За тези, които четат любовни романи - 19 тема

• 79 215
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Яна... преводът е аматьорски и неграмотен най-вероятно.... както обикновено.
My Lord и My Lady са задължителните обръщения към благородници - съответно мъж и жена, което се използва и от мъже и от жени. Буквално Lord означава Господар, но е грешка и безсмислица My Lord да се превежда като Господарю. С тези обръщения се разграничават благородниците от обикновените мистър и мисис.
А относно обръщението на Вие... В английския език второ лице няма единствено и множествено число - едно и също е да се каже "ти" и "вие". Може само да съжаляваш, че не четеш в оригинал. Английският е доста по-различен от българския, има толкова много думи с толкова много нюанси Crazy
Аз съм зачела Джули Куин наред....

# 406
Блазе ви момичета,че нещо ви влече.В последно време нищо не може да ми грабне вниманието.Дали момента е просто такъв-не знам,но всички книги ми изглеждат еднакви и еднообразни.   Thinking Crossing Arms

# 407
Блазе ви момичета,че нещо ви влече.В последно време нищо не може да ми грабне вниманието.Дали момента е просто такъв-не знам,но всички книги ми изглеждат еднакви и еднообразни.   Thinking Crossing Arms
И аз съм точно като теб. След " По-кротко, лейди " нищо не съм подхванала от любовните. Даже видях, че дългоочакваната от мен книга за Даш и Лейтанантката я има вече и онлайн, ама не ми се чете.  Tired  Иначе на другия фронт съм подхванала книгите на Блага Димитрова.
Романтичка, може да погледнеш нейната "Отклонение", един по-различен поглед върху любовта.

# 408

Не си само ти...След няколко месечна пауза почнах да чета отново, но и на мен всичко ми се вижда еднакво!  Crossing Arms Отдавна не съм попадала на нещо запомнящо се! Има толкова книги които съм прочела, но нито помня заглавия нито историите, само са ми отметнати като прочетени. Жалко, че не ми се отдава четенето на английски, иначе тук се дават много добри предложения... Wink
Май ще взема да си препрочета някоя любима книжка като "Великолепно", "Дъблин Стрийт" или "Влюбен до безумие"... Party

# 409
  • Euskal Herria
Фри, благодаря!
За съжаление, и дума английски не знам. За сметка на това нямам проблем с руския, та много от книгите мога да намеря и чета на него. Вярно, и те имат разминавания с оригинала, ама понякога имам чувството, че много-много по-добре са се справили с преводите. А и доста повече автори и книги се намират в руските сайтове.

# 410
  • София

И аз съм в литературен застой в момента. Blush

# 411
Здравейте!
Прочетох първа книга от Братството на черния кинжал и понеже преди втора ще почна Ястребът,
та да попитам Simple Smile Какво става с бащата на Бет, дето го взривиха с колата?! Някой може ли да ми каже????
Може на ЛС или в скрит текст, за да им е интересно на другите, които ще я четат.
Много мерси предварително Simple Smile

# 412
  • Бургас
Почивните дни минах "Живот в лъжа" на К. Робърдс - хареса ми, до края почти не предполагах кой е лошия.
Вчера почнах Л. Фостър за Даш и Лейтенантката, но като цяло още не ме е грабнала, при авторката повечето пъти женските образи откровенно ме дразнят и за сега нещата са на кантар.

# 413
  • София
https://www.goodreads.com/series/83416-heller - това се оказа приятно. Или аз подходих с ниски очаквания и се изненадах, не знам  Grinning Много ми напомня на книгите за Стефани Плъм, но при Стефани Плъм се набляга малко повече на криминалната нишка, докато тук криминалното и романтиката са 50/50, на моменти романтиката е с превес. Действието се развива бързо, на края на втората книга съм, дотук има по 2 или 3 случая в книга, които се разследват. Главният е собственик на охранителна фирма, може би е скандинавец, истинското му име не се знае, държи миналото си в тайна, на външен вид го описват като Тор, главната работи при него. Те двамата плюс още няколко от по-важните служители живеят и работят в една сграда. Книжките са далече от шедьовър, даже имаше 1-2 сцени, които ми се видяха напълно излишни и измислени, но като цяло са приятни, има хумор и се четат бързо.

# 414
  • Варна
Аз ще довърша Ms Manwhore, която е чиста загуба на време и мисля да се завърна към Кристин Ашли или Бюкянън на Джули Гарууд.
Свърших и втората от Великолепно на Джулия Куин, беше по- ужасна и от първата. Главният е уникален с извинение мухльо.

# 415
  • София
Великолепно на мен ми хареса, но следващите...  Confused А Бюканън ги зарязах. Първите ми харесваха повече, след Списък с убийства тръгнаха надолу.

ПП Като довършиш третата Manwhore, може ли едно резюме в скрит текст?  Simple Smile

# 416
  • Разпиляна във въображението
От Датата не мога да свалям и това е. Не знам дали е само при мен, но може ли някой да ми прати Наградата на Джули Гарууд Simple Smile

# 417
  • Сливен
От датата на мен ми прави проблеми флашплейъра и ми забива страницата. Но от настройките на плъгините се оправи - браузера е Хром. На експлоръра няма такъв проблем.

# 418
  • Бургас
От Датата не мога да свалям и това е. Не знам дали е само при мен, но може ли някой да ми прати Наградата на Джули Гарууд Simple Smile
Пуснаха я в Читанката  Peace

# 419
  • София
Скрит текст:
Великолепно на мен ми хареса, но следващите...  Confused А Бюканън ги зарязах. Първите ми харесваха повече, след Списък с убийства тръгнаха надолу.

ПП Като довършиш третата Manwhore, може ли едно резюме в скрит текст?  Simple Smile

+1 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт