Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 528
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
извинявай - колко голямо стана твоето? Моето днес става на 19 дена. Да знам колко ми остава до коликите ... май почваха към третата седмица ли, какво беше ...
страх ме е от коликите и от зъбите - с батковците беше чудо ...
Ами очаквай ги по всяко време, нашите почнаха около 10-ия ден Sad
 За белега , аз също не смея още да го погледна (не съм го виждала) не съм го бръснала още и незнам как ще стане без да гледам ...

# 541
Моето със сигурност яде различно на всяко хранене. Понякога само от едната гърда се наяжда за 15 минути, друг път по един час суче и от двете и пак не му стига. Какво е количеството обаче не мога дори да предположа.
От една седмица започна да ака по веднъж на ден, преди това беше сигурно по осем пъти.

# 542
Честито на всички които са станали мами Hug На мен време не ми остава да седна предполагам , че и вие сте така.Нашето момиче стана на месец вече , но за съжаление на мен нещо ми спря кърмата и минахме на адаптирано мляко на Hipp.Коликите ни се увеличиха сега сме на едни капки на BioGaia, но не ни помагат много.Да ми дадете съвет какво давате на вашите бебчета Flutter
Абоколикен 5капки и 5капки Еспумизан комфорт работи безотказно.Едните разграждат лактозата от млякото а другите са за газовете.Държа да кажа ,че от 2 дни спи почти непробудно и спокойно.
Една приятелка ми каза ,че нейната докторка я е светнала и наистина действа.
Аз съм доволна и като ака не я боли иначе се дереше яко преди.

Panteryx86  благодаря ти  за отговора. Ние сме вече на месец и 3 дни и имаме колики от изписването.Аз ползвах абоколикен но не и действаха и затова ги смених , но ще пробвам и по този начин със еспумизана да видим какво ще стане. Днес бяхме на консултация и за един месец сме качили 1,100кг вече сме големи 3,480  Grinning Притесни ме единствено това , че ни казаха другия месец на следващата консултация, ще ни правят 2 ваксини Thinking дали е правилно?

# 543
При нас много помага носенето в тази поза. Колкото и да плаче, от това се успокоява.
Всяко бебе е различно,  но при някои много помага. Ако не сте пробвали, пробвайте.

# 544
Момичета а чували ли сте за "терапия" на коликите със сешоара. Пускаш го срещу коремчето и шума от сешоара веднага ги успокоява. Пробвах го тея дни и наистина помага.

# 545
ОСВЕН ТАЗИ ПОЗА - която по същество притиска коремчето, съм пробвала и носене на рамо - рамото притиска коремчето,и се успокоява милото.
също - слагах ги да спят по корем, поради същата причина.
малкото ми се успокояваше като ми дъвчеше косата  #Crazy #Crazy което в крайна сметка се оказа лошо, защото до втората-третата годинка де видеше косъм, лапаше го  Shocked Shocked Shocked

# 546
Аз я слагам на гърдите да ми легне и много се успокоява малката Hug

# 547
ОСВЕН ТАЗИ ПОЗА - която по същество притиска коремчето, съм пробвала и носене на рамо - рамото притиска коремчето,и се успокоява милото.
също - слагах ги да спят по корем, поради същата причина.
малкото ми се успокояваше като ми дъвчеше косата  #Crazy #Crazy което в крайна сметка се оказа лошо, защото до втората-третата годинка де видеше косъм, лапаше го  Shocked Shocked Shocked

Руми,права си,на малката толкова й харесва и успокоява да стои на рамото ми,че гушкане в ръцете ми не признава. Което ми е малко странно, ама важното е да е ок.  Heart Eyes

# 548
Момичета аз имам друг проблем и не знам какво не правя ,като хората.
Като взема да я къпя и я сложа гола върху подложката бебка започва да пищи яко.Целият блок разбира ,че се къпем.Поливайки я с водичка толкова силно реве ,че ме хваща страх ,че ще и стане нещо.Тя се дере зловещо все едно я колят.От както сме се прибрали на всяко къпане е така и не знам на какво се дължи това! ooooh!
Другото ,което почти след всяко ядене дори да се е оригнала започва яко да хълца и да се нерви чак. Outta Joint Confused

# 549
Като взема да я къпя и я сложа гола върху подложката бебка започва да пищи яко.Целият блок разбира ,че се къпем.Поливайки я с водичка толкова силно реве ,че ме хваща страх ,че ще и стане нещо.Тя се дере зловещо все едно я колят.От както сме се прибрали на всяко къпане е така и не знам на какво се дължи това! ooooh!
Другото ,което почти след всяко ядене дори да се е оригнала започва яко да хълца и да се нерви чак. Outta Joint Confused
Моето предположение е, че гродусът на водата ти е неподходящ - или много топла или студена. Всяко дете обича различен градус. Засега нашето като го потопим във вода или му пуснем чешмата седи като препарирано, гък не казва. После като го махнем от водата и реве яко. В болницата като го къпеха се дереше зверски. Моят съвет е да пробваш с друг градус. Ето например на наши приятели бебето се оказа, че иска да яде по-хладко АМ, но докато го разберат минали два месеца!

# 550
оо, и мойто врещи като ненормално във водата... и в болницата врещеше, и у нас врещи, че чак се засинява. А батковците умираха от кеф! Може да си е до детето, знам ли ... По принцип, трябва да обичат водата, но ..  newsm78

# 551
  • Драгоман
Сигурно му е студена подложката. Пробвай да я заторляш преди да го сложиш. На каква Т е водата ви при къпане, а тази на въздуха? Аз моята още я къпя с поливане, докато я държа с една ръка. Изобщо не плаче. Възсуха ни е доста топъл, водата около 36 градуса.

# 552
Забелязвам малки пъпчици по бузките на бебо. Кога се появява т.нар бебешко акне?
На мен ми казаха да го мажа с лайка сутрин и вечер и още след първия път намаляха пъпките и изглеждат доста по-добре тези които останаха... ту изчезват, ту се появяват но при него наистина много помага.

# 553
  • София
Ваня, вторият, третият и четвъртият месец се слагат по две ваксини, но нашата педиатърка за малката ни беше казала ако искаме да ги разделим и да ги слагаме през една седмица. И сега мислим така да направим, верно е повече разкарване, че ще се ходи по 2 седмици подред в следващите 3 месеца, но ваксините все пак си натоварват организма на детето и според мен е по-леко за него ако се разделят.

# 554
аз много се притеснявам да вися в поликлиниката с часове, пред кабинета на нашата ЛЛ винаги е пълно с народ. И а решиш да се възползваш от предимството си, я е настанал буквално бой преед кабинета. Висяла съм с часове ... страхувам се да не прилепи нещо малкото, в поликлуниката ходят болни хора, и в кабинета влизат ... винаги ме е било страх - не от слагането на ваксините, а от вероятността да прилепим нещо покрай тях. След като се приберем, почва едно миене, преобличане, двойно пране на дрехи ... изглежда налудничаво, обаче се е случвало малките да прилепят така нещо, и от тогава ... съм така ...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт