Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 492
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
На нас казаха ,че в болницата са давали Фризо прематур и ние като се прибрахме това купихме.
Ад е!Милото така реве и очевидно много го боли.Утре ще се консултирам с личната и да видим.

# 601
Да, ХИП Комбиотик не запича и се води най-близкото до майчината кърма АМ.
Ох, аз наистина съм притеснена с тази кърма. Май, май не му стига. В началото си хапва спокойно от мен, но по някое време дърпа един два пъти и почва да реве и пищи, после пак дръпне и пак реве. Мисля си, че остава гладен и мъчи да хапне още, но като няма пищи. Не знам какво да го правя, искаше ми се известно време поне на кърма да сме. Винаги съм мислела, че ще имам доста ама.... Не знам на времето как всички са имали в изобилие, ние ли нещо не правим както трябва?!?!?? Най- много обаче ме е яд, че съм лоша майка - хем нямам кърма, хем не знам дали точно заради това плаче или има и друго Cry

# 602
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И при мен не се получава да се наяде само с кърма.Държа го 10 мин. на едната и 10 мин. на другата и после давам АМ,защото си иска - реве и си лапа ръчичките.Вие по колко минути държите на гърда?Цедите ли се?Аз засега не.

# 603
Ох, аз наистина съм притеснена с тази кърма. Май, май не му стига. В началото си хапва спокойно от мен, но по някое време дърпа един два пъти и почва да реве и пищи, после пак дръпне и пак реве. Мисля си, че остава гладен и мъчи да хапне още, но като няма пищи. Не знам какво да го правя, искаше ми се известно време поне на кърма да сме. Винаги съм мислела, че ще имам доста ама.... Не знам на времето как всички са имали в изобилие, ние ли нещо не правим както трябва?!?!?? Най- много обаче ме е яд, че съм лоша майка - хем нямам кърма, хем не знам дали точно заради това плаче или има и друго Cry

Успокой се и аз нямам кърма.Пробвах и да изцеждам ,но не става...Миналият път имах свръх и замразявах сега едва 20мл  и с голям зор.Пробвай да видиш какво количество ще изцедиш. Не си лоша майка в никакъв случай.Ако няма достатъчно кърма ще трябва да го дохранваш.А може и да плаче за куп други неща не е задължително да плаче от глад.
Аз си мислех ,че е гладно мойто и тя започна да повръща ,защото май я прехранвам и същевременно и се запича ,колики има...
Абе не е лесно да си майка.

# 604
Понякога по един час суче и като дръпна виждам, че му е пълна устата, т.е. тече си. За 10 минути не виждам колко може да изяде, освен да посуче за успокоение или приспиване.

Винаги съм мислела, че ще имам доста ама....
Пробвай да кърмиш на по-чести интервали, това увеличава количеството. Кърмата се образува в процеса на кърмене, а по-честото сучене е сигнал към организма да произведе повече кърма.
Важно е бебето да изсуква до край. Ако го спираш по-рано, кърмата не се увеличава.

Не знам на времето как всички са имали в изобилие, ние ли нещо не правим както трябва?!?!??
Не са имали в изобилие, поне не от самото начало, но винаги в къщата е имало повече от една кърмачка и са си помагали. Дори и за да научат бебето как да суче, ако то нещо не е било достатъчно светнато от самото начало  Laughing
Сега ни е много по-трудно в това отношение, но пак не е невъзможно. А и имаме АМ на разположение и то голям избор, така че няма да ни останат гладни децата Simple Smile
Не си го мисли това за лошата майка. Чудесна си, искаш да направиш най-доброто за детето си, какво по-голямо доказателство?

Изцеждането за съжаление не е никак показателно. Аз пробвах една вечер и изкарах само 20 мл. Как ли не стисках, но нито капка повече не изтече. И тъкмо да си помисля, че явно нямам кърма, бебето се събуди и му дадох да суче каквото е останало с идеята, че сигурно не е много. А то се наяде и заспа  Tired
Явно помпата не може да извади почти нищо.

# 605
  • София
Да точно така е, помпата не може да изцеди колкото бебето може да суче. Аз също стигам до извода, че и при някои гърди цеденето е по-трудно и се изцежда само предното мляко. Не знам дали съм права, но и при мен и някои познати цеденето не се получава, а при други със същите помпи си цедят по доста. А не вярвам ние да не правим нещо както трябва - то не е много сложно като цяло да се цеди човек с помпа.
Ии никакви такива негативни мисли - няма лоши майки тук. Естрствено е да не знаем понякога защо бебетата плачат. Да ги прехранваме или пък да ги подържим малко гладни. Всичко се оправя. Само трябва да мине този период. После идват усмивките, захранването, прохождането, проговарянето - все прекрасни моменти, с които ще забравим много бързо неволите. Simple Smile  Hug

# 606
Момичета - правите ли нещо по въпроса за диетата?

вчера и онзиден опитах да намаля хляба и въглехидратите като цяло. Ядох салати, кюфтета ... трудно ми беше, но не приритах от глад. Обаче като ме заболя главата - не мога да мисля. Докато не изядох 2-3 парчета сладко руло, не ми мина тази глава ... Четох в нета, че за производството на кърма са необходими около 900 калории, и също че ако майката не яде въглехидрати да очаква главоболие. С това си обяснявам и защо ме цепеше главата.

Та, единственото, което смятам, че ще спомогне явно на този етап, е физическата активност. Вчера се метнах на крос-тренажора за половин час, и хубаво се изпотих.
Мисля да си поръчам крачкометър от нета, и да правя по минимум / хехе - айде да не се изхвърлям, но около/ 10 000 крачки на ден ... толкова било нужно, за да се определи човек като що-годе активен, и не водещ застоял начин на живот.

Давайте идеи как да се вкараме в пътя ... нали си обещавахме че като родим ще му мислим Wink)
 Crazy Crazy Crazy

# 607
  • София
Аа аз си обещавах, че като спра да кърмя. И миналия път така си казвах - спирам да кърмя и влизам във форма. Но точно като спрях дя кърмя и взех, че пак забременях Wink А сега какво ли ще ми е оправданието. Grinning

# 608
За акането - давам чай Бебезан, ака си с него.
За формата, ми аз и без товс почти не ям и не спя, още не съм се претеглила, ама пак не ми стават дънките.
Днес бяхме на консултация, 3800 гр, 56 см, демек кило от изписването и 9 см, и това е при положение ме си изяжда 50/50.
Добре го поливаме Joy

# 609
Наистина ли е пораснал с 9 см? Струва ми се страшно много  Shocked Не знаех, че с по толкова могат да растат на месец.

За влизането във форма аз мисля да тръгвам на фитнес, но от декември. Преди това трябва да се стегна малко. Започнах да правя някакви елементарни упражнения, за да съм по-издържлива, защото сега съм толкова кекава, че на фитнеса и едно нещо няма да успея да направя.

Преди да забременея правех ето това всяка сутрин за тонус. То е само 8 минути и е добро за подготовка за фитнес.
Става да се прави вкъщи, уреди не са необходими. Надявам се до началото на декември да съм стигнала поне до там, че да мога да го направя като хората и ще съм готова за фитнес.

# 610
Katia преди 6г когато се роди голямото ми дете ,родих естественно и кърмата ми тръгна яко .Изцеждах 1г и 6м кърма имах свръх и давах от шише, бяха научили бебето от шише още от болницата и той отказа да суче от мен.Сега родих секцио и кърмата тръгна на 4ден след раждането едва едва и в последствие спря.

# 611
Алана, аз с очите си видях, че е 56 см днес. Но ми се струва, че при раждането не са го измерили точно.
На всички препоръчвам Бебезан, аз и с щерката го давах, разхлабва и помага за коликите.

# 612
  • Пловдив
Бебезанът не е ли вътре с лайка? Аз знам, че лайката е газообразуваща ... Да не говорим, че един педиатър ми каза да не пием чай от копър точно поради същата причина?!?! Simple Smile)))

# 613
Сега разбрах защо като сме пуснали парното и първите две вечери детето се обрина и от тогава неможе да му се изчисти личицето от пъпчици едни ситни придружени със зачервяване, прочетох в един пост че това е претопляне. Ама като ни е първо дете си мислим че нещо от кърмата или от крема дето го мажем.
И моето бебе като яде свива крачета и се напъва без да плаче и когато пръцне или се изака му олеква иначе и на нас нито чайчета от ансон копър не ни облекчават.
След първата консултация сме качили за един месец 1,630кг и 4см само на кърма тя не е получавала и АМ само първите 24ч защото бях секцио после като ми я дадоха веднага я сложих да тръгва кърмата и почти не съм давала добавката ами напротив слагах топли компреси на гърдите и по често бебето да дърпа и от това може би тя тръгна доста бързо.

# 614
  • Драгоман

Много неща може да са, не е задължително да е, защото няма кърма. Може да е глътнало въздух и да трябва а се оригне. Преглъща ли като цока, пълни ли памперсите, наддава ли? Ако да няма повод за притеснение  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт