Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 626
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Кафе си пия, но нали не кърмя, та не ми пречи. Peace

Макси от 2-3 дни ми прокашля еднократно, все едно се дави с нещо, да не говорим, че и носа му хърка от родилното още. Като прибавим и честото кихане, и днес звънях на лекарката. Няма температура и каза, да не се притеснявам, но ако имам притеснения да викна медицинския център, с който тя работи.
Да не говорим, че изкарахме кошмарна нощ. На 2 часа се будеше за ядене, което не изяждаше докрай ooooh!
Много силно реве вече, а и като го гледам как се присвива, и колики има. И с тоя хъркащ нос като ревне, се напъва и кашля. А бе голям филм ooooh!
В 7 не си изяде пак, сега в 11 пак не си изяде всичко. Чудя се да викам ли лекар или прекалено се филмирам? newsm78
Сега си спи спокойно в шезлонга и нищо му няма. ooooh!

# 391
Онли , и аз така с кафето  Rolling Eyes Вечер много ме е яд че не мога да и бутна цицата и да си дремя , обаче като няма- няма  Tired
Иначе за коремчето- чай от копър , но много слаб и с него правиш млякото . Акушерката ми го каза , за сега съм дала само веднъж, сега правя втори път.Мисля че 2-3 пъти е достатъчно.Аз пък имам шезлонг и не я слагам , много малка ми изглежда за него, някакси се смачква вътре  Thinking А иначе шезлонга е 0+ . Ще я пробвам пак днес

# 392
Здравейте мами.Мойта бебка не иска никаква залъгалка цоца малко и я плюе.Сякаш започна мене да ме ползва за биберон.Знаете ли някой трик,който да помага?

# 393

Какво е колита? Как разбираш, че не те боли операцията, а е колит?

Ами аз всъщност не разбрах. След операцията когато започнах да се движа и въртя, започнах да усещам голяма тежест от ляво в стомаха. Не мога да лежа на ляво изобщо.  Мислех, че е от операцията. На моменти направо ми спира въздуха и се задушавам като легна на ляво. Оказа се колит или както ми го обясниха възпаление на дебелото черво. Там където прави завой червото се възпалявало, при мен от ляво за сега. Казаха че е доста сериозен проблем и трябва да се внимава да не се задълбочи.

Ние си излизаме,днес бяхме малко навън за около час два. Извеждам я от 10тия ден някъде.
Мерси. Аз нямам чак такива болки. При теб оправи ли се?

# 394
Здравейте мами.Мойта бебка не иска никаква залъгалка цоца малко и я плюе.Сякаш започна мене да ме ползва за биберон.Знаете ли някой трик,който да помага?
И моята не иска биберон. Аз упорито се опитвам да я науча да го смуче, не съм се отказала, но за сега няма никакъв ефект.
Иначе като се размрънка просто давам да суче. Без да броя кога е яла за последно и колко. Просто ѝ запушвам устата. Работи  Laughing
Понякога суква 5 пъти и заспива, друг път по един час яде настървено и то от двете гърди, защото само от едната не ѝ стига. Всичко е както дойде.

# 395
И моята не иска биберон. Аз упорито се опитвам да я науча да го смуче, не съм се отказала, но за сега няма никакъв ефект.
Иначе като се размрънка просто давам да суче. Без да броя кога е яла за последно и колко. Просто ѝ запушвам устата. Работи  Laughing
Понякога суква 5 пъти и заспива, друг път по един час яде настървено и то от двете гърди, защото само от едната не ѝ стига. Всичко е както дойде.

И мойта е така ревне,цоцне малко и заспива но след половин-един час се буди и иска пак.И аз не се отказвам да я науча,все някога трябва да стане.

# 396
Мамета - с какво перем нааканите неща? Едно време имах домашен сапун - намокрях, натърквах и оставях да се кисне в студена вода. 100% перфектен реултат. Да, ама сега този домашният /нали се сещате - един кафяв дето се правеше от мас едно време, на едни големи калъпи ... /този взе, че свърши.
 Thinking Thinking Thinking

# 397
  • Драгоман
Мамета - с какво перем нааканите неща? Едно време имах домашен сапун - намокрях, натърквах и оставях да се кисне в студена вода. 100% перфектен реултат. Да, ама сега този домашният /нали се сещате - един кафяв дето се правеше от мас едно време, на едни големи калъпи ... /този взе, че свърши.
 Thinking Thinking Thinking
аз изплаквам с вода оаканото място, после натърквам хууубаво с бебешкия сапун и оставям да престои, а най-добре е това да стане на слънце. После го изпирам под течаща вода, след това пера и с прах за пране. Досега са ми се изпирали добре!  Simple Smile

# 398
Мамчета, аз искам да попитам вашите бебета вече прекараха ли жълтеница. При нас тя се появи малко след като ни изписаха и сега е яко жълт и очичките му също вече седмица и половина. Чудя се дали пък не е кърмаческа жълтеница защото физиологичната се появявала още на 2-3 ден а на нас ни се появи след 7ми горе долу. Моля ви споделете.  Praynig

# 399
Ами Макси в болницата нямаше, после като дойде лекарката и у нас, пак нямаше. Сега пак не ми се струва жълт, та май въобще не е карал.

# 400
Попитай за това с жълтеенето, защото според мен бебешка и физиологична е едно и също. За всеки случай - запитай. Може да е безобидно - и да ти препоръчат да му даваш на детенцето повече глюкоза. Защото тя ако е редовна - не се лекува, но се дава да се пие глюкоза и си самоотшумява. Ако е в някаква много тежка форма - слагат глюкоза чрез система. Но вероятно при вас няма да има такъв проблем.

На мен детският лекар в болницата ми каза, че бебельончо не е карал жълтеница. Не беше карал такава и най-големият ни батко. Като попитах - дали е необичайно - док само каза, че не е длъжно всички да карат. Колко тежко ще се изкарало зависело донякъде и от кръвната група  newsm78 newsm78

Момичета - моите двамата батковци са си у дома, много съм хепи! Малкото ми пита така, по детски - как пък яде това бебе - с тези малки ръце?!?

Сега съм толквоа щастлива, бебето спи, ММ излезе, с децата ще вечеряме. Идилия ви казвам  Crazy Crazy Crazy

# 401
  • София
Здравейте момичета. И аз да споделя за разходките - бебчо започнахме да го разхождаме на 7-мия му ден, тоест 2 дни след изписването. Нас ни изписаха на 12-ти, на 13-ти дойде педиатърката и каза, че следват много хубави дни (седмицата която следваше тогава наистина беше много слънчева и с 30 градусови температури) и да не се притесняваме да го извеждаме на разходки. Каза същия ден да го изведем за половин час на терасата, на следващия за един час и после може по цял ден в парка. Аз същия ден го изведох за полоеин час на терасата, но на другия ден реших, че не ми се виси 1 час на тази тераса и е все едно дали 1 час ще сме там или ще го прекараме в парка и направо отидохме в парка. От тогава си го извеждам и не е имало проблем, но миналата седмица като захладня съм го извеждала само за по 20-тина минути в градинката пред блока и то само ако не вали (някои дни изобщо не го извеждах). Та според мен не пречи ако е хубаво времето да се извеждат бебчетата. Аз в хубаво време го извеждам за по 3-4 часа в парка.

# 402
Здравейте мами,
Да се похваля и аз Simple Smile на 17 ти родих нашето момценце Алекс 3,550  планово секцио. Започнах да го кърмя още в болницата но жълтеницата му беше по интензивнани трябваше да прекъснем както и да остане още 2 дни за да го лекуват... После му откриха инфекция и трябваше да остане още 5 дена в болницата. Мнг ми беше болно. За щастие от понеделник си го прибрахме, закърмихме се отново и днес дори смятам да гобизведа за малко. Поздравявам всички майчета

# 403
ЦиКатридина спрей - 21.30 лв струва - така се казва спреят против белезите от секциото.

почвам го веднага, дано има ефект.

на всички мами и бебенца изпращаме Hug Hug Hug Hug от мен и бебчо, а на Писанка88 - честито малко слънчице, дано неволите останат до тук!

# 404
Писанка, честито!  bouquet

Да се отчета и аз, гледкаме се с малкия, кърмя, но не ми стига кърмата и давам и АМ. Взех му Фризолак, защото с такова ги хранеха в болницата, но май не било много щадящо, вие какво АМ давате?

Бебо не спи вечер, има колики горкия. Измъчихме се. Давах Инфакол, сега минах на Колиеф, дано има ефект, но засега няма много.
Какво използвате за колики?

Останаха ми мами, които да чакат? Ако да, нека ги окуража с това, че аз 2 дена преди да вляза в болница за предизвикване на раждането (или по - скоро за секцио..) поради преносване, получих контракции и родих, без да съм имала симптоми преди това. Два дни преди това нямах и разкритие. Родих нормално.

Общи условия

Активация на акаунт