Отговори
# 300
Аз съм на 27 години, най-препоръчваната възраст за бременност. Направих си първата ФМ и БХС, смятам да направя  и останалите. Просто не бих си го простила, не дай се боже, на бебчо да му има нещо и да е можело да се поправи, но да не се знаело. Гаранция никога няма, каквото ти е писано такова, но е друго да си направил всичко което зависи от теб! Peace
Преди 7години, тук при нас имаше само един такъв апарат и само една лекарка, без изкаран курс даже, извършваше тази ФМ, без да ти иска БХС. Без оценка за риск, на едно лисче пише, че е добре, една снимка и толкоз. Тогава дори и в нета нямаше чак толкова информация. За протокола бях на 19-20 години.

# 301
Момичета, бяхте се заговорили за колички и реших и аз да се включа. Още няма да взимаме, но вече съм си харесала три модела и ще се спра на някой от тях.
Ето линкове - http://baby.galix.bg/3873/бебешка-количка-3в1-nemo-еко-кожа-цвят-шампанско

http://www.baby.bg/tutek-kombinirana-bebeshka-kolichka-inspire-e … o-kozha-eco2.html

https://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1102

Имате ли наблюдения върху тези модели? И какво е най-важно да де гледа при избора на количка? Simple Smile

Sahara26 Количките като модели и производство са много хубави, но те препоръчвам да не си вземаш с помпащи гуми. Майките с такива колички вечно висяха в гумаджийницата да им помпат гумите, все спадаха, все се пукаха - непрактично. И другото нещо, което ти препоръчвам - не си вземай бяла/свЕтла. Аз бях с тъмно синя. Докато беше бебе добре, но после - майко мило. Всяка седмица свалях тапицерията и я перях. Като почнат да ядат това онова, вечно ще е омазано, няма как. И в този аспект, гледай да е лесна за поддръжка - или да й се сваля тапицерията или да можеш по някакъв начин да я почистваш.

# 302
Благодаря за съветите. Точно заради почистването съм се ориентирала към кожените, доста по-лесни са за поддръжка. Тъмните много ги харесвам, но няма ли да напича много през лятото? Това ми е единственото съображение, за да искам светла.

# 303
Аз не мисля, че ранната ФМ е задължителна. Аз и съпругът ми сме на 30 години, нямаме семейна обременненост и досегашните ехографи бяха с добри резултати, за това моята лекарка ме информира за ФМ и БХС и ме остави сама да реша, но според нея нямях нужда от тези изследвания. Живея в чужбина и тук хората не гледат всяка седмица плода на ултразвук и общо взето липсва тази лека форма на психоза, която забелязвам сред доста български майки като чета българските форуми. В крайна сметка сестра ми от България настояваше да направя ФМ и БХС и я послушах, най-вече заради възможността да видим какво прави точицата на хубав ехограф за 30-ина минути. Да, успокояващо е, че получихве добри резултати от изследванията, но поне за мен те не бяха важни, най-малкото защото знам, че не дават 100 процентова сигурност и че при добри резултати може бебето да има увреждания. А и процентно рискът да получи увреждания е по-голям при раждането, отколкото в първите три месеца в случай, че не съм пила рекарсва, подлагала на опасни процедури или имам семейна обременненост.

# 304
Семейната обременост няма нищо общо, както и лекарствата, за съжаление. Не виждам логика при положение, че медицината ти предоставя тези изследвания да не се направят. Говоря за екографското изследване. Възрастта също не винаги е фактор. Има държави, в които са задължителни.
Количката ми е черна, лятото намятах отгоре бяла пелена, не е имало проблем с напичането ( пък и кой да се оплаче Wink ). Не се цапаше, но така или иначе съм я прала 2-3 пъти - в жегите съхне много бързо.

# 305
Sahara26 не напича и не се запарват тъмните колички. Доста майки бяхме с тъмни, нямали сме такъв проблем.

# 306
Супер! Вчера в парка видях един татко с тъмно сива Мемо на Галикс, поразпитах го и каза, че е много доволен. А и тъмно сивата много ми хареса, мъжа ми е доста суетен и обича комфортта. Споделих му за помпащите се гуми и щом возели малко по-добре, той каза че ще се занимава, ако издишат. За него е важно на бебчето да ме му друса Simple Smile Живот и здраве, другата година май ще вземем тази на Галикс, ако до тогава не харесаме друго.
Важно ли е количката да бъде 3в1? Коша за новородено до кога се ползва?

# 307
За количките - Според мен коша за новородено е излишен. Още повече, че съвсем в началото ще е студено за дълги разходки. Иначе коша за кола е добре да може да се "монтира"  на рамата. При нас бяха отделно количка, отделно кош, на различни марки и трябваше да вадя бебетата, а ако са заспали е неудобно. Аз още се чудя дали да си ползвам старата количка. Доста демоде е вече. 😉 А и ми вършеше работа докато детето почна да сяда. Оказа се, че коланите на са стабилни. Може би за няколко месеца ще ми свърши работа. Така или иначе като натежи бебчето мисля да взема една по-лека количка, тип лятна. Ще гледам и вие към какво се ориентирате. Simple Smile

# 308
  • Варна
Здравейте, за количките аз имах 3в1 с помпещи се гуми и определено това е моята количка и пак такава ще взема. Гумите за година и половина общо 5 пъти съм ходила да ги правят а на ден съм навъртала спедно по 10- тина километра с нея.Кошът за новородено го ползвах докато стана някъде на 7-месеца, а кошницата за кола е голямо улеснение когато се монтира на рамата. Всеки си преценява за количките в зависимост и колко ще ги използва - дали по 1 час на ден до някоя площадка или парк на 500 метра или по 5-6 часа и да минава километри на ден.

# 309
Моята количка е точно обратната на споменатите, без кош и кошница, с малки колелета е, тежи точно 7 кг. Ползвана е всекидневно, с часове, здрава и компактна. На мен приоритет ми беше теглото, компакността и маневреността. Аз обикалям цяла София, ползвам градски транспорт, та в този смисъл съм искала да бъда максимално мобилна. А да и асансьор нямаме, а синът ми спеше следобедния си сън на терасата в количката дълго време. Ще си я ползвам отново, защото е в отлично състояния и изглежда супер.
Съвети не мога да давам, защото все пак всеки си има различни критерии и желания, само исках да кажа, че варианти има много, важното е да се изснят основните приоритети.

# 310
Здравейте момичета да разкажа за вчерашната ми ФМ в 16 седмица.Всичко е наред бебето се развива чудесно.От момче миналата ФМ се превърна в момиче със сигурност според лекарката.Ще помоля за розов щъркел засега(уж сигурно) Laughing

# 311
Здравейте момичета да разкажа за вчерашната ми ФМ в 16 седмица.Всичко е наред бебето се развива чудесно.От момче миналата ФМ се превърна в момиче със сигурност според лекарката.Ще помоля за розов щъркел засега(уж сигурно) Laughing
Каква е цената на ФМ и отделно ли се прави от БХС в различни седмици?

# 312

Браво чудесни новини!  Hug Аз пък след прегледа в 13 седмица като ми казаха, че ще е момиче, вечерта сънувах че имаме момче. Някак си не го усещам какво е, единственото което ме стресира ако е момче, е че незнам какво трябва и не трябва му правя с атрибутчето, макар да знам, че всички вие ще сте насреща! Форума е едно чудесно място, винаги има кой да ти даде адекватен отговор и то по всяко време, да те разбере точно как се чувстваш, да ти влезе в положение, да те подкрепи, да те критикува, мнения много.

Аз още не съм казала на нашата кака и мисля точно на този преглед в 16седмица да й кажа и да я взема с мен на прегледа, мисля, че ще й е интересно.

# 313
Р
Каква е цената на ФМ и отделно ли се прави от БХС в различни седмици?
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Цената на ФМ в 13 седмица беше 80лв БХС-60лв.Сега в 16 седмица платих 90лв.за ФМ става въпрос за МЦ Фемина

# 314

Браво чудесни новини!  Hug Аз пък след прегледа в 13 седмица като ми казаха, че ще е момиче, вечерта сънувах че имаме момче. Някак си не го усещам какво е, единственото което ме стресира ако е момче, е че незнам какво трябва и не трябва му правя с атрибутчето, макар да знам, че всички вие ще сте насреща! Форума е едно чудесно място, винаги има кой да ти даде адекватен отговор и то по всяко време, да те разбере точно как се чувстваш, да ти влезе в положение, да те подкрепи, да те критикува, мнения много.

Аз още не съм казала на нашата кака и мисля точно на този преглед в 16седмица да й кажа и да я взема с мен на прегледа, мисля, че ще й е интересно.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Да мила определено на каката ви ще и бъде интересно.Като гледах милото с какъв интерес гледаше...Определено е много вълнуващ момент

Общи условия

Активация на акаунт