Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 40

• 48 905
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
А аз моля на лични за телефон на Румяна Караджова?

# 691
Здравейте момичета чакам МЦ тези дни и ако хормоните са наред започвам стимулация по фонда.Имам следният въпрос някой взимал ли е болничен по време на стимулация и ако е взимал от къде ,към кого да се обърна.Понеже съм от доста далеч и трябва да оставям в София.

# 692
  • В сърцето на любимия човек
sexydidi - мисля, че от личния лекар може да вземеш болничен до 2 седмици с общо заболяване, а след това да вземеш болничен до 30 дни от болницата.
Консултирай се с личния си лекар по въпроса.

# 693

Утре съм на пункция, първоначално коментирахме да съм със ЗЕТ, заради очакваната хиперстимулация.
Засега обаче не се чувствам толкова зле, даже съм в пъти по-добре от предишната, ходя на вливания с калций. Та въпроса ми е, ако трябваше да изберете ЗЕТ и или свеж, към кое ще се насочите и защо.
Твърде е самоуверено да пиша, защото не се знае какво и дали  ще извадим утре, ще се оплодят ли и т.н., но не сме и правили биопсия за изместен прозорец и това ме притеснява. Има ли нещо общо това, че съм уж с хубава лигавица и затова да не е съгласна доки да прави тази биопсия?
На кого трябва да кажа за ембриоскопа, на ембриолозите или на доки, дали не закъснях, досега не съм го коментирала с тях?

# 694
Церемония, аз съм твърдо за свеж, но това касае моя опит, каквото и да си говорим, независимо, че процентите на успеваемост се вдигнаха много при ЗЕТ, пак ако отвориш произволно някоя клиника, разликата ако не се лъжа беше двайсетина процента в полза на свежия Т. И не е късно за ембриоскоп, те ако преценят слагат и без да говориш с тях.

# 695
Лекарят на база на състоянието е най-добре да прецени фреш или зет.
 Но добра моя приятелка пробва всички варианти и забременя със зет след няколко месеца почивка след пункцията.Тя вече е мама.

# 696
  • София
аз пък съм за зет.
след всичката химия по -добре почивка и после начисто.

# 697
Церемония, предишните ми 2 опита бяха с тежки хиперстимулации.

Първият, направихме свеж - огромна глупост, защото шанса за бременност в това състояние е минимален - матката се притиска от събраната вода, хормоните бушуват като полудели и т.н. (в случай на имплантация, симптомите на хиперстимулация може да се засилят изключително много заради нарастващото ЧХГ и да се наложи преждевременно прекъсване на бремеността - това е в много крайни случаи, но все пак трябва да се има предвид). Вторият беше ЗЕТ и стигнах до биохимична бременност.

Не се тревожи за замразяването, дори съм чела, че ако ембрионите издържат замразяване и размразяване са по-борбени след това  Crazy. Физически ще се чустваш много по-комфортно и стресът за организма е минимален.
Успех! Все пак се вслушай в съвета на доки - те знаят най-добре!  bouquet

# 698
Хайде и аз да дам отчет. На пункция съм в сряда. Току що мушнах Прегнила и чакам. Слад слагането на Прегнила изтекоха 4-5 капки кръв и лекарство.Питах на спешния и казаха че е нормално. newsm78
Имам три фукита две по 14 мм и едно дебелаче- 20мм. Чудя се само най-голямата Я вадят? Дайте някой съвет за първа пункция да не оплескам работата. 
Преди малко спазих традицията с 1/2 чаша бяло винце  Simple Smile

Да не забравиш и капките Ка вит да пиеш и успех утре Peace

За асистирания хетчинг съм забелязала, че го правят безплатно по тяхна преценка. Изобщо не сме го коментирали, но на листа след трансфера си пише на кои ембриони е приложен.

За ЗЕТ или фреш и аз съм на мнение, че има ли по-тежка стимулация по-добре ЗЕТ, макар че моя опит успешен опит е след стимулация /14Ф имах/, но док овладя нещата и с вливки калций и повече почивка и пазене нещата се получиха.

# 699
  • София
Моя успешен опит е след комбиниран трансфер-1 замразено и 2 свежи. И на мен ми вливаха калции и извадиха 15 Я.
Изключително прецизна пункция направи Д-р Стаменов, нямах дори зацапване. Естрадиола преди пункция беше към 2000.
Аз реално се чувствах добре и нямах хипер.
При хипер, обаче, си е опасно. Остави лекарят да прецени.

# 700
  • Пловдив
И за д-р Персенска часовете вече се записват в списък  Shocked  ooooh!
Току-що ме записаха за след 10 дни и ще ми се обадят предния ден, за да ми кажат кога и дали ще имам преглед изобщо в този ден ooooh!
Е това вече е пълно безобразие ... аз трябва поне 2-3 дни по-рано да предупредя на работата, че ще отсъствам!  #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 701
За днес някой има ли виждане как върви закъснението при Стаменов?! аз съм от 20,30, та се чудя дали има смисъл да отида преди 23,00. Ще разчитам на смс, но не винаги пускат..

# 702
Лютиен, според мен си звъни периодично преди да тръгнеш на телефона за закъснение в графика, смс не е реален ориентир.

# 703
Благодаря ви за мненията  Hug
Кой друг утре е на пункция?

# 704
  • София
И за д-р Персенска часовете вече се записват в списък  Shocked  ooooh!
Току-що ме записаха за след 10 дни и ще ми се обадят предния ден, за да ми кажат кога и дали ще имам преглед изобщо в този ден ooooh!
Мили Боже,как ще се добираме до Перси! ooooh!
Днес за кратко получих пробождане от дясната страна. Мисля си,ако се е спукал 20 мм фуки какво ще правя. Дали ще има преглед с ехограф преди самата пункция или всичко е на конвейра?
Понеже забравих да си пусна вирусология мога ли утре сутрин да пусна? Кога се плаща за пункцията ?
Малко тъпички въпроси,но не съм имала такова приключение.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт