Забременели след инвитро - тема 14

• 44 372
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
  • На остров
О да, ако трябва да си плащаш вероятно би струвало, колкото и в БГ поне. Аз сега реално нищо няма да плащам нито за ФМ нито за БХС ,нито за този тест ако се наложи. Дано и в БГ влезне в задължителният пакет по ЖК.
Аз доколкото разбрах резултатите от БХС ще ги получа веднага, но не съм сигурна ще се разбере другата седмица.

# 481
Аз правих Пренатест. БХС беше лош. Рискът при мен беше 1:25, 1:170  общия. Всичко се оказа наред. Само притесненията ми останаха.
Сигурна съм че всичко ще е наред.  bouquet bouquet bouquet
Аз се опитвам да се разболея. ММ се тръшна. Снощи за първи път повръщах. Иначе на 14-ти ще видя бебка и вече нямам търпение.

# 482
  • София
Момичета, споделям една статия от д-р Сигридов за бременността, хранене и преждевременно раждане. Имайки предвид как виждам постоянно бременни жени да се хранят безобразно, не мога да не го споделя.
http://www.graziaonline.bg/v12300/predstartova-treska.html

# 483
  • На остров
Дандиела благодаря за статията , съгласна съм с всичко с изключение на световната тенденция за многоплодна бременост. Точно за да се намалят рисковете в много страни има национални линии за избягване на транфериране на повече от един ембрион.

Аз снощи прокървих и сега лежа и се моля за малката ми шушулка да се пребори.

# 484
  • България
две в едно Wink  Hug
Обади ли се на лекаря?

# 485
  • На остров
Бяхме в спешната гинекологично, казаха може да оцелее може и не, тя природата си знае.
Утре ще говоря с акушерката ми от консултацията и с клиниката, но те от клиниката са си приключили ангажимента реално.

# 486
Прегрнил сложиха ли ти? Аз имах кървене от теста та чак до края на 3 месец с малко прекъсвания, слагахме прегнил всяка седмица.

# 487
  • На остров
Не нищо не ми сложиха  Cry

# 488
Търси друг лекар, ако слагаш фраксипарин и аспирин се спират, коригира се утрогестана, прегнил... Това е инвитро бременност, трябва борба.

# 489
  • София
2 в 1, имаш кървене с алена кръв или кафеникаво зацапване? Второто не е толкова страшно. С първата бременност минах и през 2те и пак родих живо и здраво бебе в 39 г.с. Спокойно!  Hug

# 490
  • На остров
С алена беше вчера розовка после взе леко да потъмнява сега е малко, но те в болницата днес ми казаха да седя и да чакам най лошото едва ли не и аз лежа .

# 491
Две в едно, стискам ти палци всичко да е наред!  Hug Знам, че тук, в тази тема, доста момичета са минали през прокървяване, така че в никакъв случай не губи надежда. Хубаво са те посъветвали, ако си на аспирин протект или фраксипарин, временно да ги спреш, докато кървенето престане.
Данди, благодаря за статията. Сигридов и на мен много пъти вече ми повтаря, че първите 1000 дни от зачатието на детето са най-важни. Опитвам се да спазвам съветите му, макар че понякога не устоявам на изкушението да хапна някоя баничка или шоколадов бонбон Rolling Eyes
Иначе за желязото не са ми пускани никакви допълнителни изследвания. Засега лекарят, който ми води ЖК, ми изписа Феретаб, 2 пъти дневно за 14 дни. Четох някъде, че т. нар. билкова кръв помагала много за вдигането на хемоглобина. Някоя от вас взимала ли е това чудо?
Вчера ходих на трета фетална морфология тук в Русе. Честно казано, видя ми се малко като пародия след феталните при Сигридов, но отидох основно, за да видя бебка и евентуално да ми я запишат на диск. Тя обаче много мърда, държа се като "ощипана мома", както каза лекарката и получихме само размазани образи. Само седмица по-рано Сигридов ми прави доплер, определи теглото около 1300 гр., а сега излезе, че е 1200 (?). В измерването на шийката също имаше разминавания - той я измери 3,8 см, а тукашната лекарка я премери 3 см (каза, че виждала началото, но края не можела да фиксира, каквото и да значи това). Реших да не се ядосвам. Приемам за вярно това, което ми каза Сигридов - все пак неговата апаратура и професионализъм са на много по-високо ниво...С термина също не можем нещо да се разберем. По инвитро съм на 25 декември, но тук държат да си ме водят по първия ден на последния цикъл, което ме праща на 31 декември. Така че Данди с теб сме май заедно:) Ти нормално ли ще раждаш или със секцио? Аз ще съм със секцио при всички случаи и сега се въртим около 20 декември, ако беба не ме изненада по-рано...

# 492
  • София
Франи, не им се връзвай на тамошните докторя! И аз съм планирана за към 20ти декември, секцио ще съм заради първото, много е голям риска да се опитвам нормално.
Иначе до преди месец бях с хемоглобин 130, но тия дни ще правя нови изследвания и ще видим как върви.  
Цяла нощ не съм спала, малкият беше с висока температура и до 2ч. се борихме с нея, като пребита съм, а какво ли че чака с 2 малки деца направо не знам... ooooh!
2 в 1, стискам палци всичко да е наред! Praynig

# 493
Здравейте, на бързо да се отчета... Днес се родиха моите бонбони, в 37 седмица, той е 2800 а тя 2500.  Планирано секцио.

# 494
  • На остров
isitme честито  bouquet bouquet bouquet ! Много преркасни дни и вълнуващи моменти  Hug !

Общи условия

Активация на акаунт