ТРЕТИ клас

• 42 634
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А пък аз си мисля, че в много голяма степен са виновни родителите, защото има много такива, които смятат, че като дадат 15 лева на детето си за деня, и са си свършили цялата родителска работа.
С децата до 4ти клас трябва да работи класен ръководител + родител. И в краен случай да се стига до директор. Когато някой по линията не си е на място - лошоооооо

# 691
Родителите са отговорни за възпитанието на собственото си дете. По това спор няма. Но за климата във всяко обществено заведение отговорност се носи от органите му на управление. Защото какъвто и келеш да бъде изпратен в едно училище, той е едва на 7-8-9 години и за мен е крайно несериозно училищното ръководство да се оправдава с едно хлапе на такава възраст. Има механизми в закона- да си ги прилагат. Навреме и за всяко нарушение. За да е ясно, че който не спазва правилата в обществото, ще си търпи предвидените за това последици.
Останалите хора и децата, вкл., не са длъжни да търпят до безкрайност нечии маргази. 
Няма как да принудите един родител да "работи" качествено с детето си, ако той не иска. Пък като не иска- има си начини. Просто да се прилагат. Ама не се. В което е бедата.
Затова и родителите имат правото да изискват от училището и другите органи /достатъчно са като бройка и като правомощия/ да си изпълняват стриктно задълженията. А не да клякат на всеки самозабравил се родител и невъзпитаната му издънка.

# 692
Аз тотално спрях да се ядосвам и интересувам от случките в класа.. спрян е от занималня, все някак си изкарва 3-4 астрономически часа там . Извън училище обаче се научи да подбира добре приятелите си след поредица от боища и заплахи
Гледам си моето дете и за хорските ми е все тая

Гадно звучи, нали.. ама това е положението. Някак си масово родителите решиха, че в трети клас децата им са големи и контрола видимо намаля, което доведе вече до други проблеми..
Родителите не до 4-ти до 12 клас са фактор и то най-важния в живота на детето си

# 693
Здравейте!!
Оня ден Мони сподели че някои деца не искали да дружат с него ..  попитах го защо ,а тои ми казва ми мамо  те като ме питат за домашни или  за нещо което не разбират аз им казвам а като искам да играя с тях ми казват мончи махай се ... 
Той в изказа в мисленето е доста по напред от децата в класа ,интересуват го съвсем различни неща .Казва ми мамо аз разпускам като разговарям с госпожата на различни теми . Оня ден за някакви молекули ,атоми  говорил на госпожата .. Госпожите са много очаровани от него . А за децата му казах Мони  ми няма да си  такъв бе  щом не искат да дружат с теб и ти няма да им помагаш и това е . Незнам дали е правилен моя подход но .. неможе да го използват и ....
Попитах го защо чак сега ми споделя .... защото не мислел за  нужно , казвам му че освен негов родител съм и приятел негов и да споделя  всичко .. без притеснения ... Мисля да разговарям ли с класната ?
Госпожата на занималнята най му харесвала защото можел с нея да говори много на различни теми ...

Вчера някое дете беше ли на коледната математическа олимпиада ?   

# 694
  • София
Вчера някое дете беше ли на коледната математическа олимпиада ?  
Моите бяха и двете. Малко като почивка го приеха, защото изпуснаха заради състезанието курса в СМГ. На едната около половината са и грешни, на другата ако правилно съм разчела черновите трябва да са и верни тези до девета, като на последната може да не допадне на проверителите начина на записване, както и на мен не ми допадна, но иначе е вярно решена. Когато излязът резултатите, тогава ще знам по-точно как са я оценили и дали на предните е заградила правилно това, което е сметнала.

При нас има едно момченце, което е от типа на побойниците, но като цяло се овладяха нещата. Например ако се спъне в някого, веднага другият е виновен и може да налети на бой. Моите просто се научиха да го заобикалят, защото налита спокойно и на момчета и на момичета. Но учителката се справи с него и с леко спазване на дистанция от него не е имало отдавна оплакване като цяло.

Mamazori в нашият клас за момента няма такова сериозно делене на деца, които се справят по-добре и други, които ги използват и точно подобна ситуация не е имало. Но едната ми близначка не е от най-контактните и на предната родителска среща госпожата ми обърна внимание върху това и помоли да поговоря с нея. Страни от децата ,лесно се сърди и се отделя сама някъде и не желае да си играе с тях. Все пак има 1-2 по-близки приятелки, както и сестрата си бризначка и не съм чак толкова притеснена към момента.

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 14:53 от Aila

# 695
  • София
Да ти кажа не знам дали това е правилния подход. ако детето действително е с по-различни интереси е до някъде обяснимо, че не искат да играят с него, дали защото не го разбират, дали защото се чувстват заплашени или защото се правят на интересни е отделен въпрос. Но поне не го тормозят, а явно и той не страда особено, щом предпочита да си прекарва времето по друг начин. Но ако откаже да им помага едно, че го учиш на кофти отношение, второ, че е твърде вероятно да почнат и да го тормозят. Това са си мойте разсъждения, разбира се, не е нужно да ги сметнеш за правилни.
Аз гледам максимално малко да се намесвам във взаимоотношенията й със съучениците й. Мисля, че най-драстичната ми намеса беше да й кажа в прав текст, че не искам да има близки контакти с едно от момичетата от класа, защото имам известни съмнения за емоциите, които това момиченце изпитва към дъщеря ми, не ми се струват чисто приятелски.
Като цяло се разбира добре с класа, оформили са се групичка от 4 момичета и 3 момчета и си ходят на гости, събират се и си играят заедно, доволна съм, че не са се разделили на момичета и момчета, а някак се групираха по интереси.

# 696
  • София
Judy, вярвай ми - не сме клекнали. Задвижили сме нещата. Не съм от хората, които търпят нарушаване на права, особено пък на децата ми Simple Smile

mamazori, явно детето си е по-развито. Не е не нивото на другите деца, може би и те не го разбират достатъчно. Не се притеснявай, говори с госпожата и виж дали нещата са чак към никой не си играе с него. Може той да иска с някое определено дете да си играе, а точно то да не му обръща внимание.

# 697
  • София
И моята беше на Коледното състезание. Решила е 5 задачи само. Малко се поотчайвам, но няма да се предам. Искам да учи в 107-мо колкото и малки за сега да изглеждат шансовете й.

За климата и най-вече за поведението в час е отговорна основно госпожата. Единствено оправдание виждам в понякога твърде големия брой деца и може би в малкото наказания, които могат да се приложат. В зависимост от учителката моята е била и крайно послушна, тиха, но активна в час и обратното - даже е седяла върху чина. И дори и не съм сигурна дали трябва да й говоря, след като второто явно се приема като нормално от учителката и се позволява. Децата гледат едно от друго - няма как да е кротка и съсредоточена след като около нея "кипи живот". И странното е, че ние родителите повдигаме въпроса за дисциплината, а г-жата ги хвали...

При нас също няма делене и децата се разбират добре, макар й игрите им понякога да са по-грубички. Има едно момиченце, с което моята има понякога конфликти, но то без това не може. Давам и съвети и акъл, опитвам се да й обясня поведението на детето. за разлика от сестра си тя много обича да обсъжда с мен отношенията им, какво се е случило и т.н. аз също обичам Simple Smile

# 698
Judy, вярвай ми - не сме клекнали. Задвижили сме нещата. Не съм от хората, които търпят нарушаване на права, особено пък на децата ми Simple Smile

Не твърдя подобно нещо.
Дано се преборите.
Минавала съм на няколко пъти през подобни истории и съм се убедила, че проблемите могат да се решат, ако училищното ръководство го иска. Както и че са неразрешими, ако то си клати краката.

# 699
преди малко се прибрахме от занималня , говорих с госпожата на занималнята споделих и тя ми каза че не е забелязала  нещо притеснително , адаптивен е ,контактен . Ще видим по натам .... 
Знаете ли къде и кога излизат резултатите от Коледно мат. олимпиада ?
По черновата всичко му е вярно , но ще видим ...

# 700
# 701
Само 30 точки на КМС. Продължава тенденцията да е абсолютно без значение за него дали задачата е лесна или трудна. Сгрешена по една задача от всяко ниво - за 3, 5 и 7 точки. По последната изобщо не е мислил - не му ли просветне нещо докато чете условието, хич няма и да я реши. Втори път изобщо няма да си направи труд да я прочете.
Е какво пък, като за нула решаване на задачи изън домашното, бива. Язък му за таланта, ама доброволно само с майнкрафт би се занивал и евентуално английски.

# 702
Още ги няма резултатите за Враца ... чакаме да видим ........

Снощи му взехме единия подарък за Коледа - таблет  ще е 10 небе от щастие хахах  ... остава конструктора и сме готови Simple Smile

# 703
Ние сме взели за Коледа тротинетка, една книга за космоса и се чудя за играта Румикуб. Някой има ли я тази игра? За св. Анна получи някои книги, Наследниците по едноименния филм на Дисни, Скъпо тъпо дневниче, Ментова целувка .. имаше и др. подобна на Дръндьото, такива работи предпочита да чете сега..

# 704
  • София
Румикуб я имаме, но може би защото им я подариха като по-малки не им привлече интереса тогава, а сега вече им е позната. Понякога играят, но така и не се запалиха. За съжаление много и не остава време за семейни игри вечер напоследък.
За подаръци, каките си поръчаха телефони и дядо Коледа този път ще им уважи молбите.
Малката си поръча детско пиано, от тези розовите пласмасови, затова го префасонирах в най-базов модел синтезатор, който се очертава да не пристигне навреме. Ще видя какво ще измисля в този случай, може би и тя ще получи един телефон, поне да няма недоволни. Подаръци от другаде не получават, затова и си позволих този път да са малко по-скъпи нещата, които им взех.
За КМТ то, едната е с 24 точки, другата с 60 т. Тази година ми се струва, че задачите са били по-лесни, тъй като само от нашият клас има три деца с пълен брой точки. Най-вероятно няма да участва това състезание в този случай за класирането за НМС.

Общи условия

Активация на акаунт