натресат някоя като авторката или като rumka833 , със сигурност ще има патаклами.И ще трЕбе скорострелно да се изнасям към острова...    Laughing

И сериозно:учудвам се колко много наглеят младите жени, поне повечето.Влизат в чужд дом и претендират ТЕ да диктуват правилата в него.
Силно, ама много силно се надявам да не ме "сполетят" подобни "съкровища".

Скрит текст:
Няма да те сполетят, ако не се месиш в личните им взаимоотношения, както прави свекито на авторката. Ако обаче се опитваш не само да се месиш, ами и да се налагаш, че и да обиждаш - ще те търпи само някое младо момиче, дето ще пие хапчета за нервите, които й образуваш. Така пак ще й съсипеш живота, и този на сина си.

между другото, аз не съм давала съвети някой да претендира в чужд дом по отношение на неща, за които няма право. Претендирам само, че по отношение на ЛИЧНИТЕ  дела като правене на деца, отглеждането и възпитаването им - свекървата, тъщата, лелята, комшийката, чичото, и останалите - нямат място за даване на мнения и наставления, ако не са им изрично поискани такива. Моята например, като разбра, че чакаме трето - едва не ме утрепа с поглед, що за човек не знам. Да не говорим за останалите й простоии... това че е майка на ММ не й дава право да трови моя живот, или да поставя диагнози на моите деца/едното било бледичко - значи има левкимия, и тя му взела направление за прием в онкоболницата за деца в София, и щяла да го заведе и да му бъде придружител/ На другото ми пък дето падна и се удари - да го водела на хирург да го оперира, щото нам-си-кво... е, нито едното ми има рак, нито другото го завдохме на операция. Ноо, нейните малоумни, просташки, зловредни и прочие приказки - които се изливаха върху главата ми през всевъзможни канали - телефон, през ММ, по скайпа, по имейла, чрез моите родители и прочие, прочие .... на нищо не прилича. И, за да не бъда голословна - за 3 месеца само съветите й по имейла наброяваха 147... кой от кой по-просташки и нагли...

Позапря се след като я настъпах по болното й място и я "подредих" - за известно време, де, то нали не мислите, че има вечно щастие в подобно обкръжение?

затова смея да твърдя, че на простака - освен с категорично и право в очите, ако щете и по просташки -  по друг начин няма да му влезе в главата. Пък не е като да съм невъзпитана или зле отгледана, за да не си знам мястото в семейството и обществото. Но - крайните поведения изискват крайни мерки. Друго не става при простаците - не сте ли го разбрали още???

Пропуснах да спомена, че ние си живеем отделно, в наш си дом, и не сме искали от никой пари за нищо - даже напротив, тя ни дължи такива на нас.

# 72
Здравейте!
Не знам дали има някоя която да се понася със свекървата си,но моля ви помогнете ми да я изключа от главата си.
Жени ни сме от почти 1 година със съпруга ми и малко след сватбата решихме че ще правим опити за бебе.
Естествено аз реших че това не е философия и ще стане още 1-2 месец(глупава мисъл).Естествено разочарованията започнаха месец след месец при менструацията или - тест.
"Маминка"започна преди 6 месеца да прави супер неуместни коментари относно липсата на внук...но снощи беше върха.
По време на вечеря започна да обеснява как била на врачка какво  била преживяла какво ще става с нея следващите дни и години(тиган по главата от мен) и прочие.Когато без да сме я питали имала да ни каже нещо което онази врачка и казала за нас.
Ето го: аз имам гинекологични проблеми и не мога да забременея ,трябвало да се лекувам и евентуално след 1-2 години ще хвана.Синът и бил добре нищо му нямало!
Представяте ли!
Що за наглост и как може да ми казва че това Е нейна работа правим ли опити или не!
Преди да се омъжа един път пак тя говори повече от колкото трябва и тогава я наврях в на куче гъза и видя че не тя е важната,но сега след сватбата пак започва да ми се качва на главата и ще се стигне до същият момент от преди 3 години.

Защо позволяваш на тази жена да идва в дома ти и да ти говори такива неща?
Просто й кажи, че ако иска да пристъпва вашия праг и за в бъдеще, да си мери приказките.
Мислиш ли, че твоята нерешителност пред наглостта на свекървата е повод да пускаш цяла тема тук и да занимаваш всички с подобен казус?

# 73
Аз може ли на Бали, а, може ли, може ли?  Party

# 74
  • София
Аз може ли на Бали, а, може ли, може ли?  Party
Може, но снахата ще плаща масрафа.
За съжаление ще съм тъща и няма как да се присъединя.

Общи условия

Активация на акаунт