Забременели след инвитро - тема 14

• 44 335
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Eеее супер. браво на Амини Simple Smile

Важно е да сме там и да има все хубави новини Peace

# 616
Между другото нашата мила съфорумка Ививката роди на 12.10 прекрасното и дълго чакано бебе Борис  Heart Eyes
Още веднъж честито Иви  Hug

# 617
Честито на мама Иви  bouquet
Хайде Естлар, чакаме и твоя щастливо-ревлив финал  Joy
Кафенце, честити сини гащи
Амини, благодаря за поетата щафета  Laughing

# 618
Браво, Амини!

Честито на мама Ививка!

# 619
Честото на мама Иви! Бъдете живи и здрави.
Амини, поздравления за поетия важен дълг.
Кафенце, радвам се за добрата ФМ и честити ви сини гащи. Хубаво е да има и момченца. Да ушараме един ден гащите.  Hug

# 620
Честито на мама Иви. Да са живи и здрави с бебенцето. Името Борис много ми харесва.
Амини, благодаря за поетата щафета.

# 621
  • На остров
Тъкмо мислих да предложа Амини  Hug ! Амини мНого се радвам  bouquet !

Иви честит да ти е Борис и много много да ви радва  bouquet  !

Кафенце честити сини гащи  bouquet !

# 622
Честита рожба на мама ИВИ. Да е здрав и много усмихнат! Пожелавам успех и на ЕСТЛАР.
Момичета около моя термин вече сложиха гащите, а моето слънце така се беше сгушило, че нищо не се видя. В четвъртък пак съм на преглед за късен БХС, дано тогава да се види.

# 623
  • Варна
Малко ви поизтървах, ама хубавите новини ги прочетох...  Heart Eyes Добре дошли на новите така дълго чакани човечета! Нека помогнат на мама и тате от тук нататък да отпуснат душите и само да се наслаждават на безгрижното им и здраво детство!  bouquet

Момичета, аз имам два въпроса... Вчера док ми изписа нови лекарства, обаче бременния ми мозък пак се оказа, че е пропуснал нещо...  ooooh!
Първото е желязо. Хемоглобина ми е 102. Та спомена док за интервал някакъв от три часа, ама само м/у желязото и магнезия ли ставаше въпрос или и другите лекарства ( Омега 3, Утрогестан, фолиева, Аспирин протект и Фраксипарин през ден)?
Това лекарство е по-точно Феро-Фолгамма... Гледам, че в него има и фолиева киселина. Та сега се чудя да продължавам ли да си пия и Метафолиевата 2х1?

А другото,  което ми изписа, е свещички Гино-Паверил. Написал е на рецептата по една вечер, ама жената в аптеката ми заби въпроса колко време ще ги слагам. Следващия преглед ми е след месец, а гледам, че в листовката пише, че обичайно лечението се провежда 15 дни... Та сега се чудя, като ми свърши кутията от 15 свещички, да си купувам ли нова,за да продължавам до преглед или да спирам да слагам?  newsm78

# 624
  • При вещиците
Честито ма мама  Ививка и тук.
Кали, за 1 месец вдигнах хемоглобина от 100 на 115 с феро фолгама (2х1, на 3 часа от магнезия) и самоизписан сироп Билкова кръв. Видях от изследванията, че бебка се е родила с добро ниво на хемоглобина. Спряха ми фолиевата, когато започнах феро фолгамата. Същите свщочки ми дадоха ( но само 3 дни по 1 ) заради гъбички. Успех.
Поздравления на всички мами за добрите резултати.

# 625
Лили, радвам се, че намираш време да наминаваш в форума. Как сте двечките с Ясмина?
Явно тази билкова кръв си е свършила работата. Аз след 1 месец прием на феро фолгама от 105 хемоглобина ми стана 107. Нощожно покачване. Ще пробвам сиропчето. Ще споделиш ли как си го приемала.
Хепикали, моя лекар даже препоръча 5 часа разлика с приема на магнезия.

# 626
  • Варна
Честито ма мама  Ививка и тук.
Кали, за 1 месец вдигнах хемоглобина от 100 на 115 с феро фолгама (2х1, на 3 часа от магнезия)...
Значи трите часа разлика се отнасят само за магнезия, не за другите лекарства. Аз доколкото разбрах, 102 хемоглобин не е много лош и целта на желязото е да не ада повече. Ако падне още, ще търся и билкова кръв...
Свещичките ще ги слагам докато свършат 15-те и на следващия преглед ще видим.

# 627
Сините сливи помагат на организма да усвои желязото, освен това са богати на калий, който пък е изключително важен за работата на сърцето и за регулирането на кръвното налягане. Препоръчително е да се консумират пресни. Много добър източник на витамин С, освен това са богати на витамини то група В.

Въпреки многото полезни свойства, които имат сливите, с тях не бива да се прекалява. Възможно е, ако погълнете прекалено голямо количество, да се появи стомашно неразположение. При някои хора дори само шепа сливи причиняват диария.

Тахан-халвата - Препоръчва се и при болестно повишена киселинност на телесните течности, инфекциозни и други заболявания, протичащи с висока температура,  при състояния на  анемия, туберкулоза, хронични белодробни нарушения,.

Що се отнася до ползите за кръвоносните съдове, сусамовият тахан не отстъпва по нищо на зехтина. В него се откриват повече белтъчини от сиренето, някои видове меса и соята. Най-голямата му ценност обаче са незаменимите аминокиселини.

При анемия се спазва определен режим на хранене.
Храните с най-високо съдържание на желязо, са черен и бял дроб, смокини, маслини, зрял фасул, зелен магданоз, патладжан, леща, тиквени семки, сушени плодове (грозде, кайсии, сливи, далак и мозък. Магданозът не е подходящ в големи количества за бременни жени, защото предизвиква контракции.
В 100 г от всеки от тези продукти се съдържат до 6 мг желязо. Малко по-занижени, но все пак високи, са нивата на желязо в дренките, бадемите, слънчогледовите семки, месото от сърна, заек, пуйка, гъската, киселецът, марулята, черешите, сусамът и сушените смокини.
 До 2-3 мг на 100 г могат да бъдат открити в сушените круши, фъстъците, тахан халвата, ръженото брашно, свинското и говеждо месо, зеленият чесън и лук, пресните краставици, черната ряпа, ябълките, карфиолът, тиквата и орехите.

Минимални, но все пак налични, са нивата на желязо в зеленият фасул, пресните картофи, черешите, телешкото и агнешко месо, млякото, сиренето, кашкавалът, скумрията и паламуда, репичките, бялото зеле, червеното цвекло и др.

В менюто трябва да има достатъчно пълноценни белтъчини, които спомагат за синтеза на хемоглобина и еритроцитите, като по-голяма част от тези белтъчини трябва да бъдат от животински произход.

Умерено се намалява консумацията на мазнина, тъй като при анемия се получават понякога промени в черния дроб и костния мозък.
 Витамин С също е много важен. Той се съдържа в цитрусовите плодове, шипката.

Съдържанието на повече желязо и витамин В12 в биволското мляко го прави много полезно при хора с анемия, за които е важен приемът на храни с високо съдържание на железни съставки. А витамин В12 е необходим, защото участва в изграждането на червените кръвни клетки

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 17:51 от Анонимен

# 628
  • На остров
На мен ми препоръчаха сок от сини сливи срещу запек и съм доволна от ефкета. Комбинирам го с пресни сини сливи. Но тукашните сини сливи са едни кръгли не точно като тези продълговатите в БГ.

# 629
Абе седя и си мисля и колкото повече седя, толкова повече си мисля, че не трябва да спираш мета фолиевата. Ако не усвояваш нормалната, няма да усвояваш тази във ферофолгаммата. Ако греша ме поправете.  newsm78
За желязо на мен лекарите препоръчаха червено цвекло, червено месо, разбира се, а железните препарати да се приемат отделно от магнезия, ако има такъв, и с витамин С - портокалов сок или лимонов сок, например. Не се надявай да качиш желязо със сини сливи, тахан халва и маслини.

Общи условия

Активация на акаунт